Jump to content
Dogomania

LIKWIDACJA PSEUDO W WIEKOPOLSCE - KOSZMAR potrzebna pomoc!!!!

Recommended Posts

• Replies 744
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To są maskotki.:eviltong:
Psy zupełnie inaczej wyglądają.:diabloti:

Cavisia Gaja jest ostatnim psiakiem z pierwszej pseudo który trafił do DS/ Wszystkie zagospodarowane.

Teraz kolej na psiaki z drugiej pseudo.

/ mam jeszcze parę fotek z DS cavisi. Skoro się podobają - wkleję:lol:/

Posted

Donvitow napisał(a):
To są maskotki.:eviltong:
Psy zupełnie inaczej wyglądają.:diabloti:

Cavisia Gaja jest ostatnim psiakiem z pierwszej pseudo który trafił do DS/ Wszystkie zagospodarowane.

Teraz kolej na psiaki z drugiej pseudo.

/ mam jeszcze parę fotek z DS cavisi. Skoro się podobają - wkleję:lol:/

o przepraszam ;)
jeszcze nasza bernenka czeka na dom, ale dłuuga droga przed Nią:shake:

Posted (edited)

[quote name='milla.j']o przepraszam ;)
jeszcze nasza bernenka czeka na dom, ale dłuuga droga przed Nią:shake:

Oczywiście. I bardzo się ucieszę jak tą bidulkę zobaczę za rok chodzącą normalnie i ze szczęśliwym pysiem. Ale nie możesz mówić że nie ma Domu. Ma i to suuper.
No ale macie kolejną bidkę z Mosiny do zaopiekowania.
A teraz troszkę fotek z drugiej pseudo.

Foksie pojechały na USG i ew sterylki. Ropomacicze?
Są bardzo kochane i zgodne, już wesolutkie. Myślałem że będą wystraszone w aucie i nie przypiąłem " gnidek". No i jedna prowadziła a druga oparta o deskę rozdzielczę podziwiała śnieżny krajobraz przez przednią szybę z przedniego siedzenia.
Dojechaliśmy cało mimo że panny prawa jazdy nie mają.

Edited by Donvitow
Posted

Onki- na spacerze. Troszkę się oswoiły. Cieszą się na człowieka " przy kracie". Wejście do kojca grozi zadeptaniem a jeszcze niedawno ciemniejsza sunia zwiewała do budy a jaśniejsza przypadała do ziemi.
Spacerek niedługi ale bez problemów i wyrywania. Sunie są przekochane.:lol:

No i fajniej już wyglądają. Prawdziwe ON-ki.:lol:

Posted

Che che a do mnie przyszedł tylko ten z wizytówką. No fajnie. To się pani udało że będzie miała takie fajne dwie księżniczki.

JRT- jedzie na DT do W-wy/ w poniedziałek kastracja i szukamy transportu/.
Ciemniejsza ONka do Łodzi/ w środę sterylka i w weckend do domku- Pani przyjedzie/
Szczyle ONki też szukają transportu do DS- do W-wy z której domki je odbiorą/

ASTka, druga ONka i malutka kundliczka nadal szukają domu.

Posted

Donvitow napisał(a):
Są bardzo kochane i zgodne, już wesolutkie. Myślałem że będą wystraszone w aucie i nie przypiąłem " gnidek". No i jedna prowadziła a druga oparta o deskę rozdzielczę podziwiała śnieżny krajobraz przez przednią szybę z przedniego siedzenia.
Dojechaliśmy cało mimo że panny prawa jazdy nie mają.

