Neris Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Skromnie nie dodałeś, że jesteś naszym Królem...:diabloti: Quote
Karena Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='agamika']mam pytanie czy Wasze4 swinki tez se WC na hamaku robią ? :/ bo ja ciągle muszę pilnować i czyścić hamak :roll:[/quote] A robią se, i to jak, a potem śpią na bobkach. na szczęście nie sikają :lol: Quote
Elurin Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='Neris']Skromnie nie dodałeś, że jesteś naszym Królem...:diabloti:[/quote] No mówiłem, że krępujące :diabloti: Quote
Wet-siostra Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Wstępnie poczytałam...:evil_lol: Widzę,że będę musiała poczynić pewne przygotowania,zanim przyjmę świnkę na DT...:p A odległość???No,chmmm...tytuł wątku mówi,że CAŁA POLSKA...Więc się odezwałam...:diabloti: Nie będzie tak źle...Jak sobie z gołębiami poradziłam,to ze świnką też dam radę(a nie,z dwoma...już wiem,że trzeba min imum dwie wziąść...:evil_lol:) Quote
Elurin Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Cała Polska, jasne, tylko z przewozem różnie bywa... A, i co z tym weterynarzem? Wiesz o takowym? To dość istotne, lekarz nie bardzo orientujący się w temacie może więcej zepsuć niż naprawić... Quote
Wet-siostra Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 W Przemyślu z racji fachu znam wszystkich wetów,ale chyba tylko jeden coś-tam-wie o świnkach...Większość skupiła się na pieskach i kotkach...:oops: A ten "mój" to zna się na świnkach...ale tych dużych...:roll: Także z wetem może być problem...:oops: Czy świnki aż tak często chorują??? Quote
pucka69 Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 ciotko - nie to że często, ale jak zachorują - nie liczę świerzba czy grzyba - to zwykły wet nic o nich nie wie. Quote
Elurin Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Ano aj. Zajrzyj tu: [URL]http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?f=11&t=44[/URL] , nie wszyscy weterynarze o tym wiedzą. Na tym forum, co wyżej, mamy skondensowaną wiedzę świnkową. Poczytaj sobie - ale to lektura na parę godzin :lol: Quote
Wet-siostra Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 O,Królu...:evil_lol: Przeczytałam...:-o Szok,normalnie...:oops: Masz rację,by przeczytać całość tego wątku musiałabym nockę zarwać...:roll: Jednak świnka jest bardziej skomplikowana,niż gołąb...:cool1: Quote
pucka69 Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 no ale bez przesady ;) elurin nie strasz ciotki! ludzie na wsiach i małych miastach tez maja świnki morskie i jest dobrze :) a czy przedrostek "wet" w twoim nicku coś znaczy? bo mi się kołacze .... Quote
brazowa1 Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 Kolezanka ,ktora pracuje w sklepie ZOO,zapytala,kiedy bede miala mlode od moich swiń.Okazalo sie,ze swinki z hurtowni dzisiatkuje jakis wirus w sklepach nie maja świnek. Quote
Elurin Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 "Świnki z hurtowni" - jak to brzmi...:shake: Zdaje się, że to byłoby wytłumaczenie lokalnych "niedoborów" świnek w sklepach, o czym pisują tu i ówdzie. Quote
brazowa1 Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 wiewiora1 z Dogo widziala kiedys zwierzeta w hurtowni.Trupki i zywe miedzy soba,tam sie nikt nie przejmuje,to towar. Quote
pucka69 Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 i co? kiedy będziesz miała młode od Twoich dwóch chłopaków? przyznaj się lepiej ... to straszne co piszesz o hurtowniach ... to chore ... kiedy sie doczekamy zakazu sprzedaży zwierząt w sklepach zoo? ech ... Quote
