Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gacuś jest tak niepowtarzalny, że poczeka na ,,swoich ludzi"
Znowu będzie miał wiano, będzie mógł się dalej cieszyć pobytem u Murki.

Poczeka na nowy dom i miejsce u Jeleny :eviltong:

Posted

Właściwie, to jeśli Ty wygrywasz, to dobrze by było, żebyśmy obie zagrały na tych samych numerach! :)

Ale jakbym wygrała (już mam upatrzony dom u nas na ulicy ;-)), to nie tylko Gacek znalazłby dom, ale też Maksio! :) Że nie wspomnę o dość sporej dotacji na działalność Murki!

Posted

Mąż zawsze mnie namawia, żebym chociaż raz zagrała w totka, on wypełnia kupony całe wieki i nigdy nic nie trafił.
Obiecuję mu, że jak doczekam emerytury, to wtedy zagram i wybuduję sobie prywatne przytulisko dla koni i psów. Teraz nie wiedziałabym co z tym zrobić, bo muszę jeszcze pracować. Nie wyobrażam sobie na razie życia bez pracy :evil_lol:

Posted

Ja bym wiedziała! Na pewno nie przestałabym pracować, wcale bym się nie przyznała, że wygrałam tyle kasy. Zapłaciłabym sobie za całe wesele i odpaliła rodzicom jakąś kasę i wysłałabym ich na wycieczkę gdzieś do Rzymu, żeby zobaczyli trochę świata. Mamie to pewnie otworzyłabym sklep - niech ma, zawsze marzyła o czymś swoim.

Sama po cichutku kupiłabym dom dla siebie i rodzinki i od razu zaplanowałabym trzy dziecięce sypialnie - nie miałabym żadnych obaw, że nie mogę mieć tyle dzieci, bo mnie z pracy wyrzucą, czy coś. A do tego domu kupowałabym same nowe rzeczy - żadnych przechadzanych mebli. Piękna, przestronna kuchnia w zabudowie, szafki cargo, zmywarka. Porządna, duża pralka. Duża łazienka na każdym piętrze. Ogrzewanie podłogowe, te sprawy.

Teściom wyremontowałabym tę chałupinę. Pokój, w którym mieszkamy ma wyjście na salon, więc zrobiłabym tu teściowej kuchnię. Na górze zrobiłabym jej zaciszne poddasze z miejscem na suszarnię - jest na tyle miejsca na to wszystko. Pomalowałabym dom z przodu i wynajęłabym firmę opiekującą się ogródkiem, żeby nie musiała plewić grządek, tylko żeby mogła sobie pomiędzy nimi chodzić i podziwiać. I zrobiłabym jej wielki taras na dole i na piętrze. Pomogłabym jej otworzyć małą cukierenkę i kupiłabym jej nowy, porządny rower!

I pewnie też otworzyłabym coś swojego, żeby pieniądze na siebie pracowały.

Ech, marzenia...

Posted

Jeleno, marzenia są po to żeby się spełniały :p
Może nie wszystkie od razu..., ale po troszeczku przez całe życie. Kiedy byłam w Twoim wieku, też je zawsze miałam i wiedziałam że muszą się spełnić.
No i wszystkie mi się spełniły, może nie na wielką skalę, no i nie od razu tylko przez kilkadziesiąt lat, ale się spełniły :lol:

• 3 weeks later...
Posted

Gacuś: pędzę do domu :)
[IMG]http://images37.fotosik.pl/1636/8f5e2aadb8707b34.jpg[/IMG]

No już jestem, teraz proszę mi drzwi otworzyć :)
[IMG]http://images41.fotosik.pl/1619/66facd8df2baf5f9.jpg[/IMG]

Gacek zawsze jest pierwszy jeśli chodzi o powrót do domu, może wyjść na 10 minut, załatwić potrzeby i już jest gotowy do powrotu :)

Posted

To straszny domator z tego Gacusia. :p
Murko wybacz, że Gacuś żyje na kredyt w tym miesiącu, już rozliczam bazarek i przeleję cały posag na jego konto.

Posted

[quote name='Murka']Fakt, że Gacek już mniej chodzi, a bardziej się turla...
Ale może to opuchlizna głodowa ;)[/QUOTE]

Taaaak to zdecydowanie opuchlizna głodowa:megagrin::megagrin::megagrin:

Posted

No to rozliczenie:

[B]Stan konta na 28 maj wynosił +24,60 zł
Wpłaty:[/B]
+30 zł p.Anna
[B]Razem: +54,60 zł[/B]

[B]Koszty:
-300 zł hotelowanie[/B]

+54,60 zł - 300 zł = -245,40 zł
[COLOR=#ff0000][B]Stan konta na 27 czerwca wynosi -245,40 zł.[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Murka']On się cały czas rozgląda PO chałupce - wszelkie okruszki i to co spadnie na podłogę jest jego. Tzw. odkurzacz samobieżny ;)[/QUOTE]

Te typy tak mają :evil_lol:
Zupełnie jak mój Maluszek. Różnią się tylko kolorem i uszkami, ale tusza, apetyt i sposób poruszania się mają identyczne. Maluszek też jest bardzo sympatyczny.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Murka']No to rozliczenie:

[B]Stan konta na 28 maj wynosił +24,60 zł
Wpłaty:[/B]
+30 zł p.Anna
[B]Razem: +54,60 zł[/B]

[B]Koszty:
-300 zł hotelowanie[/B]

+54,60 zł - 300 zł = -245,40 zł
[COLOR=#ff0000][B]Stan konta na 27 czerwca wynosi -245,40 zł.[/B][/COLOR][/QUOTE]

Murko Gacuś zebrał an bazarku [SIZE=4][B]1313, 50 zł [/B][/SIZE]:loveu: Wprawdzie są jeszcze zaległe dwie wpłaty, ale całość sumy przelewam na jego konto.

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227984-ZAKO%C5%83CZONY-DOMOWA-SPI%C5%BBARNIA-dla-Melvina-Gacusia-i-Lalki[/url]