miudzioszka Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 Filmik Klary z dzisiejszego spaceru ;) Na końcu widać jak Klara ładnie przychodzi na zawołanie (cmokanie) :D: [video=youtube;jDmxEJmTUhE]http://www.youtube.com/watch?v=jDmxEJmTUhE[/video] Klara kocha śnieg!!! Quote
aeriel Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Klarcia pięknie się prezentuje na tym filmiku :) Quote
miudzioszka Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 i z boksu: Do domku Klarcia!!! Klara wyszła z boksu prze szczęśliwa, nie oddalał się ode mnie, skakała wokół mnie i szalała :D Długo pospacerowałyśmy, Klarcia "popływała w śniegu" - śnieg to jest chyba to co Klara najbardziej lubi, mogła by się w nim bawić godzinami a szczególnie w tym najgłębszych, wskakiwała do każdej zaspy i pokazywał jak się fajnie bawi ;) Na wybiegu szalała, ganiała za psami, jadła śnieg :D i cieszyła się każdą chwilą, poćwiczyłyśmy też slalom na agiliti. Bardzo dobrze jej idzie :) Poleżała też trochę na kocyku i wtulała się w ludzi :) To na tyle z dzisiejszego spacerku ;) Quote
saphira18 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 czarne na bieli;) fajnie że psiaki cieszą się ze śniegu - bo my to lubimy ponarzekać;) Quote
ewes Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 najlepiej to Klara wyglądała dziś na kanapie ;) Quote
madzia.uje93 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 ewes napisał(a):najlepiej to Klara wyglądała dziś na kanapie ;) Oj, niestety przegapiłam ten widok... Quote
ewes Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 madzia.uje93 napisał(a):Oj, niestety przegapiłam ten widok... bo się zlała z tłem :D a raczej siedziała trochę za Magdą, między Magda, a Porta chyba... to mogłaś przegapić ;) Quote
Istar19 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 No Klarcia się zlała z kanapą bo nie chciała by ktoś ją stamtąd wyrzucił :D Quote
miudzioszka Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 Świetny spacer z Klarą zaliczony, bardzo grzeczna, więcej relacji później a teraz zdjecia ;) Quote
Hmmm Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 ona ma cudowne oczy :loveu::loveu::loveu: Quote
soboz4 Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Czemu się nie chwalisz, że Klara i Kumpel to dwa prymusy na szkoleniu!!! To trzeba ogłosić światu! Quote
miudzioszka Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 soboz4 napisał(a):Czemu się nie chwalisz, że Klara i Kumpel to dwa prymusy na szkoleniu!!! To trzeba ogłosić światu! :D No tak, Klarci szło bardzo dobrze na szkoleniu, nauczyła się komendy siad! Byłam w szoku, tak długo z nią ćwiczyłam a wczoraj powiedziałam "siad" i Klara siadała, za każdym razem ;) Nauczyła się także siadać na pokazanie ręką ;) Póżniej bardzo ładnie jej szło przychodzenie na miejsce, siadanie tam i schodzenie z niego. Skupienie uwagi różnie, nie kiedy na mnie patrzała, nie kiedy nie, ale będziemy ćwiczyć ;) Klara poganiała też troszkę na wybiegu ;) Bawiła się w śniegu i wariowała ;P Potem spacerek, ładne chodzenie na smyczy, bez ciągnięcia. Emilia posmarowała Klarci też łapki wazeliną, wtedy Klara ładnie siedziała i dawała łapki, jak przy obcinaniu zero agresji, była bardzo spokojna ;) Na końcu było czesanie, tyle sierści z Klary wyszło, a to jeszcze nie wszystko! Ale było widać różnicę, jej sierść była bardziej czarna niż na początku ;) To wszystko. Do domciu Klaruniu! Quote
aeriel Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Odnowione ogłoszenie Klarci: http://tablica.pl/oferta/klara-lagodna-przyjazna-sunia-nauczy-cie-patrzec-sercem-IDM8YH.html :) Quote
miudzioszka Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Klara jest coraz bardziej pewna siebie ;) Nie boi się już mężczyzn i bardziej otwiera się na ludzi oraz psy :D Jest szczęśliwa i cieszy się każda chwilą, coraz częściej merda ogonkiem, i jakoś wyładniała :D Sierść miała bardziej taką... zadbaną :D Coraz bardziej jest wpatrzona w opiekuna, większą uwagę zwraca na ludzi ;) Dzisiaj na szkoleniu poćwiczyliśmy: skupienie, nos, na miejsce, okej, siad i targetowanie co wychodzi jej bardzo ładnie oraz waruj, co musimy poćwiczyć :P Już powoli próbuję się opanować ze skakaniem, coraz lepiej jej idzie cieszenie się na ziemi :D I to chyba tyle z nowych rzeczy, oprócz nowych to oczywiście szkolenie, spacerek, wybieg, leniuchowanie, zabawa i wykład, na którym zachowywała się bardzo grzecznie :) Quote
aeriel Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Śliczna z niej sunia, i te oczy :loveu: Quote
miudzioszka Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 W pierwszym poście zmieniony charakter Klary. Minął miesiąc, a Klara się tak bardzo zmieniła (oczywiście na lepsze ;)). Quote
aeriel Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='Malina98']W pierwszym poście zmieniony charakter Klary. Minął miesiąc, a Klara się tak bardzo zmieniła (oczywiście na lepsze ;)).[/QUOTE] Już zmieniam opis w ogłoszeniu na Tablicy.pl :) Quote
aeriel Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 I jeszcze zapytam - wiecie ile Klarcia ma lat? Najpierw było 3, później ktoś mówił chyba że 6, teraz widzę w opisie dalej jest 3. Quote
miudzioszka Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 [quote name='aeriel']I jeszcze zapytam - wiecie ile Klarcia ma lat? Najpierw było 3, później ktoś mówił chyba że 6, teraz widzę w opisie dalej jest 3. Przepraszam, tam miało być sześć, pomyliłam się :oops:, ale tekst do ogłoszeń jest ten sam :D: Klara to 6-letnia suczka. Ma czarną sierść, o krótkim włosie. W schronisku miała szczeniaczki, co widać po jej wyglądzie. Na smyczy chodzi bardzo dobrze, czasami zdarza jej się ciągnąć. Jest przyjaźnie nastawiona do ludzi i psów, nie wykazuje żadnych oznak agresji. Była bardzo grzeczna przy obcinaniu pazurków, ładnie dawała łapę i czekała aż skończy się jej obcinać, maksimum spokoju, bez żadnej histerii. Uwielbia się bawić z innymi psami, ganiać za piłką i biegać. Ładnie skupia uwagę na opiekunie. Potrafi komendę "siad" i "nos". Bardzo lubi pieszczotki, drapanie za uszkiem i pod mordką. Klara jest zaszczepiona i odrobaczona a do umowy adopcyjnej dołączony zostanie kupon na bezpłatną sterylizację. Kontakt w sprawie adopcji: [email protected] 660-899-968 Tylko charakter to takie inaczej napisane, tak po swojemu w pierwszym poście a opis to ten powyżej :) W opisie dodałam tylko, że potrafi komendę "siad" oraz "nos" :) Quote
Recommended Posts