Guliwer89 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 trzymam kciukasy cały czas wreszcie sunia zazna trochę szczęścia :) Quote
Anula Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Jaanna bardzo dziękuję za poświęcenie,za czas i za przygarnięcie suni do DT.Jesteś kochana i niesamowita w swoim działaniu!Teraz już chyba wszyscy odżyją! Quote
Ewanka Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 [quote name='jaanna019'] Jest strasznie krucha i drobniutka aż strach ją dotykać :( To zdjęcia jeszcze z pociągu: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images50.fotosik.pl/1220/d0100143643afd04med.jpg[/IMG][/URL] [/QUOTE] [B][SIZE=3]Joanno, jesteś wielka!!!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu::loveu::loveu:[/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Akcja jak z filmu - majserstick !!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi:[/SIZE][/B] Sunieczka okazała się kochaną kruszynką, słodka, przytulna i z pewnością bardzo cierpiała siedząc samotnie w klatce. Najważniejsze, że czuje się lepiej, że odzyskała apetyt i jest nareszcie bezpieczna !!!!! Cudny pycholek !!!!! Quote
jaanna019 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 My tu gadu gadu a babunia nadal bezimienna.. czekamy na propozycje :) Mi po głowie chodzi Kika. Quote
ida47 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Joannao dizekujemy , za to co zrobilas dla babci , jestes wielka , a Kika to slicznie super Quote
Ewanka Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 [quote name='jaanna019']My tu gadu gadu a babunia nadal bezimienna.. czekamy na propozycje :) Mi po głowie chodzi Kika.[/QUOTE] hahaha ........... cały czas o tym myślę, że Babuleńka chce mieć jakieś ładne imię ... :loveu: pomyślałam nawet o bazarku imiennym, ale po dzisiejszej akcji uważam, że [B]prawo nadania[/B] [B]imienia należy się Joannie[/B] ....... za trud, wysiłek, poświęcenie i błyskawiczną decyzję, że bierze Babulinkę do siebie na DT [SIZE=3] [/SIZE] [B][SIZE=3]co o tym sądzicie ??? :p[/SIZE][/B] [B][SIZE=3][/SIZE][/B] [SIZE=3][COLOR=red][B]Kika[/B] - piękne imię :)[/COLOR][/SIZE] Quote
Energy Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Bardzo się cieszę, że sunia już jest bezpieczna :lol: [quote name='Ewanka'] pomyślałam nawet o bazarku imiennym, ale po dzisiejszej akcji uważam, że [B]prawo nadania[/B] [B]imienia należy się Joannie[/B] za trud, wysiłek, poświęcenie i błyskawiczną decyzję, że bierze Babulinkę do siebie na DT [B][SIZE=3]co o tym sądzicie ??? :p[/SIZE][/B][/QUOTE] Chciałam napisać propozycję, ale jak zobaczyłam czyja już jest to się wycofałam;) też tak myślę jak Ty Ewanko:lol: Quote
jaanna019 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Nie no dziewczyny dawajcie te imiona albo jeszcze lepiej bazarek imienny :) no proszę was bardzo. Ja nic wielkiego nie zrobiłam nie nie uzurpuję sobie wyjątkowych praw do malutkiej. Ona jest boska, zachowuje się rewelacyjnie, po prostu jak u siebie, pełna równowaga. Jest głodna :) zjadła już dwie małe porcyjki, dziś więcej nie dostanie. Trzeba powolutku. Quote
Vesper Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 A mnie sie tak strasznie podoba imię dla suni: Vesper- oznacza gwiazdę wieczoru:)... Może bardziej nadaje sie dla wiekszych psiaków, chociaż ja wiem? Dla starszej pani pasowałaby mi Lola, Wika, Figa... Najbardziej dla pudliczki Lola chyba ;)... Quote
