Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 265
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani Agnieszka napisała do mnie że czeka na kontrole przedadopcyjne swego domku. Że sama proponuje pomoc w Bydgoszczy jako wolontariusz - podoba mi się właśnie to że nie ma dyskusji w sprawie kontroli adopcyjnej (niestety z własnego doświadczenia wiem ile adopcji przez to nie doszło do skutku). Czy ktoś umawiał sie na tą kontrole z p. Agnieszka, bo nie wiem, czy szukac kogoś w Bydgoszczy do sprawdzenia domu.

Posted

rozmawiałam zEsterą...i obiecała pomóc...wczoraj wieczorem wysłałam jej pełne namiary na panią Agnieszkę...

dziś wysłałąm Esterze sms-a ale nie odpisała...

nie było jej na miejscu w Bydgoszczy, ale mam nadzieję, że wróciłą dziś...

miałam dziś telefon z allegro w sprawie MOny...i Pani jeszcze będzie dzwonić jeśli się okaże, że Mona nie pojedzie do Bydgoszczy...

Pani chciałaby natomiast aby dowieźc Monę do Torunia a ona pokryje koszt transportu...no nie wiem skąd Pani jest bo podobno w Toruniu będzie przejazdem...ale o tym narazie nie ma sensu rozmawiać...bo trzymamy kciuki za domek w Bydgoszczy :)

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
rozmawiałam zEsterą...i obiecała pomóc...wczoraj wieczorem wysłałam jej pełne namiary na panią Agnieszkę...

dziś wysłałąm Esterze sms-a ale nie odpisała...

nie było jej na miejscu w Bydgoszczy, ale mam nadzieję, że wróciłą dziś...

miałam dziś telefon z allegro w sprawie MOny...i Pani jeszcze będzie dzwonić jeśli się okaże, że Mona nie pojedzie do Bydgoszczy...

Pani chciałaby natomiast aby dowieźc Monę do Torunia a ona pokryje koszt transportu...no nie wiem skąd Pani jest bo podobno w Toruniu będzie przejazdem...ale o tym narazie nie ma sensu rozmawiać...bo trzymamy kciuki za domek w Bydgoszczy :)

Ja też mam nadzieję,że Estera da znać...już się martwię,że Pani z Bydgoszczy się rozmyśli...

Posted

Jeśli sie rozmysli to znaczy że to nie prawdziwa miłość do suni. Jesli Mona pojedzie do Bydgoszczy może Pani z Torunia pokazac inna sunię: sa maluchy od Mafii i Mafia do adopcji pilnej - zresztą macie też pewnie u siebie psiulki podobne.

Posted

supergoga napisał(a):
Jeśli sie rozmysli to znaczy że to nie prawdziwa miłość do suni. Jesli Mona pojedzie do Bydgoszczy może Pani z Torunia pokazac inna sunię: sa maluchy od Mafii i Mafia do adopcji pilnej - zresztą macie też pewnie u siebie psiulki podobne.

Rozmawiałam właśnie z Esterą i wyszło jakies nieporozumienie bo mój sms z danymi adresowymi pani nie dotarł do niej...dziś będzie dzwonić i się umówi...

co do p. z Torunia. Dziś dzwoniła czy jest Mona adoptowana czy nie...zdziwiłą się faktem kontroli przedadopcyjnych, ale...cóz..wyraziła ewent zgodę...pani jest gdzies z zachodniopomorskiego...

czekamy na opinię Estery...

Posted

MONA MA DOM!!!!!!!!

Koleżanka moja, która wzięła ją na tymczas - zakochała się....I coż?
Zadzwoniłam do Pani z Bydgoszczy - zrozumiała mnie i powiedziała, "że miłości nie można rozdzielać na siłę"... Zaproponowałam inne pieski i Pani czeka...

:laola:

Posted

czyli będziemy mieli woadomości o Monie z pierwszej ręki i na miejscu ;)

zdjęcia i takie tam inne ...

rozumiem, że Estera nadal ma iśc na wizytę przedadopcyjną bo p. Agnieszka i tak weźmiejakiegoś psiaka..? nie mówię, że z Ostródy, ale w ogóle...

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
czyli będziemy mieli woadomości o Monie z pierwszej ręki i na miejscu ;)

zdjęcia i takie tam inne ...

rozumiem, że Estera nadal ma iśc na wizytę przedadopcyjną bo p. Agnieszka i tak weźmiejakiegoś psiaka..? nie mówię, że z Ostródy, ale w ogóle...

Właśnie tak, za tydzień jadę z umową do podpisu i porobię małej focie...

