anica Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Przytulamy Was ciepło :glaszcze::glaszcze::glaszcze: i życzymy oby tych ataków było jak najmniej... i siły!.... Quote
Sarunia-Niunia Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [CENTER][COLOR=#ffa07a][FONT=comic sans ms][SIZE=5][B]Dusiuniu Kochana nasza[/B][/SIZE][/FONT][B]...[/B][/COLOR] [IMG]http://i1.fmix.pl/fmi1133/ca2623820010e4054ff05f8c[/IMG] [COLOR=#ffa07a][SIZE=5][B][FONT=comic sans ms]...tylko samych radosnych, pełnych przysmaków dni!!![/FONT][/B][/SIZE][/COLOR] [/CENTER] Quote
Isadora7 Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Sarunia szaleje dzisiaj z Życzeniami. Ja tylko na ogólnym dałam bo bałam sie że kogos pominę. Quote
anica Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 A ja się właśnie od Isadory ... na ogólnym dowiedziałam :oops: ale w przyszłym roku obiecałam poprawę :fadein:;-) jakby coś ..., to później świętowaliśmy z Jaśką a jakże :facelick: nawet parówką jakąś :dog: nawet nie pytam ... jak Dusieńka w te upały :puppydog: trzymaj się maleńka!... jakoś trzeba to przeżyć... Quote
jofracy Posted July 13, 2012 Author Posted July 13, 2012 Dusia ma nowy event na FB. Zapraszamy! [URL]https://www.facebook.com/events/445112028853118/[/URL] Quote
anica Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Królowa Dusieńka pasuje :thumbs: zimą zapoznaję się z FB... bo...:oops: Całusy dla całej Rodzinki :calus: Quote
anica Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 i ja wpadłam sprawdzić ,co u Was :) :) :) i pochwalić się ,że pomidorki rosną... fota sprzed miesiąca![IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg7/scaled.php?server=7&filename=20120712513.jpg&res=landing[/IMG] Quote
jofracy Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 [COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Jesteśmy po bardzo ciężkiej nocy, Dusia miała ataki, wyła, miotała się. Dopiero ostatnia dawka relanium dała jej sen, a my musimy iść do pracy... Mam nadzieję, że ataki poczekają na mój powrót. Czasami już sił brakuje :([/FONT][/COLOR] Quote
anica Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Przytulam... ta bezsilność jest NIE do zniesienia! tak bardzo chciałabym Wam pomóc!... ale mogę....chyba tylko modlić się za Ciebie i siły ,których teraz bardzo potrzebujesz!...i Dusię ,żeby... ataki skończyły się! żeby już nie cierpiała!.... Quote
Nutusia Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Mój boże... ostatnio myślałam o Dusi, ale nie mogłam znaleźć wątku... Trzymaj się, Sunieczko. I wielu sił i cierpliwości dla Twoich Opiekunów... Quote
jofracy Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 [COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Wróciliśmy przed chwilą od weta. Dusia dostała preparat rozluźniający mięśnie, bo miała bardzo wzdęty brzuch i preparat na wzmocnienie. Jest bardzo słaba, leje się przez ręce, położona na krześle leży ze zwieszoną głową. Przykro na to patrzeć. Podjęliśmy decyzję, że spróbujemy zakładać jej pampersy. Nie ukrywam, że dla naszych paneli też, ale dla bezpieczeństwa Dusi głównie. Problem jest w ślizganiu się na odchodach, kiedy zostaje sama. Malutka nie koordynuje ruchów i może się to kiepsko skończyć, a oboje pracujemy i nie ma możliwości, żeby cały dzień ją pilnować :( Mamy już przystosowany do niej pokój. Jak wychodzimy z domu sprzątamy z podłogi co się da. Nawet krzesła odwracamy na stół, żeby nie wpadała na nie. Mam nadzieję, że się nie poodparza i że wróci do dobrej formy. Teraz musimy wzmocnić serduszko, bo relanium i ataki mu nie pomogły :([/FONT][/COLOR] Quote
