Plicha Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Też zagłosowałam na sunię, i widzę że wysunęła się na prowadzenie :) Quote
justysiek Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 jestem i ja, słuchajcie, mam pytanie, czy sunia jest łagodna? i jaki ten dt domowy czy na podworko? jak u niej zachowanie w domu? pogadam z tz-tem i pomysle :) narazie nie obiecuje, ale jest szansa. u mnie dt bezplatny, tylko ew wsparcie karma i wetem gdyby bylo potrzeba. Quote
baster i lusi Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 justysiek napisał(a):jestem i ja, słuchajcie, mam pytanie, czy sunia jest łagodna? i jaki ten dt domowy czy na podworko? jak u niej zachowanie w domu? pogadam z tz-tem i pomysle :) narazie nie obiecuje, ale jest szansa. u mnie dt bezplatny, tylko ew wsparcie karma i wetem gdyby bylo potrzeba. nawet gdyby sunia nie wygrała 1 lokaty w konkursie to na karmę i weta będziemy żebrać .Oby tylko udało sie jej coś znaleść. Quote
kama210 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 justysiek napisał(a):jestem i ja, słuchajcie, mam pytanie, czy sunia jest łagodna? i jaki ten dt domowy czy na podworko? jak u niej zachowanie w domu? pogadam z tz-tem i pomysle :) narazie nie obiecuje, ale jest szansa. u mnie dt bezplatny, tylko ew wsparcie karma i wetem gdyby bylo potrzeba. obecnie sunia jest w domu - zachowuje czystość , do domowników łągodna - ona jak na razie prawie cały dzień leży ... ale kojcem i ciepłą budą oczywiście tez nie pogardzimy ... stosunek do innych psów - i tu jest problem - i powód dlaczego musi opuścić awaryjne lokum gdzie przebywa po sterylizacji .. - niby nie jest agresywna do psów - pokazuje ostrzegawcze sygnały, ale ma zapędy na szefowanie w stadzie, kilka razy już ugryzła dwie sunie p. Eli .. ... problem jest też taki bo nie można przewidzieć kiedy zacznie je gryżć - nie robi tego za każdym razem - raz nie zwraca na nie uwagi, a za którymś razem zaczyna je gryżć - sunie są uległe więc nie dochodzi do większego rozlewu krwi, ale są przez nią bardzo wystraszone , boją się .. a mieszkanie jest małe i nie ma ich jak izolować .. może i to ma związek z tylkom zmianami w jej życiu - ulica, sterylizacja, obcy ludzie, obce psy ... nie wiem .. baster i lusi napisał(a):nawet gdyby sunia nie wygrała 1 lokaty w konkursie to na karmę i weta będziemy żebrać .Oby tylko udało sie jej coś znaleść. mam prośbę - zmień może trochę tytuł wątku - np. szydłowiec- sunia po sterylce aborcyjnej- PINY DT za zwrot kosztów karmy i weta ...........musimy jej szukać szybko innego lokum - przed świętami już zjeżdża rodzina P. Eli - a mieszkanie małe - i jeszcze izolowanie suki przy tylu osobach jest niemożliwe ... Quote
justysiek Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 kama210 napisał(a):obecnie sunia jest w domu - zachowuje czystość , do domowników łągodna - ona jak na razie prawie cały dzień leży ... ale kojcem i ciepłą budą oczywiście tez nie pogardzimy ... stosunek do innych psów - i tu jest problem - i powód dlaczego musi opuścić awaryjne lokum gdzie przebywa po sterylizacji .. - niby nie jest agresywna do psów - pokazuje ostrzegawcze sygnały, ale ma zapędy na szefowanie w stadzie, kilka razy już ugryzła dwie sunie p. Eli .. ... problem jest też taki bo nie można przewidzieć kiedy zacznie je gryżć - nie robi tego za każdym razem - raz nie zwraca na nie uwagi, a za którymś razem zaczyna je gryżć - sunie są uległe więc nie dochodzi do większego rozlewu krwi, ale są przez nią bardzo wystraszone , boją się .. a mieszkanie jest małe i nie ma ich jak izolować .. może i to ma związek z tylkom zmianami w jej życiu - ulica, sterylizacja, obcy ludzie, obce psy ... nie wiem .. mam prośbę - zmień może trochę tytuł wątku - np. szydłowiec- sunia po sterylce aborcyjnej- PINY DT za zwrot kosztów karmy i weta ...........musimy jej szukać szybko innego lokum - przed świętami już zjeżdża rodzina P. Eli - a mieszkanie małe - i jeszcze izolowanie suki przy tylu osobach jest niemożliwe ... acha, pogadam z mężem, tylko problem jest w takiej kwestii, ze ja dwa pierwsze tyg stycznia mam rehabilitacje po operacji i nie bedzie mnie w domu. Quote
