auraa Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 (edited) Chciałam prosić osoby, które wpłaciły pieniążki na Kropcię abym mogła je przeznaczyc na ratowanie Suni i szczeniaka z tego wątku . Fundacja nie ma pieniędzy na ich ratowanie. Wczoraj dowiedziałam się, że jedna sunia i szczeniak już nie żyją. Została druga i szczeniak, które w kazdej chwili może spotkać taki sam los. [SIZE=2]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227354-Niezwykła-historia-niezwykła-psia-rodzina-Wydarzyła-się-tragedia-dwa-psy-nie-żyją?p=19168161#post19168161 Ponieważ mimo ogłoszeń, nikt nie zadzwonił w sprawie Kropci, opiekunowie zdecydowali, ze Kropcia zostanie z nimi. Wg lekarzy łapka jest nieoperacyjna nie przeszkadza w poruszaniu i zostanie w takim stanie jak jest obecnie. Wszystkim zainteresowanym dziękują za pomoc i proszę o podjęcie decyzji co zrobić z pieniędzmi, które znajdują się na moim koncie i na koncie fundacji. "Psy Niczyje" zgodziły się użyć konta [FONT=Verdana]"Pokochaj Psy Niczyje” [/FONT][FONT=Verdana]Fundacja Międzynarodowy Ruch na rzecz Zwierząt - VIVA! [/FONT][FONT=Verdana][FONT=Verdana] Nr konta: [/FONT][FONT=Verdana]65 1370 1109 0000 1706 4838 7306 z dopiskiem : dla Kropci - na operację łapki[/FONT][/FONT] Otrzymałam informację z prośbą o pomoc. U ludzi, którym nie jest obojętny los bezpańskich zwierząt (i w związku z tym stali się posiadaczami trzech psów), oszczeniła się suczka. Pojawienie się szczeniaków było dla wszystkich ogromnym zaskoczeniem. Mysleli, ze sunia tyje przed zimą ! Ludzie postanowili odchować maluchy, znaleźć im nowe domy a suczkę wysterylizować . I tu pojawił się problem. Kiedy szczeniaki zaczęły się poruszac, zauważyli, że jeden z nich dziwnie układa łapę, nie staje na niej a łapa jest wywinięta do środka. Po wizycie u lekarza okazało się, że konieczna jest operacja, której koszty wyniosą ok. 2000tys zł. Ludzie są załamani. Nie stać ich na taki wydatek, są emerytami.Utrzymują trzy przygarnięte psy. W pierwszym odruchu chcieli aby lekarz uśpił maluszka. Ten się jednak nie zgodził, twierdząc, że malutka sunieczka nie ma żadnych innych wad i nie uśpi zdrowego psa. Sytuacja stała się tragiczna. W takim stanie sunia nie ma szans na znalezienie nowego domu a ludzie na czwartego psa nie mogą sobie pozwolić.:shake: ROZLICZENIA kabaja - 100zł. Dawid_ -100zł pola53 - 20zł zebrazebra -10zł maja602-25zł Aldrumka- bazarek 175 zł Błagam o pomoc dla tej malutkiej Bogu ducha winnej istotki. Edited May 31, 2012 by auraa Quote
auraa Posted December 31, 2011 Author Posted December 31, 2011 Podnoszę sunieczkę i proszę o pomoc! Quote
auraa Posted December 31, 2011 Author Posted December 31, 2011 Pokaż się mała!Nikt do ciebie nie zajrzał! Quote
auraa Posted December 31, 2011 Author Posted December 31, 2011 Może ktoś się zlituje! Co z nią zrobic? Quote
kabaja Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 malutka jest cudna i ma szanse na normalne życie .Trzeba jej pomóc i nie ma innej opcji. aurra napisz może do Selenga ona chyba robi allegro cegiełkowe .Może jakaś fundacja użyczyłaby swojego konta .Przydało by się jakieś zrobić jakieś wydarzenia na facebooku ,ale ja to go znam tylko ze słyszenia :oops: Czy po operacji mogłaby mieszkać u tych ludzi czy też trzeba szukać Dt? Ja na dobry początek oferuje stówkę . Quote
auraa Posted December 31, 2011 Author Posted December 31, 2011 Dzięki kabaja. Myślę, że z fundacją nie będzie problemu. Quote
iwonamaj Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Wydarzenie na Fb przydałoby się bardzo, ja, niestety nie potrafię... Quote
malagos Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Ile?? To cholernie dużo, a chyba trzeba tę łapkę złamac i złożyć.......... Quote
yolanovi Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 wydarzenie na FB http://www.facebook.com/events/284663921582038/ - rozsyłajcie, udostępniajacie Quote
auraa Posted December 31, 2011 Author Posted December 31, 2011 Nie mam pojęcia ale to chyba wada stawu łokciowego, więc sprawa bardziej skomplikowana. Quote
auraa Posted December 31, 2011 Author Posted December 31, 2011 Ja inteligentnie udostepniłam zdjęcie. Taka jestem mądra!;) Quote
kabaja Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 maleństwo -wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Quote
auraa Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 Podnoszę malutką!. Oby w tym roku rozwiązały się jej wszystkie problemy! Quote
sylwija Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 miejmy nadzieję, pewnie czas odgrywa sporą rolę Quote
kabaja Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Jeśli mała jest w Warszawie to może należało by iść do dobrego ortopedy i wypytać się o wszystko .Może koszty operacji można rozłozyć na raty . Quote
kaszanka Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 czy właścieciele nie widzieli wcześniej deformacji - ślepego szczeniaka można było uśpić, zresztą jak cały miot, czemu ludzie namnażają zwierzęta - tnie na tym polega pomoc. Czy ktoś wymusił na nich sterylizację suk które mają? Bo ręce opadają, jak czytam że tyła przed zimą? Wychodzę z założenia - że zanim nie przystąpią do wysterylizowania - pomoc nie powinna byc zapewniana - bo to nie ma sensu, za pół roku sytuacja się ponowi. Quote
auraa Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 Już sie umówili na sterylizację w końcu stycznia. Powiedziałam że jakakolwiek pomoc związana jest ze sterylizacją suczki. Na co usłyszałam, że już są umówieni. Sunia ma dopiero 6 tygodni. Poszli z nią jak tylko zauważyli. Pisałam o tym we wcześniejszym poście. Quote
kabaja Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 maleńka przez cały dzień nikt u ciebie nie był :shake: przecież tak bardzo potrzebujesz pomocy Quote
auraa Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 Muszę uzyskac więcej konkretnych informacji i wtedy zacznę ostro działać. Sunieczka jest chyba jeszcze za mała na operację ale zanim uzbieramy pieniądze trochę czasu upłynie i ludzie będą mieli świadomość, że nie zostali sami z problemem. Quote
auraa Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 o Od podpierania się na łokciu już następują zmiany. Quote
Recommended Posts