Sarunia-Niunia Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Strasznie niedobre wieści:(... Okrutnie żal mi Dusieńki - jak Ona biedna musi się męczyć, jejku.... Madziu, musicie się trzymać, ech sama nie wiem co właściwie powiedzieć? Jak pocieszyć? Przytulam mocno Dusiunię i Ciebie i z całego serducha życzę samego dobra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Boni-Bobo Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Jofracy żadne słowa nie pomogą, nie ulżą Ci w pracy, nie ukoją lęku. Przytulam więc tylko wszystkich i trzymam kciuki. Quote
yunona Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Trzymamy kciuki za dobre zdrówko Dusieńki , przytulamy mocno :loveu: Quote
anica Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Magda... morza cierpliwości ,siły.... wszystkie nasze ciepłe myśli lecą do Was :) i najlepsze jamnicze moce niech będą teraz z Wami!!!... Quote
Sarunia-Niunia Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Jak dzisiaj Dusiunia? Całuski i przytulaski dla Malutkiej:buzi::buzi::buzi:!!!!!!!!!!!!! Quote
jofracy Posted September 7, 2012 Author Posted September 7, 2012 Dusia jest dalej słaba. pogodziła się już chyba z pieluchami, które zabezpieczam jej takim body jak dla niemowląt, bo jak dziś wróciłam do domu leżała w kałuży własnego moczu na podłodze 10 cm od swojego posłania :( Ma ogromny apetyt. Mam nadzieję, że się wygrzebie sunia... Przy okazji zapraszamy na allegro cegiełkowe dla jamniczka Opisia, który cudem uniknął śmierci pod kołami samochodu. [URL]http://allegro.pl/zdjecie-jamnika-opisia-cegielka-ratujaca-zycie-i2614979403.html[/URL] [IMG]https://m.ak.fbcdn.net/a5.sphotos.ak/hphotos-ak-ash3/579989_117673971713593_1188357399_n.jpg[/IMG] Quote
anica Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Dobrej spokojnej nocy życzę całej Rodzinie :) o...dobry apetyt :)...to chyba dobry znak?!... jutro wpadnę do chłopaka ,żeby kupić cegiełkę :) Quote
Sarunia-Niunia Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 [quote name='anica']Dobrej spokojnej nocy życzę całej Rodzinie :) o...dobry apetyt :)...to chyba dobry znak?!... jutro wpadnę do chłopaka ,żeby kupić cegiełkę :)[/QUOTE] Nasza Kochana i Dobra Aniczka:iloveyou::iloveyou::iloveyou: !!! I ja życzę Rodzince dobrej i spokojnej nocki:sleep2::sleep2::sleep2:!!! Quote
anica Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 (edited) Zaglądam z nadzieją... na lepsze wiadomości :modla: ciągle myślę o Dusieńce... i tak się zastanawiam?.. czy te ataki?... mogą mieć związek z porą roku?...coś jak moje problemy z bólem żołądka?.. wiem...wiem ,że to zupełnie... inne dolegliwości....ale.... jakoś tak skojarzyłam tamte ataki? że wiosną i jesienią? są.... lato i zima? spokój?...no nie wiem?... tak tylko sobie próbuję rozszyfrować <wroga> wtedy zawsze łatwiej z nim walczyć?!....Dusieńka Nie Daj się!!!!.... .... byłam w sklepiku i baaaardzo spodobały mi się naklejki z jamnikiem :lol: czy to będzie taka sama pomoc dla Opisia jak kupię 2 naklejki czy lepiej kupić 6 cegiełek na allegro?... trochę jeszcze nie łapię :roll: Edited September 8, 2012 by anica Quote
Sarunia-Niunia Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 I ja zaglądam do Dusi i mam nadzieję, że Niunia dzisiaj czuje się lepiej... może rzeczywiście takie okresy przesilenia jesiennego i wiosennego wzmagają objawy choroby? Choć pamiętam, że Dusieńka miała taki bardzo zły okres też latem.... Anusiu, zakup naklejek to dokładnie to samo, co zakup cegiełek - wszystko i tak dla Opisia:):):) Quote
Recommended Posts