Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 484
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]przepraszam że nie pisałam wczoraj ale miałam pełne ręce roboty, a więc
Bard zwiedził już okolicę (przed nami jeszcze dużo pracy jeżeli chodzi o naukę chodzenia na smyczy i wracania na zawołanie), niestety boi się następujących rzeczy: mężczyzn, parasoli, choinek, wózków dziecięcych i pewnie jeszcze wielu innych których na razie nie odkryliśmy :)
Bardzo chce zaprzyjaźniź się z kotami, a one wręcz ...przeciwnie- pracyjemy nad tym
Wczorajsza noc była dość niespokojna, Bard był chyba podekscytowany i nie spaliśmy do 3 nad ranem, dzisiaj było już o wiele lepiej
co do wczorajszego dnia to bardzo aktywnie pomagał mi demontowac choinkę (chyba czeka mnie zakup nowych ozdób w przyszłym roku :))
dzisiaj z kolei niestety polała sie krew- Bard musiał za bardzo zaczepiać któregoś z kotów i najprawdopodoniej oberwał w nos, na szczęście nic większego się nie stało. Niestety na razie z uwagi na to że Bard nie ma jeszcze wyczucia muszę zamykać się z nim w nocy w sypialni, koty wtedy buszują po mieszkaniu, z kolei jak wychodzę do pracy do koticzki zaszywają sie w łazience a Bard hasa po chałupie, taka mała wymiana :)
Aha, moja maseczka do włosów i żel pod prysznic pielęgnowały podłogę w całym mieszkaniu :)
Pozdrawiamy cipelutko
P.S. Pierwszy sukces- komenda siad naumiana :)
[/B]

Posted

[quote name='martu0'][B]przepraszam że nie pisałam wczoraj ale miałam pełne ręce roboty, a więc[/B]
[B]Bard zwiedził już okolicę (przed nami jeszcze dużo pracy jeżeli chodzi o naukę chodzenia na smyczy i wracania na zawołanie), niestety boi się następujących rzeczy: mężczyzn, parasoli, choinek, wózków dziecięcych i pewnie jeszcze wielu innych których na razie nie odkryliśmy :)[/B]
[B]Bardzo chce zaprzyjaźniź się z kotami, a one wręcz ...przeciwnie- pracyjemy nad tym[/B]
[B]Wczorajsza noc była dość niespokojna, Bard był chyba podekscytowany i nie spaliśmy do 3 nad ranem, dzisiaj było już o wiele lepiej[/B]
[B]co do wczorajszego dnia to bardzo aktywnie pomagał mi demontowac choinkę (chyba czeka mnie zakup nowych ozdób w przyszłym roku :))[/B]
[B]dzisiaj z kolei niestety polała sie krew- Bard musiał za bardzo zaczepiać któregoś z kotów i najprawdopodoniej oberwał w nos, na szczęście nic większego się nie stało. Niestety na razie z uwagi na to że Bard nie ma jeszcze wyczucia muszę zamykać się z nim w nocy w sypialni, koty wtedy buszują po mieszkaniu, z kolei jak wychodzę do pracy do koticzki zaszywają sie w łazience a Bard hasa po chałupie, taka mała wymiana :)[/B]
[B]Aha, moja maseczka do włosów i żel pod prysznic pielęgnowały podłogę w całym mieszkaniu :)[/B]
[B]Pozdrawiamy cipelutko [/B]
[B]P.S. Pierwszy sukces- komenda siad naumiana :)[/B]
[/QUOTE]
Dzieki za ta relacje:lol:
bylam ciekawa jak Bartus sie zaklimatyzowal,to bardzo zywiolowy psiaczek:lol:i wszystkim przyjazny:lol: i madry,napewno szybko wszystkiego sie nauczy,a poczatki zawsze sa trudne.
Czyli Bartus na kilka godzin sam zostaje w domu?
Pewnie z nudow zbral sie za ten zel i maseczke.Moze trzeba mu zostawic jakies zabawki?
Bo na zabawe z kociakami to pewnie nie moze liczyc:p
Z kazdym dniem bedzie lepiej,Bartus nigdy nie mieszkal,nie spal -w domu,wiec to dla niego nowosc.
Ja tez pozdrawiam cieplutko Barusia:lol: i jego Pancie:lol:

