Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

We wtorek Bugi jedzie do W-wy, a stamtąd zabiera go Pan "Murka" do hoteliku.
Bugi jest po operacji małego guzka, czuje sie dobrze, wyniki ma zgodne z wiekiem. Trzymajmy kciuki, by wszystko było dobrze.
Dziekujemy "forum miłośników corgi", dzieki Wam, Bugi jedzie po lepsze życie.

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bugi przyjechał ok. dwie godzinki temu. Jak na razie zrobił na nas bardzo pozytywne wrażenie :) Zero stresu, pewniak, do każdego psa się pcha i sprawdza czy suczka ;)
Trochę podobny do Lucka, ale nie taki zgryźliwy :)
Do domu wszedł jak do siebie. Na razie zamieszkał na tarasie w luksusowej budce, poobserwujemy sobie jak to z tymi dziećmi u niego jest.

Posted

Bugi nie ma jeszcze swojego wątku, więc tu wrzucę fotki i info, myślę, że Lucuś ['] nie miałby nic przeciwko...

Bugi jest bardzo fajnym, sympatycznym psiakiem lubiącym towarzystwo i spacerki.
Ładnie załatwia potrzeby na ogrodzie. Do psów jest bardzo przyjacielsko nastawiony.
Hania go już karmiła smaczkami i obie strony były bardzo zadowolone :)
Widać wyraźnie, że Bugi niedowidzi, posługuje się głównie węchem.
Został dzisiaj odrobaczony i zabezpieczony przed pchłami i kleszczami.

Posted

Ranka trochę się śliwiła, ale przemywałam codziennie i na dziś wygląda ok, jest sucha, nie ma zaczerwieniania ani ropki. Ale dziurka nadal jest.
Dzisiaj Bugi zrobił się bardzo wrażliwy na punkcie szyjki, nie wiem dlaczego. Wczoraj przemywałam mu wzdłuż i w poprzek, odmaczałam i usuwałam zaschnięte miejsca itd. - był bardzo cierpliwy. A dzisiaj nawet mi obejrzeć nie pozwalał dokładnie - coś tam burczał pod nosem. Przemyć też mi nie pozwolił, nawet w asyście parówki - szczerzył się nie na żarty.

Poza tym jest bardzo fajnym spokojnym, garnącym się do ludzi psiakiem. Jak ktoś obcy przychodzi to macha ogonem i domaga się głasków :) Z psami na razie ok, nawet z psimi panami. Sam nie szuka zaczepki, mimo, że jest pewny siebie.
Z czystością było parę wpadek, ale ogólnie jest dobrze i z każdym dniem coraz lepiej.
Bardzo lubi łazikowanie po ogrodzie oraz tarzanie w trawce :)

On tak dziwnie przechyla głowę i nie wiem czy "on tak ma", czy to jest czymś spowodowane.

Kto założy wątek Bugiemu? Może Jelena? :)
Jak będzie wątek to zrobię zestawienie finansowe, bo po rozliczeniu Luckowym jeszcze jakieś wpłaty do mnie dotarły.

Posted

[FONT=Arial]Dorzucam:[/FONT]

[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]1/ „Ra_dunia” jest The Best / rodzaj żeński / ! Dzięki za umieszczenie na wątku mojego ulubionego wizerunku „olsztyńskiego” Lucjusza. Można by rzec: „Ten ci jest !” Więc potwierdzam. Tak, o to właśnie mi chodziło. To miłe ![/FONT]
[FONT=Arial]2/ Myślę, że Lucek nie miałby nic przeciwko temu aby jego pobratymcy / Corgopodobni / gościli na jego forum tematycznym, zanim znajdą się na swoim psio-osobistym wątku. Może nawet byłby z tego zadowolony? [/FONT]
[FONT=Arial]3/ Ależ ten Bugi piękny na Murkowych zdjęciach ! Taki łaciaty chwat ! A jaka kita ! Intrygujące zwłaszcza jest to ujęcie, jak Bugi „niucha się” z Julką / świetne ! /. Szkoda, że on też „dotknięty jest” zdrowotnie, więc oby szybko zasklepił swą zbędną dziurkę ! Liczę na to, że Bugi wreszcie przełamie złą passę naszych Corgowatych.[/FONT]
[FONT=Arial]4/ Brawo „bila 1” ! Banerek dla Bugiego znakomity ! Walory estetyczne i kompozycyjne tego obrazka to coś w sam raz dla takiego niepoprawnego „estety” jak ja – niżej podpisany.[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]RomanS[/FONT]