Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myśmy nic nie zauważyli w czasie zajęć, ale tak powiedziano w schronisku, muszę się dowiedzieć dlaczego i kto tak go zaszeregował, bo wieku nie znamy, więc na pewno nie był oddany przez właściciela, jedynie mógł wrócić z adopcji.

Jednego po powrocie z adopcji mi opisywano, że dlatego wrócił że gryzł, tolerował tylko 1 osobę, a inne całkiem znienacka atakował, ale wydawało mi się, że chodziło o innego shitzu biało - czarnego, ale może Kamila przesłała mi zdjęcie nie tego psa a to chodziło o Szoguna

Posted

A ten psiak, którego zdjęcie ci przesłam, ten biało-rudy, w sobotę nie było go nigdzie na boksach... poza tym p. Ania mówiła, żeby rąk do boksu nie wkładać, bo on gryzie..

A Szogun był w ogóle zaborczy? Przecież wydawał się taki hmmm... normalny.

Posted

mi też coś właśnie nie pasuje z tym shih tzu, tzn z Szogunem, bo wydawało mi się, że był jeszcze inny pies w typie tej rasy, który właśnie był tak opisywany

Posted

Szogun jest przyjazny, bez problemu daje się głaskać z tego co widziałam i mówiła mi Ania :) Na pewno warczy, gdy chce mu się zabrać zabawkę. Widziałam to tylko raz i wydaje mi się, że wtedy to było takie warknięcie wydawane bardziej podczas zabawy niż z agresji.

Posted

kimiji napisał(a):
A ten psiak, którego zdjęcie ci przesłam, ten biało-rudy, w sobotę nie było go nigdzie na boksach... poza tym p. Ania mówiła, żeby rąk do boksu nie wkładać, bo on gryzie..
A Szogun był w ogóle zaborczy? Przecież wydawał się taki hmmm... normalny.

no właśnie, biało-rudy, tego widziałam na boksach, gdy mówili, że wrócił z adopcji bo jest agresywny, dlatego Szogun mi nie pasował do tego opisu...

Posted

poszedł :) przyszli po niego całą rodziną - pani zabrała na spacer, zakochała się w nim i go zabrali :)

teraz trzeba tylko trzymać kciuki by Szogunik nie był zbyt nieznośny!

Posted

Tak, bo niestety opis należał do Szoguna, który zaraz po znalezieniu chciał wziąść panią na ząb, potem w schronisku tez za dobrze sie nie zachowywał, dopiero jak wychodził z nami to spokorniał. Trochę wszyscy obawiali się o wnuki państwa, którzy zabrali Szoguna, ale po przemyśleniu mąż pani zadecydował, że Szogun idzie z nimi do domu, bardzo mu się spodobał!

Obiecali, że od razu pójdą wyczyścić zęby Szogunowi!

• 1 month later...
Posted

Muszę zadzwonić do opiekunów, już raz próbowałam, ale nie udało mi się, jak będę miała chwilkę to postaram się znowu spróbować, ale ludzie którzy go adoptowali wydawali się bardzo sympatyczni