Posted

[quote name='DORA1020']Dzieki za ta relacje:lol:
bylam ciekawa jak Bartus sie zaklimatyzowal,to bardzo zywiolowy psiaczek:lol:i wszystkim przyjazny:lol: i madry,napewno szybko wszystkiego sie nauczy,a poczatki zawsze sa trudne.
Czyli Bartus na kilka godzin sam zostaje w domu?
Pewnie z nudow zbral sie za ten zel i maseczke.Moze trzeba mu zostawic jakies zabawki?
Bo na zabawe z kociakami to pewnie nie moze liczyc:p
Z kazdym dniem bedzie lepiej,Bartus nigdy nie mieszkal,nie spal -w domu,wiec to dla niego nowosc.
Ja tez pozdrawiam cieplutko Barusia:lol: i jego Pancie:lol:[/QUOTE]

zabawek ma całe mnóstwo, dodatkowo dostaje przed moim wyjściem codziennie inną kostkę do gryzienia :)
na pewno się wszystko uspokoi, potrzeba tylko trochę czasu, a jak na to że nigdy nie mieszkał w domu to i tak nie jest źle

Posted

Barduś,to nie tylko piękny,ale i mądry chłopak,trzeba trochę czasu i cierpliwości,a na pewno wszystkiego się nauczy.

A z czasem i z kotkami się zaprzyjażni.

Posted

Czy coś zostało do opłacenia? Kilka dni mnie nie było, tak jak pisałam - mogę zapłacić do 70zł za Bartusia, ale nie wiem czy coś jeszcze jest (i na jakie konto).

Cieszę się, że Bard szybko się zaaklimatyzował :)

Posted

wybiegany pies= szczęśliwy pies!
Bard szalał dzisiaj po południu ponad godzinę bez przerwy na łąkach pod lasem ze swoim nowym kolegą Frodo (retriverem) i własnie śpi jak zabity, nic go nie rusza :)
niestety nie naumiałam się jeszcze wstawiać tu zdjęć bo mamy kilka fajnych fotek :(

Posted

[quote name='funia']do opłacenia został hotelik w kwocie 82 zł .
Moge podać konto na pw .[/QUOTE]

W takim razie ja podeślę 60zł, a resztę dośle Diana z bazarku. Także poproszę o nr konta na PW :)

Posted

[quote name='martu0']wybiegany pies= szczęśliwy pies!
Bard szalał dzisiaj po południu ponad godzinę bez przerwy na łąkach pod lasem ze swoim nowym kolegą Frodo (retriverem) i własnie śpi jak zabity, nic go nie rusza :)
niestety nie naumiałam się jeszcze wstawiać tu zdjęć bo mamy kilka fajnych fotek :([/QUOTE]

O, super :). Zdjęcia wstawiasz na jakiś serwer, ja używam [url]www.imageshack.us[/url] - tam masz "Browse" - klikasz, wybierasz zdjęcie (można dodać kilka naraz klikając na jedno zdjęcie i cały czas trzymając CTRL wybierasz następne) potem klik na "Prześlij Teraz" i czekasz aż się fotki załadują. Potem klikasz prawym przyciskiem myszy na zdjęcie i dajesz "Otwórz w nowej karcie" to wtedy zdjęcie Ci się załaduje w odpowiednim rozmiarze, i tam masz "Dodaj na forum" i link kopiujesz - gotowe :)

Posted

[quote name='martu0']wybiegany pies= szczęśliwy pies!
niestety nie naumiałam się jeszcze wstawiać tu zdjęć bo mamy kilka fajnych fotek :([/QUOTE]

fajnie .to czekamy na zdjęcia .

Posted

[quote name='Ty$ka']W takim razie ja podeślę 60zł, a resztę dośle Diana z bazarku. Także poproszę o nr konta na PW :)[/QUOTE]

Pani Maja ma zrobić przelew bo zostały jeszcze pieniądze ze zbiórki na facebooku, ma mi tylko dac znać ile jej brakuje bo mi z kolei zostało kilka złotych z transportu. Proszę przeznaczyć te pieniądze dla innych potrzebujących psiaków

Posted

[quote name='Ty$ka']O, super :). Zdjęcia wstawiasz na jakiś serwer, ja używam [url]www.imageshack.us[/url] - tam masz "Browse" - klikasz, wybierasz zdjęcie (można dodać kilka naraz klikając na jedno zdjęcie i cały czas trzymając CTRL wybierasz następne) potem klik na "Prześlij Teraz" i czekasz aż się fotki załadują. Potem klikasz prawym przyciskiem myszy na zdjęcie i dajesz "Otwórz w nowej karcie" to wtedy zdjęcie Ci się załaduje w odpowiednim rozmiarze, i tam masz "Dodaj na forum" i link kopiujesz - gotowe :)[/QUOTE]

o matko, zabiła mnie Pani w głowe na śmierć :) chyba muszę poćwiczyć zanim uda mi się przeprowadzić tę skomplikowaną operację :)

Posted

[quote name='martu0']Pani Maja ma zrobić przelew bo zostały jeszcze pieniądze ze zbiórki na facebooku, ma mi tylko dac znać ile jej brakuje bo mi z kolei zostało kilka złotych z transportu. Proszę przeznaczyć te pieniądze dla innych potrzebujących psiaków[/QUOTE]

Moje psiaki na tymczasie prosza o pomoc....