Donvitow Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Coraz więcej psiaczków z pseudo trafia do domków. Bardzo się z tego cieszymy. Bigielki też rozrabiają na całego. Dwie są w DS . Jedna w DT. Po raz kolejny dziękuję Fundacjom i ludziom wielkiego serca którzy tym psiakom pomogli./ w imieniu schroniska w Gaju- wolontariusz/ Quote
ZZPON Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Cioteczki i kolejny dramat i to wielki [url]http://www.dogomania.pl/threads/221116-Natychmiastowa-likwidacja-przytuliska-wszystki******-do-u%C5%9Bpienia-[/url]!!! Quote
Asior Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='ZZPON']Cioteczki i kolejny dramat i to wielki [url]http://www.dogomania.pl/threads/221116-Natychmiastowa-likwidacja-przytuliska-wszystki******-do-u%C5%9Bpienia-[/url]!!![/QUOTE] źle wkleiłąś link Quote
ftalo Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 ten temat nie istnieje,prawodobnie skasowany,bo nawet google nie znajduje takiego. A coś słyszałem o tym rzekomym "uśpieniu" to była plotka,chyba miesiąc temu Quote
Ty$ka Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Witam! Przepraszam za OT'a, ale wszędzie szukamy pomocy :shake:. Pod opieką SOS Husky trafił siberianek, niestety ma chorą trzustkę, dlatego też potrzebuje na cito DT, gdzie będzie dostawał specjalistyczną karmę. W schronisku Falco nie ma szans... :-( Na chwilę obecną poszukujemy DT - wszystkie nasze są zajęte.... Prosimy o wsparcie. Pomoże choćby podnoszenie wątku... [url]http://www.dogomania.pl/threads/220532-HUSKY-z-chor[/url] Quote
Alla Chrzanowska Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Kaszanko! Kiedy odbierzesz swoje fanty bazarkowe? Quote
Vicky62 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='kaszanka']dziewczyny co u Bogusia?? :([/QUOTE] O Bogusiu dowiesz sie więcej tutaj [url]http://www.dogomania.pl/threads/219308-Dramat-ps%C3%B3w-!-Rozbicie-pseudohodowli-w-Wielkopolsce-!!!-Fundacja-SOS-bokserom/page9[/url] Quote
Mazowszanka13 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Mam pytanie. Czy na faceta, który sprzedaje na targu szczeniaka można, w świetle nowej ustawy, nasłać policję ? Quote
wilczy zew Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Według mnie tak,można sprzedawać z zarejestrowanych hodowli. Policji może powiedzieć,że je rozdaje a to wolno. Quote
Vectra Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 [quote name='wilczy zew']Według mnie tak,można sprzedawać z zarejestrowanych hodowli. Policji może powiedzieć,że je rozdaje a to wolno.[/QUOTE] „Art. 10a. 1. Zabrania się: 1) wprowadzania do obrotu zwierząt domowych na targowiskach, targach i giełdach; 2) prowadzenia targowisk, targów i giełd ze sprzedażą zwierząt domowych; 3) wprowadzania do obrotu psów i kotów poza miejscami ich chowu lub hodowli. 5. Zakaz, o którym mowa w ust. 1 pkt 3, nie dotyczy podmiotów prowadzących schroniska dla zwierząt oraz organizacji społecznych, których statutowym celem działania jest ochrona zwierząt. Art. 10b. 1. Zabrania się nabywania: 1) zwierząt domowych na targowiskach, targach i giełdach; 2) psów i kotów poza miejscami ich chowu lub hodowli. 2. Zakaz, o którym mowa w ust. 1 pkt 2, nie dotyczy nabycia psów i kotów od podmiotów prowadzących schroniska dla zwierząt oraz organizacji społecznych, których statutowym celem działania jest ochrona zwierząt.”; Quote
Donvitow Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Czarny najmniejszy i najbardziej zabiedzony labek zostaje w Dt na stałe. Quote
