luka1 Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 Sunia nie jest w zbyt dobrym stanie. Kaszle, jest przeziębiona. O sterylizacji teraz już zadecyduje lekarz. Quote
dorota412 Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Ja kombinuje juz dawno, wypytalam kogo moglam, rece opadaja.... Quote
asinek5 Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Biedna malutka. Dobrze, że nie zamarznie już na dworze. Ideałem dla niej byłby spokojny DT z niewielkim nawet, ale ogrodzonym kawałkiem ogródka, do którego mogłaby wybiec bez smyczy-ona prawdopodobnie nie bardzo wie, do czego to służy. Stały kontakt z tym samym człowiekiem pewnie dałby pozytywny rezultat-przecież ona nie jest agresywna i mimo strachu nie próbowała gryźć. Tylko gdzie taki domek, po ewentualnej sterylce znaleźć? Każdy człowiek zwierzolubny na maksa zapsiony, zakociony... Mała lubi koty. Quote
Czorcik Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 rewelacja że złapana :) , tylko co dalej z kruszynką ? :( luka nie było tak źle wyspałam się :) Quote
asinek5 Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Czy nie ma nikogo, kto by wziął przestraszoną malutką i pokazał jej, że człowiek nie musi być zły? Wystarczy ocieplona buda i kawałek ogrodzonego terenu. Może kogoś poruszy jej smutna mordka? Quote
piescofajnyjest Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 no wlasnie?? co teraz zrobimy?? ech... Quote
malagos Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Najważniejsze, by zdążyć ze sterylizacją, a jakoś nie jestem pewna czy to już nie za późno?........... O moje tymczasowiaczki pies z kulawą nogą nawet nie zapyta, mają po 50 ogloszeń i dooopa blada........Może po Nowym Roku sie coś ruszy, daj Boże. Quote
asinek5 Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Nie wiem, czy najważniejsza jest sterylizacja (zwłaszcza, że jest już bardzo późno), czy znalezienie jakiegoś spokojnego kąta i ośmielenie suni. Szczeniaków, które dorastają w bezdomności jest wciąż nadmiar, chociaż one mają zawsze największą szansę na znalezienie własnego człowieka. Quote
luka1 Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 No własnie, co teraz zrobimy? Ech, zrobimy, zrobimy, własnie wyciągam rower i jedziemy robić (jest nas dwóch - ja i mój brzuch). Quote
malagos Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 luka1 napisał(a):No własnie, co teraz zrobimy? Ech, zrobimy, zrobimy, własnie wyciągam rower i jedziemy robić (jest nas dwóch - ja i mój brzuch). ale co robisz? Odwiedzasz sunię, kotkę, czy gdzieś indziej pędzisz ta dwukołowcu? Quote
malagos Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 asinek5 napisał(a):Nie wiem, czy najważniejsza jest sterylizacja (zwłaszcza, że jest już bardzo późno), czy znalezienie jakiegoś spokojnego kąta i ośmielenie suni. Szczeniaków, które dorastają w bezdomności jest wciąż nadmiar, chociaż one mają zawsze największą szansę na znalezienie własnego człowieka. Nie bardzo wiem, co chciałas powiedzieć, dla mnie najważniejsze jest, by nie dopuścić do przyjścia na świat kolejnych szczeniąt. Luka, czy ta suka sie oszczeniła? Quote
luka1 Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 Malagos, przecież wiesz, że najważniejsze by nie przybywało nowych przyszłych nieszczęść. Sunia nie oszczeniła się jeszcze i dziś pojechała na zabieg. Na początku broniła się ale kiedy już ją miałam na kolanach - przytuliła się i jechała spokojnie. U weta bez problemu wsadziłam ją do klatki. Ona jest tak kochana. Biedactwo poddała sie całkowicie. Po zabiegu została do jutra w gabinecie, jutro jedzie do koleżanki na razie na dom tymczasowy ale kto wie... Quote
piescofajnyjest Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 sluchajcie!!! to mamy jakis ruch w interesie;) dobra nasza... Quote
luka1 Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 no tak - mamy ruch w interesie. Zapłacić: za cztery dni hotelowania, weterynarzowi za sterylizację, tymczas przyjmuje sunię za karmą dla niej - trzeba kupić. Kto się dołoży? Quote
Czorcik Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 luka1 napisał(a):no tak - mamy ruch w interesie. Zapłacić: za cztery dni hotelowania, weterynarzowi za sterylizację, tymczas przyjmuje sunię za karmą dla niej - trzeba kupić. Kto się dołoży? luka ja podrzucę choć pare złotówek , ale dopiero jak dostane wypłatę w ostatnich dniach grudnia , wcześniej nie dam rady , przykro mi Quote
malagos Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 A ile sterylizacja i pobyt w lecznicy kosztuje? Jak ten dom tymczasowy jest za friko, tylko za karmę, pisz do Baloniarek - mi pomogły, dostałam wczoraj 6,5 kg karmy. I w ogłoszeniach sobie pomagamy (bo już i ja do nich należę), i zagladaniu na watki. A najlepiej, by ta osoba sama się zalogowała na dogo, bo chętnie śledzimy losy tych biedaków. Wtedy ja na dobry początek wplacę 30 zł na jej konto. Quote
dorota412 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Luka przeslij mi prosze nr konta dołoze 50zl Quote
luka1 Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 Wszystkie zwierzaki z tego terenu są w domach tymczasowych. Kotka została wysterylizowana i jest w domu gdzie dostarczam jedzenie i zapewniam ewentualną opiekę lekarską, Frytka właściwie już ma dom tylko szczeniaki sa na moim utrzymaniu. Są już odrobaczone i pierwszy raz zaszczepione. Teraz Punia jedzie do DT. Ile zapłacę za sterylkę jeszcze nie wiem bo nie wiem ile trzeba zapłacić za uśpienie płodu. Szczeniaki były dwa i bardzo duże. Dziękuję wszystkim za chęć pomocy - bardzo się przyda. Quote
Czorcik Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 biedne to całe towarzystwo , szkoda słów :( Quote
luka1 Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 Sunia dostarczona do DT. Na razie zawiozłam trochę puszek, bo tym dysponowałam. Sunia jest milutka, jechała przytulona i grzeczna - to tak słodki pluszak. Quote
asinek5 Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Jeśli małej przydadzą się szeleczki albo mała obróżka, to mam u siebie do oddania. Może w przyszłości będą potrzebne. Quote
malagos Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 To czekam na wiadomość od dt i nr konta, wpłacę obiecane pieniądze. Quote
Recommended Posts