Cleopatrax Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 (edited) Witajcie, do przytuliska w Opalenicy trafiła dziś suńka Bernardynka, ma 5 lat, wyrwana od rolnika, z pseudohodowli...który zadzwonił 2 dni temu do lecznicy, żeby przyjechali ją uśpić, powód-goni i zagryza kury.....udało nam się namówić, na to, żeby oddał psa. Suńka już jest w schronie, jest bardzo miła, przyjzna, lubi ludzi i inne psy, toleruje nawet koty....prawdziwym powodem była pewnie po prostu chęć pozbycia się niepotrzebnego balastu, psa...ach ludzie.... Kochani szukamy domku dla suńki, pomóżcie!!! Edited March 14, 2012 by Cleopatrax Quote
Cleopatrax Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 Napisałam maila do fundacji Bernardyna, zobaczymy co odpowedzą. Quote
Cleopatrax Posted December 24, 2011 Author Posted December 24, 2011 Hej podbijam temat tej biednej, uroczej suńki, zapraszam na wątek Quote
Pyrdka Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 Ojejku, Kasiu czemu nie dzwoniłaś? Pewno, ze pomożemy szukać domu. Jest śliczna. Na zdjeciach wygląda na zadbaną. Quote
Cleopatrax Posted December 25, 2011 Author Posted December 25, 2011 Pyrdko Kochana, dostałam telefon dzień przed Wigilią, nie chiałam Wam przeszkadzać w przygotowaniach, dlatego narazie załatwiliśmy transporty do przytuliska ;-))suńcia jest bezpieczna.. Quote
Cleopatrax Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 Witajcie, jutro pojadę do suńki, porobię więcej zdjęć, dam znać jaka ona jest, pozdrawiam. Quote
Akrum Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 W końcu miałam czas, żeby na wątek dotrzeć. Kasiu - czekamy na wieści z dzisiejszej wizyty w przytulisku i na nowe zdjęcia. Quote
Cleopatrax Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 Witajcie, byłam u suńki, jest przekochana, miła, dobra, grzeczna, byliśmy na długim spacerze, grzecznie szła, łąsi się, chce sie bawić, domaga o głaskanie, jest super psem, lubi inne psy, sąsiad na nią warczał, a ona nic, pocieszyła się do niego, jest niesamowicie zrównoważona i miła, idealny pies. Oddana DO UŚPIENIA, bo złapała kurę....a tak na prawdę wzięta pseudohodowli.. Z wyglądu fizycznego: jest trochę wychudzona i skołtunona, ale na nasze oko zdrowa, sprawna, w wieku około 4 góra 5 lat, acha i ma na imię FIGA. Quote
Akrum Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Ściągnę tu cioteczki od bernardynów, może wspólnie coś poradzimy... Quote
Paulina_mickey Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Ale piękne suczydło! Mogę ją wrzucić do nas na FB? Quote
Akrum Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 dziękuję, że odpowiedziałaś na zaproszenie :) witaj na wątku :) wrzucaj na FB, może ktoś ją tam wypatrzy :) My póki co nie mamy gdzie jej zabrać... zaczynamy popadać w długi... Quote
Akrum Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 porozsyłałam dużo zaproszeń, ale okres ostatnio jest głupi, każdy ma na głowie mnóstwo psów, po świętach kolejny wysyp szczeniaczków :shake: nie liczę na duży odzew... Quote
Livka Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Witaj Akrum - zapisuję, potem poczytam ;) Quote
Handzia55 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Napiszcie do Elizy S_k. Ona kilka dni temu wyadoptowała benię Gapę. Domki dzwoniły, może i dla tej biedulki coś się znajdzie. Quote
docha Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 jestem na wątku na prośbę Akrum, ciotki bernardynki muszą Tu ściągnąć. Quote
margoth137 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 3mam kciuki za ciepłą i mięciutką chałupkę dla Figusi, chociaż tymczasową;) tacy ludzie jak ten gospodarz to żadnych zwierząt nie powinien mieć!! nawet kur!!:( Quote
Akrum Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 wysłałam do kilku PW, do zuzlikowej i ANETTA Quote
kasia-goldap Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Piękna sunia. Nie będzie długo szukać domu. Tylko teraz zastój bo ludzie żyją świętami i sylwestrem. Pewnie w styczniu coś się ruszy i Figa szybko znajdzie swoje miejsce na Ziemi. Quote
Akrum Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 dzięki że przyszłyście :) skontaktujemy się z Elizy S_k, może akurat jeszcze jakiś sensowny domek zadzwoni i będzie można podesłać naszą Figę :) Quote
Recommended Posts