mmd Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [quote name='necianeta89']a mojej małej nikt nie chce?:D[/QUOTE] Małej... ;) Pomyślę o tym transporcie skąd go wytrzasnąć... czemu po tego utrapieńca nie ustawia się kolejka? :) edit: Mogę spytać Ajlii o transport, ale to wyjdzie ze 3-4 stówy. Mogę zapłacić, jednak na trochę mnie to wytnie z pomagania gdzie indziej. Druga opcja - szukałam połączeń, żeby jechać. Warszawa-Olsztyn to co najmniej 6 godzin pociągiem. Trochę kijowo, bo nijak nie wrócę, a więc musiałabym brać hotel w Olsztynie i młody może dawać czadu po drodze. Trzecia opcja: do mnie. Ale tak jak pisałam wcześniej - jeśli atmosfera zrobi się ciężka to gdzie? do Fior...? - znów kawał drogi i kolejny DT. Najważniejsze, że mały bezpieczny... Quote
Ewanka Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Odwiedzam Malucha :) ... rozkoszny dzieciak, nawet nie zdaje sobie sprawy, ile tu tęgich głów rozprawia o jego przyszłości ;) Też myślę, że nie można Sajlany zostawić z maluchem "na głowie". Podjęła się niebywałej akcji i teraz chyba kolej na inne osoby, które mogą małego przechować do czasu znalezienia DS. Quote
Andzike Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Sajlana, czy mały zostawał w ogóle sam w domu? Wygląda na to, ze nie, ale wolałabym się upewnić ;) Jak sytuacja z Twoim kotem będzie naprawdę bardzo zła to ja mogę malucha przechwycić na 2-3 dni, z tym, że u mnie musiałby siedzieć sam jak będę w pracy (z moją Nelką znaczy się, ale niestety nie będę go mogła wziąć do pracy :( ). Niestety sąsiadów mam jakich mam i jak będzie wył siedząc sam w domu to znów będę mieć z nimi nieprzyjemności:angryy: Quote
mmd Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Andzike, 2-3 dni nic nie da. To już ja jestem bardziej "długoterminowa". Quote
Beatrx Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 czyli trzeba się skupić na transporcie. 3-4 stówy to strasznie dużo, tam jest 212 kilometrów z Warszawy do Olsztyna, a na watku transportowym jest ktoś, kto oferuje przejazd 40gr/km to wychodzi 85zł. tylko nie wiem, czy teraz po podwyżkach paliwa więcej nie wyjdzie, ale napisałam tam i czekam na odpowiedź. bo pociągiem to trochę bez sensu, jak podróż trwa 6godzin. on bez siku nie wytrzyma a załatwiać się w pociągu a potem to sprzątać to też roboty mnóstwo. Quote
Andzike Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='mmd']Andzike, 2-3 dni nic nie da. To już ja jestem bardziej "długoterminowa".[/QUOTE] Wiem, wiem... :( qrde no :( Quote
mmd Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Drogę licz x 2. Zwykle liczą za powrót. Pociągiem by jechał w kontenerku (mam). I z pieluszkami. Ale to koszmarnie długo, on by mógł marudzić i by mnie wysadzili w polu :) Jak się nic nie znajdzie, to go przejmę. Mąż już wie i nie ma błysku mordu w oku. edit: Na FB dostałam info, że ktoś jeździ do Olsztyna. Quote
Beatrx Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 tylko ten ktoś pisze, że jeździ dwa razy w tygodniu po Polsce i czasem w weekend, więc myślę, że po prostu ma po drodze i by za jedną stronę chciał. bo tak myślę, ze nawet samemu samochód organizować tylko dla niego to też dużo wyjdzie:( Quote
Asia Springer Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Ja wcześniej (jak był jeszcze u faceta) sprawdzałam pociągi z Ciechanowa. Stamtąd wychodziło ok 2h w jedna stronę. Ja cały czas szukam osób które jeżdżą na tej trasie, ale na razie brak odzewu :roll: Quote
lika1771 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Cioteczki a on ma ogłoszenia?allegro by sie przydało(sama szukam) mysle ze dobrze go ogłosic to domek szybko znajdzie tymbardziej ze szczeniak. Quote
