Jump to content
Dogomania

Wszystkie szczeniaki w domkach! Teraz Denzel czeka :) str.10 [GLIWICE]

Recommended Posts

Posted

Myślę, że Wy też doskonale wiecie, co mam na myśli ;)

Denzel jest niesamowicie mądrym i fajnym psiakiem. Ja nie wiem jak to jest, że ciągle mi się trafiają takie wyjątkowe zwierzaki :)
Dziś powiedziałam do niego "połóż się" a on poszedł do swojego koszyka się położyć. Niby nic zaskakującego, ale on po prostu sam się tego nauczył przez to, że do niego stale coś mówię :D

Tak nieśmiało też wspomnę, że Denzelka czeka drugie szczepienie, odrobaczenie i chipowanie... więc chłopak zbiera do skarbonki ;)

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale on śliczny:D troche na pyszczku przypomina mi Fokę:) strasznie sie cieszę że Boróweczce jest dobrze w nowym domu (chyba nie przyzwyczaję do żadnego innego imienia:D), kamień z serca, że po tak długim wyczekiwaniu w końcu sie jej udało.
To wszystko Twoja zasługa, najwidoczniej masz dobrą rękę :D

• 1 month later...
Posted

cześć :)
Fajnie ze Denzel w końcu znalazł dom, on też długo czekał. Masz jakies wieści o Borówce?
Foka ma się dobrze, wczoraj przeszła sterylizację, ale zadziwiająco dobrze się po tym wszystkim czuje. Fakt, jest trochę mniej ruchliwa, ale od razu zaczęła chodzić, nie posikuje w domu tylko ladnie załatwia się na zewnątrz i nawet noc w miare przespała. Na szczęście nie jest na nas obrażona, wręcz przeciwnie - więcej sie łasi i chce żeby przy niej ktos siedział. Nawet Kleik ryzowy je!!! - szok :D
Przy okazji sterylizacji pozbyla się tez dwóch kłów które nie chciały jej wypaść, więc myślalam że to juz w ogole będzie tragedia, na szczęście Mała nas pozytywnie zadziwia :D
Poza tym, dalej jest bojaźliwa jak na początku, nie chce przyjść i dac sie zlapać jak sie ja woła - trzeba uzywac podstepu, no i powarkuje na ludzi jak się ktos do niej zbliża...czyli nic sie nie zmienilo:D
Jest kochana:)

a Ty masz dostałaś kolejnego pupila pod swoje skrzydła?:)
pozdrawiamy
A i P i Foka

Posted

Jaka fajna Foka! :loveu: Słodka!

Na razie nic nie biorę - właśnie dostałam telefon że trzeba się zająć Koko, bo jej pan gdzieś na wojażach po Polsce i wróci dopiero w czwartek. I coś mi się zdaje, że będziemy szukać nowego domu.
To sobie odpoczęłam :roll:

Palmall nie chciałabyś sie skonsultować z jakimś behawiorystą w sprawie Foczki? Moge Ci podać namiar na bardzo fajną dziewczynę. Może coś doradzi.

Posted

bardzo chętnie:) mozesz mi wpisac nr w wiadomości na fb?
Foki od wczoraj nie da się upilnować żeby nie skakała po sofie ani nie biegała, bo wariatka w ogole nic sobie nie robi z rozciętego brzuszka. Dostala przeciwbólowe wiec może nie czuje bólu, ale ja bym wolala żeby choć przez kilka dni spokojnie posiedziała na tyłku:P dziś robimy jej małą wycieczkę autem na dzialkę, żeby nie kojarzyła samochodu tylko z weterynarzem bo jutro kolejna wizyta u niego :)

bardzo jestem ciekawa jak Borówka się odnalazła w nowym miejscu. Czy ona też ma na bakier z socjalizacją jak Foka? Wiesz coś o niej?

Posted

Nie wiem co u Borówki - pani się zjawia co jakiś czas w lecznicy i słysze od naszego weta, ze dobrze im razem.
Myślę że jesli Foczka nie zrobiła wielkiego postępu, to jej siostra tym bardziej...

Napisałam do tej pani od ujarzmiania psów - jak odpowie, dam znać :)

W złą godzinę powiedziałam, że już nic nie biorę... o 15 przyszła do mnie Koko i niestety zostaje do czasu znalezienia nowego domu. Jej pan nie daje rady pogodzić obowiązków związanych z pracą i z opieką nad Koko.
Ale fajna jest i śliczna, więc jestem pewna ze długo nie posiedzi u mnie ;)

• 1 month later...
Posted

Mała aktualizacja - Koko od dwóch tygodni jest w nowym domku, ma fajną 10-letnią pańcię która od dawna marzyła o piesku :) cała rodzina długo dojrzewała do decyzji, aż w końcu spotkali Koko na akcji adopcyjnej :D

A u mnie od 4 dni jest sunia sześcioletnia w typie owczarka, oddana przez swoją rodzinę, w której i tak zresztą nie było jej za dobrze.
Jest już po sterylizacji i czeka na dom, suczka kocha dzieci, jest bezproblemowa, bardzo łagodna i kochana.
Oto Sonia:

• 1 month later...