mmd Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 [quote name='mestudio']Córka mestudio nazwała Jordana - foką (i jeszcze żeby mu dokuczyć wydawała dźwięki jak foka). A Jordan odwdzięczał się obszczekując na każdym kroku.... TZmestudio[/QUOTE] I bardzo dobrze zrobił :) Quote
mestudio Posted May 4, 2012 Author Posted May 4, 2012 Chyba przepiszę Jordana na mestudio. Chłopak ma zero szacunku i poważania dla mnie, który go wspaniałomyślnie wyciągnąłem ze schroniska. Przez przypadek dziś natknąłem się na jego zdjęcie. Ten po lewej na skraju zdjęcia to ta niewdzięczna foka.... [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-sm0WI5qXJcg/T6QYvN0KSPI/AAAAAAAAAtQ/YS1rWmpBG5E/s800/jordanowo.jpg[/IMG] TZmestudio Quote
storozak Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Ach TZmestudio jak ja Cię rozumiem.... JA ( powtórzę - JA :D) uparłam się, że zabieramy szczeniaka, który jechał do schroniska, a teraz nasza dorosła już sunia najbardziej na świecie to kocha mojego TZ..... No i gdzie tu sprawiedliwość!!!!!????!!!!! Quote
mmd Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 Ciocia mmd dzisiaj lekko przypalona odwiedza ;) Zalegliśmy - ja i psy - część na leżaku, część pod leżakiem, fajny dzień ;) Dla mnie mogłoby tak być do Bożego Narodzenia i od nowa w lutym. Quote
mestudio Posted May 11, 2012 Author Posted May 11, 2012 Nie cierpię słońca i upałów. Jordi jest coraz bardziej niegrzeczny. Warczy już nawet na suczki, zrobił się też szczekliwy na obcych i podejrzewam, że gdyby pojawił się nowy dom to obszczekałby ludzi jak wariat, obwarczał i tyle z tego. Niedobrze. O Jordiego nigdy nikt nie zapytał, ech, to bardzo niedobrze bo on się bardzo z nami związał, a my nie po to go zabraliśmy aby był na stałe u nas. Mam dosyć nieadopcyjnych staruszków, a tu jeszcze on taki bez szans. Nie wiem co robić, staram się pozbyć chociaż trzech psów bo jestem już umęczona tą ilością. Zresztą po wydarzeniach z Punią mam w tej chwili zero zapału w psiej kwestii i nie wiem czy to się zmieni. Popatrzyłam też na swój dom na te brudne i obdarte ściany, na pożarte ostatnio buty i stwierdziłam, że chyba mi odbiło i czas się przebudzić z dobrotliwego snu. Wystarczą mi wiejskie burki z okolicy. Quote
jostel5 Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Pesymistycznie to brzmi...Wierzę,że jesteś zmęczona. Quote
mmd Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 A ja się w pełni zgadzam z mestudio. I popieram, bo takie akcje zniechęcają do czegokolwiek. To co przez chwilę zadziało się u Puni, ta inwazja "cioteczek pomagających inaczej" to nauczka, żeby robić swoje, a na dogo jak najmniej. Co niniejszym i ja zamierzam. Quote
mestudio Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 [quote name='Roszpunka']I smutno się u Jordanka zrobiło...[/QUOTE] Ale foka jest bardzo radosna.... W zasadzie to bardzo radosny i bardzo zazdrosny o pańcię psiak. Pies w okolicy pańci może być tylko jeden - on sam, TZmestudio Quote
Roszpunka Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 (edited) Tylko się cieszyć, że Jordanek radosny :) Ale zniknęłam na jakiś czas z dogo i po powrocie zastałam smutne i zniechęcone, podziwiane przeze mnie cioteczki... No, niefajnie tak mi się zrobiło... Edited May 15, 2012 by Roszpunka Quote
majowa Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Jordan prezentuje jedyne i słuszne podejście ... faceta ;) Quote
mestudio Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 [quote name='Roszpunka']Tylko się cieszyć, że Jordanek radosny :) Ale zniknęłam na jakiś czas z dogo i po powrocie zastałam smutne i zniechęcone, podziwiane przeze mnie cioteczki... No, niefajnie tak mi się zrobiło...[/QUOTE] Ale życie poza dogo też występuje. Dogomanię tworzą ludzie i moderatorzy. Jeśli nie zgadzamy się z posunięciami moderatorów to możemy milczeć albo zostać zbanowani. Jeśli największy ruch na wątku był w chwili kiedy uciekł nam pies i wówczas zaczęły pojawiać się osoby "życzliwe inaczej", to się odechciewa ogólnej współpracy. Można jeszcze przytaczać inne sprawy: czarodziejka, uśpienie psa rodezjana, .... Całość skłania do przemyśleń. Osobiście inaczej wyobrażałem sobie forum, a szczególnie dział Psy w potrzebie. Ale dyskusja na tym forum jest zabroniona, szczególnie o moderatorach. Więc po co tracić siły i się denerwować? Będziemy robić swoje, niekoniecznie na forum. I być może nie w takiej skali. I tyle. TZmestudio Quote