mmd Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='lika1771']Cioteczki a on ma ogłoszenia?allegro by sie przydało(sama szukam) mysle ze dobrze go ogłosic to domek szybko znajdzie tymbardziej ze szczeniak.[/QUOTE] Ma. Ode mnie wyróżnione gumtree, wyróżniona tablicę. Wejść odpowiednio: 400 i 300 W nocy miał dorobiony pakiet 50 szt. Napisałam sms do Sajlany, że mogę po niego przyjechać w weekend. W ten :) Aha - allegro też ma. A tak na marginesie - dobrze, że został zabrany, bo teraz widać, że transportu na dziś nie ma, więc by siedział u chłopa jeszcze calutki tydzień.... Quote
dorota412 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Czy to DT w Olsztynie jest bezterminowe? Quote
mmd Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='dorota412']Czy to DT w Olsztynie jest bezterminowe?[/QUOTE] Z tego co wiem to tak. U mnie też, bo już załatwione :) Cały czas jednak mam nadzieję, że w ten weekend to się inaczej rozegra ;) Quote
dorota412 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Dobra, to kto zdecyduje gdzie chłopak miałby jechac? A inaczej, czyli jak? Quote
Ewanka Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Trzymam kciuki, żeby znalazł się cudowny DS i to w ten weekend :) Quote
mmd Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Sajlana by chciała, żeby znalazł się dom, żeby mogła do malucha czasem zajrzeć. Dlatego, mimo terminów itp. nie naciska. Po prostu obie liczymy, że może za moment objawi się ten wspaniały DS :) Dorota - nie mam pojęcia kto tu decyduje, my tu mamy taki mały spontan :) Zwykle decyduje założyciel wątku. Myślę, że jeśli to jutra wieczorem nie będzie ani domu, ani transportu do Olsztyna, to będę szykować się na niedzielną wycieczkę po maluszka. Quote
majqa Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='mmd'] (...) Myślę, że jeśli to jutra wieczorem nie będzie ani domu, ani transportu do Olsztyna, to będę szykować się na niedzielną wycieczkę po maluszka.[/QUOTE] I to jest słuszna koncepcja. Rozpieszczanie i spokój, a do tego bezterminowo z pewno niemal ciągłym trzymaniem malca na oku. Quote
dorota412 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Dobrze by było gdyby znalazł sie ktos na stałe. Pytam, bo może jutro mogłabym go zawiezc do Ciebie lub do Olsztyna, ale nie bardzo mam na paliwo:oops: do Olsztyna mam około 420 km, a do Łodzi 270 km obie strony(tak mi mówi internet), gdyby ktos zechcial pomoc sfinansowac choc polowe kosztów... Quote
mmd Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='dorota412']Dobrze by było gdyby znalazł sie ktos na stałe. Pytam, bo może jutro mogłabym go zawiezc do Ciebie lub do Olsztyna, ale nie bardzo mam na paliwo:oops: do Olsztyna mam około 420 km, a do Łodzi 270 km obie strony(tak mi mówi internet), gdyby ktos zechcial pomoc sfinansowac choc polowe kosztów...[/QUOTE] To jest super sprawa :) Oczywiście, że moge sfinansować transport. Tylko dokąd? :) U Asi DT jest bezterminowe, z opcją szukania domu, bo Asia już wyadoptowywała psiaki. No i 4 rok weterynarii dobrze brzmi. U mnie DT jest też bezterminowe, ale mam dobrego, jednak lubiącego porządek i święty spokój męża. Jak mu mały za przeproszeniem naszcza do teczki z dokumentami albo zeżre książkę, a te sa wszędzie - to będzie wściekły :evil_lol: Za to ja jestem w centrum Polski więc z dowozem np. do W-wy na DS nie byłoby problemu. Wady: wszystkie moje i będące u mnie psy mają lęk separacyjny, bo rzadko wybywam. Quote
dorota412 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Mnie jest wszystko jedno, zawioze gdzie zdecydujecie, chociaz do Łodzi byłoby blizej i tym samym taniej, ale to plus dla mnie, nie psiaka i ewentualnego DT. Moje auto powinno w trasie spalic jakies 8l/100km (w tej chwili po miescie pali mi strasznie duzo, bo 10.5l:shake:) paliwo potwornie drogie diesel- ok. 5.7zl/litr (tyle płaciłam ostatnio)wiec niech ktos wyreczy mnie i policzy ile bedzie kosztowac droga:roll: Quote
mmd Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Olsztyn ok. 200 zł Łódź ok 110 zł Jedno i drugie do opanowania dla mnie :) A tak poza wszystkim, możecie trzymać kciuki ;) Quote
Igiełka Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 no to już zaczynamy trzymać i przesylać dobre myśli :lol::lol: Quote
Recommended Posts