kalcia Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 watpie pucko czy kiedykolwiek :/ hurtownia swinek morskich... brzmi surrealistycznie >< Quote
Ayia Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 A to co się dzieje na giełdzie zoologicznej to tez koszmar :-( świnki z grzybem , zakatarzone.. koszmar! Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images32.fotosik.pl/293/33afec78f7638a17.jpg[/IMG][/URL] jaaaaaaakie fajne świniochłopaki. i jeden jest brazowy. a drugi widzę ma na czole coronę- jak coronet prawie;) i takie biedne osoby są zjadane przez węże. ech.. szkoda że węże muszą jeść... Quote
Evelin Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Wet siostro witaj w naszym wirtualnym chlewiku...Jest nasz król ,siano,sa bobki,są trociny...i świnie nie wiedziec czemu morskie-przeurocze i wdzięczne stworzonka....Niewiele im do szczęscia potrzeba... Z transportem różnie to bywało,ale jakoś się uda...Bardzo się cieszę,że pojawiasz się na tym watku...Jedyne co Ci realnie zagraża -to doświnienie...zaczynałam od jednej swinki...potem zobaczyłam na zdjęciu,że Pucka ma dwie..a przecież moja swinka nie może być nieszczęśliwa ,bo jest sama...no to dwie....i dalej poszło jak po maśle mam 7 sztuk :) Alvin i Elvis-przesliczne prosiaki... To ja tez się pochwalę,że zaszczyt mnie kopnął i trzymałam na rękach królewskie świnie, w tym tego najwazniejszego-samego Bercika... Neris mam pytanie do Ciebie- udało Ci sie dołaczyć do stada albinoska Nemo?Tolerują Go inne swiniaki? Quote
Neris Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Nemuś się świetnie dogaduje z chłopakami, nie ma terkotania ani bitew. Daje się brać na ręce, choć niechętnie ale zezwala na to. Kocha młode buraczki :) Ciotki, i Ty Królu - czy skrzyp trzeba dawkować, ograniczać? One go kochają a tu przepiekne skrzypy rosną Quote
Elurin Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 No wiesz, jak wszystko - bez przesady. Wg Zuzali - dawać kilka gałązek tygodniowo na świnkę, ale jak jest naprawdę - nie wiem. Quote
Neigh Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='brazowa1']Kolezanka ,ktora pracuje w sklepie ZOO,zapytala,kiedy bede miala mlode od moich swiń.Okazalo sie,ze swinki z hurtowni dzisiatkuje jakis wirus w sklepach nie maja świnek.[/quote] To moze być to co zabiło Pumę.........weci coś tam przebąkiwali o wirusie..ze sklepów zoo. I o kilku przypadkach...... Czy ja się już mogę chwalić????? Będę miała Dziecko:-)))))))))))))))))))))))) Świńskie:-)))))))))))) Quote
Evelin Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Neris pytałam,bo przeczytalam artykuł w gazecie o albinosach wśród zwierząt..podawali przykład jeży,kangurka i jeszcze innych...że albinosy nie sa tolerowane przez tzw normalnie ubarwionych pobratymców..Ciekawa byłam czy takie zjawisko ma tez miejsce u świnek morskich,bo mój Gwidon nie lubi albinoska Bonusia (choć Bonus to towarzyska i przyjacielska świnka) ...najzwyczajniej w swiecie Gwiduś jest nietowarzyski...jeszcze zapytam Kimerę,może Ona cos wie.. Hurtownia świnek morskich..sama nazwa przyprawia o mdłości...Ile jeszcze czasu musi upłynąć,żeby ludzie traktowali zwierzęta jak żywe stworzenia a nie jak towar...innych ludzi zreszta też... Quote
pucka69 Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 świńskie dziecko Neigh - od Lexi: [IMG]http://images34.fotosik.pl/293/1060d2a2d3039f74med.jpg[/IMG] [IMG]http://images24.fotosik.pl/234/b1e329af4bba0b26med.jpg[/IMG] Quote
invictus hilaritas Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 NERISKU GRATULUJE !!! Twe dziecie przepiekne !!! Quote
Recommended Posts