Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

karolciasz28 napisał(a):
A i piękny rudy Rudi. ;)

Ło matko, tego też nie znam ... To straszne przepełnienie. :cool3:

Posted

karolciasz28 napisał(a):
Tak są na wątku. Zobacz jakie cudne kluseczki.
Wraz ze szczeniakami mamy 13 psów...

Nie miałam pojęcia, ze aż tyle. :placz:

Posted

barb napisał(a):
Nie wiem kiedy wlaściwie jest dobry czas na adopcje...:hmmmm: :niewiem:
Zapiszę. :user:

Zapisuj, zapisuj im nas więcej tym lepiej. :):razz:
Może osobie, której naprawdę zależy nie przeszkadza czy mrozy,, czy wakacje. Ja już sama nie wiem...

Posted

a ja Wam powiem, że specjalnie adoptowałam psa w wakacje bo wiedziałam, że dzieci są w domu i będzie nasza sunia mieć opieke cały czas, a jak się oswoi z nowym otoczeniem to łatwiej jej będzie zostac, tak więc myślę, że wszystko zależy od tego jak kto patrzy , wakacje wcale nie sa złym czasem na adopcję, żeby tylko te chęci w ludziach były, chęci traktowania psa jako przyjaciela a nie obowiązku i wydatków, a to właśnie z tym jest najgorzej, ludzie są wygodni

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Becia66']niedawno dzwonił jakiś Pan w sprawie Soni ale miała być przyjazna do dzieci....
Uffff, ciężko będzie.[/QUOTE]

Pan odpuścił po rozmowie czy jest nadal zainteresowany ?

We wszystkich ogloszeniach zaznaczamy, że dom bez dzieci...

Posted

[quote name='barb']Pan odpuścił po rozmowie czy jest nadal zainteresowany ?

We wszystkich ogloszeniach zaznaczamy, że dom bez dzieci...[/QUOTE]

barb, nie możemy dać Soni do domu gdzie jest 6 i 8 - letnie dziecko. Skoro 18 - latek sie jej wystraszył, to co dopiero takie maluchy. Ona może być nieobliczalna w pewnych momentach i zagrozić zdrowiu, a nawet życiu takiego malucha.

Posted

Sonia to już inny pies, ale stany lękowe ciągle ma i wiele rzeczy kojarzy się jej z biciem lub niebezpieczeństwem, oj będzie ciężko, będzie, no ale takie życie...nawet jakby miała długo posiedzieć to tak musi być, byle by innych psiaków nie przybywało, a reszta domki znalazła to już było by coś...

• 2 weeks later...
Posted

sprawdziłam ogłoszenia Soni , właściwie aktualne , 2-3 dni temu odnawiane , nie tylko przeze mnie ..
czyli w sumie nie ma co zmieniać , treść wydaje mi się dobra...
ech..najchętniej to bym napisała , że labradorka po championach....
o tak...wtedy nikt nie będzie patrzył ,że smutna ,że po przejściach ,że samotna ...że może już nigdy nie będzie mieć domu..

Posted

może nie piszmy w ogłoszeniach że to pies jednego właściciela, tylko że preferowany dom bez dzieci. Że wzbudza respekt i doskonale sprawdzi się jako stróż.