neverend Posted January 26, 2007 Author Posted January 26, 2007 supergoga napisał(a):Wysłałam Monę Pani z Bydgoszczy. Bardzo wielkie DZIĘKI... mam domek dla Mony na oku,ale zobaczymy... oby się tylko wszystko udało Quote
neverend Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 Mona, Mona, nic jeszcze nie wiadomo, czekamy na odpowiedź w sprawie domku w Bydgoszczy!!:mad::mad::roll: Quote
supergoga Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Pani Agnieszka napisała do mnie że czeka na kontrole przedadopcyjne swego domku. Że sama proponuje pomoc w Bydgoszczy jako wolontariusz - podoba mi się właśnie to że nie ma dyskusji w sprawie kontroli adopcyjnej (niestety z własnego doświadczenia wiem ile adopcji przez to nie doszło do skutku). Czy ktoś umawiał sie na tą kontrole z p. Agnieszka, bo nie wiem, czy szukac kogoś w Bydgoszczy do sprawdzenia domu. Quote
Aga_Mazury Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 rozmawiałam zEsterą...i obiecała pomóc...wczoraj wieczorem wysłałam jej pełne namiary na panią Agnieszkę... dziś wysłałąm Esterze sms-a ale nie odpisała... nie było jej na miejscu w Bydgoszczy, ale mam nadzieję, że wróciłą dziś... miałam dziś telefon z allegro w sprawie MOny...i Pani jeszcze będzie dzwonić jeśli się okaże, że Mona nie pojedzie do Bydgoszczy... Pani chciałaby natomiast aby dowieźc Monę do Torunia a ona pokryje koszt transportu...no nie wiem skąd Pani jest bo podobno w Toruniu będzie przejazdem...ale o tym narazie nie ma sensu rozmawiać...bo trzymamy kciuki za domek w Bydgoszczy :) Quote
Aga_Mazury Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 nie mam narazie żadnych wiadomości z Bydgoszczy....czekamy Quote
neverend Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 Aga_Mazury napisał(a):rozmawiałam zEsterą...i obiecała pomóc...wczoraj wieczorem wysłałam jej pełne namiary na panią Agnieszkę... dziś wysłałąm Esterze sms-a ale nie odpisała... nie było jej na miejscu w Bydgoszczy, ale mam nadzieję, że wróciłą dziś... miałam dziś telefon z allegro w sprawie MOny...i Pani jeszcze będzie dzwonić jeśli się okaże, że Mona nie pojedzie do Bydgoszczy... Pani chciałaby natomiast aby dowieźc Monę do Torunia a ona pokryje koszt transportu...no nie wiem skąd Pani jest bo podobno w Toruniu będzie przejazdem...ale o tym narazie nie ma sensu rozmawiać...bo trzymamy kciuki za domek w Bydgoszczy :) Ja też mam nadzieję,że Estera da znać...już się martwię,że Pani z Bydgoszczy się rozmyśli... Quote
supergoga Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Jeśli sie rozmysli to znaczy że to nie prawdziwa miłość do suni. Jesli Mona pojedzie do Bydgoszczy może Pani z Torunia pokazac inna sunię: sa maluchy od Mafii i Mafia do adopcji pilnej - zresztą macie też pewnie u siebie psiulki podobne. Quote
Aga_Mazury Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 supergoga napisał(a):Jeśli sie rozmysli to znaczy że to nie prawdziwa miłość do suni. Jesli Mona pojedzie do Bydgoszczy może Pani z Torunia pokazac inna sunię: sa maluchy od Mafii i Mafia do adopcji pilnej - zresztą macie też pewnie u siebie psiulki podobne. Rozmawiałam właśnie z Esterą i wyszło jakies nieporozumienie bo mój sms z danymi adresowymi pani nie dotarł do niej...dziś będzie dzwonić i się umówi... co do p. z Torunia. Dziś dzwoniła czy jest Mona adoptowana czy nie...zdziwiłą się faktem kontroli przedadopcyjnych, ale...cóz..wyraziła ewent zgodę...pani jest gdzies z zachodniopomorskiego... czekamy na opinię Estery... Quote
