izatemka Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Cavisia to chyba do Opola,do sprawdzonego domku ;-) Quote
Vicky62 Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Z tego co doczytałam na forum cavisi,Gaja pojechała do super sprawdzonego domku, gdzie ma psie towarzystwo w Terespolu Quote
kaszanka Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 to super bo to ważne - żeby po takim koszmarze psiaki żyły pełną parą :) Quote
Vectra Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 wyglądają jak maskotki :) http://images45.fotosik.pl/1356/6719a179b649ab96.jpg super że psiaki trafiają do dobrych domów i super że w końcu pseuduchy mają trochę bata nad sobą Quote
Donvitow Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 To są maskotki.:eviltong: Psy zupełnie inaczej wyglądają.:diabloti: Cavisia Gaja jest ostatnim psiakiem z pierwszej pseudo który trafił do DS/ Wszystkie zagospodarowane. Teraz kolej na psiaki z drugiej pseudo. / mam jeszcze parę fotek z DS cavisi. Skoro się podobają - wkleję:lol:/ Quote
Isiak Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Donvitow napisał(a):/ mam jeszcze parę fotek z DS cavisi. Skoro się podobają - wkleję:lol:/ A miałyby się nie podobać? Są bosssskie :loveu: Quote
Donvitow Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Ok to fotki cavisi. I to co Cavisia uwielbia. Quote
Milla.j Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Donvitow napisał(a):To są maskotki.:eviltong: Psy zupełnie inaczej wyglądają.:diabloti: Cavisia Gaja jest ostatnim psiakiem z pierwszej pseudo który trafił do DS/ Wszystkie zagospodarowane. Teraz kolej na psiaki z drugiej pseudo. / mam jeszcze parę fotek z DS cavisi. Skoro się podobają - wkleję:lol:/ o przepraszam ;) jeszcze nasza bernenka czeka na dom, ale dłuuga droga przed Nią:shake: Quote
Donvitow Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 (edited) [quote name='milla.j']o przepraszam ;) jeszcze nasza bernenka czeka na dom, ale dłuuga droga przed Nią:shake: Oczywiście. I bardzo się ucieszę jak tą bidulkę zobaczę za rok chodzącą normalnie i ze szczęśliwym pysiem. Ale nie możesz mówić że nie ma Domu. Ma i to suuper. No ale macie kolejną bidkę z Mosiny do zaopiekowania. A teraz troszkę fotek z drugiej pseudo. Foksie pojechały na USG i ew sterylki. Ropomacicze? Są bardzo kochane i zgodne, już wesolutkie. Myślałem że będą wystraszone w aucie i nie przypiąłem " gnidek". No i jedna prowadziła a druga oparta o deskę rozdzielczę podziwiała śnieżny krajobraz przez przednią szybę z przedniego siedzenia. Dojechaliśmy cało mimo że panny prawa jazdy nie mają. Edited February 9, 2012 by Donvitow Quote
Donvitow Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Onki- na spacerze. Troszkę się oswoiły. Cieszą się na człowieka " przy kracie". Wejście do kojca grozi zadeptaniem a jeszcze niedawno ciemniejsza sunia zwiewała do budy a jaśniejsza przypadała do ziemi. Spacerek niedługi ale bez problemów i wyrywania. Sunie są przekochane.:lol: No i fajniej już wyglądają. Prawdziwe ON-ki.:lol: Quote
BoWa Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Z radością potwierdzam sms-a , że obydwie foksie 19 lutego jadą do swojego wspólnego DOMU :):) Quote
juli88 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 BoWa napisał(a):Z radością potwierdzam sms-a , że obydwie foksie 19 lutego jadą do swojego wspólnego DOMU :):) Świetnie!!! Oby tak dalej :) Quote
Donvitow Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Che che a do mnie przyszedł tylko ten z wizytówką. No fajnie. To się pani udało że będzie miała takie fajne dwie księżniczki. JRT- jedzie na DT do W-wy/ w poniedziałek kastracja i szukamy transportu/. Ciemniejsza ONka do Łodzi/ w środę sterylka i w weckend do domku- Pani przyjedzie/ Szczyle ONki też szukają transportu do DS- do W-wy z której domki je odbiorą/ ASTka, druga ONka i malutka kundliczka nadal szukają domu. Quote
Tines Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Donvitow napisał(a):Są bardzo kochane i zgodne, już wesolutkie. Myślałem że będą wystraszone w aucie i nie przypiąłem " gnidek". No i jedna prowadziła a druga oparta o deskę rozdzielczę podziwiała śnieżny krajobraz przez przednią szybę z przedniego siedzenia. Dojechaliśmy cało mimo że panny prawa jazdy nie mają. Dziewczyny pokazały wujkowi jak się jeździ :diabloti: Donvitow napisał(a):No i fajniej już wyglądają. Prawdziwe ON-ki.:lol: ON-ki jak ta lala :razz: wypiękniały :loveu: Mój M też mówi że ładne :mad: :evil_lol: BoWa napisał(a):Z radością potwierdzam sms-a , że obydwie foksie 19 lutego jadą do swojego wspólnego DOMU :):) cudne wieści :multi: Donvitow napisał(a):JRT- jedzie na DT do W-wy/ w poniedziałek kastracja i szukamy transportu/. Ciemniejsza ONka do Łodzi/ w środę sterylka i w weckend do domku- Pani przyjedzie/ Szczyle ONki też szukają transportu do DS- do W-wy z której domki je odbiorą/ ASTka, druga ONka i malutka kundliczka nadal szukają domu. Czyli dobre wieści. Super :-) A 3 ślicznotki pewnie zaraz też się do domków spakują ;) Quote
