Aimez_moi Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Zagladam do piesia z innego watku...... jak Homerek teraz daje sobie rade w te mrozy? Quote
Madzior. Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 Homer jest ostatnimi czasy bardzo radosny i pełen energii. Pomagają mu chyba coraz liczniejsze odwiedziny, spacery z wolontariuszami. Jego apatia ustąpiła dużej radości na znane osoby, wystarczy zbliżyć się do kojca: już z daleka poznaję nadchodzące kroki człowiecze :) To na serio bystrzacha psina! Tylko szkoda, że nikt go nie chcę zabrać do domu.. :(( Tym bardziej teraz bo w czwartek będzie miał operację!! Konsultacja wypadła pozytywnie tzn dano mu szanse na odzyskanie wzroku! Homer jest dość dużym psem z puszystym futerkiem, więc na prawdę te mrozy znosi wcale nie najgorzej ( w porównaniu do innych krótko i gładko włosych) . Ogłoszenia od CatAngel już dawno poszły ( 130 ogłoszeń ) a Sabinko jak tylko będę mieć pieniążki to dam znać ( przed chwilą sprawdzałam i nie ma) . Nie piszę ostatnio często bo nie ma mnie w domu, a u Homera adopcyjna cisza... Quote
Yoana Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Odwiedzam Homera i podnoszę. Super nowiny z tą operacją. Trzymam kciuki. Szkoda, że domek milczy... Quote
mari23 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 [quote name='Aimez_moi']Zagladam do piesia z innego watku...... jak Homerek teraz daje sobie rade w te mrozy?[/QUOTE] i ja z innego wątku.... tak mi zal Homera..... mam nadzieje, że odzyska wzrok choć w części - to zwiększy jego szanse na dom Quote
Sabina02 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Dziekuje cioteczki za odwiedziny :lol:, bo nie wiele sie dzialo na tym watku. :sad: Magdalana, kaske powinnas dostac tak we wtorek lub srode. :) Quote
Madzior. Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Taaak, za spokojnie tutaj :( A teraz wiadomo że na 100 % Homer ma operacje w czwartek w Kwilczu!!!! To świetna wiadomość, tylko szkoda że po zabiegu będzie musiał dochodzić do siebie w schronie, lepsze byłyby domowe - spokojniejsze warunki, tym bardziej że Homer to pies który właśnie w towarzystwie innych psów jest nerwowy.. Sabino w związku z tą operacją po której oczęta Homera mogą zacząć widzieć obstawiamy przy ustalonym i ogłaszamy Homera w gazecie nadal jako ślepego?? Quote
Madzior. Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Ps mała prośba Magdalena mam w nicku bo zakładając konto na dogo brałam wszystko z fejsa , a właśnie tam taki mam profil. Pisałam już dawno prośbę do administratora o zmianę nicku ale ... parę lat chyba sobie jeszcze poczekam :) No ale dzięki temu nie jestem anonimowa :) Tylko proszę , Magda wystarczy :)))))))) Quote
Kajka_72 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 I ja zagladam do pieska. Finansowo pomoc na razie za bardzo nie moge :( ale bede chlopaka odwiedzala :-) Quote
Sabina02 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 [quote name='Magdalena Spychała']Taaak, za spokojnie tutaj :( A teraz wiadomo że na 100 % Homer ma operacje w czwartek w Kwilczu!!!! To świetna wiadomość, tylko szkoda że po zabiegu będzie musiał dochodzić do siebie w schronie, lepsze byłyby domowe - spokojniejsze warunki, tym bardziej że Homer to pies który właśnie w towarzystwie innych psów jest nerwowy.. Sabino w związku z tą operacją po której oczęta Homera mogą zacząć widzieć obstawiamy przy ustalonym i ogłaszamy Homera w gazecie nadal jako ślepego??[/QUOTE] Ogloszenie ma sie ukazac dopiero 02.17, a zaplacic mamy do 02.15, wiec mamy czas zeby zmienic tekst, a nawet przesunac date ogloszenia jesli bedzie taka koniecznosc. Poczekajmy na rozwoj wydarzen. :) Trzymam kciuki za Homerka! Quote
Sabina02 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 [quote name='Kajka_72']I ja zagladam do pieska. Finansowo pomoc na razie za bardzo nie moge :( ale bede chlopaka odwiedzala :-)[/QUOTE] Witaj u Homerka! Odwiedziny sa sawsze mile widziane! :) Quote