neverend Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 MONA MA DOM!!!!!!!! Koleżanka moja, która wzięła ją na tymczas - zakochała się....I coż? Zadzwoniłam do Pani z Bydgoszczy - zrozumiała mnie i powiedziała, "że miłości nie można rozdzielać na siłę"... Zaproponowałam inne pieski i Pani czeka... :laola: Quote
Aga_Mazury Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 czyli będziemy mieli woadomości o Monie z pierwszej ręki i na miejscu ;) zdjęcia i takie tam inne ... rozumiem, że Estera nadal ma iśc na wizytę przedadopcyjną bo p. Agnieszka i tak weźmiejakiegoś psiaka..? nie mówię, że z Ostródy, ale w ogóle... Quote
neverend Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 Aga_Mazury napisał(a):czyli będziemy mieli woadomości o Monie z pierwszej ręki i na miejscu ;) zdjęcia i takie tam inne ... rozumiem, że Estera nadal ma iśc na wizytę przedadopcyjną bo p. Agnieszka i tak weźmiejakiegoś psiaka..? nie mówię, że z Ostródy, ale w ogóle... Właśnie tak, za tydzień jadę z umową do podpisu i porobię małej focie... A Pani chce koniecznie z Ostródy, rozmawialam z nia nawet o pieskach i jest na tak!!!:multi: Quote
Matusz Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 to super !! czekamy na zdjęcia neverend ;) Quote
supergoga Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 No to trzymajcie kontakt z panią, bo ja Wam się wpakuje z jakimś biedakiem z innych rejonów!!!;) Quote
Aga_Mazury Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 supergoga...wszystkie psy nasze są :) i jesli dobry domek dostanie psiak potrzebujący to naprawdę nieważne skąd on jest,,,więc śmiało jak masz taką bidulę... zresztą co ja Ci tu wypisuje wiesz to lepiej ode mnie :) Quote
Estera Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 przepraszam,że tak późno piszę, ale mam urwanie głowy. Jak Aga do mnie dzwoniła byłam na drugim końcu Polski, bo aż koło Żywca- w Zwardoniu. Leniłam się i w ogóle. Gdy wróciłam czekałam na namiary na Panią...i czekałam i czekałam. sms nie doszedł. Wczoraj z Aga do mnie zadzwoniła itak jak obiecałam wieczorem rozmawiałam z "panią z Bydgoszczy" czyli z Agnieszką ;) . Jesteśmy umówione na jutro. Będę tam po 15, jak skończę zajęcia ;) co i jak napiszę jutro wieczorem. ale z tego co się zorientowałam bardzo miła babeczka, zależy jej bardzo :) buziaki Quote
neverend Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 Estera napisał(a):przepraszam,że tak późno piszę, ale mam urwanie głowy. Jak Aga do mnie dzwoniła byłam na drugim końcu Polski, bo aż koło Żywca- w Zwardoniu. Leniłam się i w ogóle. Gdy wróciłam czekałam na namiary na Panią...i czekałam i czekałam. sms nie doszedł. Wczoraj z Aga do mnie zadzwoniła itak jak obiecałam wieczorem rozmawiałam z "panią z Bydgoszczy" czyli z Agnieszką ;) . Jesteśmy umówione na jutro. Będę tam po 15, jak skończę zajęcia ;) co i jak napiszę jutro wieczorem. ale z tego co się zorientowałam bardzo miła babeczka, zależy jej bardzo :) buziaki To prawda, Pani jest bardzo miła i bardzo chce od nas pieska, więc tak,czy siak przyda się wizyta. Mona już ma dom,ale Pani interesuje się innymi pieskami a więc jak mówie wizyta wskazana. Z góry wielkie dzięki dla wspaniałej Cioteczki!!! Quote
Estera Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 niestety Agnieszka nie mogła się dzisiaj zobaczyć o tej co się umówiłyśmy. mnie natomiast wieczór nie pasował. Jadę do Niej dopiero w sobotę. Quote
