Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nadal utrzymuje się biegunka. Wczoraj dzwonił pan, który go wyprowadzał w schronisku (zapytać jak się u nas zaklimatyzował, byłam w szoku, że pracownik (?) się interesuje losem psiaka :) ) i mówił, że w schronisku też miał biegunkę. Także to chyba kwestia wątroby, mam nadzieję, że po lekach to minie.

Posted

[quote name='Murka']Nadal utrzymuje się biegunka. Wczoraj dzwonił pan, który go wyprowadzał w schronisku (zapytać jak się u nas zaklimatyzował, byłam w szoku, że pracownik (?) się interesuje losem psiaka :) ) i mówił, że w schronisku też miał biegunkę. Także to chyba kwestia wątroby, mam nadzieję, że po lekach to minie.[/QUOTE]

To nie pracownik, to Pan, który przychodzi w soboty i wyprowadza starsze psiaki, a Lucek to Pana ulubieniec. Przed wyjazdem specjalnie przyjechał pożegnać sie z chłopakiem, podarował mu obróżkę:).Pan bardzo przezywał wyjazd Lucka.
Wierzę, ze dolegliwosci Luckowi miną po leku.

Posted

miałam kiedyś psa z chorą wątrobą; przez jakiś czas brał leki (sylimarol chyba i jakieś witaminy), a potem już tylko dieta, czyli gotowane jedzonko: chude mięso drobiowe, ryż, jarzynki i to wszystko na miękko;

Posted

Olsztyn jest niesamowity... taka współpraca z wolontariuszami powinna być w każdym schronisku. Szkoda, że Pan nie mógł zabrać Lucka.
Mam nadzieję, że uda się unormować sprawy żołądkowe.

Posted

Zgłaszam reklamację :diabloti:

Lucek miał być grzeczny :diabloti: a wiecie co wczoraj zrobił? Bez żadnych skrupułów wpakował się na pakę samochodu pracowników i wyżarł im kanapki :diabloti: I myślicie, że się przejął reprymendą? Ledwo zdążyłam się na niego kończyć marszczyć i odeszłam dwa kroki, a ten już hops, z powrotem w samochodzie!

Poza tym nie ma wcale ochoty wracać do boksu, muszę go kusić smaczkami, bo za obrożę się nie da poprowadzić - próbuje mamlać rękę! :crazyeye: Nie przepada też za czesaniem - jak jakiś kłaczek się mu pociągnie to się odgryza (dokładnie odmamla ;) ). Także ma dużo więcej wspólnego z Ronaldem niż nam się wydaje :p

Poza tym jest okropnym pieszczochem i przytulakiem (o tym, że jest OKROPNYM łakomczuchem nie muszę chyba mówić). Ale jak coś idzie nie po jego myśli to potrafi zaprotestować ;)

Jego ulubione miejsce jest pod drzwiami domu... najczęściej leży na wycieraczce lub grzeje się na słoneczku na schodach:
[IMG]http://img689.imageshack.us/img689/2638/lucekk.jpg[/IMG]

[IMG]http://img207.imageshack.us/img207/2928/lucekk1.jpg[/IMG]

Ciekawe jak to z tą jego czystością będzie, bo na razie strasznie podsikuje w boksie wszystko. Koopki jakby ciut lepsze, ale nie zapeszam.

Posted

Lucek rozsmakował sie w wolności..;). A moze zrobicie go bodygardem? Ładnie wyglada przed domem:lol:.
Co do sikania, to może zaznacza, że to jego własny boks? Drugie wytłumaczenie to może problemy z drogami moczowym?
W soboty Pan, który go wyprowadzał przynosił mu kiełbasę, może wędlina w kanapkach była o podobnym smaku?:razz:

Posted

Zaśmiali się tylko, na szczęście lubią zwierzaki (sami mają konie i kozy z odzysku) :)
A obiad i tak dostawali. Należało się im w taką pogodę, zwłaszcza, że rzetelni i solidni pracownicy.

Posted

Reklamacji nie przyjmujemy ;)
Czyli Ronald bis z Lucka wychodzi :D
Wiem, że Lucek miał w ogóle duże oporu przed chodzeniem na smyczy i tylko wytężona praca wolontariuszy pomogła mu się ciut przełamać. Stąd pewnie nadal ma uraz jak ktoś go chce za obróżkę prowadzić.
Ślicznie wygląda na schodach :D

Posted

Zrobiliśmy parę fotek Lucusiowi, ale średnio wyszły (miały być takie ładne do ogłoszeń). Powodem były smakołyki, które zwęszył w mojej kieszeni i za nic nie chciał pozować ;)

Koopki trochę lepsze jakościowo, ale częstotliwość nadal duża. Kita po troszku.

Wiecie, że Lucuś jest zazdrośnikiem? Żaden psiak nie ma prawa podejść do człowieka kiedy Lucuś jest głaskany ;)

Potem wstawię fotki z nieudanej sesji.