Ziutka Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [quote name='tripti']Kawa poszła do domku, ale nie wiem czy jakiś psiak zajął jej miejsce. Najgorsze jest to, że pies z wizytówką "zjadam futryny, buty i inne rzeczy, wyskakuję przez okno" nie prezentuje się dobrze, a nawet nie wiadomo czy to prawda. ile ona waży?[/QUOTE] Ja nie wierzę w ani jedno słowo chauwy...myślę, że gdyby jej tak niszczyła w domu, to już dawno by kazała zabierać Kiko :roll: Ile może ważyć ? Normalnie to myślę, że jakieś 15-20 kilo, tak powinna ważyć, ale widząc w jakim stanie dziewczyny zabierają od niej psy, to wydaje mi się, że jest niestety zabiedzona i chuda :shake: Quote
tripti Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 tu jest wątek dt dogomaniaczki: [url]http://www.dogomania.pl/threads/221723-Dom-Tymczasowy-u-dogomaniaczki-%28Bia%C5%82ystok%29[/url] pewnie bliżej 20 kg, no ale nie wiadomo jak wygląda teraz. Quote
Ziutka Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [quote name='tripti']tu jest wątek dt dogomaniaczki: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/221723-Dom-Tymczasowy-u-dogomaniaczki-%28Bia%C5%82ystok%29[/URL] pewnie bliżej 20 kg, no ale nie wiadomo jak wygląda teraz.[/QUOTE] Już napisałam na wątku dogomaniaczki...ale ona chyba nie ma wolnego miejsca :shake: Załamana jestem :placz: Dzwoniłam do Ani ale nie odbiera, pewnie w pracy jest i nie może rozmawiać. Spróbuje się do Tomka dodzwonić... Quote
tripti Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 dziewczyny będą Juranda pewnie jakoś zabierać niedługo, mają już miejsce, trzeba koniecznie poprosić, żeby zobaczyły Kiko. a ona miała mieć sterylkę jakoś niedługo i jak? Quote
Ziutka Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [quote name='tripti']dziewczyny będą Juranda pewnie jakoś zabierać niedługo, mają już miejsce, trzeba koniecznie poprosić, żeby zobaczyły Kiko. a ona miała mieć sterylkę jakoś niedługo i jak?[/QUOTE] Narazie napisałam na wątku, czy ma wolne miejsce dla Kiko. Nie podałam jej linka do wątku, możesz sąsiadeczko wkleić wątek Kiko na wątek dogomaniaczki ? O sterylce nic nie wiem...nie wiem czy miała, czy nie. Jak sama wiesz, ciężko się jest dodzwonić do chauwy i cokolwiek od niej wyciągnąć, cholera wie jak jest. Ręce mi opadają normalnie. Quote
tripti Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 dogomaniaczkaa nie może, odpisała na swoim wątku, tylko awaryjne sytuacje :( Quote
Ziutka Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [quote name='tripti']dogomaniaczkaa nie może, odpisała na swoim wątku, tylko awaryjne sytuacje :([/QUOTE] No właśnie byłam i czytałam :-( Quote
Nutusia Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Kiko nie waży 20 kg. Była sporo mniejsza od Maszy, a Masza ważyła 20. Kiedyś rozmawiałam z Chauwą przez tel. w sprawie Dixie i wspomniała, że Kiko tak niszczy, że ona (Chauwa) będzie musiała ją adoptować. Nie wiem czy to miało jakikolwiek sens, żeby adoptować wszystkie nieadopcyjne psy (Lolę też chciała adoptować), ale jak to się skończyło, właśnie widać na wątkach tych psiaków... :( Quote
Ziutka Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [quote name='Nutusia']Kiko nie waży 20 kg. Była sporo mniejsza od Maszy, a Masza ważyła 20. [/QUOTE] Dobrze, że tu weszłaś...bo ja w życiu nie widziałam "na żywo" Kiko i w sumie na oko strzelam ile może ważyć. Madziu...i powiedz mi sama, czy wierzyć chauwie, że Kiko niszczy ? Czy jak ? Quote
Nutusia Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Ja ją widziałam przez chwilę, po ciemku i była w wielkim stresie, na ugiętych łapkach. Ale była sporo mniejsza niż Masza - co najmniej o 1/3, jeśli nie o połowę. Nie wiem czy można wierzyć. Myślę, że nie wymyśliła sobie tak od A do Z, że niszczy. Druga sprawa to jak pracowała z psem w tym względzie (zdaje się, że wcale). Moja boksia niszczy, ale jest moja i nie mam presji, że muszę to jak najszybciej wyeliminować, bo domu nie znajdzie. Poza tym nasza Lili niszczy z powodu nadmiaru energii - to nie jest lęk separacyjny. No i zniszczenia są jednak niewspółmiernie mniejsze niż to opisywała Chauwa w przypadku Kiko. Aha, i ktoś tu pytał o sterylkę. Zdaje się, że była zaplanowana na ok. 20 marca, jeśli dobrze pamiętam. Ale jak to miało wyglądać od strony organizacyjnej, to nie wiem. Quote
