Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 409
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jadę, jadę, we wtorek:) po rozmowie telefonicznej jestem pełna nadziei, Pani mówiła, że zawsze u niej w domu był pies, podkreślam w domu:) Poza tym Harry miałby do dyspozycji duże, ogrodzone podwórko:) Byłoby cudownie, gdyby miejsce okazało się dobre, bezpieczne dla psa, a nowi właściciele odpowiedzialni i kochający zwierzęta.

Posted

No i....:):):) Chyba się udało!!!:):):) Bardzo fajna rodzina, z psami od zawsze, bardzo dobre warunki, duże podwórko, buda, dom, długie spacery, bo las niedaleko:) Wiedzą, jak obchodzić się z psami, jak się zajmować nimi. I chcą psa, po prostu chcą. Ten pan mi powiedział, że mu smutno bez psa, że nikt go nie wita, kiedy wraca z pracy..:) W poniedziałek jedziemy do Harrego:) Oby tylko psina spisała się na medal:) I zechciała u nich zamieszkać:)
Także kciuki trzymajmy nadal:) w poniedziałek opiszę spotkanie:)

Posted

Dostałam info ,że Harry jedzie właśnie ze swoimi Ludźmi do własnego ,osobistego domu!:)

Anhelina opowie,jak się to spotkanie odbyło....Ale -zdaje się-było miło....;)

Posted

A tak, było warto czekać, bo naprawdę świetni ludzie wzięli Harrego:) Przyjechały po niego 3 osoby, ale Harry od razu wybrał sobie jedną z nich, wyraźnie widać było, że to jego przyszły pan:) Harry bardzo im się spodobał, wypytali o każdy szczegół dotyczący opieki nad nim, nawet legowisko przywieźli ze sobą:)
Widać było, że przyjechali po SWOJEGO psa:)
Właśnie dostałam sms, że noc w nowym domu była dla Harrego ciężka..nie spał, piszczał i załatwił się w domu...czego już nie robił...nie bardzo chce jeść...i widać po oczach, że tęskni...
Jakie macie doświadczenia z psami oddanymi do adopcji, też tak się zachowywały? Może pies trafiający prosto ze schroniska do domu zachowuje się inaczej, lepiej, a Harry zostawił dobry dom tymczasowy, gdzie czuł się, jak u siebie..i teraz tęskni...
Trzeba czasu...nie chcę, aby nowi właściciele się zniechęcili...Dostałam wiadomość, że cierpliwie czekają na zmiany..

Posted

Ania, dziękuję za miłe słowa:) Tak, jak pisałam Ci w sms. Niech nowi Państwo go czymś zajmą. On miał u mnie dużo ruchu, zajęcia, zabaw. Byliśmy jego pierwszym, prawdziwym domem. Przyzwyczaił się i teraz tęskni. Ale o czym my mówimy po dobie pobytu w nowym domu. Troszeczkę to potrwa, aż się przyzwyczai. Będzie dobrze. Żeby tylko nowi Państwo mieli trochę cierpliwości. Harry to dobry i czysty pies. Potrzeba mu czasu.

Edit. Jeśli Państwo będą potrzebowali jakiś wiadomości, to niech dzwonią do mnie:)

Posted

Dostałam sms, że Harry nie bardzo chce wchodzić do domu...Biega ciągle po podwórku, cały czas sika..dyszy i wcale nie odpoczywa..
Ale za to bawił się fajnie z małymi dziećmi, które tam są:)
Ja wiem, że to nerwowe, on w ogóle jest wyjątkowo podatny na stres..
Ciekawa jestem jaka będzie noc...oby już spokojniejsza i bez niespodzianek..

Posted

no i noc była spokojniejsza:) Harry spał:) :) nie nasikał w domu!!:) rano zjadł śniadanie i potem szalał na dworze:)
oby tak dalej!:)

Dziękuję wszystkim DOGOMANIAKOM zaangażowanym w sprawę Harrego:) Bardzo dziękuję Jostel:)

Posted

Będzie dobrze, jeżeli ludzie wykażą trochę cierpliwości. Psy wzięte prosto ze schroniska też muszą się aklimatyzować i trwa, zanim się oswoją i pojmą, że nie stanie im się krzywda.

Posted

Będzie dobrze! Niech Państwo starają się osiągnąć pożądane zachowania smaczkami. Harry to pożeracz, więc na pewno za jedzenie (wiem, jak to brzmi :() będzie chętniej wykonywał polecenia, zwróci uwagę na to, co Państwo od niego chcą.

Dziękuję anhelina za informacje na tel. :)