Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 527
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

klusek04 napisał(a):
I co dalej z Szokiem będzie? Nowy dom tymczasowy to ciężka sprawa a co dopiero dla niewidomego psiaka? Kto się podejmie opieki nad SZOKIEM?

A zaczyna być to pilne i to baaaaaaaardzo!
Niestety Szok nie toleruje szybkich ruchów koło niego! I kłapie zębami, a jak wytłumaczyć kilkuletnim dzieciom że mają koło niego na przyklad nie ruszać zbyt szybko:crazyeye:

Posted

a widzial jego oczka wet - moze to jest do naprawienia ?
mam lene tez niewidoma - w zeszlym roku spotkal ja taki sam los jak Szoka - wywalili ja z samochodu
jest po operacji i odzyskaala w 30 prpcentach wzrok !!!

iw

Posted

czarna anda napisał(a):
a widzial jego oczka wet - moze to jest do naprawienia ?
mam lene tez niewidoma - w zeszlym roku spotkal ja taki sam los jak Szoka - wywalili ja z samochodu
jest po operacji i odzyskaala w 30 prpcentach wzrok !!!

iw

Szok napewno zostanie zdiagnozowany Niestety w porównaniu ze ślepym Dredzikiem, który jest u nas na DT, sprawa nie jest taka prosta ! Szoka nie da się zbadać normalnie ze względu na zagrozenie pogryzienia Trzeba go trochę spacyfikować !
Niestety brak czasu nas dopada ! I zorganizowanie czasu okulisty (nie psiego, bo takowych u nas nie ma) i psiegoPanaDoktora jest trudne ....
Ale moge Ci powiedzieć, że u Szoka to nie zaćma raczej jest, którą daje się skorygować w widzeniu

Posted

Jak to wszystko czytam ,myśle ,ze świat już idzie ku zagładzie.Jest w nim tyle zła ,że więcej chyba sie nie pomieści. Je dzisiaj namowiłam ludzi,aby nie oddawali do schroniska psa,ktorego na ich oczach wyrzucono z samochodu.Ten piesek placze prawdziwymi łzami.Zostaje u państwa ,myśle,że będzie mial dobrze.

Posted

klusek04 napisał(a):
Też jestem zdania że ród ludzki musi wymrzeć, bo tak dużo tych kanali. Niech nas pokara za to że nie umiemy żyć w zgodzie z mniejszymi braćmi.

Szkoda, ze selekcja naturalna albo "odgórna" nie jest prowadzona pod kątem stosunku ludzi (czasami słowo ludzi nie dosyć że przez gardło, to nawet przez klawiaturę ciężko mi przechodzi) do braci mniejszych