Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zaczęło się od dwóch psów, które miały zostać przewiezione do "przyjaznego" przytuliska w Nowej Ligocie koło Wrocławia. "Przytulisko" okazało się psim koszmarem....

Wśród dziesiątków psów - małych, dużych, zdrowych i chorych - przebywa airedale terier - pies jeszcze nie ma objawów choroby skóry, która dotyka wiele tamtejszych psów, jest jeszcze w dobrej kondycji. najwidoczniej przebywa tam od niedawna. Ma ok 5 lat.

Pilnie szukamy dla niego domu! Gdzie indziej może go znależć, jak nie tu - wśród miłośników terierzych klimatów. Wyciągnijmy go z tego koszmaru... :(

wątek psiaków z Ligoty:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38091

• Replies 246
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziuba, posłałam Ci priva.

Chyba w tej chwili najważniejsze jest, żeby chłopaka stamtąd wyciągnąć, choćby do jakiegoś tymczasowego domu... Myślę, że jakiś tymczas się znajdzie, wzięłabym go nawet sama na tymczas, ale moja sunia właśnie cieczki dostała... Trzeba też sprawdzić tatuaż w uchu i w pachwinie. Jak się skontaktujesz z Fuką, to ona może pomóc w znalezieniu czegoś na tymczas i w wytrymowaniu chłopaka na pięknisia.

Posted

swallow napisał(a):
Ja tez bardzo prosze o sprawdzenie tatuażu, bo przypuszczam, ze moge wiedziec kto jest jego wlascicielem

swallow, to by było super! A nie mozesz skontaktować się z tym właścicielem (bądź z hodowcą tego psiaka) i ustalić, czy on jest w u siebie w domu, czy nie?

Posted

Niestety nie :-(, ale przypuszczam, że to może być miotowy brat Kardusiowej Dolki. Z właścicielami straciłam kontakt od momentu gdy zmienili miejsce zamieszkania, ale w tej sytuacji stanę na głowie żeby ustalić ich nowy adres

Posted

Halo-halo - proszę nie róbcie nic z tym chłopakiem bez kontaktu ze Swallow i ze mną :placz::placz::placz:.

Czy ktoś może mu tatuaż sprawdzić :roll: - proooooszęęęę....

Posted

Swallow - jak pisalam na PW - jutro lub najpozniej w sobote pozagladam w uszy i pod pachy :)

Flaire - psów są tam dziesiątki. Znanych nam tymczasów - ani jednego. Skontaktuje sie zaraz z Fuka, dziekuje za cynk :)

Posted

Kardusia - spokojnie, nic mu nie robimy :) Mialam ostatnio sprawdzic ten tatoo, ale wkrecilam sie w zdjecia i zapomnialam. Nastepna wycieczka jutro (niepewne) lub w sobote (pewne), czy ktoras z Was moze mi podac numer telefonu na PW? zadzwonilabym prosto stamtad.

Posted

dziuba napisał(a):
Flaire - psów są tam dziesiątki. Znanych nam tymczasów - ani jednego.
dziuba, ale ja mówię o tymczasie dla tego konkretnego psa, który w taki czy inny sposób znajdziemy.

Posted

Kardusia napisał(a):
Jasna choroba, spać nie będę mogła ze świadomością, że to może być nasz :placz::placz::placz: chłopczyk, Dolinkowy braciszek :-(:-(:-(.

Nie denerwuj sie Kardusiu,wszystko bedzie dobrze,jak w sprawe erdela zaangazowali sie odpowiedzialni ludzie. Moze po prostu pogonił w las,a własciciele go szukaja.........:glaszcze:

Posted

Dziewczyny spokojnie, moim zadaniem bedzie sprawdzenie tatuazu i ewentualne przywiezienie psa do wroclawia, Waszym znalezienie domu :evil_lol: Podoba mi sie taki podzial obowiazkow :)

A tak na powaznie - licze na Wasza pomoc, my juz tutaj wykorzystalismy wszystkie koncepcje domkow tymczasowych :(

Posted

dziuba napisał(a):
A tak na powaznie - licze na Wasza pomoc, my juz tutaj wykorzystalismy wszystkie koncepcje domkow tymczasowych :(
A rozmawiałaś już z Fuką? Bo ona mi mówiła, że być może zna miejsce na tymczas dla tego chłopaka...