mari23 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 [quote name='Yoana']Odwiedzam Homera i podnoszę. Super nowiny z tą operacją. Trzymam kciuki. Szkoda, że domek milczy...[/QUOTE] prawdziwie dobre domki nie milczą, a byle jaki - niech się już nie odzywa lepiej... trzymam kciuki za Homera - oby odzyskał wzrok i znalazł wspaniały dom!! Quote
Aimez_moi Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Zagladam do Slicznoty i mocno trzymam za Niego kciuki.....:) Quote
Sabina02 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Czekamy z niecierpliwoscia do czwartku! Quote
Madzior. Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 A więc tak.. operacji dzisiaj nie było, i na razie wstrzymujemy się z nią jak nieco cieplej się zrobi , może nawet do wiosny bo nie ma dla niego domu stałego w którym doszedłby do siebie do operacji. Pobyt w schronisku po operacji wiązałby się z tym że musiałby być umieszczony w klatce przez około miesiąc / dwa.., w ocieplanym pomieszceniu. Na wiosnę pomieszczenia się zwolnią i bedzie mieć cały pokój dla siebie.. ale nie teraz, kiedy pod sufitem "putykane " są zmarzluchy przez te mrozy. Miejsca dla tak dużego psa nie ma , a nie będzięmy go męczyć w klatce tyle czasu. Myślałam że operacja będzię w czwartek a był to wstępny termin, nie wiedziałam że jest to opcja do przemyślenia nie na 100 % pewna, więc za zamieszanie przepraszam. Finałowo Homer będzie miał operację, tylko na razie nie wiadomo kiedy bo no właśnie mrozy nie sprzyjają. No i może uda się kaskę na nią pozbierać, bo okazuję sie że będzie płatna... Quote
Sabina02 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='Magdalena Spychała']Sabino pieniążki mam! 45 zł[/QUOTE] Super, w takim razie ruszamy z ogloszeniem. :multi: Oglosimy go teraz jako niewidomego, a na wiosne, jesli nie znajdzie do tamtej pory domku, to po operacji mozemy zrobic mu nowe uaktualnione ogloszenie jeszcze raz. :lol: Ponizej kopiuje z e-maila od adminu gazety o danych do przelewu: [QUOTE][B][U]Proszę o przesłanie (faxem 32/634-2499 lub e-mailem) dowodu wpłaty do 15.02 do godz. 16.00[/U][/B] nr. konta: [B]BRE BANK SA 38 1140 1010 0000 2421 2300 1079 [/B] w przelewie proszę się powołać na nr. zlecenia.[/QUOTE] [FONT=Tahoma Bold][SIZE=5][FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota do przelania: [B][FONT=Tahoma Bold][SIZE=2][FONT=Tahoma Bold][SIZE=2]44,28 z[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma Bold][SIZE=2][FONT=Tahoma Bold][SIZE=2]ł[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma Bold][SIZE=5][FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=Tahoma Bold][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]Numer zlecenia: [B]1313122/2[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Adres e-mailowy na ktory trzeba przeslac dowod wplaty: [B][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Magda, prosze podaj mi jeszcze na PM swoj adres e-mailowy, bo jeszcze musze Ci wyslac kopie umowy, ktora powinnas podpisac i tez im odeslac (faksem lub e-mailem).[/SIZE][/FONT] [/SIZE][/FONT] Quote
Asperges Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 ciekawe czy po operacji juz nie będzie miał zamglonych oczu, ta operacja będzie polegała na umieszczeniu soczewek? Quote
Aimez_moi Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Bardzo rozsadnie......:) A jak tam piesio? Quote
Zofija Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Przepraszam za offa, ale pilnie poszukuję osoby do wizyty przedadopcyjnej w Poznaniu-dla ostatniego szczeniaczka z wątku ponizej. Bardzo pilne. Bardzo proszę o kontakt na pw lub maila: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] tel. 508-063-271 wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/219689-Piękna-wygłodzona-Anda-w-typie-psa-gończego-i-jej-szczeniaki-szukają-domów[/URL]!!! Quote
Cantadorra Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Mam nadzieję, że uda Ci się Zofija znaleźć kontakt do kogoś z Poznania, bo jeśli nie, to zapytaj Aki, ona robiła w Poznaniu wizyty przedadopcyjne i byłam bardzo zadowolona. Tymczasem zapraszam na bazarek m.in. ze spodniami narciarskimi: [url]http://www.dogomania.pl/threads/222869-Ciuszkowy-Bazarek-Cioci-Cantadory-%29-18.02.-godz.-22.00[/url] Quote
Recommended Posts