baster i lusi Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 justysiek napisał(a):acha, pogadam z mężem, tylko problem jest w takiej kwestii, ze ja dwa pierwsze tyg stycznia mam rehabilitacje po operacji i nie bedzie mnie w domu. trzymam kciuki za owocną rozmowę.Kama czy obecny DT nie mógł by w styczniu zabrać na chwilę sunię z powrotem?tytuł zmieniony.nie pisałam że tylko za karmę i weta bo może być za małą odpłatność.będziemy szukać deklaracji. Quote
justysiek Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 baster i lusi napisał(a):trzymam kciuki za owocną rozmowę.Kama czy obecny DT nie mógł by w styczniu zabrać na chwilę sunię z powrotem?tytuł zmieniony.nie pisałam że tylko za karmę i weta bo może być za małą odpłatność.będziemy szukać deklaracji. jesli u mnie by wypaliło to bezpłatny dt Quote
witek_p Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 justysiek napisał(a):jesli u mnie by wypaliło to bezpłatny dt trzymamy bardzo mocno kciuki :) pozdr, K & W Quote
justysiek Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Drzagodha napisał(a):No to czekamy na wieści :) wieści będą wieczorem jak mąż z pracy wróci :) Quote
agaga21 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 a może obecny dt da radę sunię przetrzymać do powrotu justysiek, by jej nie wozić w tą i z powrotem? (ile to jest km z szydłowca do justyny?) edit: sprawdziłam. to rzut beretem! 35km! :) Quote
justysiek Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 agaga21 napisał(a):a może obecny dt da radę sunię przetrzymać do powrotu justysiek, by jej nie wozić w tą i z powrotem? (ile to jest km z szydłowca do justyny?) edit: sprawdziłam. to rzut beretem! 35km! :) no to naprawde nie jest daleko:) az dziwne ze ta slicznota nie ma jeszcze swojego domu. Quote
fioneczka Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 i gdyby na niebieskim "załapała sie" na jakąś karmę to w ogóle byłby szczyt marzeń dziękuję wszystkim którzy głosują :Rose: po naszych apelach Quote
agaga21 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 justysiek napisał(a):no to naprawde nie jest daleko:) az dziwne ze ta slicznota nie ma jeszcze swojego domu. dziwne to jest to, co się dzieje w tym cholernym szydłowcu :( .......trzymam kciuki, by się wszystko ułożyło. Quote
baster i lusi Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 fioneczka napisał(a):i gdyby na niebieskim "załapała sie" na jakąś karmę to w ogóle byłby szczyt marzeń dziękuję wszystkim którzy głosują :Rose: po naszych apelach wiem,że jeszcze 9 dni głosowania.ale mam nadzieję,że sunia wygra.cioteczki po naszych apelach spisały się na medal.serdecznie dziękujemy. Quote
Drzagodha Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 baster i lusi napisał(a):wiem,że jeszcze 9 dni głosowania.ale mam nadzieję,że sunia wygra.cioteczki po naszych apelach spisały się na medal.serdecznie dziękujemy. Ale dalej liczymy na głosy :) Rozsyłać po znajomych ładnie proszę :) Quote
justysiek Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 agaga21 napisał(a):dziwne to jest to, co się dzieje w tym cholernym szydłowcu :( .......trzymam kciuki, by się wszystko ułożyło. nom niestety :-( Quote
inga.mm Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Dzieweczki, nie widzę reklamy głosowania na moich watkach i bazarkach, szczególnie tym wczoraj skończonym (Chmielewska), tym, który dziś się kończy (choinka) i tym nowym (buciki). Jest sporo osób odwiedzających Quote
