Jump to content
Dogomania

MOBY- jego pan w szpitalu, piesek ze złamanym ale JUZ W NOWYM DOMKU!

Recommended Posts

Posted

Myślę, że urzyję w firmówce zdjęcia w 'przebraniu'. Jutro siąde i postaram się zrobić to jakoś ciekawiej z jak najmniejsza ilością tekstu:)
Jeszcze raz dziękuje bardzo za pomoc i super pomysły. A teraz zbieram się już do Mobiczka!!!

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MOBY- piesek pełen tajemnic! tak powinien chyba brzmieć tytuł tego wątku:)
Kolejny spacer i kolejne niespodzianki ze strony słodziaka:

Moby miał dziś dzień przytulań. Gdy tylko poczuje się bezpieczny- wychodzi jego prawdziwa natura- PIESZCZOCH do kwadratu
Dodatkowo- jaki z niego MĄDRY pieszczoch! Postanowiłam spróbować nauczyć go kilku komend i okazało się, że wszystko łapie w mig...i tak...w ciągu 5 minut do perfekcji opanował siad, a potem jeszcze dwie próby i nauczył się warować!!!!!!!!!WOW!!!
Jestem pod coraz większym wrażeniem tego psiaka:)
Potem postanowiłam 'pochwalić' się innym wolontariuszom, jak Moby ślicznie siada i waruje i namówiłam opiekuna Teri aby dał Mobiemu komendę siad...niestety Marcin troszkę za gwałtownie podniósł rękę i znów Moby pokazał, z czym do tej pory wiązało się jego życie...skulił się i zaczął wycofywać, tak jakby podniesiona ręka mogła oznaczać tylko lanie:(
Na szczęście bardzo szybko doszedł do siebie i potem dalej pokazywał jak pięknie siada:)

KOCHANY MOBY!

Posted

Ariel- bardzo dziękuje za ogłoszenie- widziałam wczoraj, że tamto poprzednie na tablica.pl odwiedziło ponad 300 osób!!wow!! szkoda tylko, że póki co nikt nie zadzwonił:(
Ode mnie też Mobiczek na nowe ogłoszenia:
http://e-zwierzak.pl/pl/ogloszenie/32738/moby--poszukuje-swojej-przystani-na-reszte-zycia_/
http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Moby-klebek-strachu-poszukuje-przystani-na-cale-zycie!,56059
Dziś/jutro zrobie kolejne wykorzystując zdjęcia z dzisiejszego spacerku!!!
Oto one:

Mobiczek dzisiaj był na długim spacerze w parku, potem na wybiegu ślicznie bawił się piłką! okazało się, że piesek świetnie aportuje! zrobiłam nawet film:)
:pwstawię wkrótce.

Posted

Byłoby dobrze gdyby przytył:( moim zdaniem nie wiele zmienił się pod względem wagi. Nadal męczy go biegunka i chyba dlatego tak trudno mu przytyć...apetytu też nie ma jakiegoś specjalnego...
Pewnie dopiero w swoim domku dojdzie do siebie...
Póki co- jest sam w boksie, więc ma dostęp do miski i miejmy nadzieje, że chudnięcie ma już za sobą:)a spacerkach też podjada i parówki i inne przysmaki:)
Oby telefon zadzwonił po Mobiego:D

Posted

Dzisiaj Mobiczka oglądała pewna Pani (ta sama której spodobał się m.in.Fafik). Fajna Pani...wymarzona dla niego...powiedziała, że jest na jej liście....tylko- czy wyniknie z tego miłość na całe życie????
Byłoby cudownie...
Moby był dzisiaj kochany jak zawsze, dużo biegał, bawił się, zjadł sporo parówek, kiełbasek itp. Tylko dzisiaj wyjątkowo źle zniósł powrót do boksu:(((
Świat zza krat...to już za mało....jest bezpieczny, ma pełną miskę...ale nadal potrzebuje miłości\!!!!!

Najgorsze ze w sobote nie będe mogła przyjechać do schroniska:((( nie wiem jak Mobiczek to przyjmie...na pewno już przyzwyczaił się do tego, że przynajnmniej dwa razy w tygodniu moze oglądać świat z innej perspektywy...
dlatego- bardzo proszę- niech ktoś pospaceruje z Mobim!!

Posted

soboz4 napisał(a):
To rzeczywiście szkoda, że Cię nie będzie, ktoś z młodzieży napisał że będzie wcześniej, bo musi jechać do babci do Krakowa!

Ja niestety nie mam juz babci...a jutro musze pracować. Jak co roku koordynuje Olimpiade Biologiczną..bede więc szukać ściag;) itp. Przy okazji- powodzenia- jeśli ktoś z Was startuje:)

Bardzo jestem ciekawa, którego pieska wybierze ta Pani z wczoraj...szczerze mówiąc- myślę, że Moby pozostanie tylko na jej liście...dużo bardziej podobał jej się Fafik czy Tara... Tak czy inaczej, któremuś biedakowi się poszczęści, a to najważniejsze:)\
Prosiłam w czwartek panią Anię, by dała komuś w sobote Mobiego...mam więc nadzieje, że tak będzie..
A Tobie aeriel jak zawsze bardzo dziękuje za czuwanie nad ogłoszeniami:)

Posted (edited)

BARDZO DZIĘKUJE OSOBIE, KTÓRA SPACEROWAŁA DZISIAJ Z MOBIM POD MOJĄ (niestety)NIEOBECNOŚĆ.
BARDZO DZIĘKUJE RÓWNIEŻ OSOBIE (OBSTAWIAM, ŻE TO SOBOZ:)) KTÓRA ZROBIŁA PSIAKOWI PRZECUDNĄ SESJĘ ZDJĘCIOWĄ!!!
OTO KILKA FOTEK:

mega rozkrok...

najśliczniejszy pyszczek świata

skupiony...

Edited by kiyoshi
poprawa adresu zdjęcia
Posted

soboz4 napisał(a):
Moby jest coraz odważniejszy, zdarza mu się jeszcze skulić, ale w większości chodzi juz z podniesionym łebkiem!

Ciesze się, że Moby dostrzega i coraz odważniej przyznaje, że z człowiekiem może być też fajnie:)) Czasem sama nie mogę się nadziwić jaki z niego jest pieszczoch!!! na poczatku ledwie wogóle można było go dotknąc, a teraz szuka kontaktu gdy tylko jest okazja:))