Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agamika']mam pytanie czy Wasze4 swinki tez se WC na hamaku robią ? :/

bo ja ciągle muszę pilnować i czyścić hamak :roll:[/quote]

A robią se, i to jak, a potem śpią na bobkach. na szczęście nie sikają :lol:

Posted

Wstępnie poczytałam...:evil_lol: Widzę,że będę musiała poczynić pewne przygotowania,zanim przyjmę świnkę na DT...:p A odległość???No,chmmm...tytuł wątku mówi,że CAŁA POLSKA...Więc się odezwałam...:diabloti:
Nie będzie tak źle...Jak sobie z gołębiami poradziłam,to ze świnką też dam radę(a nie,z dwoma...już wiem,że trzeba min imum dwie wziąść...:evil_lol:)

Posted

Cała Polska, jasne, tylko z przewozem różnie bywa...
A, i co z tym weterynarzem? Wiesz o takowym? To dość istotne, lekarz nie bardzo orientujący się w temacie może więcej zepsuć niż naprawić...

Posted

W Przemyślu z racji fachu znam wszystkich wetów,ale chyba tylko jeden coś-tam-wie o świnkach...Większość skupiła się na pieskach i kotkach...:oops:
A ten "mój" to zna się na świnkach...ale tych dużych...:roll: Także z wetem może być problem...:oops:
Czy świnki aż tak często chorują???

Posted

Ano aj. Zajrzyj tu: [URL]http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?f=11&t=44[/URL] , nie wszyscy weterynarze o tym wiedzą.
Na tym forum, co wyżej, mamy skondensowaną wiedzę świnkową. Poczytaj sobie - ale to lektura na parę godzin :lol:

Posted

O,Królu...:evil_lol: Przeczytałam...:-o Szok,normalnie...:oops:
Masz rację,by przeczytać całość tego wątku musiałabym nockę zarwać...:roll:
Jednak świnka jest bardziej skomplikowana,niż gołąb...:cool1:

Posted

no ale bez przesady ;) elurin nie strasz ciotki! ludzie na wsiach i małych miastach tez maja świnki morskie i jest dobrze :)
a czy przedrostek "wet" w twoim nicku coś znaczy? bo mi się kołacze ....

Posted

Kolezanka ,ktora pracuje w sklepie ZOO,zapytala,kiedy bede miala mlode od moich swiń.Okazalo sie,ze swinki z hurtowni dzisiatkuje jakis wirus w sklepach nie maja świnek.

Posted

"Świnki z hurtowni" - jak to brzmi...:shake:
Zdaje się, że to byłoby wytłumaczenie lokalnych "niedoborów" świnek w sklepach, o czym pisują tu i ówdzie.

Posted

i co? kiedy będziesz miała młode od Twoich dwóch chłopaków? przyznaj się lepiej
... to straszne co piszesz o hurtowniach ... to chore ... kiedy sie doczekamy zakazu sprzedaży zwierząt w sklepach zoo? ech ...

Posted

[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images32.fotosik.pl/293/33afec78f7638a17.jpg[/IMG][/URL]
jaaaaaaakie fajne świniochłopaki. i jeden jest brazowy. a drugi widzę ma na czole coronę- jak coronet prawie;) i takie biedne osoby są zjadane przez węże. ech.. szkoda że węże muszą jeść...

Posted

Wet siostro witaj w naszym wirtualnym chlewiku...Jest nasz król ,siano,sa bobki,są trociny...i świnie nie wiedziec czemu morskie-przeurocze i wdzięczne stworzonka....Niewiele im do szczęscia potrzeba...
Z transportem różnie to bywało,ale jakoś się uda...Bardzo się cieszę,że pojawiasz się na tym watku...Jedyne co Ci realnie zagraża -to doświnienie...zaczynałam od jednej swinki...potem zobaczyłam na zdjęciu,że Pucka ma dwie..a przecież moja swinka nie może być nieszczęśliwa ,bo jest sama...no to dwie....i dalej poszło jak po maśle mam 7 sztuk :)
Alvin i Elvis-przesliczne prosiaki...
To ja tez się pochwalę,że zaszczyt mnie kopnął i trzymałam na rękach królewskie świnie, w tym tego najwazniejszego-samego Bercika...
Neris mam pytanie do Ciebie- udało Ci sie dołaczyć do stada albinoska Nemo?Tolerują Go inne swiniaki?

Posted

Nemuś się świetnie dogaduje z chłopakami, nie ma terkotania ani bitew. Daje się brać na ręce, choć niechętnie ale zezwala na to.
Kocha młode buraczki :)

Ciotki, i Ty Królu - czy skrzyp trzeba dawkować, ograniczać? One go kochają a tu przepiekne skrzypy rosną

Posted

[quote name='brazowa1']Kolezanka ,ktora pracuje w sklepie ZOO,zapytala,kiedy bede miala mlode od moich swiń.Okazalo sie,ze swinki z hurtowni dzisiatkuje jakis wirus w sklepach nie maja świnek.[/quote]

To moze być to co zabiło Pumę.........weci coś tam przebąkiwali o wirusie..ze sklepów zoo. I o kilku przypadkach......

Czy ja się już mogę chwalić?????
Będę miała Dziecko:-)))))))))))))))))))))))) Świńskie:-))))))))))))

Posted

Neris pytałam,bo przeczytalam artykuł w gazecie o albinosach wśród zwierząt..podawali przykład jeży,kangurka i jeszcze innych...że albinosy nie sa tolerowane przez tzw normalnie ubarwionych pobratymców..Ciekawa byłam czy takie zjawisko ma tez miejsce u świnek morskich,bo mój Gwidon nie lubi albinoska Bonusia (choć Bonus to towarzyska i przyjacielska świnka) ...najzwyczajniej w swiecie Gwiduś jest nietowarzyski...jeszcze zapytam Kimerę,może Ona cos wie..
Hurtownia świnek morskich..sama nazwa przyprawia o mdłości...Ile jeszcze czasu musi upłynąć,żeby ludzie traktowali zwierzęta jak żywe stworzenia a nie jak towar...innych ludzi zreszta też...

Posted

świńskie dziecko Neigh - od Lexi:
[IMG]http://images34.fotosik.pl/293/1060d2a2d3039f74med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images24.fotosik.pl/234/b1e329af4bba0b26med.jpg[/IMG]