Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 949
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaanna bardzo dziękuję za poświęcenie,za czas i za przygarnięcie suni do DT.Jesteś kochana i niesamowita w swoim działaniu!Teraz już chyba wszyscy odżyją!

Posted

[quote name='jaanna019']
Jest strasznie krucha i drobniutka aż strach ją dotykać :(
To zdjęcia jeszcze z pociągu:

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images50.fotosik.pl/1220/d0100143643afd04med.jpg[/IMG][/URL]

[/QUOTE]

[B][SIZE=3]Joanno, jesteś wielka!!!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu::loveu::loveu:[/SIZE][/B]

[B][SIZE=3]Akcja jak z filmu - majserstick !!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi:[/SIZE][/B]

Sunieczka okazała się kochaną kruszynką, słodka, przytulna i z pewnością bardzo cierpiała siedząc samotnie w klatce.

Najważniejsze, że czuje się lepiej, że odzyskała apetyt i jest nareszcie bezpieczna !!!!!

Cudny pycholek !!!!!

Posted

[quote name='jaanna019']My tu gadu gadu a babunia nadal bezimienna.. czekamy na propozycje :)
Mi po głowie chodzi Kika.[/QUOTE]

hahaha ........... cały czas o tym myślę, że Babuleńka chce mieć jakieś ładne imię ... :loveu:

pomyślałam nawet o bazarku imiennym, ale po dzisiejszej akcji uważam,
że [B]prawo nadania[/B] [B]imienia należy się Joannie[/B] .......
za trud, wysiłek, poświęcenie i błyskawiczną decyzję, że bierze Babulinkę do siebie na DT
[SIZE=3] [/SIZE]
[B][SIZE=3]co o tym sądzicie ??? :p[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][/SIZE][/B]
[SIZE=3][COLOR=red][B]Kika[/B] - piękne imię :)[/COLOR][/SIZE]

Posted

Bardzo się cieszę, że sunia już jest bezpieczna :lol:

[quote name='Ewanka']
pomyślałam nawet o bazarku imiennym, ale po dzisiejszej akcji uważam, że [B]prawo nadania[/B] [B]imienia należy się Joannie[/B] za trud, wysiłek, poświęcenie i błyskawiczną decyzję, że bierze Babulinkę do siebie na DT

[B][SIZE=3]co o tym sądzicie ??? :p[/SIZE][/B][/QUOTE]

Chciałam napisać propozycję, ale jak zobaczyłam czyja już jest to się wycofałam;) też tak myślę jak Ty Ewanko:lol:

Posted

Nie no dziewczyny dawajcie te imiona albo jeszcze lepiej bazarek imienny :) no proszę was bardzo. Ja nic wielkiego nie zrobiłam nie nie uzurpuję sobie wyjątkowych praw do malutkiej.
Ona jest boska, zachowuje się rewelacyjnie, po prostu jak u siebie, pełna równowaga. Jest głodna :) zjadła już dwie małe porcyjki, dziś więcej nie dostanie. Trzeba powolutku.

Posted

A mnie sie tak strasznie podoba imię dla suni: Vesper- oznacza gwiazdę wieczoru:)... Może bardziej nadaje sie dla wiekszych psiaków, chociaż ja wiem?
Dla starszej pani pasowałaby mi Lola, Wika, Figa... Najbardziej dla pudliczki Lola chyba ;)...

Posted

[quote name='jaanna019']Nie [B]no dziewczyny dawajcie te imiona albo jeszcze lepiej bazarek imienny :) no proszę was bardzo.[/B] Ja nic wielkiego nie zrobiłam nie nie uzurpuję sobie wyjątkowych praw do malutkiej.
Ona jest boska, zachowuje się rewelacyjnie, po prostu jak u siebie, pełna równowaga. Jest głodna :) zjadła już dwie małe porcyjki, dziś więcej nie dostanie. Trzeba powolutku.[/QUOTE]

Twoja decyzja jest dla nas wyrokiem :)

