anetek100 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 jestem,po powrocie musiałam się położyc kurcze bo się dzisiaj źle czuję:) po kolei:) Przywitała nas sympatyczna, ładna, młoda Pani pyszną herbatką i łakociami:) Mieszkanie dwupokojowe, nowe, młode:) bardzo łądne:)własnościowe:) oczywiście z Marzenką nie mogłyśmy trafić, hehehe obeszłyśmy cąłe osiedle by znaleźc wejście bo to osiedle ogrodzone całe, a potem okaząło się, że brama była prawie przy moim aucie, no ale sierota nawet nie umiałam domofonem zadzwonic hehehe osiedle super mimo wszystko, ładne, nowe budyneczki, obok łąka do biegania z peisiem:) Pani była sama w domu, gdyz jej narzeczony pracuje za granicą, ale co miesiąc jest w domku. Pytałyśmy o jego pierwsze dni w nowym miejscu, doradzałyśmy jak go witac, by nie wystraszyć go nadmierną radośćią, ale zostawić niech obwącha na spokojnie, itp. Pani liczy się z tym, że piesek może obsiusiac, czy coś zniszczyć w domku. Na urlopy będzie jeździłą z pieskiem rzecz jasna, ale głównie siedzi w domku więc pies tak naprawde nigdy sma w domu nie będzie, no chyba, że na chwile do sklepu się pójdzie:) Pani sama tez zadawała pytania, odnośnie karmy, zabezpieczenia szelkami itp...dpradziłyśmy wg własnego uznania i doświadczenia, ale Pani ma wypytać o wszystko Was:) Zapytalam o dziecko, jelsi bedzie i pojawi sie alergia, albo problemy z kontaktem miedzy nimi, to Pani zaklada oczywiscie behawioryste, leczneie dziecka to przede wszystkim, ale na bank nieoddawanie psa..Pani chce meic z nami kontakt, w razie pytan mowilysmy ze pomozemy:) no i jak marzena napsiala zaprasza nas rzecz jasna na wizyty poadopcyjne:) Marzenko popraw lub dodaj info bo mogłąm o cyzmś zpaomnieć, ogólnie domek ok, co do transportu nie mają wlasnego auta, ale dołoża sie do transportu lub nawet go opłacą:) Quote
magenka1 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Wszystko się zgadza, nowa Pani Czarka jest wszystkiego świadoma, gdyby to zależało ode mnie to bym Czarka dała do tego domku, Ania już od jakiegoś czasu szukała pieska, była nawet w schronisku, ale nie chciała podejmować decyzji sama bez TZ, nie miała wcześniej żadnego pieska ale już od dłuższego czasu wszystko czyta w necie i dużo już wie jest przygotowana Quote
Onaa Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Zrobiłam jakiś czas temu bazarek na kudłaczki, Czaruś jest już trzecim pieskiem z tego bazarku który znalazł domek :). Quote
LadyS Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 Dotarła wpłata na Czarka w wysokości 90 zł z bazarku od Dogo07, dziękujemy serdecznie w imieniu Czarka :) Trochę spraw organizacyjnych: mamy transport z Warszawy do Olsztyna na 22grudnia (czwartek) wieczorem, prosto do DS - transport jest przy okazji, więc darmowy :) Szukamy na ten sam dzień do wieczora transportu Lublin - Warszawa. Quote
Onaa Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 To widzę że Czaruś dojedzie do nowego domku prawie akurat na Święta :). Quote
LadyS Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 Jeśli tylko uda się znaleźć transport Lublin - Warszawa, to tak :) Quote
LadyS Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 Czarek dziś pojechał do nowego domu :) Akcja została zorganizowana wczoraj wieczorem, więc ledwo co zdążyliśmy. Dziękujemy Beci Lublin, która zawiozła pociągiem Czarka z Lublina do Warszawy - tam odebrał go dom stały :) Na dniach rozliczenie. Quote
anetek100 Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 ojej ale super wieści:):):):)to teraz kciuki trzymamy za domek i pieska aby wszyskto się ułożyło:) Quote
sacred PIRANHA Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 rozmawiałam przed chwilą z ds Czarka, dotarli po sporym opoznieniu do domu, Czarek troszke zestresowany, ale chodzi za swoją nowa panią krok w krok... Ania zachwycona nim rzecz jasna:-) nie da sie nie kochać czarującego Czarka;-) będzie dobrze;-) dziękujemy Beci Lublin za pomoc! Quote
anetek100 Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 w razie pytań, Ania zawsze może liczyc na nasza pomoc:) Quote
