Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Biszkoptowi dorabiam codziennie nowe ogłoszenia.Planuję mu 5miast zrobić.Poprzycinałam trochę zdjęcia,podreklamowałam go jak trzeba:evil_lol:
Tekst do każdej tablicy inny,ale gumtree i morusek ten sam:
http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-BISZKOPT-jak-LABRADOR-DZIECIOLUBNY-WESOLY-AKTYWNY-PIES-W0QQAdIdZ371926108
Tak sobie myślę czy on faktycznie nie jest trochę labkowaty,bo włóczęgostwo to cecha labków;-)Pamiętam Shilkę i jej wypady na wieś w poszukiwaniu atrakcji:evil_lol:I kotów:diabloti:

• Replies 214
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Zuzka2']Biszkoptowi dorabiam codziennie nowe ogłoszenia.Planuję mu 5miast zrobić.Poprzycinałam trochę zdjęcia,podreklamowałam go jak trzeba:evil_lol:
Tekst do każdej tablicy inny,ale gumtree i morusek ten sam:
http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-BISZKOPT-jak-LABRADOR-DZIECIOLUBNY-WESOLY-AKTYWNY-PIES-W0QQAdIdZ371926108
Tak sobie myślę czy on faktycznie nie jest trochę labkowaty,bo włóczęgostwo to cecha labków;-)Pamiętam Shilkę i jej wypady na wieś w poszukiwaniu atrakcji:evil_lol:I kotów:diabloti:
Jest bardzo labkowaty:) i cudny z niego chłopak:)

Posted

Nie Zuzka on tylko na zdjęciu taki labkowaty, w rzeczywistości jest mały. Dla mnie mały. Jest przed kolano.
Miałam dziś przykrą przygodę. Pod mój dom przyszedł pies, chudy, piekny i próbował otworzyć sobie bramę. Oczywiście chyba Biszkopt go zapraszał bo stali sobie przy bramie tylko po dwóch stronach...z obawy przed sąsiadami nie wyniosłam nawet psu wody...
Jeśli będzie się tu kręcił zgłoszę go do UM, chociaż to wbrew moim zasadom.

Pewna dobra ciocia zrobiła kilka fotek Biszkopcikowi rano jak była przejazdem w Starachowicach. To będziemy mieć nowe fotki i to profesjonalne:)

Posted

To super,że mamy fotki!:-)
Aniu,ja wiem,że on nie jest zbytnio labkowaty-no może "mieszaniec mieszańca Labradora":evil_lol:Ja piszę w ogłoszeniach,że on jest podobny do Labradora,ale niższy i szczuplejszy:-)

Posted

Ania102 napisał(a):
Nie Zuzka on tylko na zdjęciu taki labkowaty, w rzeczywistości jest mały. Dla mnie mały. Jest przed kolano.
Miałam dziś przykrą przygodę. Pod mój dom przyszedł pies, chudy, piekny i próbował otworzyć sobie bramę. Oczywiście chyba Biszkopt go zapraszał bo stali sobie przy bramie tylko po dwóch stronach...z obawy przed sąsiadami nie wyniosłam nawet psu wody...

Pewna dobra ciocia zrobiła kilka fotek Biszkopcikowi rano jak była przejazdem w Starachowicach. To będziemy mieć nowe fotki i to profesjonalne:)

Biedak -ten chudy psiak...:( Macie tak dobre schronisko?
Kochany Biszkopcik, ja też myślałam ,że jest duży.

Posted

Nie mamy schroniska. Miasto ma podpisaną umowę z Firmą hycelsko weterynaryjną, niestety ja nie mam zaufania do ich metod adopcyjnych i akoś ciężko mi wykonać telefon do UM, że gdzieś biega pies...
Pies ten o którym pisałam pewnie świeżo wywalony, a ładny oczy chyba niebieskawe miał.

Posted

[quote name='Ania102']Nie Zuzka on tylko na zdjęciu taki labkowaty, w rzeczywistości jest mały. Dla mnie mały. Jest przed kolano.

Czy to może ten pies?

Ten psiak biega u mnie pod blokiem i w okolicach już kilka dni. Myślę, że jest młodziutki, bo chce się bawić. Brudny jest niemiłosiernie, ale w jedzeniu wybredny

Posted

Ania102 napisał(a):
Agata ten! Nawet nie dałam mu jeść z obawy przed tymi poj... sąsiadami. Założysz mu wątek? Myslisz, że dobrze byłoby gdybyśmy zgłosiły go do UM?

Wątek mogę mu założyć, tylko nie wiem czy zdążę dzisiaj, bo jeszcze muszę pracę napisać do szkoły. A jeśli chodzi o UM, to naprawdę nie wiem. Co dalej z nim będzie? To jest młody pies, bardzo kontaktowy, biega za wszystkimi, którzy się nim zainteresują.
Może najpierw spróbować z wątkiem? Chociaż i tak nie ma go gdzie umieścić...

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Kochani proszę o pomoc w ogłoszeniach. Zaraz zmienię tekst.

