*Magda* Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Jean napisał(a):Ucichło bo Pani robi teraz na dwa etaty i ma mniej czasu na pstrykanie fotek. Ale jak będzie ładna pogoda to w sobotę wybieramy się na wyjazdowy spacer to pewnie coś będzie :) Pozdrawiamy! To niech się pańcia nie przepracuje na tych dwóch etetach ;) Oby Wam pogoda dopisała, bo chętnie pooglądam nowe foty ;) Quote
Jean Posted May 24, 2012 Author Posted May 24, 2012 magdabroy napisał(a):To niech się pańcia nie przepracuje na tych dwóch etetach ;) Oby Wam pogoda dopisała, bo chętnie pooglądam nowe foty ;) Pani już ledwo zipie.. zrobiła się strasznie nieogarnięta - za dużo na głowie :( Quote
Jean Posted May 24, 2012 Author Posted May 24, 2012 Tak, na razie zostajemy przy standardowym jedzonku :) Quote
Jean Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 Hej :) Tak, zaczyna podjadać suche. Tak czy siak liczyliśmy kasowo i to samo by wyszło co z mokrą karmą puszkową. Więc jak mam do wyboru więcej babrania się przy surowiźnie a gotowe mięsko z puszki (plus makaron/ryż/kasza z warzywkami które jej gotuje) to wolę drugą opcję :) Quote
motylek1007 Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 czyli nadal bedziesz jej mieszala suche i gotowane? Quote
Jean Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 No tak. rano suche a wieczorem puszka z warzywami + ryżem/makaronem itp. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=428275413864349&set=a.125815797443647.16545.120331311325429&type=1&theater Prosimy o lajkowanie :)) Quote
motylek1007 Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 moim zdaniem przy takim karmieniu będzie wybrzydzała Quote
wikikoniki Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 ja bym chyba zamieniła to, rano puszka z warzywami a wieczorem suche, ale mało, tak, żeby zawsze zjadła całą porcję Quote
motylek1007 Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 ja bym proponowala zdecydować sie na jeden typ jedzenia albo suche albo mokre np dajesz tylko suchę i od święta mokre. Nie bardzo też rozumiem po co do gotowej puszki dorzucasz ryż/makaron jak to tylko wypełniacz objętościowy. Quote
Jean Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 [FONT=arial narrow]motylek1007 napisał(a):ja bym proponowala zdecydować sie na jeden typ jedzenia albo suche albo mokre np dajesz tylko suchę i od święta mokre. Nie bardzo też rozumiem po co do gotowej puszki dorzucasz ryż/makaron jak to tylko wypełniacz objętościowy. [/FONT]Wypełniacz ma za zadanie spowolnić wędrówkę karmy przez przewód pokarmowy, tak by została ona jak najdokładniej strawiona i by pies mógł przyswoić jak najwięcej składników odżywczych. Najczęściej jest to ryż lub makaron, może być gotowany w wodzie lub na wywarze z kości albo po prostu z mięsem. Ryż jest mniej kaloryczny, nadaje się też dla rekonwalescentów i psów z problemami żołądkowymi i jelitowymi. Makaron jako bardziej kaloryczny nadaje się dla psów bardziej aktywnych lub zbyt szczupłych. Można dodać do ryżu np. otręby pszenne. Dlatego. [FONT=arial narrow] [/FONT] Quote
Jean Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 Wczoraj zapisałam się na wolontariusza do Schroniska :) Wzięliśmy pierwszą bidkę na spacer z Luną. Bidka była przerażona, ale spacer był udany :) Quote
Onomato-Peja Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Widziałam Twojego małża z Lunką przed schroniskiem. :) Lunie się podobało? Musiałyśmy się minąć. Quote
