evel Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Ty wiesz co, jeśli chodzi o rodziców, to dzisiaj w pełni łączę się w bólu. Moja suka spędza od jakiegoś czasu noce w kennelu, bo popuszcza (jesteśmy w trakcie diagnozowania i leczenia), a spanie w zasikanej pościeli to średnia przyjemność. Sypia zatem w zamkniętym kennelu, o zgrozo! Moja matka dzisiaj rano przyszła i zaczęła się użalać nad pieskiem, bo czemu zamykam pieska, bo piesek biedny, uuuu piesku, a piesek zaczął w odpowiedzi ryczeć jak trąba :splat: Quote
dog193 Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 Coś o tym wiem ;) Ciągle słyszę tylko "kto to widział psa w klatce trzymać", "biedny pies cały dzień w klatce siedzi", "ja nie wiem Ewa, czy to siedzenie w klatce nie wpłynie na jego psychikę, może być agresywny potem", "za mało się z nim bawisz, cały czas tylko w tej klatce siedzi", "jeszcze nigdy nie widziałem u kogokolwiek psa w klatce" itd ;) Mówią to zarówno rodzice, jak i brat, co doprowadza mnie do szału. No i oczywiście jak mnie nie ma w domu, pies siedzi w klatce i zaczyna piszczeć, to go mama wypuszcza, bo "ona nie będzie tego słuchać, ona psa nie chciała"... Jupi dzisiaj znowu mi się nie odwołał :( Quote
dog193 Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 A w ogóle, to byliśmy w piątek zaszczepić psa na wściekliznę i wszczepić mikroczip. Jupi weterynarza uwielbia, bo pani zawsze pogłaszcze i da coś dobrego :D Tym sposobem, gdy inne psy kulą się ze strachu w poczekalni, mój aż trzęsie się z emocji i radości "no, kiedy wejdziemy wreszcie do tego gabinetu, no już, teraz, no już, no już, no już, pańcia no już!" :evil_lol: Mój maluszek waży 7,35 kg - a zaczynaliśmy od 3,5kg ;) Niesamowite, jak on szybko rośnie - oglądam pierwsze fotki i nie dowierzam :) Quote
Tepes Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Bonczar mimo tego, ze wet jest do niego przemiły gada z nim głaszcze go chce mu dać coś do jedzonka Bon mówi kategorycznie NIE! i od weta nic nie weźmie:evil_lol: Ty to przyjedziesz? bo pogoda jest ymm nieciekawa w sumie Quote
dog193 Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 Jupi jak to Jupi, cieszy się do wszystkiego i do wszystkich ;) Jaka nieciekawa? U nas słońce świeci :D Przyjeżdżamy :diabloti: Quote
Tepes Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 a u mnie przed chwilą padał deszcz:diabloti: *edit Ty jednak świeci:evil_lol: Quote
dog193 Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 U mnie też, ale teraz świeci słońce :evil_lol: Quote
LadyS Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 dog193 napisał(a):A w ogóle, to byliśmy w piątek zaszczepić psa na wściekliznę i wszczepić mikroczip. Jupi weterynarza uwielbia, bo pani zawsze pogłaszcze i da coś dobrego :D Tym sposobem, gdy inne psy kulą się ze strachu w poczekalni, mój aż trzęsie się z emocji i radości "no, kiedy wejdziemy wreszcie do tego gabinetu, no już, teraz, no już, no już, no już, pańcia no już!" :evil_lol: Mój maluszek waży 7,35 kg - a zaczynaliśmy od 3,5kg ;) Niesamowite, jak on szybko rośnie - oglądam pierwsze fotki i nie dowierzam :) Boooże, jakbym widziała Jaxa :lol: To samo wyprawia w gabinecie, aż się telepie i jęczy, bo on chce wejść! A Jupi kawał chłopa, cięższy już od Jaxa ;) Quote
dog193 Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 (edited) Hehe, radość życia to one mają ogromną, trzeba przyznać :D Wetka nasza to się nie może nadziwić, że do poskromienia tego potwora na stole wystarczy garść żarcia i mogliby mu łapy siekierą odrąbać, a on by nie zauważył :evil_lol: Najgorzej, jak jakiś pies wyje albo skomli, wtedy Jupi zaczyna wariować i też wyć... Ostatnio z gabinetu dochodziły dźwięki, jakby psa ze skóry żywcem obdzierano - okazało się, że yorkowi obcinali pazurki :diabloti: Ano już spory chłopak jest, ciągnie też coraz mocniej :evil_lol: Od JRT na pewno już większy i wyższy przede wszystkim - ma dłuższe łapy ;) Edited March 11, 2012 by dog193 Quote
zaba14 Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Moja wchodzi odważnie do weterynarza, zaczyna się trząść jak musi stać na stoliku ;) ale ona nawet po sterylce, wbiegła na wyciągniecie szwów z radością... mój poprzedni pies znał drogę do weta i bardzo często w połowie drogi mówił "Nie idę dalej" :P Quote
