Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
52 minut temu, mar.gajko napisał:

No i co tam słychać? Piszcie coś.

u nas nic :( w zeszłym tyg. z piątku na sobotę odszedł Dżeki, starszy psiak, ktorego nawet nie ogłaszaliśmy, bo kto chce stare psiaki :( Już Reksia ogłaszamy i nic...o żadnego z naszych psiaków telefonów nie było :(

Sbd - a co u Was?

Posted

powolutku. mały dzikus uczy się kontaktu wzrokowego, wskakiwania (już umie po jednej stronie kanapy, ale po drugiej jeszcze nie bardzo), rozumienia gwizdania, cmokania i klepania w udo. załatwianie na spacerze - powoli, bardzo powoli sie przekonuje - długo trzyma i nie chce się załatwiać.

wczoraj z liśkiem powąchali się bez kłótni, więc coś tam się chyba dzieje, jak mnie nie ma, ale wciąż jeszcze liśko unika zauważania jej. w pewnych kwestiach jest strachliwa, w innych nie. Pierwszego dnia bardzo latała przy drzwiach balkonowych traktując je jako drogę na wolność, ale jak jej pokazałam, gdzie jesteśmy (4 piętro), to na balkon weszła z własnej inicjatywy tylko raz - stoi w drzwiach tylko.

zasadniczo wiecie, taki kaspar hauser do nauczenia wielu rzeczy.

• Upvote 1
Posted

Mam nadzieję, ze nie zabijesz mnie za nią :( biedne stworzonko. To nie wiem, gdzie one były trzymane :(

Pies pandzior - urodny, ale dalej nikt nikt dzwoni, tylko o szczyle dzwonią ...ja już nie kumam nic :( Szukał jej trochę, ale bez przesadyzmu. Teraz biega za panią Basią.

Ostatnio znowu wzbogaciły się o kolejne psy :( Ona nie przejdzie obojętnie, a gmina na zgłoszenie odp. tak: a skąd pani wie, ze to bezdomny? a szukała pani właściciela? i inne w tym stylu. Czyli mają nowego ala huskiego bez ogona - kulejącego na łapę w momencie odlowienia, sukę bitą po głowie ala sznaucerkowata i malutką suczynę z 4 maluchami z przepustu dla żab pod ulicą :P można się pochlastać :(

Posted
16 godzin temu, mar.gajko napisał:

Mamina już całkiem w nowym domu? Wszystko w porządku? Bo mam ją na ogłoszeniach i może ją trzeba zdjąć.

Pan od Mami nie dzwoni od dwóch tygodni czyli na moje jest ok,bo zawsze dzwonił jak coś było nie tak,odczekam jeszcze tydzień i sama zadzwonię,Modig nadal w Bohuminie,wklejam Ci z FB:" Infekcja w łapie została wyleczona. Zrost jest jednak niezadowalający. Pan doktor pobierze Modigowi szpik w barku i poda do miejsca złamania. Dodatkowo miejsce to zostanie uzupełnione kością syntetyczną.
Operacja będzie jutro. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, we wtorek Modig powinien wrócić do DT, gdzie będzie rehabilitowany. "

Posted
14 minut temu, mar.gajko napisał:

Tuptuś ma sporo pobrań telefonu, ale Pirat-Panda to ma mnóstwo, w wisi przecież króciutko. Dziw, że nawet imbecyl żaden nie zadzwonił.

cisza jak w kościole :(

dzisiaj ratowała EwaB psa...niestety serducho się zatrzymało :( :( A tak chciałyśmy, zeby się udało :( ale pomoc przyszła za późno :( nie wiadomo ile dni on tak leżał przy głównej ulicy, pośród setek domów wsiurów! i dopiero dzisiaj ktoś się zatrzymał i szukal dla niego pomocy...za późno :(

13164402_565204653652555_6799827476751227000_n.jpg

13177808_565204506985903_7167476800690473423_n.jpg

Posted

Andzia dlaczego pary nie puściłaś, kto adoptował sucz pandzie? Sleepingbyday dzięki :)

Mar.gajko dlaczego małe, kudłate jeszcze bez domu?
Modig był operowany wczoraj, a nie w sobotę. Jutro jeszcze nie wraca. Może pojutrze.

Posted
39 minut temu, ewab napisał:

Andzia dlaczego pary nie puściłaś, kto adoptował sucz pandzie? Sleepingbyday dzięki :)

bo to miala być niespodzianka :)

Posted
1 godzinę temu, ewab napisał:

Mar.gajko dlaczego małe, kudłate jeszcze bez domu?

No właśnie nie wiem. Ma ogłoszenia razem z Pandą, osobno, posłałam do Dziennika.

Devoner - nikt nie dzwonił po Sarę, bo miałam info z OLX, kobieta z kotem.

Powtórzyłam też pakiety dla Maxa, Sary i Tuptusia.