Donvitow Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Kolejne fotki. Tak na raty bo zimno i zawsze coś wyskoczy. Chodziłem dzisiaj na spacerki z różnymi Gajowczankami i do bardzo fajnego domu w Zielonej Górze pojechała najweselsza " luzaczka" Gaju a przy okazji Almę sprawdziłem na dzieci na osóbce która dla Dziadków pomagała wybrać pieska. AST Alma. Bardzo radośnie wita się w kojcu. Opierałapkami o opiekuna. Wtula astowo całą głową i z dużum natężeniem. Przytula całym ciałem i pomrukuje. W kojcu grzeczna . Siedzi lub leży i obserwuje. Nie będzie raczej miała lęku separacyjnego czy niszczyła. Jest przyzwyczajona do samotności . Wychodzi na spacer już bardzo wesoło. Między psami przebiega merdając ogonkiem. Nie reaguje na drobne mruknięcia i szczylki "luzaczki" które Ją zaczepiają. Nadal drobne zatrzymanie w furtce. Na spacerze już lepiej. Trochę węszy i podbiega ale chwilami zamiera i stara się zawrócić. Dzisiaj na spacerku poznała dziecko które miało ją na smyczy gdy robiłem foty. Zadnej reakcji. Mogła by jechać do Domu/ jednak mającego trochę doświadczenia z TTB i psami z " odzysku" Quote
Donvitow Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Foksie dzisiaj po zabiegu. Czują się dobrze. Starsza/ ciemniejsza pozbyła się jeszcze gózków z listwy. Quote
Donvitow Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Foksio. Młody ok 3 latek. Grzeczny. Nie rozrabia w kojcu.Stara się dominować inne samce gdy jest w gromadzie. Na spacerki wychodzi grzecznie. Na spacerach nie ciągnie na smyczy. Nie boi się. Interesuje Go otoczenie. Lubi pieszczoty. Chętnie by się pobawił. No jeszcze jutro szczylki ON i urocza kundeleczka której obiecałem domek.:lol: Quote
Isiak Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 A ja właśnie czekam na fotki kudelki :) Cudnie, że psiaki znajdują domy. Te, które jeszcze ich nie mają, też znajdą :) Quote
Donvitow Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Foksie po sterylkach dzisiaj były na spacerku wokół lecznicy. Grzecznie się załatwiły na dworze. W kojcu czyściutko./ czyli raczej Dom nie będzie miał problemów z czystością/Są wesołe i dobrze się czują. Zostają w lecznicy do ustąpienia mrozów. Quote
Donvitow Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Malutka kundeleczka. Doskonale się czuje w stadu " luzaków". Nikogo nie zaczepia. Ma kumpli i kumpele z którymi przytulona i zwinięta w kłębuszek śpi na poduchach w budynku. " Sępi" by wejść do pomieszczenia socjalnego i tam się wygrzać. Chętnie podchodzi do pracowników i wspina się na ich kolana. Do osób obcych " w drugim szeregu". Można podrapać pod brodą czy dać smaczka ale potem zwiewa. Zabrana na ręce- zamiera. Nie chce chodzić na smyczy. Quote
Donvitow Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Szczniaki ON. Sunia. Jestem taka silna że wolontariuszka nie może mnie utrzymać jak zobaczę coś ciekawego.:lol: I taka ładna. I taka towarzyska. Quote
Donvitow Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 A to gapcio.:lol: Wszyscy są więksi,silniejsi,szybsi i jeszcze się przepychają. Mam ich gdzieś.:evil_lol: Quote
Donvitow Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 (edited) Szczeniaki spuszczone ze smyczy grzecznie się pilnowały i troszkę porozrabiały. Bałagan spacerkowy w schronisku. Edited February 11, 2012 by Donvitow Quote
kaszanka Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 [quote name='Donvitow']Foksio. Młody ok 3 latek. Grzeczny. Nie rozrabia w kojcu.Stara się dominować inne samce gdy jest w gromadzie. Na spacerki wychodzi grzecznie. Na spacerach nie ciągnie na smyczy. Nie boi się. Interesuje Go otoczenie. Lubi pieszczoty. Chętnie by się pobawił. No jeszcze jutro szczylki ON i urocza kundeleczka której obiecałem domek.:lol: żeby to była ONA :) Quote
Donvitow Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 kaszanka napisał(a):żeby to była ONA :) Poobcinamy co Ci się nie podoba przy okazji bo jajka traci w poniedziałek. Quote
Recommended Posts