LadyS Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Są psy, które bardzo źle znoszą schronisko i przeżywają ogromną traumę, gdy muszą się odnaleźć w jego realiach. Tak jest właśnie z Czarkiem, który na boksy ogólne schroniska w Zamościu trafił około tygodnia temu. Jego pobyt w schronisku na początku polegał głównie na leżeniu bez ruchu i wpatrywaniu się w horyzont. Ostatnie dni były lepsze - zaczął chodzić, choć człowieka unikał, jak mógł. Bardzo prawdopodobne jest, że nie zaznał niczego dobrego od człowieka - boi się podejść do krat, patrzy z daleka bez emocji. Trafił do schronu w strasznym stanie - sierść zdredziała, poplątana. A jest malutkim pieskiem, który wypięknieje, gdy ktoś zgodzi się o niego zadbać! Uwagę na niego zwrócił nam kierownik schroniska - powiedział, że Czarek należy do tych psów, którym bardzo trudno jest poradzić sobie z pobytem w schronisku... Na jego prośbę też szukamy mu domu - dzięki Mikropsom w potrzebie znalazł się BDT w Lublinie, jedynie za wsparcie finansowe na weta i ewentualnego fryzjera. Czarek po kastracji pojedzie więc do Lublina, gdzie będzie przyzwyczajał się do tego, że człowiek potrafi być jednak dobry. Psiak jest pod opieką GA Tak Czarek wyglądał przez pierwsze dni: A tak wczoraj: Rozliczenie: - 20 zł - wykupienie Czarka (pokryte z GA) - 30 zł - fryzjer (pokryte z GA) + 90 zł - bazarek Dogo07 http://www.dogomania.pl/threads/217676 Quote
wieso Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 tak, daleko az do Lublina ? ta prawie jak do mnie.....tak daleko.....sliczny psiak.... Quote
LadyS Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 wieso napisał(a):tak, daleko az do Lublina ? ta prawie jak do mnie.....tak daleko.....sliczny psiak.... Daleko? Niecałe 100 km ;) Quote
wieso Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 no to co innego, bo myslalam ze z WR do Lublina jest daleko :oops::oops::oops: nie doczytalam, zasugerowalam sie Twoim podpisem..... Quote
LadyS Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 wieso napisał(a):no to co innego, bo myslalam ze z WR do Lublina jest daleko :oops::oops::oops: nie doczytalam, zasugerowalam sie Twoim podpisem..... Hihi, nic się nie stało ;) Psiak jest w lubelskim :) Quote
DZIR Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Sliczny psiaczek w kolorze pszenicznym. Myśle ,że depresja minie jak tylko wyjdzie ze schronu. Dwa tygodnie temu wzięłam na bezpłatny tymczas terrierka softa pszenicznego Miał mieć 4 lata i był w ciężkiej depresji. Osoba , która go odbierała powiedziala,że jak tylko założyła mu obrożę to już było po depresji. Okazał się rocznym szczeniakiem z koszmarną krzywicą i strasznie chudy. Był w schronie 5 m-cy. Boi się sczękania psów. Myślę, ze był z dorosłymi psami i był gryziony. Będę zaglądać do psiaka, jest sliczny napewno szybko znajdzie domek. Pomóc finansowo narazie nie mogę. Quote
as_ko Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Cudny kudłaczek :) taki w moim typie :D Po fryzjerze i kilku dniach w ciepłym, domowym Dt szybciutko znajdzie domek. Quote
LadyS Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 as_ko napisał(a):Cudny kudłaczek :) taki w moim typie :D Po fryzjerze i kilku dniach w ciepłym, domowym Dt szybciutko znajdzie domek. Hihi, wiedziałam kogo zaprosić :evil_lol: Quote
as_ko Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 ladySwallow napisał(a):Hihi, wiedziałam kogo zaprosić :evil_lol: Szkoda tylko że nie mam jak pomóc maluchowi. Quote
LadyS Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Czaruś do góry, zapraszaj ciotki, niedługo kastracja i wyjazd do DT. Quote
Żunia Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Czaruś już po zabiegu. Wycięłyśmy z dr Marysią przeważającą ilość sierści- miał tak duże dredy, że nie dało się rozczesać/. Ktoś będzie miał nierówno wystrzyżonego przystojniaka. Quote
sacred PIRANHA Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Ja dodam jeszcze, ze psiak jest bardzo przeestraszony. Merda ogonem ale nie podejdzie i jak ma możliwośc ucieczki to z niej korzysta szybciorem...potrzebny mu bardzo domowy kąt w ciepłym domu, mam nadzieje że szybko przekona się do ludzi... Ma maksymalnie 2 latka, strzyżenie co prawda nierowne itp ale jak troszke odrosną kudełki i Czaruś się nieco zrelaksuje to zaliczy pewnie fryzjera jakiegos porządnego. Quote
Żunia Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Baaardzo nierówne- niestety. Maluch boi się zgiełku, obcych ludzi.Na widok ludzi merda ogonem, ale boi się podejść. Powoli wycofuje się, najchętniej rzuciłby się do ucieczki.Gdzieś tam jednak w jego psim serduszku drzemią: miłość i resztki zaufania do człowieka. Widać, że był ulubieńcem, którego los nagle się zmienił.Psiak potrzebuje duuużo ciepła. Okrutny człowiek wyrzucił go na polach otaczających schronisko. Quote
Żunia Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Dziś opuszcza schronisko golden Karmel. Jedzie pod Wawę do wspaniałego DS. Quote
sacred PIRANHA Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 odwiedze Czarusia w sobote lub niedziele, to porobie fotki:-) Quote
wieso Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 sacred PIRANHA napisał(a):odwiedze Czarusia w sobote lub niedziele, to porobie fotki:-) czekamy cierpliwie :) Quote
Recommended Posts