baster i lusi Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 inga.mm napisał(a):Dzieweczki, nie widzę reklamy głosowania na moich watkach i bazarkach, szczególnie tym wczoraj skończonym (Chmielewska), tym, który dziś się kończy (choinka) i tym nowym (buciki). Jest sporo osób odwiedzających już się robi:lol::lol::lol: Quote
Agula99 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Zaglądam do sunieczki i trzymam kciuki za pomyślne wieści!!! :) Ale ona jest cudowna!!! :) Quote
kama210 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 przerobiłam trochę tekst do ogłoszen .. zrobiłam kolaże z nowymi zdjęciami ... trzeba działać z ogłoszeniami z nowymi zdjęciami - kto pomoże ???????????? może coś zmienić w tekscie ? ja nie mam za bardzo dziś weny .. Piękna, spokojna ruda sunia SZUKA swojej rodziny Historia jak wiele innych. Tym razem jej tłem jest szaruga jesieni, bezdomność i niechciana ciąża....Nie wiemy czy sunia najpierw straciła dom, czy wpierw zaszła w ciąże o jej „Pan” pozbył się kłopotu. Możemy się jedynie domyślać. Jedno jest pewne, Ruda – bo tak ją nazwaliśmy,błąkała się od długiego czasu po ulicach jednego z miejskich osiedli. Wilgoć, chłód i głód - trzy czynniki, które stały się codziennością. Ale sunia miała szczęście, znaleźli się ludzie, którzy chcieli jej pomóc. Wychudzona, ranna i przemarznięta i w zaawansowanej ciąży trafiła do weterynarza - tam padła decyzja o sterylizacji aborcyjnej. Dlaczego? sunia nie miałaby szans wykarmić szczeniąt, mogłaby mieć poważne problemy przy porodzie, a szczeniaczki urodziłyby się jako jedne z wielu bezdomnych z marną szansą na przeżycie. *** Obecnie Ruda przebywa w domu tymczasowym .. szuka SWOJEGO NOWEGO domu, SWOJEJ rodziny... Jest spokojna i łagodna dla ludzi, ciągle im ufa i szuka kontaktu z człowiekiem. Będzie potrzebować trochę czasu, by przywyknąć do nowej rodziny i oddać jej swe serce, ale kiedy już poczuje się pewnie, będzie najlepszą kompanką na świecie! Nie jest agresywna do psów, ale chce szefować w stadzie. Inny pies na pewno nie może być dominujący. Najlepiej jak by mieszkała bez psów. Koty ją nie interesują. Ruda ma około dwa i pół /trzy lata, jest wysterylizowana, odrobaczona, zaszczepiona . Obecnie mieszka w domu, zachowuje czystość, nie niszczy … w samochodzie spokojna , nie ma choroby lokomocyjnej .. Przygarnij - daj jej szansę na okazanie czułości...daj się pokochać. Ona zaufa Tobie - ty jej. PRZYGARNIJ PRZYJACIELA! suczka przebywa w Szydłowcu (koło Radomia) kontakt do osób, które zajmują się adopcją suni mail: [email protected] Kamila 604 322 515 ANITA 692 407 681 Warunkiem przekazania PSA jest spełnienie warunków adopcji: a. pozytywna ocena podczas wizyty przedadopcyjnej, b. podpisanie umowy adopcyjnej, Opiekun zastrzega sobie prawo do wyboru jak najkorzystniejszej oferty domu dla psiaka Istnieje możliwość transportu psa /partycypacja w kosztach/ Quote
baster i lusi Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 tekst śliczny i foteczki też. Quote
chita Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 justysiek jak tam ulaskawianie tzta?:modla: jak cos mam pakiet ogloszen u Akrum, moge sunie podrzucic do ogl;) Quote
kama210 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 dzis z pudzianem321 byłam z nią u weta ... szwy zdjęte, dostała tabletę na robale, kupiony szampon do kąpania /z siarką/ - , próbka Hexodermu do przemywania od czasu do czasu tych ran na karku - prawie już zagojone .. koszt dzisiejszej wizyty 30 zł .. za około tydzien powinna być zaszczepiona /po odrobaczeniu/ .. - koszt szczepien - wirusówki + wścieklizna 50 zł Quote
Recommended Posts