Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po pierwsze Marzena gratuluję pomysłu na wątek. Jest świetny. Mam nadzieję, że pomoże Szelest w znalezieniu domu. A co do samej suni, to mam wielki sentyment do bokserów. Sama mam w domu bokserkę (Majkę:D), kocham te psy:loveu: Szelset jest ślicznym i mądrym psem. Mocno trzymam za nią kciuki;)

Posted

Szelest zarezerwowana !!! jutro przed południem pojedzie do domu :D

tera tylko trzymać kciuki by psina stanęła na wysokości zadania i nie sprawiała zbyt wielkich kłopotów :D

Posted

[quote name='Istar19']Szelest zarezerwowana !!! jutro przed południem pojedzie do domu :D

tera tylko trzymać kciuki by psina stanęła na wysokości zadania i nie sprawiała zbyt wielkich kłopotów :D[/QUOTE]

a do którego domu jedzie :cool3:?
no i oczywiście zaciskam kciuki

Posted

dzwoniłam o 15 do pani Ani i do 14 nikt u Szelest nie był ... więc pan chyba jednak rezygnował , a może innego psiaka zabrał? nie wiem, ale Państwo ze sosnowca byli u Szelest, zarezerwowali ją i jutro maja po nią przyjechać ;) chca przyjechać rano bardziej. już zapowiedzieli że w środę zabiorą ją do weta żeby ją osłuchał czy jakies choróbsko schroniskowe się nie załapało :D a w środe to dlatego że nie chcą jej zaraz tak w pierwszy dzień stresować:) ..mam nadzieje że wszystko bedzie ok i faktycznie sunia moja juz nie będzie marznąć! :)

Posted

[quote name='Istar19']dzwoniłam o 15 do pani Ani i do 14 nikt u Szelest nie był ... więc pan chyba jednak rezygnował , a może innego psiaka zabrał? nie wiem, ale Państwo ze sosnowca byli u Szelest, zarezerwowali ją i jutro maja po nią przyjechać ;) chca przyjechać rano bardziej. już zapowiedzieli że w środę zabiorą ją do weta żeby ją osłuchał czy jakies choróbsko schroniskowe się nie załapało :D a w środe to dlatego że nie chcą jej zaraz tak w pierwszy dzień stresować:) ..mam nadzieje że wszystko bedzie ok i faktycznie sunia moja juz nie będzie marznąć! :)[/QUOTE]

super :):):)

Posted

Miałam następny telefon w sprawie panienki Szelest, bardzo jest rozchwytywana, tylko zastanawia mnie dlaczego do mnie dzwonią??? Może ktoś jej zrobił ogłoszenia z moim numerem???

Posted

soboz4 napisał(a):
Miałam następny telefon w sprawie panienki Szelest, bardzo jest rozchwytywana, tylko zastanawia mnie dlaczego do mnie dzwonią??? Może ktoś jej zrobił ogłoszenia z moim numerem???

chyba masz rację:) Bo jeżeli Marzena coś robiła to pewnie numer na siebie by dała;)

no to przyznać się, kto Szelest obdarował ogłoszeniami:D

Posted

soboz4 napisał(a):
to bez znaczenia, tylko już mam nadzieje, że może Cezar albo inna bieda, która nie podobna do żadnej rasy, a niestety...

niestety los kundelków... ale co możemy zrobić? może operację plastyczną psa?... myślenie ludzi musi się zmienić że kundelek też fajny pies!

Szelest w domu już grzejesz dupke?:) ciekawa jestem;)

Posted

[FONT="Courier New"]Raport z dnia 17 stycznia 2012 roku.[/FONT]

[FONT="Courier New"]Przed południem, dnia 17 stycznia 2012 roku, nastąpiło oficjalne zwolnienie warunkowe suni 1368/11 zwanej Szelest.
Szelest jest pod opieką kuratora i przebywa w nowej rodzinie na zasadach ograniczonej wolności. Przez najbliższe tygodnie wychodzić może jedynie pod opieką opiekunów na smyczy i w wygodnej obroży. jeśli nie będzie przeciwwskazań po tym czasie zazna więcej wolności (zawsze w obecności opiekunów).
Sunia została poinformowana, że jeśli nie będzie grzeczna i będzie łamać zasady warunkowego zwolnienia wróci za kraty w trybie natychmiastowym. Nie stanie się tak jedynie na wyraźną prośbę nowej rodziny.
za złamanie zasad warunkowego zwolnienia rozumie się wykazanie agresji, co w jej wypadku jest wielce nie prawdopodobne. Nie przystosowanie się do nowych warunków i zasad, na co sunia ma kilka tygodni a nawet miesięcy.

