Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 740
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dopisałam kolejne dwie deklaracje, które wpłynęły, od Alli i Ani.

Kochane deklarowiczki, bardzo Wam dziękuję! :Rose: Bipek poszedł do DS, więc oczywiście zrozumiem, jeśli ktoś będzie chciał obniżyć deklarację. Bardzo miłe i budujące jest to, że wpłacacie bez zmian. Ale chcę też być uczciwa, więc jeśli ktoś zdecyduje się wpłacać połowę, to będzie to jak najbardziej naturalne i dobrze przyjęte ;) Nie chciałabym, żeby ktokolwiek czuł się niezręcznie ogłaszając, że chce wpłacać mniej. Wiadomo, każdy ma masę wydatków, deklaracji i pomaga na miarę własnych możliwości. Niemniej, dziękuję za Waszą hojność! :iloveyou:

A propos wydatków (będzie :offtopic: ), miałam dziś śmieszną sytuację :diabloti: Byłam u lekarza, prywatnie, standardowa wizyta kontrolna. No i radosna bric zbadana, wypytana o co trzeba, coś tam pogadała jeszcze w dr i zamiast zapłacić, radośnie podziękowała i wyszła! :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Dopiero dojeżdżając do domu zorientowałam się, że NIE ZAPŁACIŁAM! :oops: No więc była nawrotka i znowu jedziemy, celem zapłacenia. Na szczęście dr życiowa, fajna, i twierdziła, że też zapomniała (choć bardziej uwierzyłabym w wersję, że było jej niezręcznie przypomnieć :eviltong: ). No, to tak w kwestii wydatków i bycia roztrzepanym, co mi się ostatnio zdarza i co mnie irytuje, bo normalnie raczej taka nie jestem :diabloti:

Posted

Jeszcze raz dziekuje wszystkim obecnym na wątku, którzy wspierają Rudzinke. Dziekuje bardzo Asi (Kapuszek) i Oli (z poza dogo) za opieke nad Rudzią i Maxem podczas mojej nieobecności. Psiaki zadbane, wybiegane (Theriona nie było, wiec mogły bez przeszkód biegac po całym podwórku). Steskniłam sie za nimi, a one (mam nadzieje) za mną. Kropelki sie skończyły, lewe oko wygląda pieknie, prawe (to gorsze)wciąż łzawi, choc troche mniej. Tak, czy inaczej mam nadzieje, że już nic nie boli, Rudzia jest bardzo wesolutka, biega jak perszing ;) Max nie ma szans, aby liska dogonic.
przy okazji zapraszam zaglądających na wątek kumpla Rudzi -Maxa, który ma wciąż marne zainteresowanie:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/227107-Max-Katus-w-DT-bez-%C5%BCadnych-deklaracji-prosimy-o-pomoc-%21%21-Znajdkowy-Psiak

• 2 weeks later...
Posted

a, bo u Rudzi nie wiele sie zmienia. Dzwoniła co prawda jedna pani, ale chyba na razie nic z tego. :( Miała sie odezwac przyjechac i cisza. Oczko wizualnie wygląda bardzo podobnie, łezka nadal pod okiem jest, choc sama Rudzia jest weselsza, wariuje z Maxem, sama go do zabawy i pościgów prowokuje. Może ją bolało, a teraz nie? Choc wygląda prawie tak samo? , a może z Maxem sie lepiej dogaduje? Tak czy inaczej we wtorek bedziemy jechac na wizyte kontrolną. Zobaczymy co p.doktor powie.

Posted

na wizycie Rudzia bez problemu dała sobie oczka obejrzec i ja tak zrozumiałam:
w tym brzydkim oku w wyniku zalania kwasem ma zrośniete cześciowo powieki ze źrenicą. Na oku, jak i na powiece są liczne zrosty, zgrubienia, powieka jest zdeformowana i nie spełnia tej roli co powinna. Przy mruganiu dolna powieka ma tendencje do "obcierania" oka i przy mruganiu nie nawilża i nie czyści oka jak powinna. Dlatego też jest w nim lekki grzybek i teraz Rudzia ma dostawac dwa razy dziennie w odstepie ok. 10 minut Difadol i Braunol. Ma to spowodowac wyjałowienie oka i jeśli sie poprawi znacząco, trzeba bedzie jej zakraplac Tears Naturale (sztuczne łzy), aby wypłukiwały codzienne brudy, które w oku sie zbierają. Jeśli sie nie bedzie chciało poprawic dr. Garncarz powiedział, że zastosujemy bardziej radykalne środki (oby nie trzeba było :( )