sisay Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 Boróweczka świetnie się bawi z moim dzieckiem i jestem już w stanie ją złapać, jeśli znajdzie się na kanapie. Nie wiem skąd ona się wzięła i od kogo, ale daję głowę ze musiała się sporo napatrzeć na krzywdę, albo sama jej doznała... Parę dni temu zamachnęłam się na nią, bo głośno piszczała i szczekała mimo moich upomnień. Miałam akurat jakiś ciuch w ręce i machnęłam w jej stronę, a ona zawyła tak przeraźliwie, że wszyscy w domu się zerwali na równe nogi... bidula potem siedziała w kącie i bała się wyjść. Myślę o jej mamie, czy ona też otrzymała jakąś pomoc? Quote
palmall Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 No to u nas nie jest tak źle z tym socjalem, co prawda dalej jest trochę nieufna jeżeli nie mam żadnego przysmaku czy zabawki w ręce, ale na kanapę się pcha bez żadnych zahamowań, poprzytula się, pozaczepia czasami poszczeka jak ją oleje... :D Od poniedziałku zaczęła sama zostawać w domu, trochę się bałem co zastanę jak wrócę, ale oprócz zorganizowania sobie kuwety w trochę innym miejscu niż powinna być nic nie zbroiła, a cieszy się jak głupia po powrocie do domu i nie odstępuje nawet na krok przez kolejną godzinę. Weterynarz mówi że nie ma śladów grzybicy, we wtorek dostała kolejną porcję dropsów na robaki, w następny wtorek ostatnia szczepionka. A nużycą podobno mamy się w ogóle na razie nie przejmować bo w takiej postaci jakiej jest to tak jakby jej nie było w ogóle. Drobne wyłysienia to po prostu uroda psiaka - nad oczami nigdy nie będzie miała gęstej sierści tak samo jak i w załamaniach skóry za uszami. Także ma-ja, szczep młodą jak najprędzej bo to chyba podstawa... Quote
marra Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Biedna ta Boróweczka, kto może wiedzieć co te małe ciałko wycierpiało :( Musi mieć najwaspanialszy domek :) Quote
sisay Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 Paskuda podziurawiła kabel od światełek z choinki :) Ale jej wybaczam, bo dziś w ciagu 3 minut nauczyła się robić SIAD :D http://www.youtube.com/watch?v=CUw9S18GXUg Filmik jest z drugiej sesji, pierwsza była chwilę wcześniej, więc to dla niej i tak nowosć ;) załapała błyskawicznie! Quote
zerduszko Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Brawo! Podoba mi się ten grzecznie siedzący pies na drugim planie :D Quote
sisay Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 On zawsze uczestniczy :) a minę ma taką: Ja umiem! Ja! JA!! No zobacz jak ja umiem! albo: ile można w kółko powtarzać taką łatwiznę, żenujące... (zależy jakie mam nagrody - tu był zwykła karma, więc prezentował postawę nr 2) A po lewej stronie waruje drugi pies :D dla niej waruj i siad to to samo, już tego nie poprawiam bo przez 5 lat nie zrozumiała :) Fajne było, jak moje psy siadły na komendę, a Borówka nie wiedziała o co chodzi i skakała, skakała... aż rozejrzała się na boki, trybik się poruszył i też usiadła :D potem już poszło z górki. Quote
sisay Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 https://www.youtube.com/watch?v=nfYHB60A44U Jeszcze jeden filmik, one nie mają dosyć. A mój RR chyba sam się wystawi do adopcji :evil_lol: widać też (i słychać) jak on uwielbia szczeniaki :diabloti: Quote
sisay Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 i jeszcze kilka zdjeć. To "coś" co miało być grzybkiem na czole, zmieniło trochę formę. Szara łuska zlazła po kąpieli, zrobiło się różowe, a w dodatku jest wypukłe, taki guzek. Teraz podobne COŚ się robi na udzie. Jutro wet to obejrzy, może trzeba będzie pobrać wycinek do badania. Quote
zerduszko Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 A miałam pytać, co to za znak czarodziejki z księżyca. Quote
malawaszka Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 ależ to mała diablica hahaha a RR jest boski :loveu: haha jak siedzi na tej kanapie nie mogę :lol: Quote
palmall Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Widzę że Borówka zdobywa sławę na Facebooku:) może dzięki temu znajdzie domek:) fajna jest jak tak co chwile przybiega po przysmak :D My Foczkę też już nauczyliśmy siadać na komendę. Dziś zakupiliśmy obrożę :D, nawet jej zbytnio nie przeszkadza, ale za to jaki zrobiła pisk jak do obroży przypięliśmy smycz..... Nie ma szans żeby chociaż metr na niej przeszła. Widać że się jej boi. Quote
sisay Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 Przypnijcie jakąś lekką smycz i zostawcie luzem, niech się przyzwyczaja ze coś tam dynda :) U nas mała rewolucja, mam nowego szczeniaka, oczywiście mógł mi się trafić jakiś łaciaty, kolorowy, długowłosy... ale czemu niby miałby się trafić akurat taki. Zaraz wstawię zdjęcia. Quote
erka Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Sorry, pomoc na cito potrzebna. http://www.dogomania.pl/threads/220628-Dwie-maleńkie-sunie-wyrzucone-na-ulicę-!!!-Mama-i-córcia-!!!-Pomóżcie-Proszę Quote
sisay Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 Dziewczynki właśnie roznoszą mi duży pokój, słychać tupotanie i warkot :) Niestety będę zmuszona pożebrać trochę o karmę i podkłady, moje psy ostatnio zeżarły szczeniakową karmę, ściągnęły z blatu gdy wyszłam na chwilę. Na wszystko biorę faktury na fundację, więc z rozliczeniem nie ma problemu :) Boróweczka ma być niedługo szczepiona a potem będziemy usuwać tego guzka na głowie. Nową sunię trzeba będzie przepuścić przez całą procedurę czyli odrobaczanie i szczepienie. Quote
marra Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Świetne filmiki ! Rodezjan poprostu jest genialny :D a Gaga no cóż...sama wiesz ;) Boróweczka śliczna a ten nowy mały gnojek to już wogóle cudak :D Quote
sisay Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Tak, Gaga jest wyrwana z kontekstu :D Nowa sunia dostała na imię Madzia - tym razem mój starszy syn wykazał się fantazją ;) Dzis rano wpadła Koko, moja ex-tymczasowiczka, spędzi u nas tradycyjnie tydzień bo jej pan ma wyjazd służbowy. no więc jest wesoło... Quote
Gosiara Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Jakie słodziaki:)Ja za wiele pomóc nie mogę,ale mam dwie nowe obróżki zostały mi z akcji"Szopka"kózki miały ubrane raz i zostały....Kolorowe parciane rozmiar na 40cm.do regulacji przydadzą Ci się? Quote
sisay Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Na te szczeniaczki to raczej nie bardzo, Borówka to ma szyjkę jak kotek, a Madzia ciut większą. Ale trzymaj obróżki, na pewno się przydadzą. Może mój Gagulec skorzysta, bo jej obroża już poszła do śmieci i teraz chodzi w szelkach. Za dużych zresztą :) Quote
Recommended Posts