Naklejka Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Jetsanek jak był mały też nie bał się weta, grzecznie leżał w poczekalni, ale on nie lubi obcych osób, a tym bardziej nie wezmie od nich jedzenia ;) Teraz jak wchodzi do weta, to od razu chce uciekać, a do gabinetu wciągam go na siłę... Miał babeszjozę i dostawał bardzo bolesne zastrzyki, no i od tamtej pory boi się weta...:shake: Psiaki szybko rosną.... Jetsan miał 11kg jak go przyniosłam i każdego następnego tygodnia było go o 1kg więcej :eviltong: Quote
Avaloth Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Ja jak przyniosłam Króweczkę do domu miał 3,5kg, przybierał koło 1,5tygodniowo, teraz waży 45-48 zależy od pory roku :eviltong: I z wetem miałam tak samo jak Naklejka- na początku Chesterowy tam wręcz ciągnął, jakiś rok temu jak mieliśmy podejrzenie boreliozy i innego od kleszczowego cholerstwa i był strasznie słaby, miał krew pobieraną 3 razy, zastrzyków mnóstwo, od tej pory Chester w gabinecie wygląda jak ostatnia sirotka i ucieka do drzwi przy każdej okazji. Dziękuję za uznanie :D Quote
Culineo Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 mój miał chyba 5-6kg jak go przyniosłam teraz 40kg :) a weta lubił, ale przez problemu z uszami przestał... i teraz jak wet podchodzi to się do mnie przytula i ucieka w kąt :niewiem: Quote
dog193 Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 A mój kocha cały świat :evil_lol: Wróciliśmy ze spacerku z Anulą i Boczkiem, oczywiście mój pies nie ma ani trochę dość :diabloti: Piesek na 'waruj' :cool3: Quote
dog193 Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 Ciężko go było usadzić na tej gałęzi :diabloti: Quote
dog193 Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 :evil_lol: Motylem jestem aaaa :diabloti: Quote
dog193 Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 Bocz ;) Koniec zdjęć, następne jak znowu się spotkamy z fotografem :evil_lol: Quote
Aleksa. Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 https://lh5.googleusercontent.com/-7HEMfkP3tZg/T1zXkPZ0o-I/AAAAAAAAAUo/iKiXfvMpsuc/s640/_3119244.JPG dobre :evil_lol: Quote
Maalwi Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Od zawsze mi się podobały krótkowłose foksy, ale Jupi to po prostu POEZJA! z jakiej hodowli jest? Pozdrawiamy! :loveu: Quote
NightQueen Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Maalwi napisał(a):Od zawsze mi się podobały krótkowłose foksy, ale Jupi to po prostu POEZJA! z jakiej hodowli jest? Pozdrawiamy! :loveu: hodowla Ganis ;) Quote
dog193 Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 Maalwi napisał(a):Od zawsze mi się podobały krótkowłose foksy, ale Jupi to po prostu POEZJA! z jakiej hodowli jest? Pozdrawiamy! :loveu: Dziękujemy, miło nam, że smarkaty się podoba :) Ganis, tak jak pisze Pati - polecam i każdemu życzę takiego hodowcy ;) Quote
dog193 Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 Hmm, pytałam w trzech sklepach o kongi, we wszystkich patrzyli się na mnie jak na wariata, a w dwóch po chwli paniom zaświeciła się żaróweczka i pytają "to takie co się jedzenie do środka wkłada?" ja już zadowolona gorliwie przytakuję "tak, dokładnie to", po czym w obydwu sklepach panie pokazują mi kule-smakule :diabloti: Natomiast pan w trzecim sklepie powiedział, że pierwsze słyszy :evil_lol: Quote
LadyS Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 dog193 napisał(a):Hmm, pytałam w trzech sklepach o kongi, we wszystkich patrzyli się na mnie jak na wariata, a w dwóch po chwli paniom zaświeciła się żaróweczka i pytają "to takie co się jedzenie do środka wkłada?" ja już zadowolona gorliwie przytakuję "tak, dokładnie to", po czym w obydwu sklepach panie pokazują mi kule-smakule :diabloti: Natomiast pan w trzecim sklepie powiedział, że pierwsze słyszy :evil_lol: No u nas tylko w sieciówkach obczajają, co i jak - kupiliśmy chyba w Kakadu w końcu, ale na necie dostaniesz szybciej i taniej, nawet z wysyłką. Tylko rozmiar i twardość dobrze wybierz ;) Quote
dog193 Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 Stwierdziłam, że poczekam do wystawy w Katowicach w ten weekend, tam pewnie będzie stoisko ;) Quote
Recommended Posts