neverend Posted February 3, 2007 Author Posted February 3, 2007 Dziś byłam podpisywać umowę dla naszej Mony... Będzie mieszkała ze starszym małżeństwem na obrzeżach Ostródy. Warunki mieszkalne jak na tak małego pieska są super. Jest to jednorodzinny domek z piętrem - malutki i przytulny. Jest małe podwórko - oczywiście ogrodzone. Ulica jest spokojna, poza tym Mona siedzi w domu, a na spacery wychodzi z nią Pan. Trochę się obawiałam wiekowości tych państwa,ale zapewnili mnie,że ich wnuczka przejmie ich obowiązki w razie co...:roll: Ich wnuczka - Paulina mieszka zaraz obok w drugim domku. Przychodzi codziennie bawić się z Moną i bierze ją na spacer. Mona jeszcze troszkę jest nieufna, ale jak przyszłam, to wesoło merdała ogonem, biegała wokół Państwa rozradowana. Pani gotuje jej specjalne jedzonka,ale na razie Mona je mało. Z czasem przyzwyczai się do nowych smakołyków. Poza tym wygląda świetnie - pachnie i błyszczy...No cudowna. Aha i ma nowe imię - PEREŁKA!!! Tylko,że ja Państwu powiedziałam, że ma na imię Mona, to nie wiem, może zmienią, ale to i tak już nieważne. Ważne że Mona jest wreszcie szczęśliwa, tak jak chciałam...JUż nie wrócisz do schroniska kochany piesku... Quote
neverend Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 :placz::placz::placz: Mona już zapomniana!!!!:placz::placz::placz: Quote
Kam Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 a gdzie tam zapomniana! czytana i oglądana :lol: a jak tam aklimatyzacja w nowym domu, jakies nowe wieści? Quote
neverend Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 Kam napisał(a):a gdzie tam zapomniana! czytana i oglądana :lol: a jak tam aklimatyzacja w nowym domu, jakies nowe wieści? Z tego, co byłam tydzień temu ostatnio to naprawdę bardzo dobrze... Nowi opiekunowie są zaskoczeni pozytywnie jej czystością, ogromnym sprytem i inteligencją. Mała się już tak przyzwyczaiła o 5 rano wychodzić na spacery,że sama przychodzi do swego pana i budzi go, wskakując na łożko... Poza tym żadnych telefonów,że coś się dzieje nie miałam - wszystko jak najlepiej:lol::lol::lol: Quote
neverend Posted April 7, 2007 Author Posted April 7, 2007 Już tak długo mnie tu nie było... Dlatego,że myślałam,że Mona już w końcu na kochający dom i znalazła szczęście... Niestety, dziś w sam środek Świąt Wielkanocnych została oodana na powrót do schroniska. Z powodu??? Bo "rozrabia"... Ale przecież to jeszcze szczeniak!!! Potrzebuje zabawy, ruchu.... Nie rozumiem... Ale wiem jedno, nie warto ufać, nawet najlepszym koleżankom... :placz::placz::placz: Quote
Matusz Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 neverend napisał(a):Już tak długo mnie tu nie było... Dlatego,że myślałam,że Mona już w końcu na kochający dom i znalazła szczęście... Niestety, dziś w sam środek Świąt Wielkanocnych została oodana na powrót do schroniska. Z powodu??? Bo "rozrabia"... Ale przecież to jeszcze szczeniak!!! Potrzebuje zabawy, ruchu.... Nie rozumiem... Ale wiem jedno, nie warto ufać, nawet najlepszym koleżankom... :placz::placz::placz: co?????????????????????:angryy::angryy::angryy::angryy::mad::mad::mad::mad: ja pierdziele....:placz::placz: Quote
Kam Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 rozrabia? a co może takiego zrobić taki mały pies...? pewnie porządki świąteczne....:shake: postaram się wystawić ją znów na allegro w wolniejszej chwili... Quote
Recommended Posts