Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

auraa napisał(a):
dobry wieczór! Maja, dzięki za wsparcie dla małej.

O czym myślisz?
Myślę nad allegro cegiełkowym. Nigdy takiego nie robiłam ale wiem, że można troszkę uzbierać.

Posted (edited)

Nie mam dobrych informacji. Kropcia została dokładnie przebadana i wg lekarza łapa nie jest operacyjna. Kosci są krótsze i nawet jesli łapa zostanie złamana i ustawiona, nie będzie służyła kropci do podpierania się. Na szczęście nie ma zadnych ucisków na nerwy, żyły i jest to "zdrowa" łapa. Operacja, jesli miałaby być wykonana, służyłaby bardziej estetyce niż zdrowiu suczki. Aby nie tworzyły się odleżyny w przyszłości rozwiązaniem jest amputacja. Nie wiem co pisać. Panstwo proszą o pomoc w znalezieniu domu Kropci, bardzo chcą aby znalazła wspaniały dom.

Co o tym wszystkim myślicie? I co z pieniędzmi przeznaczonymi dla Kropci?
Jest mi trochę smutno...............

Edited by auraa
Posted

Nie dziwię się, że jest Ci smutno :(. Biedna malutka, musiałaby zaleźć naprawdę kochający domek.

Z tego co wiem, psy doskonale sobie radzą na trzech łapach, tylko kto ją taką zechce. Myślę, że operacja/amputacja jest potrzebnaJak ją będzie miała, będzie jej używać, a wtedy ucierpi i kręgosłup i łapka :(.

Posted

Kropeczko tak mi przykro.....Faktycznie widzialam sporo piesko -trojlapkow....radza sobie......podobno pies nie odbiera tego jako kalectwa i doskonale przystosowuje sie do tego......:(

Posted

Mnie jest bardzo przykro. Co ja na ten temat myślę? Myślę, że trzeba się skonsultować z innym wetem. To jest zbyt poważna decyzja, żeby po pierwszej konsultacji zrezygnować z ratowania łapki. Ta łapka jak widać rośnie razem z Kropeczką. U którego weta była konsultacja?

Co do finansów uważam, że na chwilę obecną te pieniążki są dla niej. Amputacja, jeżeli będzie konieczna, też będzie kosztować. Dla Kropeczki ma być niedługo zorganizowany bazarek, więc będzie jeszcze kilka zł. No i chyba coś wpłynęło na konto VIVY?

Posted (edited)

Trzeba koniecznie skonsultować ją z innym wetem. Nie można się poddać po pierwszej wizycie. Czy są zdjęcia rtg łapki ? Gdzie byłyście ? U którego weta?
Jeszcze dodam, że Farcia ze schroniska w Grudziądzu przy pierwszej wizycie miała diagnozę, że łapka do amputacji. Drugi wet. podjął się ustawienia łapki w pn. jest planowana operacja w Toruniu. Moze ta łapka nie jest stracona. Obciąć to najprostrze rozwiązanie. trzeba poszukac w Warszawie.

Edited by maja602
Posted

auraa, poproszę jeszcze kilka zdjęć Kropci, takich "reklamowych zbliżeń", żeby dobrze było widać malutką i tę biedną łapkę. Zrobię suni allegro cegiełkowe i KONIECZNIE trzeba ją skonsultować z DOBRYM ortopedą - Janickim, Sterną czy Bissenikiem. Amputować zawsze się zdąży.

Posted

to jest ortopeda dr. Geworgian Gagik. Poleciła mi go Fela. Ona z racji opieki nad psami z Ostrowi zna wielu lekarzy. Do tego ma duze zufanie. Składał do kupy psy, które zdaniem innych ortopedów były nie do uratowania. Leczy u niego również swoje zwierzaki. Byłam u niego z moja tmczasowiczką Pixi. Zrobił na mnie dobre wrażenie. Poza tym nie jest naciągaczem. Porozmawiam z Magdą, co ona myśli. Kiedy do niej dzwoniłam właśnie odwoziła sunię do domu po wizycie. Lekarz bardzo dokładnie kropcię badał. Jego zdaniem jest to deformacja kosci. Oglądałam zdjęcia małej z wątku i rzeczywiscie ta łapa jest krótsza. Musimy ochłonąć i zastanowić się co dalej.

Posted

Cioteczki jutro zadzwonię i porozmawiam z Magdą. Dziś ona opłaciła wizytę u lekarza. Jęśli będziemy konsultowac małą u innego lekarza, poproszę o pomoc poczwarkę.
Nie wiem jak sie ta wada nazywa. Też uważam, ze małą powinien zobaczyć inny ortopeda.
Dziś padam, miałam bardzo cięzki tydzień w pracy i juz oczy mi się zamykają.

Posted

Biedna Kropka-nie na taki wieści liczyłam ,ale może poczejamy jeszcze co powie inny lekarz .
Co do finansów to też myśle ,że są na potrzeby Kropki ,czy to operacja ,szczepienia ,karma czy ogłoszenia .Na pewno się przydadzą

Czy siostra Kropci została już wyadoptowana .Trzeba zrobić wszystko aby Państwo nie mieli już więcej zmartwień niż Kropka.A poszukiwaniem domku dla Kropci też się zajmiemy.

Posted

Jestem, ale ze straszną migreną. Na pewno potrzebne są ogłoszenia. Poproszę o nowe zdjęcia małej i jej siostry. Niestety w sprawie Śniezki dzwoniła tylko13 letnia dziewczynka ze Śląska. Oczywiście nie było rozmowy.