Dziewczyny pokazały wujkowi jak się jeździ :diabloti:
Donvitow napisał(a):
No i fajniej już wyglądają. Prawdziwe ON-ki.:lol:

ON-ki jak ta lala :razz: wypiękniały :loveu: Mój M też mówi że ładne :mad: :evil_lol:

BoWa napisał(a):
Z radością potwierdzam sms-a , że obydwie foksie 19 lutego jadą do swojego wspólnego DOMU :):)

cudne wieści :multi:

Donvitow napisał(a):
JRT- jedzie na DT do W-wy/ w poniedziałek kastracja i szukamy transportu/.
Ciemniejsza ONka do Łodzi/ w środę sterylka i w weckend do domku- Pani przyjedzie/
Szczyle ONki też szukają transportu do DS- do W-wy z której domki je odbiorą/
ASTka, druga ONka i malutka kundliczka nadal szukają domu.

Czyli dobre wieści. Super :-) A 3 ślicznotki pewnie zaraz też się do domków spakują ;)

Posted

Kolejne fotki. Tak na raty bo zimno i zawsze coś wyskoczy.
Chodziłem dzisiaj na spacerki z różnymi Gajowczankami i do bardzo fajnego domu w Zielonej Górze pojechała najweselsza " luzaczka" Gaju a przy okazji Almę sprawdziłem na dzieci na osóbce która dla Dziadków pomagała wybrać pieska.

AST Alma.
Bardzo radośnie wita się w kojcu. Opierałapkami o opiekuna. Wtula astowo całą głową i z dużum natężeniem. Przytula całym ciałem i pomrukuje. W kojcu grzeczna . Siedzi lub leży i obserwuje. Nie będzie raczej miała lęku separacyjnego czy niszczyła. Jest przyzwyczajona do samotności .
Wychodzi na spacer już bardzo wesoło. Między psami przebiega merdając ogonkiem. Nie reaguje na drobne mruknięcia i szczylki "luzaczki" które Ją zaczepiają.
Nadal drobne zatrzymanie w furtce. Na spacerze już lepiej. Trochę węszy i podbiega ale chwilami zamiera i stara się zawrócić. Dzisiaj na spacerku poznała dziecko które miało ją na smyczy gdy robiłem foty. Zadnej reakcji.
Mogła by jechać do Domu/ jednak mającego trochę doświadczenia z TTB i psami z " odzysku"

Posted

Foksio.
Młody ok 3 latek. Grzeczny. Nie rozrabia w kojcu.Stara się dominować inne samce gdy jest w gromadzie. Na spacerki wychodzi grzecznie. Na spacerach nie ciągnie na smyczy. Nie boi się. Interesuje Go otoczenie. Lubi pieszczoty. Chętnie by się pobawił.

No jeszcze jutro szczylki ON i urocza kundeleczka której obiecałem domek.:lol:

Posted

Foksie po sterylkach dzisiaj były na spacerku wokół lecznicy. Grzecznie się załatwiły na dworze. W kojcu czyściutko./ czyli raczej Dom nie będzie miał problemów z czystością/Są wesołe i dobrze się czują. Zostają w lecznicy do ustąpienia mrozów.

Posted

Malutka kundeleczka.
Doskonale się czuje w stadu " luzaków". Nikogo nie zaczepia. Ma kumpli i kumpele z którymi przytulona i zwinięta w kłębuszek śpi na poduchach w budynku. " Sępi" by wejść do pomieszczenia socjalnego i tam się wygrzać. Chętnie podchodzi do pracowników i wspina się na ich kolana. Do osób obcych " w drugim szeregu". Można podrapać pod brodą czy dać smaczka ale potem zwiewa.
Zabrana na ręce- zamiera. Nie chce chodzić na smyczy.

Posted

[quote name='Donvitow']Foksio.
Młody ok 3 latek. Grzeczny. Nie rozrabia w kojcu.Stara się dominować inne samce gdy jest w gromadzie. Na spacerki wychodzi grzecznie. Na spacerach nie ciągnie na smyczy. Nie boi się. Interesuje Go otoczenie. Lubi pieszczoty. Chętnie by się pobawił.

No jeszcze jutro szczylki ON i urocza kundeleczka której obiecałem domek.:lol:

żeby to była ONA :)