Ewanka Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 [quote name='jaanna019']Nie [B]no dziewczyny dawajcie te imiona albo jeszcze lepiej bazarek imienny :) no proszę was bardzo.[/B] Ja nic wielkiego nie zrobiłam nie nie uzurpuję sobie wyjątkowych praw do malutkiej. Ona jest boska, zachowuje się rewelacyjnie, po prostu jak u siebie, pełna równowaga. Jest głodna :) zjadła już dwie małe porcyjki, dziś więcej nie dostanie. Trzeba powolutku.[/QUOTE] Twoja decyzja jest dla nas wyrokiem :) Skoro tak, to kto umie zrobić błyskawiczny bazarek imienny? ... kto da więcej jego imię "zwycięży" ;) albo skadajmy propozycję imion dla malutkiej i zrobimy głosowanie albo Joanna wybierze ? :p [U]Dopiero teraz zauważyłam, że nick naszej dzisiajszej bohaterki to:[/U] nie ... [B]JOANNA 019[/B].... tylko .... [B]JAANNA 019....Anna? :oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops:[/B] [B]bardzo przepraszam, co to znaczy sugestia ... wsztstkie pisałyśmy Joanna :oops:[/B] Quote
jaanna019 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Często się to zdarza ;) ja Anna ;) nie Joanna ot tak. A babunie lubi dzieci :) od razu wpadła jej w oko moja Julka, chodzi za nią, zaczepia, staje na tylnych łapkach i ślicznie "prosi" przednimi. A jak robi kupę to potrafi stać tylko na przednich łapkach ;) akrobatka. Quote
Vesper Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Ja mogę nawet teraz teraz "machnąć" bazarek- obecnie rozliczam (kończę) poprzedni więc mogę spokojnie. Tylko zasady- czy wygrywa osoba która zaoferuje najwięcej za imię dla małej królewny? [B][COLOR="#4b0082"]Pomyślałam też że możnaby zrobić tutaj- na wątku- wtedy ja daję na początek Lolę za 5zł ;)..[/COLOR][/B]. Quote
jaanna019 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 A może ustalmy 3 osobową komisję, która oceni i rozstrzygnie, które imię jest najodpowiedniejsze dla babci. Osoba, której imię wygra wskaże psa na którego zostanie przekazne np. 1/3 dochodu z bazarku. Co o tym myślicie? Bo jak ktoś da najwięcej za imię np. Kunegunda to co wtedy? Quote
Ewanka Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 hahaha Kunegunda, a zdrobniale Kundzia :D Masz rację Aniu (nie: Joanno), może fatycznie jakaś komisja ? ;) Ja już dzisiaj znikam, jutro zobaczę co wymyśliłyście :) Quote
morisowa Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 [quote name='jaanna019']od razu wpadła jej w oko moja Julka, chodzi za nią, zaczepia, staje na tylnych łapkach i ślicznie "prosi" przednimi. A jak robi kupę to potrafi stać tylko na przednich łapkach ;) akrobatka.[/QUOTE] a w schr usłyszałam opinię, że sunia pewnie z miesiąc w tym domu to pożyje... jakby ludzie nie wiedzieli, że pies w domu od razu się zmienia, młodnieje, zdrowieje! :) Quote
Equus Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 [quote name='inga.mm']u pudli z oczami kłopot jest permanentny. Skóra u staruszków usłana jest naroślami. Uszy zarośnięte włosami[/QUOTE] Nie no bez przesady. Zdecydowanie u zaniedbanych. A co do usuwania włosów z uszu - to niestety konieczne alemogę polecić preparat, który to zdecydowanie ułatwia, obkurcza cebulki włosowe i włosy łatwiej wychodzą, psa to wtedy mniej boli. CIeszę się że mała bezpieczna i tak się łatwo aklimatyzuje! Quote
Vesper Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Tzn że u pudli też trzeba wyrywać włosy z kanału usznego? Myślałam że to domena szorstkowłosych...:hmmmm: I fakt, ja ostatnio dostałam op... za to, że mój westik ma włosy w uszach i może cos brzydkiego sie zrobić. Ale sam zabieg nie jest przyjemny, to b. wrażliwa część ciała... Ale wycinać podobno nie wolno- pod żadnym pozorem- później te włosy odrastają tak że kłują wnętrze ucha, podrażniają- nie wolno tak sobie ułatwiać. Co do bazarku z komisją :lol: to ja nie mam pomysłu... Z drugioej strony nikt przecież psa Kunegunda czy Genowefa nie nazwie...:roflt: Quote
morisowa Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 [quote name='arielka186'] Z drugioej strony nikt przecież psa Kunegunda czy Genowefa nie nazwie...:roflt:[/QUOTE] Jak to nie?! Kundzia, Genowefa - jak najbardziej pasuje do tej małej :D Quote