Tekst

BISZKOPT- towarzyski, grzeczny, średniej wielkości piesek prosi o dom

Biszkopcik ma około roku. Jest uroczym pieskiem średniej wielkości, przed kolano. Wesoły, przyjacielski, kochający wszystkich i wszystko.
Biszkopt jest uległy, łagodny w stosunku do dzieci, lubi towarzystwo innych psów. Biega za patyczkami. Ładnie chodzi na smyczy, w domu zachowuje czystość.
Biszkopt jest już zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Przebywa w domu tymczasowym w starachowicach.
Czeka na swoją szansę na szczęśliwe, psie życie.
Warunki adopcji: wizyta,umowa adopcyjna.
Biszkopt poznał co to jest bezdomność, w swoim krótkim życiu został już 2krotnie wyrzucony przez człowieka, z tego powodu proszę o przemyślaną decyzję dotyczącą adopcji.
KONTAKT: e-mail: [email protected]
Tel: Ania 535-194-226 lub Agata 503-576-210

Edited by Ania102
Posted

Tak dziś dzwoniła pani z Ostrowca miałą przyjechać, czekałam w końcu zadzwoniłam a pani powiedziała, że ktoś ma jej dać szczeniaka.
Dzwoniła też pani z Bydgoszczy i tyle...

Muszę zrobić bazarek na karmę i taletki odrobaczywiające i nowe szelki, bo w tym momencie nie daję rady utrzymać sama Biszkopta.
Aagatko mogę liczyć na Twoją pomoc w bazarku?

Posted

Zrobiłam Biszkoptowi tablicę, gumtree i moruska z nowymi zdjęciami na małopolskę. Zuzka możesz wrzucić go na wawę? Tylko nic nie pisz, że jest w typie labka bo mam kilka takich zapytań a on naprawdę poza kolorem to nic wspólnego z labradorem nie ma.
Teraz może przy zdjęciu z nogą bardziej to będzie widoczne.

Posted

A ja naskrobałam,że "jest podobny do labka"-bo znalazłam na gumtree jego ogłoszenie-nie wiem kto robił,ale było napisane właśnie tak.
To zedytuję te ogłoszenia najwyżej,a nowe zrobię bez tego;-)

Posted

Dzięki Zuzka, proszę odświeżaj często ogłoszenia. Muszę znaleźć mu szybko dom...najlepiej w ciągu miesiąca.
Nie wiem czemu nikt go nie chce bo naprawdę jest doskonałym rodzinnym psem, nie wymaga żadnej pracy,jest młody i wydaje mi się, że ładny.
Aagataa proszę zmień tytuł na Biszkopt w domu tymczasowym. Prosimy o pomoc w ogłoszeniach

Posted

Ja dziś poznałam osobiście suczkę,którą ogłaszam chyba od września...:razz:Był o nią może 1 sensowny telefon zaledwie,ale osoba się rozmyśliła.

Czasem pospolity kundelek znajduje DS w ciągu 2tygodni,a piękne psy nawet w typie rasy siedzą miesiącami...:roll:U Abożeny siedzi 4kg suczka w typie teriera kremowa z długą sierścią-teoretycznie skazana na sukces,bo jest cudo:loveu:a odzew zerowy...Ogłoszeń ma pełno,odnawiane na bieżąco...:roll:

Posted

No a pamiętasz Rutkę? Ta małą od Rajmunda? Taki dom, żeby się tej małej znalazł jak Rutce to byłoby super, to suczka z łańcucha więc po prostu mało umie i może stąd jeszcze domku brak.

Posted

Ania102 napisał(a):
No a pamiętasz Rutkę? Ta małą od Rajmunda? Taki dom, żeby się tej małej znalazł jak Rutce to byłoby super, to suczka z łańcucha więc po prostu mało umie i może stąd jeszcze domku brak.

Pamiętam naszą Rutkę o nieprzeciętnej urodzie:evil_lol: i wadze 5kg:lol:Niektóre psiaki muszą się po prostu naczekać na ten właściwy dom i już;-)

Posted (edited)

No wielkie sorrry, ale ostatnio mnie komp dobijał.:angryy:
Juz był zrobiony i znowu zaczął mulić więc go musiałam do tz wegielkowej podrzucić. Siedział gość noc i dzień ale doszedł w końcu w czym problem.
To robię Biszkopta w tempie ekspresowym na Kraków, bo M wegielkowej ma jechać we wtorek a może i potem jakos tak by pojechał po kosztach.... Wprawdzie teraz od nas ponoć foxterierek ang sie pakuje , ale może zabrałby i dwa.
http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-BISZKOPT-rodzinny-lagodny-sredni-piesek-gladkowlosy-ADOPCJA-W0QQAdIdZ377580586
Wierzę,że ktoś dzisiaj trafi...nie wiadomo.Cuda się zdarzaja.:p
EDIT:
Ania ja bym nie pisała,że dwa razy wyrzucony, bo ktos sobie pomysli,ze jest jednak problematyczny.
Dodatkowo napisze u siebie (tak mi w trakcie ogłaszania przyszlo do głowy) ,że w miare mozliwości transport organizujemy. Zawsze mozna rozmawiać o zwrocie kosztów choć częściowym a poza tym to i tak taniej niz utrzymywanie psa przez kolejne miesiące.

Edited by savahna
Posted (edited)

Jakaś Pani napisała do mnie z gumtree Kraków-chce Biszkopta adoptować,ale pyta o warunki adopcji,więc przekazałam maila Agacie,żeby czegoś nie powiedzieć nie tak,choć wiem jakie są warunki;-)

Pani chce go na wieś,ale pies spałby w domu:-)

Wkleiłam Biszkopta tutaj:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226800-SZCZENIAK!-średniej-wielkości-Wielkopolska-Warszawa?p=19068369#post19068369[/url]

Ew.DS w Poznaniu,ale dziewczyna może przyjechać po niego np.do Warszawy:-)

Edited by Zuzka2