Posted

dziuba napisał(a):
Flaire - zapomnialam napisac, ze nie doszedl do mnie PW od Ciebie.

A, no to to jest dosyć ważna informacja, bo Fuka tutaj rzadko ostatnio bywa, i trzeba do niej dryndnąć, bo priv to nie wiadomo kiedy odbierze. A w privie do Ciebie były jej numery tel.... Zaraz wysyłam jeszcze raz.

Posted

Jeja jaki biedak...i zarostek... - też czekam z niecierpliwościom na wieści:shake:
i trzymam kciuki za to, że chłopak się ZGUBIŁ a nie...:mad:

Posted

dziuba czyli o ile dobrze odczytalam ten watek..to moja pomoc raczej juz nie jest potrzebna w sprawie airedale?

Daj znac bo niepotrzebnie sie powielac i rozkrecac sprawe na kilka frontow i niepotrzebnie angazowac wiele osob. Dobrze,ze wlaczyli prad i odczytalam ten watek .

Posted

Aluzja napisał(a):
dziuba czyli o ile dobrze odczytalam ten watek..to moja pomoc raczej juz nie jest potrzebna w sprawie airedale?
Daj znac bo niepotrzebnie sie powielac i rozkrecac sprawe na kilka frontow.

Aluzja, każda pomoc BAAARDZO potrzebna! Niestety tak to bywa, że tylko jak się taką sprawę rozkręci na jak najwięcej frontów to jest szansa, że coś wyjdzie. Więc jeśli masz jakiekolwiek pomysły, to wal do dziuby ASAP! Tak czy owak, Ty bliżej jesteś tej sytuacji niż np. ja.

Posted

Flaire ja w sprawie tego psa pisalam do dziuby wczoraj...ale Flaire nie przysluza sie sprawie balagan.Kilkukrotne angazowanie ludzi ,ktorzy serio chca pomoc a potem odwolywanie niczemu nie sluzy.N arazie sie wstrzymam.Nawet w sprawie ratowania psa nalezy byc racjonalnym.

Posted

Aluzja napisał(a):
Flaire ja w sprawie tego psa pisalam do dziuby wczoraj...ale Flaire nie przysluza sie sprawie balagan.Kilkukrotne angazowanie ludzi ,ktorzy serio chca pomoc a potem odwolywanie niczemu nie sluzy.N arazie sie wstrzymam.Nawet w sprawie ratowania psa nalezy byc racjonalnym.
Aluzja, ponieważ wszystkim koordynuje jedna osoba - dziuba - to bałaganu być nie musi bez względu na to, ile osób będzie zaangażowanych. A w moim doświadczeniu z szukaniem domów czy włąścicieli, tylko co najwyżej jedna dziesiąta możliwych opcji wypala - więc jeśli masz taką możliwą opcję, to należy walić z nią wprzód. Ja obecnie opcji na stałe nie mam żadnych, co najwyżej na tymczas, a te też nie są idealne - ale ewidentnie ważne jest, żeby go stamtąd jak najszybciej usunąć.

Ale oczywiście zrobisz jak uważasz, bo tylko Ty znasz tę swoją opcję.

Posted

Kochane Kobietki :lol:! Ze Swallow mamy podobne skojarzenie: podobieństwa do braciszka Dolki. Jeżeli okaże się, że nr tatuażu jest zgodny z przypuszczeniem, to być może zabiorę go - ale pod warunkiem, że jego właściciel nie jest zainteresowany tym nieszczęśnikiem :placz::placz::placz:. Nie mogę pojechać ze Szczytna i zabrać go na tymczas jak nie ustalone są jego parametry i jego pochodzenie oraz prawowity właściciel :roll:. Może go szukają?
Gdyby ktoś bliżej Wrocławia mógł go choć na tymczas przygarnąć ....