Jump to content
Dogomania

Pies w typie Husky - Misio - we wspaniałym domku w Koszalinie :)

Recommended Posts

Posted

Witamy serdecznie :)
Nordeusz jest juz u mnie 3 tydzień :) ehh no co tu mowić :) Psiak zachowuje się wspaniale :) jest przyjacielski, czym zjednał sobie już wielu kolegów wśród psiaków i nie tylko :) Cwaniaczek lubi jedzonko wyłudzać swoimi czekoladowymi ślepiami i uśmiechem :) uwielbia lasy i wielkei przestrzenie. wczoraj bylismy nad morzem to przez godzine nie bylo sensu go na smycz przypinac bo biegał jak wiatr :) ale mimo, że daleko odbiegał zawsze spogladał w moja strone i widzac, ze stoję wracał sie zameldować. pogłaskany hulał dalej. Dzisiaj dostał także wybijaną blaszkę - tzw nieśmiertelnik ze swoim imieniem i kontaktem ze mną - tak na wszelki wypadek.
Wczoraj na plaży było sporo wędkarzy i chyba zapamiętał jak z Panem Tadeuszem na rybki chodzili bo do każdego podbiegał przywitał sie, zapytał jak rybki i czy biorą po czym dlalej szaleństwa plażowe. Po powrocie do domku - miska z jedzonkiem no i koła do góry i spanko :)
Pozdrawiamy znad morza :)

Posted

Super, że wszystko w porządku. Przywykłam, że często się odzywacie i trochę się martwiłam. Dobrze, że Nordik ma niesmiertelnik. Trzeba by chyba pomyśleć też o sterylizacji, zbliża się okres wzmożonych cieczek. Co prawda myślę, że Nordik tak bardzo pragnął swojego człowieka, że nie zechce uciekać, ale zew natury może być silniejszy. Zarejestrowałam się dzisiaj na safe-animal i jak tylko dotrze do nich wpłata za otwarcie konta (pewnie jutro) to go zarejestruję w bazie i dam znać, oczywiście.

Pozdrawiam Pana i Nordika i idę spać (spokojna).

Posted

Troszku zalatany jestem i każdą wolna chwile posiecamy na wybieganie zarowno on jak i ja :) pogoda sie ladna robi wiec szkoda w domu siedziec :). no sezon cieczkowy sie zaczyna bo nos w trawie Nordic trzyma :) z wetem zaczne go oswajac. Najpierw jednak przed sterylizacja szczepienia porobię aby nie byl osłabiony po sterylce co by sie jakies chorobsko nie przylapetalo. tak ze w tym miesiacu odrobaczenie i szczepienia a pozniej sterylka. Przeszedłaem z nim (tzn on) na karme ACANA i baardzo ją lubi. Je zarówno samą jak i z jakimś dodatkiem smakownym :) Tak że karme ACANA mogę śmiało polecić :) no i oczywiście surowe ale obrane marchewki :) o dorszu nie wspomne ;)

Posted (edited)

Nordik został pomyślnie zarejestrowany w bazie http://www.safe-animal.eu

Słusznie, najpierw szczepienia, tak będzie bezpieczniej dla niego. Już się nie będę niepokoić :).

Oj, i ja jestem 'zarobiona' po uszy. Ledwie czasu na sen starcza (5-6 godzin). Dlatego rozumiem i dam Wam już spokój :).

Całusa w nochal dla Nordeusza :)

Edited by pola53
Posted

no Nordeusz śmiechowy jest :) dzisiaj na spacerze puściłem go na lince długasnej a ja wiąłem sie za sprzatanie auta po zimie :) w tym czasie Nordic przeprowadził atak frontalny na puste butelki po wodzie - podobało mu sie :) a pozniej szedł jakis pan ze swoimi psiakami i dwa z nich podeszły się przywitać jednak za blisko "jego" auta wiec je pogonił :)

Posted

No w końcu piekna wiosenna pogoda :) byliśmy dzisiaj ok 3 godzinki w lesie na spacerku z Nordeuszem :) uskuteczniając talent do zaplątywania sie o jedyną wystającą gaązkę na 10 metrowym urwisku i oczywiscie musiałem tam złazić i odplatywac linke :) ale co tam fajnie było :)
Pozdrawiamy wiosennie :)

Posted

Ojj na pewno szybciutko Pani wyzdrowieje Pani Polu :) my dzisiaj bylismy nad morzem ale straszna mgla była i widocznosc na jakies ok 20 m tylko. Nordencjusz baaardzo lubi ciastak bo dzisiaj jak byliśmy w zaprzyjaźnionym sklepie to wzrok w ciastka oblane czekoladą wbił oblizujac sie od ucha do ucha :) :)

Posted

tylko czekolada chyba niezdrowa dla psiaków, moje z kolei uwielbiają winogrona, a okazało się, że są mocno szkodliwe dla psów (a najbardziej rodzynki)

Fajnie się Nordikowi mieszka nad morzem, przyznam, że zazdroszczę tych spacerów, pewnie pełne szaleństwo ;)
echy, bardzo bym chciała swoim morze pokazać..

Posted

A wiecie, że Nordik przedwczoraj upolował sobie 'własnopyszcznie' :) rybkę w jeziorze Jamno? Pan przysłał mi esemeska, ale jest dumny ze swojego psiaczka!!!!!! :)

• 5 weeks later...
Posted

Witamy serdecznie :)
U nas wszystko w porządku :) pogoda sprzyja spacerom, które to Noredeusz uwielbia. lata po lasach i polach a wode to wprost uwielbia :) ogrodnik z niego byl by zacny bo uwielbia kopać i szperać w ziemi :) ehh duzo by o nim pisać :) czarownik z tymi swoimi brązowymi oczętami, którymi czaruje jak cos smacznego wyczuje :)
pozdrawiamy serdecznie :)

Posted

Bardzo się cieszę, że u Was wszystko 'gra'. No, ma coś w tych swoich oczętach. I dziękuję za MMSa, ślicznie się zwierz prezentuje na tle morza :).
Pozdrawiam serdecznie i całuje Nordeusza w nochalek :).