Skoro tak, to kto umie zrobić błyskawiczny bazarek imienny? ... kto da więcej jego imię "zwycięży" ;)

albo skadajmy propozycję imion dla malutkiej i zrobimy głosowanie albo Joanna wybierze ? :p

[U]Dopiero teraz zauważyłam, że nick naszej dzisiajszej bohaterki to:[/U]

nie ... [B]JOANNA 019[/B].... tylko .... [B]JAANNA 019....Anna? :oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops:[/B]

[B]bardzo przepraszam, co to znaczy sugestia ... wsztstkie pisałyśmy Joanna :oops:[/B]

Posted

Często się to zdarza ;) ja Anna ;) nie Joanna ot tak.
A babunie lubi dzieci :) od razu wpadła jej w oko moja Julka, chodzi za nią, zaczepia, staje na tylnych łapkach i ślicznie "prosi" przednimi. A jak robi kupę to potrafi stać tylko na przednich łapkach ;) akrobatka.

Posted

Ja mogę nawet teraz teraz "machnąć" bazarek- obecnie rozliczam (kończę) poprzedni więc mogę spokojnie. Tylko zasady- czy wygrywa osoba która zaoferuje najwięcej za imię dla małej królewny?
[B][COLOR="#4b0082"]Pomyślałam też że możnaby zrobić tutaj- na wątku- wtedy ja daję na początek Lolę za 5zł ;)..[/COLOR][/B].

Posted

A może ustalmy 3 osobową komisję, która oceni i rozstrzygnie, które imię jest najodpowiedniejsze dla babci. Osoba, której imię wygra wskaże psa na którego zostanie przekazne np. 1/3 dochodu z bazarku.
Co o tym myślicie?
Bo jak ktoś da najwięcej za imię np. Kunegunda to co wtedy?

Posted

hahaha Kunegunda, a zdrobniale Kundzia :D

Masz rację Aniu (nie: Joanno), może fatycznie jakaś komisja ? ;)

Ja już dzisiaj znikam, jutro zobaczę co wymyśliłyście :)

Posted

[quote name='jaanna019']od razu wpadła jej w oko moja Julka, chodzi za nią, zaczepia, staje na tylnych łapkach i ślicznie "prosi" przednimi. A jak robi kupę to potrafi stać tylko na przednich łapkach ;) akrobatka.[/QUOTE]
a w schr usłyszałam opinię, że sunia pewnie z miesiąc w tym domu to pożyje... jakby ludzie nie wiedzieli, że pies w domu od razu się zmienia, młodnieje, zdrowieje! :)

Posted

[quote name='inga.mm']u pudli z oczami kłopot jest permanentny.
Skóra u staruszków usłana jest naroślami.
Uszy zarośnięte włosami[/QUOTE]
Nie no bez przesady. Zdecydowanie u zaniedbanych.
A co do usuwania włosów z uszu - to niestety konieczne alemogę polecić preparat, który to zdecydowanie ułatwia, obkurcza cebulki włosowe i włosy łatwiej wychodzą, psa to wtedy mniej boli.

CIeszę się że mała bezpieczna i tak się łatwo aklimatyzuje!

Posted

Tzn że u pudli też trzeba wyrywać włosy z kanału usznego? Myślałam że to domena szorstkowłosych...:hmmmm: I fakt, ja ostatnio dostałam op... za to, że mój westik ma włosy w uszach i może cos brzydkiego sie zrobić. Ale sam zabieg nie jest przyjemny, to b. wrażliwa część ciała... Ale wycinać podobno nie wolno- pod żadnym pozorem- później te włosy odrastają tak że kłują wnętrze ucha, podrażniają- nie wolno tak sobie ułatwiać.
Co do bazarku z komisją :lol: to ja nie mam pomysłu... Z drugioej strony nikt przecież psa Kunegunda czy Genowefa nie nazwie...:roflt:

Posted

[quote name='arielka186'] Z drugioej strony nikt przecież psa Kunegunda czy Genowefa nie nazwie...:roflt:[/QUOTE]
Jak to nie?!
Kundzia, Genowefa - jak najbardziej pasuje do tej małej :D