Energy Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 [quote name='arielka186']Tzn że u pudli też trzeba wyrywać włosy z kanału usznego? Myślałam że to domena szorstkowłosych...:hmmmm:[/QUOTE] Zdecydowanie trzeba:p Quote
sachma Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 [QUOTE]Tzn że u pudli też trzeba wyrywać włosy z kanału usznego? Myślałam że to domena szorstkowłosych...:hmmmm: I fakt, ja ostatnio dostałam op... za to, że mój westik ma włosy w uszach i może cos brzydkiego sie zrobić. Ale sam zabieg nie jest przyjemny, to b. wrażliwa część ciała...[/QUOTE] trzeba, bo u pudli zarastają strasznie.. są specjalne proszki, które niby to ułatwiają, ale ja tego nie używam bo nie widzimy oboje (ja i Lenny) różnicy.. pęsetą można po kilka włosków rwać. U Dudzi, którą odebrałam ze schroniska w Gdyni uszy były tak zarośnięte i brudne, że pies ledwo co słyszał (myślałam na początku że jest głucha..) ale włosy były tak oblepione woskowiną że wychodziły leciutko, po wyrwaniu wszystkiego pies nagle odzyskał słuch :P Jak się to robi regularnie to włosy są słabsze a i skóra się przyzwyczaja i pies nieźle to znosi.. Łatwo o zapalenie ucha jeśli się o to nie zadba. Quote
Guliwer89 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 To ja dam 10 na Kikę bo to na cześć naszej bohaterki :):) Aniu jesteś wielka :):) Quote
Ewanka Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 Dzień dobry maleńka Babulinko, chyba już dzisiaj dostaniesz nowe imię :p Cieawe jak minęła pierwsza noc, co ci się śniło ? ;) [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkorchid][B][U]Podsumujmy wczorajsze imienne propozycje:[/U][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B]Jaanna019 ....... Kika ................................... :)[/B] [B]Arielka186 ....... Lola ................................... 5zł[/B] [B]Guliwer89 ........ Kika ................................ 10zł[/B] [B]Inga.mm .......... Lenka ................................ 5zł[/B] Quote
jaanna019 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Noc minęła nam spokojnie. Malutka została wsadzona do mojego łóżka czy tego chciała czy nie :) spała grzecznie. Na początku wtulała się pod pachę ale potem położyła się w nogach razem z moim Pitusiem. Rano grzecznie załatwiła na podwórku i nie chciała mnie samej puścić do pracy ale ją przekonałam i została w domku. Jak do tej pory to jestem zachwycona wszystkim co zrobi, choć jest to najzwyczajniejsza czynność na świecie, to z zupełnie dla mnie niezrozumiałych powodów wzbudza mój podziw ;) Wycięłam jej delikatnie sople z kołtunów przy pysiu i te przy pupie bo utrudniały załatwianie się. Niestety widzę, że miejscami trzeba będzie dziewczynie wyciąć kudełki aż do skóry. Quote
inga.mm Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 za piątkę proponuję Lenkę Była Babuleńka -> Leńka -> Lenka Quote
Ewanka Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 [quote name='jaanna019']Noc minęła nam spokojnie. Malutka została wsadzona do mojego łóżka czy tego chciała czy nie :) spała grzecznie. Na początku wtulała się pod pachę ale potem położyła się w nogach razem z moim Pitusiem. Rano grzecznie załatwiła na podwórku i nie chciała mnie samej puścić do pracy ale ją przekonałam i została w domku. Jak do tej pory to jestem zachwycona wszystkim co zrobi, choć jest to najzwyczajniejsza czynność na świecie, to z zupełnie dla mnie niezrozumiałych powodów wzbudza mój podziw ;) Wycięłam jej delikatnie sople z kołtunów przy pysiu i te przy pupie bo utrudniały załatwianie się. Niestety widzę, że miejscami trzeba będzie dziewczynie wyciąć kudełki aż do skóry.[/QUOTE] Ogromnie się cieszę, sunia jest cudowna i świetnie Cię rozumiem, że wzbudza Twój podziw, nie mogło być inaczej :p [quote name='inga.mm']za piątkę proponuję Lenkę Była Babuleńka -> Leńka -> Lenka[/QUOTE] Ok, zapisuję w # 272 i bardzo dziękuję :) Quote
Recommended Posts