motylek1007 Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Jean napisał(a):[FONT=arial narrow] [/FONT]Wypełniacz ma za zadanie spowolnić wędrówkę karmy przez przewód pokarmowy, tak by została ona jak najdokładniej strawiona i by pies mógł przyswoić jak najwięcej składników odżywczych. Najczęściej jest to ryż lub makaron, może być gotowany w wodzie lub na wywarze z kości albo po prostu z mięsem. Ryż jest mniej kaloryczny, nadaje się też dla rekonwalescentów i psów z problemami żołądkowymi i jelitowymi. Makaron jako bardziej kaloryczny nadaje się dla psów bardziej aktywnych lub zbyt szczupłych. Można dodać do ryżu np. otręby pszenne. Dlatego. [FONT=arial narrow] [/FONT] nie musisz mi pogrubiać tekstu żebym przeczytała. Nie zgadzam sie z tym co napisałaś, ale każdy karmi swoje psy jak uważa za stosowne. Quote
Ptysiak Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 http://i.imgur.com/qu6c1.jpg Kochana malutka Lunka :loveu: Jak zareagowała na towarzysza spaceru? Quote
*Magda* Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Śliczna Lunka :loveu: Schroniskowiec też :loveu: I jak po wspólnym spacerze? Quote
Jean Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 Onomato-Peja napisał(a):Widziałam Twojego małża z Lunką przed schroniskiem. :) Lunie się podobało? Musiałyśmy się minąć. Szkoda. Luna trochę zawiedziona, że nowa koleżanka nie chciała z nią pobiegać :) A On się właśnie zastanawiał kto do niego 'Cześć' mówi :P motylek1007 napisał(a):nie musisz mi pogrubiać tekstu żebym przeczytała. Nie zgadzam sie z tym co napisałaś, ale każdy karmi swoje psy jak uważa za stosowne. Nie pogrubiałam, tylko skopiowałam to z mądrej stronki i tam już było taką czcionką. A co do nie zgadzania, to pewnie, masz prawo. Ale ja uważam że nie krzywdzę tym psa, ponieważ jeśli chodzi o karmę mokrą to dostaje jedną z lepszych, a to że dodaje do niej warzywa + trochę makaronu czy później ryżu nie jest żadną zbrodnią. Ptysiak napisał(a):http://i.imgur.com/qu6c1.jpg Kochana malutka Lunka :loveu: Jak zareagowała na towarzysza spaceru? Obie świetnie zaaragowały na siebie. magdabroy napisał(a):Śliczna Lunka :loveu: Schroniskowiec też :loveu: I jak po wspólnym spacerze? J.w :) Quote
*Magda* Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 http://i.imgur.com/IEAll.jpg piękne, mądre oczy :loveu: Quote
LadyS Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Jean napisał(a):[FONT=arial narrow] [/FONT]Wypełniacz ma za zadanie spowolnić wędrówkę karmy przez przewód pokarmowy, tak by została ona jak najdokładniej strawiona i by pies mógł przyswoić jak najwięcej składników odżywczych. Najczęściej jest to ryż lub makaron, może być gotowany w wodzie lub na wywarze z kości albo po prostu z mięsem. Ryż jest mniej kaloryczny, nadaje się też dla rekonwalescentów i psów z problemami żołądkowymi i jelitowymi. Makaron jako bardziej kaloryczny nadaje się dla psów bardziej aktywnych lub zbyt szczupłych. Można dodać do ryżu np. otręby pszenne. Dlatego. [FONT=arial narrow] [/FONT] O matko droga, aż się zadławiłam :lol: Po tym ryżu dla rekonwalescentów jeden z moich szczeniaków na DT miał srakę, za przeproszeniem, jak stąd do Nowego Jorku :lol: Poza tym też uważam, że mieszanie spowoduje nie tylko wybrzydzanie, ale właśnie zakłóca trawienie - karma sucha i mokra trawi się zupełnie inaczej, tak samo byłoby, gdybyś karmiła połączeniem surowego z suchym czy surowego z gotowanym. O tej wędrówce przez układ pokarmowy to jest o tyle prawda, że wypełniacz doskonale zapycha układ pokarmowy - pies jest mniej głodny, ale i przy karmieniu różnymi stylami łatwiej może się przytkać ;) Nie mowię tego złośliwie, po prostu takie mam doświadczenie z adopcyjnymi psami, jak i z tymi już w domach. Quote
Recommended Posts