Posted

[quote name='arielka186']Tzn że u pudli też trzeba wyrywać włosy z kanału usznego? Myślałam że to domena szorstkowłosych...:hmmmm:[/QUOTE]

Zdecydowanie trzeba:p

Posted

[QUOTE]Tzn że u pudli też trzeba wyrywać włosy z kanału usznego? Myślałam że to domena szorstkowłosych...:hmmmm: I fakt, ja ostatnio dostałam op... za to, że mój westik ma włosy w uszach i może cos brzydkiego sie zrobić. Ale sam zabieg nie jest przyjemny, to b. wrażliwa część ciała...[/QUOTE]

trzeba, bo u pudli zarastają strasznie.. są specjalne proszki, które niby to ułatwiają, ale ja tego nie używam bo nie widzimy oboje (ja i Lenny) różnicy.. pęsetą można po kilka włosków rwać. U Dudzi, którą odebrałam ze schroniska w Gdyni uszy były tak zarośnięte i brudne, że pies ledwo co słyszał (myślałam na początku że jest głucha..) ale włosy były tak oblepione woskowiną że wychodziły leciutko, po wyrwaniu wszystkiego pies nagle odzyskał słuch :P Jak się to robi regularnie to włosy są słabsze a i skóra się przyzwyczaja i pies nieźle to znosi.. Łatwo o zapalenie ucha jeśli się o to nie zadba.

Posted

Dzień dobry maleńka Babulinko, chyba już dzisiaj dostaniesz nowe imię :p
Cieawe jak minęła pierwsza noc, co ci się śniło ? ;)

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkorchid][B][U]Podsumujmy wczorajsze imienne propozycje:[/U][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]

[B]Jaanna019 ....... Kika ................................... :)[/B]
[B]Arielka186 ....... Lola ................................... 5zł[/B]
[B]Guliwer89 ........ Kika ................................ 10zł[/B]
[B]Inga.mm .......... Lenka ................................ 5zł[/B]

Posted

Noc minęła nam spokojnie. Malutka została wsadzona do mojego łóżka czy tego chciała czy nie :) spała grzecznie. Na początku wtulała się pod pachę ale potem położyła się w nogach razem z moim Pitusiem. Rano grzecznie załatwiła na podwórku i nie chciała mnie samej puścić do pracy ale ją przekonałam i została w domku.
Jak do tej pory to jestem zachwycona wszystkim co zrobi, choć jest to najzwyczajniejsza czynność na świecie, to z zupełnie dla mnie niezrozumiałych powodów wzbudza mój podziw ;)
Wycięłam jej delikatnie sople z kołtunów przy pysiu i te przy pupie bo utrudniały załatwianie się. Niestety widzę, że miejscami trzeba będzie dziewczynie wyciąć kudełki aż do skóry.

Posted

[quote name='jaanna019']Noc minęła nam spokojnie. Malutka została wsadzona do mojego łóżka czy tego chciała czy nie :) spała grzecznie. Na początku wtulała się pod pachę ale potem położyła się w nogach razem z moim Pitusiem. Rano grzecznie załatwiła na podwórku i nie chciała mnie samej puścić do pracy ale ją przekonałam i została w domku.
Jak do tej pory to jestem zachwycona wszystkim co zrobi, choć jest to najzwyczajniejsza czynność na świecie, to z zupełnie dla mnie niezrozumiałych powodów wzbudza mój podziw ;)
Wycięłam jej delikatnie sople z kołtunów przy pysiu i te przy pupie bo utrudniały załatwianie się. Niestety widzę, że miejscami trzeba będzie dziewczynie wyciąć kudełki aż do skóry.[/QUOTE]

Ogromnie się cieszę, sunia jest cudowna i świetnie Cię rozumiem, że wzbudza Twój podziw, nie mogło być inaczej :p

[quote name='inga.mm']za piątkę proponuję Lenkę
Była Babuleńka -> Leńka -> Lenka[/QUOTE]

Ok, zapisuję w # 272 i bardzo dziękuję :)