sacred PIRANHA Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 anetek100 napisał(a):w razie pytań, Ania zawsze może liczyc na nasza pomoc:) dziękujemy za pomoc równiez Wam, w razie problemow będziemy się dobijać;-) Czaruś bardzo spokojnie zniosl cala podroz, tylko po calym dniu pelnym wrazen i przechodzenia z rąk do rąk na sam koniec jak juz dotarl na miejsce wszystko go przeraziło... ale jest juz poprawa, takze mysle ze trzeba mu dac czas na ogarniecie tej zmiany po prostu. Quote
sacred PIRANHA Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 rozmawiałam z Anią, Czarus zestresowany nadal, wszystko co nowe go przeraża...ale za drugim razem już nie jet takie straszne;-) trafił do fajnego domu, wiec musi byc dobrze:-) skontaktuje nowy ds z dt, w ktorym Czaruś był, no i mamy kontakt do zoopsychologa, ktory zna Czarusia (z czasow jego pobytu w dt wlasnie) i jakby co słuzy radą, tak na wszelki wypadek się trzeba ubezpieczyć;-) po świętach będą fotki;-) teraz damy mu kilka dni na ochłonięcie;-) Quote
Paulina_mickey Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 Strasznie się cieszę , że ten chłopak tak fajnie trafił. Miałam przyjemność z nim pracować razem z panią zoopsycholog, to bystrzak na pewno sobie poradzi :) Smaczki w jego przypadku zdziałały cuda :) Przez te świetne zdjęcia Muzzego rozpoznałam psiaka dopiero teraz:oops: Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło ok :kciuki: Quote
LadyS Posted December 26, 2011 Author Posted December 26, 2011 Paulina_mickey napisał(a):Strasznie się cieszę , że ten chłopak tak fajnie trafił. Miałam przyjemność z nim pracować razem z panią zoopsycholog, to bystrzak na pewno sobie poradzi :) Smaczki w jego przypadku zdziałały cuda :) Przez te świetne zdjęcia Muzzego rozpoznałam psiaka dopiero teraz:oops: Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło ok :kciuki: O widzisz, jak się ciekawie złożyło :) W DS mają dokładne instrukcje, co i jak z Czarkiem - z każdym dniem jest podobno lepiej :) Quote
LadyS Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Czarek już znacznie lepiej, niż na początku, nieco się wyciszył, nadal próbuje podgryzać swojego pana, ale jest o niebo lepiej, niż na początku. Quote
LadyS Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 Serdecznie prosimy o oddanie głosu na schronisko w Zamościu, w konkursie TESCO: http://www.facebook.com/Eksperci.Tesco?sk=app_293130837399609 W tamtym roku schronisko zajęło trzecie miejsce, dzięki czemu zwierzęta dostały karmę oraz nowe budy, stworzone dzięki funduszom z akcji. Wspomóżcie schronisko, z którego pochodzi nasz podopieczny z tego wątku! Quote
LadyS Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 Wieści od Czarującego :) Takiego domu życzyłabym sobie dla kazdego psiaka takiego, jak Czarek: Psiak już inny niż na początku: na swoich nie szczeka nawet nie warknie, śmieci nie zjada, nauczył się bawić i piłką i sznurem i właściwie podrzuca sobie co popadnie a wie że to jego własność:),chętnie wykonuje podstawowe komendy: siad, leżeć, proś, podaj łapę, a teraz drugą , "zdechł pies" w jego wykonaniu to majstersztyk bo łączy to razem z proszeniem tyle że na leżąco i teraz jest na etapie nauki turlania:) Ciężko było z tym turlaniem bo on bał się położyć na plecach i właściwie unika tego ale już potrafi mnie zaczepiać do zabawy kładąc się "kołami" do góry:) Łakomczuch przeogromny tyle tylko że do psich smaczków i "niepsiego" jedzenia, lecz ma teraz na to bana i uczony jest zjadać suchą karmę ze swojej miski (taste of the wild z łososiem). Do piesków na spacerach jest pierwszy i bawił by się w nieskończoność z nimi. Zawsze jednak pozostanie w nim chyba ta nutka strachu, obawy, nieufności wśród nowych sytuacji i otoczenia. Nie znosi hałasu. Boi się potwornie autobusów i odkurzacza. Do jednego i drugiego stopniowo go przyzwyczajam i widzę lekką poprawę, więc pewnie to kwestia czasu kiedy się z tym oswoi Quote
muzzy Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Super dom mu się trafił :) I świetne zdjęcia :) Quote
magenka1 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Piękny jest ma naprawdę bardzo fajną Panią , i ładne tereny do zabawy :) Quote
Recommended Posts