Szelest zostanie również zabrana do weterynarza w celu wyleczenia kaszlu.
Rodzina zadeklarowała karmić ją gotowanym jedzeniem typu ryż/makaron z mięsem.

Niniejszym zamykam sprawę nr 1/2012 [/FONT]

a tak mniej oficjalnie, państwo bardzo chwalą Szelest (kurcze zapomniałam zapytać czy imię zostaje...) mówią że jest grzeczna, ładnie zjadła mięcho - trochę narzekają na bąki które puszcza :evil_lol:, obiecali zdjęcia które wyślą do fundacji SOS Bokserom z terminem koniec stycznia, kiedy to już Szelest będzie lepiej wyglądać i będzie pewniej się czuć :)

W tym miejscu jeszcze bardzo ale to BARDZO chciałam podziękować całej fundacji SOS Bokserą, za szybki odzew i wstawienie suni na stronę w trybie natychmiastowym, a także za znalezienie rodziny w tak krótkim czasie. Szczególnie dziękuje Ali i Oli :Rose: i mam wielką nadzieje że inne bokserki równie szybko znajdą dom!

Powodzenia Szelest ! pamiętaj ... rodzina jest wyrozumiała, ale są granice których nie można przekraczać :evil_lol:

Posted

[quote name='Istar19'][FONT=Courier New]Raport z dnia 17 stycznia 2012 roku.[/FONT]

[FONT=Courier New]Przed południem, dnia 17 stycznia 2012 roku, nastąpiło oficjalne zwolnienie warunkowe suni 1368/11 zwanej Szelest.
Szelest jest pod opieką kuratora i przebywa w nowej rodzinie na zasadach ograniczonej wolności. Przez najbliższe tygodnie wychodzić może jedynie pod opieką opiekunów na smyczy i w wygodnej obroży. jeśli nie będzie przeciwwskazań po tym czasie zazna więcej wolności (zawsze w obecności opiekunów).
Sunia została poinformowana, że jeśli nie będzie grzeczna i będzie łamać zasady warunkowego zwolnienia wróci za kraty w trybie natychmiastowym. Nie stanie się tak jedynie na wyraźną prośbę nowej rodziny.
za złamanie zasad warunkowego zwolnienia rozumie się wykazanie agresji, co w jej wypadku jest wielce nie prawdopodobne. Nie przystosowanie się do nowych warunków i zasad, na co sunia ma kilka tygodni a nawet miesięcy.

Szelest zostanie również zabrana do weterynarza w celu wyleczenia kaszlu.
Rodzina zadeklarowała karmić ją gotowanym jedzeniem typu ryż/makaron z mięsem.

Niniejszym zamykam sprawę nr 1/2012 [/FONT]

a tak mniej oficjalnie, państwo bardzo chwalą Szelest (kurcze zapomniałam zapytać czy imię zostaje...) mówią że jest grzeczna, ładnie zjadła mięcho - trochę narzekają na bąki które puszcza :evil_lol:, obiecali zdjęcia które wyślą do fundacji SOS Bokserom z terminem koniec stycznia, kiedy to już Szelest będzie lepiej wyglądać i będzie pewniej się czuć :)

W tym miejscu jeszcze bardzo ale to BARDZO chciałam podziękować całej fundacji SOS Bokserą, za szybki odzew i wstawienie suni na stronę w trybie natychmiastowym, a także za znalezienie rodziny w tak krótkim czasie. Szczególnie dziękuje Ali i Oli :Rose: i mam wielką nadzieje że inne bokserki równie szybko znajdą dom!

Powodzenia Szelest ! pamiętaj ... rodzina jest wyrozumiała, ale są granice których nie można przekraczać :evil_lol:

:multi::multi::multi::multi::multi:Powodzonka Maleńka :)

czekamy w takim razie na relację i zdjęcia od Szelestowej Rodzinki :)