Mazowszanka13 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 [quote name='Donvitow']Czarny najmniejszy i najbardziej zabiedzony labek zostaje w Dt na stałe.[/QUOTE] Świetna wiadomość ! Czyli jak zobaczę faceta następnym razem (w sobotę był, w niedzielę już nie) to mogę go zakablować ? Może do ekostraży ? A co będzie z "towarem" ? Jest odbierany ? Quote
kaszanka Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 [quote name='Alla Chrzanowska']Kaszanko! Kiedy odbierzesz swoje fanty bazarkowe?[/QUOTE] Alla już dawno księgi przestudiowane :) Dzięki wielkie - są bardzo pomocne i w prosty sposób napisane. Ślę całusy dla Ciebie za życzenia na pierwszej stronie. Quote
izatemka Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Mika - czekoladka [url]http://labradory.info/viewtopic.php?t=17912&start=0[/url] zmieniła dzisiaj DT na docelowe :eviltong: Quote
Donvitow Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Czekoladowa labradorka Kropka z DT wyjechała do DS. I taki na koniec portrecik. [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images35.fotosik.pl/1137/fc96512e70b787d4.gif[/IMG][/URL] Podkradłem Z Forum Labradorretriver./Inu kawał dobrej " roboty"./ Quote
farmerka63 Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 O kurcze... MIAŁA SESJĘ ZDJĘCIOWĄ ??? Quote
Mazowszanka13 Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Jaka piękna ta Kropka! I pomyśleć, że w jakimś syfie musiała do tej pory mieszkać. Quote
Tines Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Wspaniale że psiaki dostały szanse na nowe, lepsze życie. Jak najwięcej dobrych wieści :) Quote
joasiaruda Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 (edited) Miło mi powiadomić, że cavalierka Gaja znalazła DS , jest po wszelkich niezbędnych zabiegach, myślę, że czuje się dobrze, walczymy jeszcze tylko z uchem. (Nie umiem coś zdjęcia załączyć, Vito zrób to za mnie , na portalu cavalierowym jest kilka fotek) Edited January 28, 2012 by joasiaruda Quote
Donvitow Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Wczoraj została przez Pogotowie dla Zwierząt Grzegorza Bielawskiego z pomocą logistyczną Gaju zlikwidowana kolejna pseudo. Psiaków sporo w pseudo ale na szczęście w dobrym stanie fizycznym i psychicznym. Oczywiście nie umieją chodzić na smyczy. Trzeba je było nosić. Było ciemno/ cholera i zimno- a wszystko trwało 8-10 godzin/, jakieś szopki, klatki itd/ Foty i spis robił Grzegorz bielawski i Grażyna a my " targaliśmy" je do samochodów do klatek. Dwa Transportery ciężarowe, Pauliny Gajowe autko interwencyjne a na koniec /by wyjechać od " buraka i jego kochającej psiaki rodzinki/ cztery wylądowały w mojej rawce/ dwie boksie, labcia z tyłu i sunia beagle na przednim siedzeniu. 1 10 Dobków/ dwa chłopaki/ 2 ok 10 labradorów w tym jeden dorodny samiec. Fajne sunie. W tym dwie czekoladki. /Odbierają je Labradory info./ 3 3 beagle dwie drobne i jedna dorodna sunia./ Stowarzyszenie beagle.pl- już są w hotelu/ 4 Trzy sunie bokse. Bardzo fajne i ładne/ mają DT- SOS bokserom/ 5 Sunia maltńczyk. 6 Dwie sunie spanielki 7 Chłopaczek jack russel terier 8 chyba ok sześciu psiaków w typie foksteriera i sznaucera/ w tym dwu chłopaków. 9 ON-ki dwie suczki z podrostkami napewno a ile w sunie nie wiem. 10. Kundelek w typie j-russset terier z " dziwnym zgryzem" młody. 11. Trzy sunie AST W Gaju mamy dwie sunie AST. Dwa foksie. Jack russel teriera Sunię ON z podrostkiem. Od interwencji Grzegorza 4 września władze odmówiły interwencji, sąd pierwszej instancji odsunął sprawę. Sąd drugiej instancji wydał wyrok z terminem natychmiastowej wykonalości i Grzegorz wjechał tam dwa dni później. A cieć myślał że ma 30 dni na uprawomocnienie. Quote
Recommended Posts