mestudio Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Kiko koniecznie trzeba zabrać z tego miejsca. W tej chwili u nas jest tłum i zabranie jej byłoby bardzo nieodpowiedzialne z mojej strony, ale ktoś pytał wczoraj o Punię, a nuż. Quote
Ziutka Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [quote name='mestudio']Kiko koniecznie trzeba zabrać z tego miejsca. W tej chwili u nas jest tłum i zabranie jej byłoby bardzo nieodpowiedzialne z mojej strony, ale ktoś pytał wczoraj o Punię, a nuż.[/QUOTE] Boziuu...gdyby do Was trafiła, to bym poszła na kolanach do Dąbrówki, jak boni dydy... i ciągneła wszystkie prezenty na sznurze za sobą... Quote
tripti Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 w poście 107 Ania napisała, że mają umawiać sterylkę po 20 marca, zabranie Juranda też ma jakąś datę. tak porównuję ją do mojej suni, stąd te 20 kg, ma troszkę krótsze łapki, ale wydaje się być masywniejsza, ale i tak do średnich psiaków zaliczana będzie, na małe się raczej nie załapie. a daleko do tej Dąbrówki? ;) Quote
mestudio Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Do Dąbrówek dziewczynki. Ze stolicy 100 km. Quote
Ziutka Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [quote name='mestudio']Do Dąbrówek dziewczynki. Ze stolicy 100 km.[/QUOTE] Łojj się pomyliłam :eviltong: Jechałam ponad godzinkę...to na pieszo od piątku do niedzieli może dojdę :evil_lol: Quote
mestudio Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [quote name='Ziutka']Łojj się pomyliłam :eviltong: Jechałam ponad godzinkę...to na pieszo od piątku do niedzieli może dojdę :evil_lol:[/QUOTE] Pal licho te 100km... ale te ciągniące się toboły za Ziutką.... To dopiero byłby widok..... Pół TIRa powiązane sznureczkiem ciągniące się..... TZmestudio Quote
tripti Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [quote name='mestudio']Pal licho te 100km... ale te ciągniące się toboły za Ziutką.... To dopiero byłby widok..... Pół TIRa powiązane sznureczkiem ciągniące się..... TZmestudio[/QUOTE] no i ten korek na drodze :) po asfalcie łatwiej ciągnąć niż po polach :) pewnie nic nowego nie wiadomo? Quote
Ziutka Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [quote name='mestudio']Pal licho te 100km... ale te ciągniące się toboły za Ziutką.... To dopiero byłby widok..... Pół TIRa powiązane sznureczkiem ciągniące się..... TZmestudio[/QUOTE] Ty się śmiej...śmiej, zobaczymy kto te pół TIRa będzie musiał wyładować :evil_lol: kiedy ja z Ewcią będę herbatkę popijać :shiny: [quote name='tripti'] pewnie nic nowego nie wiadomo?[/QUOTE] Nic :shake: cisza...kompletna Z Anią nie rozmawiałam bo miała szkolenie, nic nie wiem, ale napewno nic się nie znalazło bo pewnie by zadzwoniła albo napisała na dogo :roll: Quote
tripti Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 też zaglądam... trzeba upilnować kto i kiedy będzie zabierał Juranda, żeby chociaż zerknął na Kiko.... Quote
Ziutka Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Dostałam rano sms'a od Ani, że jest na szkoleniu od wczoraj i zadzwoni do mnie po 20.00 Quote
malvaaa Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 ja widziałam Kiko w dzień, przy pierwszej wizycie u Loli to powiem wam że tak z 15kg pewnie ma, ale ja jestem kiepska w oszacowaniu wagi :) no i nie wiem jak teraz wygląda... ja zaproponowałam że pomogę przywiezć Juranda od chauwy do wawy ale nie wiem czy chauwa pokaże mi Kiko, niech zrobi zdjęcia, Jurandowi zrobila i wyslala do dziewczyn... Quote
Tigraa Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Nie mogę się skontaktować z chauwą w sprawie sterylki Kiko... miałam umawiać po 20-tym, ale nie mogę dogadać szczegółów, bo chauwa nie odpowiada. Ma ktoś z nią kontakt? Quote
zula131 Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 PDT u Chauwy został umieszczony na liście złych hoteli pod nr 22. [URL="http://www.dogomania.pl/threads/188887-Domy-tymczasowe-i-hoteliki-kt%C3%B3re-trzeba-omija%C4%87/page25"]http://www.dogomania.pl/threads/188887-Domy-tymczasowe-i-hoteliki-kt%C3%B3re-trzeba-omija%C4%87/page25 (od postu 610) [/URL] Quote
Recommended Posts