A Pani chce koniecznie z Ostródy, rozmawialam z nia nawet o pieskach i jest na tak!!!:multi:

Posted

supergoga...wszystkie psy nasze są :)

i jesli dobry domek dostanie psiak potrzebujący to naprawdę nieważne skąd on jest,,,więc śmiało jak masz taką bidulę...

zresztą co ja Ci tu wypisuje wiesz to lepiej ode mnie :)

Posted

przepraszam,że tak późno piszę, ale mam urwanie głowy. Jak Aga do mnie dzwoniła byłam na drugim końcu Polski, bo aż koło Żywca- w Zwardoniu. Leniłam się i w ogóle. Gdy wróciłam czekałam na namiary na Panią...i czekałam i czekałam. sms nie doszedł.
Wczoraj z Aga do mnie zadzwoniła itak jak obiecałam wieczorem rozmawiałam z "panią z Bydgoszczy" czyli z Agnieszką ;) . Jesteśmy umówione na jutro. Będę tam po 15, jak skończę zajęcia ;)
co i jak napiszę jutro wieczorem. ale z tego co się zorientowałam bardzo miła babeczka, zależy jej bardzo :)
buziaki

Posted

Estera napisał(a):
przepraszam,że tak późno piszę, ale mam urwanie głowy. Jak Aga do mnie dzwoniła byłam na drugim końcu Polski, bo aż koło Żywca- w Zwardoniu. Leniłam się i w ogóle. Gdy wróciłam czekałam na namiary na Panią...i czekałam i czekałam. sms nie doszedł.
Wczoraj z Aga do mnie zadzwoniła itak jak obiecałam wieczorem rozmawiałam z "panią z Bydgoszczy" czyli z Agnieszką ;) . Jesteśmy umówione na jutro. Będę tam po 15, jak skończę zajęcia ;)
co i jak napiszę jutro wieczorem. ale z tego co się zorientowałam bardzo miła babeczka, zależy jej bardzo :)
buziaki

To prawda, Pani jest bardzo miła i bardzo chce od nas pieska, więc tak,czy siak przyda się wizyta. Mona już ma dom,ale Pani interesuje się innymi pieskami a więc jak mówie wizyta wskazana. Z góry wielkie dzięki dla wspaniałej Cioteczki!!!

Posted

Dziś byłam podpisywać umowę dla naszej Mony...

Będzie mieszkała ze starszym małżeństwem na obrzeżach Ostródy. Warunki mieszkalne jak na tak małego pieska są super. Jest to jednorodzinny domek z piętrem - malutki i przytulny. Jest małe podwórko - oczywiście ogrodzone. Ulica jest spokojna, poza tym Mona siedzi w domu, a na spacery wychodzi z nią Pan.

Trochę się obawiałam wiekowości tych państwa,ale zapewnili mnie,że ich wnuczka przejmie ich obowiązki w razie co...:roll: Ich wnuczka - Paulina mieszka zaraz obok w drugim domku. Przychodzi codziennie bawić się z Moną i bierze ją na spacer. Mona jeszcze troszkę jest nieufna, ale jak przyszłam, to wesoło merdała ogonem, biegała wokół Państwa rozradowana.
Pani gotuje jej specjalne jedzonka,ale na razie Mona je mało. Z czasem przyzwyczai się do nowych smakołyków. Poza tym wygląda świetnie - pachnie i błyszczy...No cudowna. Aha i ma nowe imię - PEREŁKA!!!
Tylko,że ja Państwu powiedziałam, że ma na imię Mona, to nie wiem, może zmienią, ale to i tak już nieważne. Ważne że Mona jest wreszcie szczęśliwa, tak jak chciałam...JUż nie wrócisz do schroniska kochany piesku...

Posted

Kam napisał(a):
a gdzie tam zapomniana!
czytana i oglądana :lol:

a jak tam aklimatyzacja w nowym domu, jakies nowe wieści?

Z tego, co byłam tydzień temu ostatnio to naprawdę bardzo dobrze...
Nowi opiekunowie są zaskoczeni pozytywnie jej czystością, ogromnym sprytem i inteligencją. Mała się już tak przyzwyczaiła o 5 rano wychodzić na spacery,że sama przychodzi do swego pana i budzi go, wskakując na łożko...

Poza tym żadnych telefonów,że coś się dzieje nie miałam - wszystko jak najlepiej:lol::lol::lol:

• 1 month later...
Posted

Już tak długo mnie tu nie było...

Dlatego,że myślałam,że Mona już w końcu na kochający dom i znalazła szczęście...

Niestety, dziś w sam środek Świąt Wielkanocnych została oodana na powrót do schroniska. Z powodu??? Bo "rozrabia"... Ale przecież to jeszcze szczeniak!!! Potrzebuje zabawy, ruchu.... Nie rozumiem...

Ale wiem jedno, nie warto ufać, nawet najlepszym koleżankom...

:placz::placz::placz:

Posted

neverend napisał(a):
Już tak długo mnie tu nie było...

Dlatego,że myślałam,że Mona już w końcu na kochający dom i znalazła szczęście...

Niestety, dziś w sam środek Świąt Wielkanocnych została oodana na powrót do schroniska. Z powodu??? Bo "rozrabia"... Ale przecież to jeszcze szczeniak!!! Potrzebuje zabawy, ruchu.... Nie rozumiem...

Ale wiem jedno, nie warto ufać, nawet najlepszym koleżankom...

:placz::placz::placz:

co?????????????????????:angryy::angryy::angryy::angryy::mad::mad::mad::mad:

ja pierdziele....:placz::placz:

Posted

rozrabia? a co może takiego zrobić taki mały pies...?
pewnie porządki świąteczne....:shake:
postaram się wystawić ją znów na allegro w wolniejszej chwili...