Roszpunka Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 [quote name='mestudio']Ale życie poza dogo też występuje. Dogomanię tworzą ludzie i moderatorzy. Jeśli nie zgadzamy się z posunięciami moderatorów to możemy milczeć albo zostać zbanowani. Jeśli największy ruch na wątku był w chwili kiedy uciekł nam pies i wówczas zaczęły pojawiać się osoby "życzliwe inaczej", to się odechciewa ogólnej współpracy. Można jeszcze przytaczać inne sprawy: czarodziejka, uśpienie psa rodezjana, .... Całość skłania do przemyśleń. Osobiście inaczej wyobrażałem sobie forum, a szczególnie dział Psy w potrzebie. Ale dyskusja na tym forum jest zabroniona, szczególnie o moderatorach. Więc po co tracić siły i się denerwować? Będziemy robić swoje, niekoniecznie na forum. I być może nie w takiej skali. I tyle. TZmestudio[/QUOTE] Ależ ja to rozumiem, też mam życie i działam poza dogo. Chodzi mi o to, że to forum się zmienia, na niekorzyść, zniechęcają się osoby, które lubię i cenię, choć znam tylko wirtualnie... I to jest dla mnie przykre. Wątek Puni znam, zresztą śledzę wiele wątków, na których się nie odzywam, bo ja raczej milczek jestem i nie klepię bez potrzeby w klawiaturę. Sępy i "cioteczki Dobra Rada" zlatują się zawsze, jak rekiny kiedy poczują krew i kąsają z dziką satysfakcją. Nie zawsze lubię tu być, niemniej jednak doceniam siłę zbiorowości jaką tworzą psiarze na PWP i trudno mi się pogodzić z tym, że pomału się ona rozpada. Ale musimy robić swoje, czy dogo będzie miało w tym swój udział, to inna sprawa. Wasze poczynania obserwuję od jakiegoś czasu i jestem pełna podziwu dla zgranego teamu jaki tworzycie. Udało Wam się uratować niejedno stworzenie i to jest ważne, a nie złe języki nawiedzonych, sfrustrowanych i wszystkowiedzących. I Dogomania też nie jest ważna, w tym wszystkim chodzi tylko o psy. Quote
mestudio Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 Na pocieszenie Jordi pilnujący pańci. [img]https://lh5.googleusercontent.com/-ZOrWWyGTCCk/T7M5sisXflI/AAAAAAAABWw/EdAGOu3pkf4/s640/IMG_1057.JPG[/img] Quote
[email protected] Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 jak ja lubię patrzec na tego przystojniaka w realu pewnie jest o wiele fajniejszy. Quote
mestudio Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 Jest śmieszny, zabawny. I bardzo mnie kocha. Nie da się ukryć, ma fioła na moim punkcie. Quote
jola_li Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='mestudio']Jest śmieszny, zabawny. I bardzo mnie kocha. Nie da się ukryć, ma fioła na moim punkcie.[/QUOTE] Tylko pozazdrościć takiego adoratora :-). Quote
Onaa Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Mnie też jest żal forum, myślałam że to będzie wspaniała wspólnota psiarzy. Niestety, pewne rzeczy są ciężki i smutne. Quote
jola_li Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='Dogo07']Mnie też jest żal forum, myślałam że to będzie wspaniała wspólnota psiarzy. Niestety, pewne rzeczy są ciężki i smutne.[/QUOTE] Masz rację, to przykre, że nie jest to zgodne dążenie do wspólnego celu. Tylko że inaczej być nie może - tysiące zarejestrowanych osób - to jakby całe miasto. A w mieście - wiadomo - są dobrzy, źli, uczciwi, krętacze, znerwicowani, oddani, i tacy, co to tylko pogadać i namieszać lubią. Ale jak myślę o tych wszystkich psach, którym tu się udało, to - wiem, że mimo wszystko to ma sens. Quote
mestudio Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 (edited) Wiecie co, zadziwiające jest jak łatwo i z przyjemnością można człowieka zniszczyć bez powodu, a jak się okaże, że nie miało się racji to wychodzimy z wątku i nie ma przepraszam, o nie. Edited May 16, 2012 by mestudio Quote
Onaa Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Złe rzeczy robi sie najprościej a z dobrymi już trudniej. Quote
storozak Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Ja sobie zawsze powtarzam, że ludzie to są złośliwi przez własne kompleksy.... Sami czegoś nie mają, nie mogą itp. to dowalą innym... Przykre to bardzo... Quote
mestudio Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 Tak to azalie w pąkach, a tak kwitną inne rh. [img]https://lh6.googleusercontent.com/-k0XD8kAH9Gg/T6-5iR_5vVI/AAAAAAAABPg/f-0s1wbr-zY/s640/IMG_0995.JPG[/img] Ten pięknie pachnie Irene Koster. [img]https://lh4.googleusercontent.com/-CNSslwWNJss/T7M5tX_jBgI/AAAAAAAABW0/1sYC2zUpuVY/s640/IMG_1059.JPG[/img] Quote
Recommended Posts