Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to jest biedne przytulisko, tam nie ma kasy nawet na szczepienia.
jeśli zorganizujemy zbiórkę karmy, wtedy kierownik zaoszczędzi zawsze trochę kasy i może jaką sukę wysterylizować.
tak to się odbywa...

Jeśli oczywiście poprosimy i dalibyśmy kasę na sterylkę - nie ma problemu, ale to też jest uzależnione od tego, czy będzie akurat wolne miejsce na przetrzymanie suni po sterylce kilka dni w lecznicy, bo w przytulisku są tylko kojce zewnętrzne.

mamy hotelik terier pod Tomyślem (kojce w budynku ocieplonym i ogrzewanym, każdy pies ma swój wybieg, są spacery długie,super opieka), gdzie sunia mogłaby wylądowac, ale niestety koszty 450 zł miesięcznie + 60 zł dopłata do karmy - nie możemy sobie na to w tej chwili pozwolić. Mamy tam już 3 suki bez deklaracji, sznaucerek czeka na wyciągnięcie też z tego przytuliska, bo jest chory:
http://www.dogomania.pl/threads/220234-Chory-stary-wi%C4%99c-mo%C5%BCna-wyrzuci%C4%87-...-ma%C5%82y-sznaucerek-w-schronisku-nie-prze%C5%BCyje.?p=18297741#post18297741

kilka psiaków w BDT, które też musimy utrzymać, a jedna u mnie np. jest nużycą, leczenie kosztuje.

my jej na pewno tam nie zabierzemy, bo niestety już mamy długi...

Posted

Dopiero w domu mogłam sobie pooglądać zdjęcia - sunia jest piękna.

Sterylizacja jest niezbędna zanim ruszy się z akcją promocyjną - tylko gdzie śliczną przetrzymać po zabiegu ...

edit.
... a może ktoś mógłby ją przetrzymać u siebie te około 10 dni po zabiegu, wiem, że to nie takie proste bo Figa to duży psiur ... tak tylko gdybam ...

Posted

Ogłosimy małą, ale nie będziemy podawać gdzie się znajduje i będziemy pisać, że już wysterylizowana jest, co by potencjalnych pseudo odstraszyć...
Może jeśli byśmy zabrały tego sznpuka, jak już będzie po zabiegu, do będa w stanie wysterylizować suńkę i w lecznicy kilka dni przetrzymać, choć wątpię, bo ona jest jednak duża...

Posted

jeśli chodzi o umieszczeni suni w hoteliku, to:
hotel terier to bardzo dobry hotel, kojce są w ocieplonym i ogrzewanym budynku, każdy pies ma swój wybieg, są długie spacery, nauka chodzenia na smyczy, praca z psem i miłość.
ale za to się płaci, niestety... 450 zł + 60 zł dopłata do karmy = 510 zł :(

jeśli chodzi o sterylkę to zależy gdzie byśmy robili - jesli u naszego weta, to myślę że skoro ona jest tak duża to wyszło by 150 zł.

Posted

ANETTTA napisał(a):
to bierzcie ja uzbieramy jakos te 150 zł zmieńcie moze tytuł

albo kto moze kto pomoze??????

tylko gdzie mamy ją umieścić po sterylce? w tym jest problem...przecież nie może wrócić po sterylce do kojca zewnętrznego.
a ceny hoteliku napisałam wyżej jakie są...

Posted

My kombinowaliśmy jakby suńkę wziąć po sterylce, ale do domu nie mam jak, bo jest wielka, a po drugie niestety moje suczki nie są gościnne dla innych dziewczyn i miałabym jatkę więc tylko kojec na zewnątrz wchodzi w grę... Moża uda się namówić weta, żeby jej urządzić coś w środku

Posted

Zastanawiam się nad sytuacją suni... i tak sobie myślę, że teraz trzeba by pójść w trzech kierunkach równocześnie:

1- zabezpieczyć sunię w przytulisku(kontakt z człowiekiem, spacery, spróbować zaszczepić i odrobaczyć)
2. zacząć intensywne ogłaszanie suni z opcją- przed wydaniem zostanie wysterylizowana.
3. przygotować się finansowo na sterylizację i przetrzymanie suni w szpitaliku ew. hoteliku kilka dni po zabiegu(jeśli dom nie bedzie umiał zaopiekować się sunią bezpośrednio po sterylizacji, bo i taki może się zgłosić- chętny do zabrania suni po kilkudniowym pobycie w lecznicy po sterylizacji i z odpowiednimi warunkami do tego)...
tu zabezpieczyłabym sunię na ok. 10 dni, choć myślę, że tyle nie będzie trzeba, ale... potrzebne byłoby więc zebranie 150zł na sterylkę i 1/3 z 450+60... tj. łącznie ok 320zł.

Co o tym myślicie?
W międzyczasie może znajdzie się i dt, choć o to bardzo trudno.