Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='madziakato']To teraz trochę szczegółów- z nowym DS Kaniska znamy się od ok. 3 lat. Od około miesiąca rozmawialiśmy o psiaku dla nich właśnie( zasługa moich schroniskowych psiaków...). Dużo rozmawiamy, o oczekiwaniach wobec potencjalnego psa, o tym, co mogą mu zaoferować itd....
Jakieś 3 tygodnie temu pokazałam im Kaniska, jego wątek na dogo, na FB, dużo rozmów o nim- o jego ograniczeniach(dysplazja), o wspaniałym charakterze.... Zostawiam ich z tematem Kanisa samych... Czas na przemyślenia- w czwartek sms- cytuję: "Madzia, zdecydowaliśmy się adoptować Kanisa, zadzwoń do nas:-)". Zapoznanie dzisiaj, u Bogdana.... Myślę sobie- " Spokojnie, może być różnie, ważne żeby zaiskrzyło...."

Spotkanie- Zaiskrzyło!!!! Łzy, radość, zero wątpliwości(Egradska świadkiem!!!!). Ok, uzgadniamy szczegóły, ale i tak najważniejsze dało się wyczuć - TO JEST TO!!!![/QUOTE]

I to jest najważniejsze! Madziakato, ale widzę, ze Kanis mocno zapadł Ci w serce :) na jego szczęście :)

Posted

Witamy :loveu: Troszkę smutno bez Kaniska :p Trzy i pól miesiąca to kawalek czasu ale kompensuje to świadomośc gdzie przytulak trafił.Myślę,że nowa Rodzina Kanisa jest strzałem w dziesiątkę.Wyczułem pokłady empatii,ciepła i troski...To wystarczy :bluepaw: Wczoraj po Waszym wyjeździe psiaki szukaly wszędzie Kanisa .....Szczegolnie Arminka.Dziękuję [B]Wam Wszystkim[/B] [B][COLOR=#b22222]za wszystko[/COLOR][/B] :loveu: Wstawiam zdjęcie,chyba to miałaś Madziakato na myśli ??? :cool3::loveu:

[url=http://up.programosy.pl/foto/s__aa80-1.jpg][img]http://up.programosy.pl/foto/s__aa80-1.jpg[/img][/url]

Pani od Kaniska napisała i wyslala super mmsa ......miód na serce :loveu: Dziękujemy :loveu: Madziakato skąd Ty znasz takich fajnych Ludzi? Ostatnią,najważniejszą partię "pokera" rozdalaś Ty ;):cool3: Buźka :loveu:

Posted

Ciekawe, jak minęła Kanisowi i jego rodzinie noc? W pościeli na łóżku, jak widać powyżej, ale czy prosił wyjść, czy piszczał? Głupie pytanie, czy na fotce Kanis wygląda na piszczącego?

Posted (edited)

Wczoraj byl dla mnie najfajniejszy dzien w tym roku. Rycze sobie po cichutku na wspomnienie reakcji p. Sylwii i p. Rafala na spotkanie z Kanisem. Po poludniu postaram sie zrobic sciage z roznych dolegliwosci, ktore Kaniska nekaly (wszystko jest na watku, ale porozrzucane, w sumie pozaleczane, ale dobrze wiedziec, zeby sie na przyklad nie wystraszyc kilku takich kulek na skorze, dzieci na pewno odkryja i beda pytac, co to jest). Moge tez dac nr do weta, ktory przez rok prowadzil Kanisia, nie po to, zeby tam dalej jezdzic, ale on ma w komputerze wszystkie szczegoly, gdyby do czegos byly potrzebne).
Jutro pojdziemy posciagac plakaty z Kanisiem,a jeszcze
wczoraj tablica mnie spytala, czy przedluzyc wyroznienie Kanisiowi. Nawet nie wiecie, z jaka ulga moglam zamknac to ogloszenie.

Kakadu juz wie, ze Kanis pojechal, ale pewnie do neta dorwie sie dopiero jutro, musimy poczekac na zmiane tytulu watku. Ale to w sumie nie jest takie wazne...

Udanej niedzieli wszystkim:loveu:

Edited by egradska
Posted (edited)

[quote name='Cantadorra']Ciekawe, jak minęła Kanisowi i jego rodzinie noc? W pościeli na łóżku, jak widać powyżej, ale czy prosił wyjść, czy piszczał? Głupie pytanie, czy na fotce Kanis wygląda na piszczącego?[/QUOTE]
Już mam info- wieczorem był raz jeszcze na spacerku, załatwił się. Później cała noc spokojna, w łóżeczku;), spał do 8.00, potem spacerek (wszystko na dworze). Bez niespodzianek, na spokojnie.
Jak Rafał wyszedł do sklepu, czekał na niego przy drzwiach. Teraz urzęduje z Sylwią w kuchni:razz:
Piłeczka okazała się hitem, chętnie się nią bawi i sam , i z dzieciakami.

Edited by madziakato
Posted

Zdjęcie Kanisa w pościeli - miód na serce !!!
To niesamowite, jak szybko się odnalazł w nowej sytuacji :razz:
Choć nie tak całkiem nowej, bo w poprzednim domu też spał na tapczanie, tyle że dzielił go z Jokiem
Wczoraj pierwszy raz od dłuższego czasu oglądałam prognozę pogody bez ścisku w żołądku ;)
[B]Madziakato[/B], dziękuję Ci za ten domek dla Kanisia :loveu:
Masz więcej zdjęć ?

Posted

[quote name='madziakato']Już mam info- wieczorem był raz jeszcze na spacerku, załatwił się. Później cała noc spokojna, spał do 8.00, potem spacerek (wszystko na dworze). Bez niespodzianek, na spokojnie.[/QUOTE]
chłopak wie że pierwsze wrażenie najważniejsze ;) więc żadnych niespodzianek na dzień dobry nie wywija ;) oby tak dalej psiaku :*

Posted

[quote name='DONnka']Zdjęcie Kanisa w pościeli - miód na serce !!!
To niesamowite, jak szybko się odnalazł w nowej sytuacji :razz:
Choć nie tak całkiem nowej, bo w poprzednim domu też spał na tapczanie, tyle że dzielił go z Jokiem
Wczoraj pierwszy raz od dłuższego czasu oglądałam prognozę pogody bez ścisku w żołądku ;)
[B]Madziakato[/B], dziękuję Ci za ten domek dla Kanisia :loveu:
Masz więcej zdjęć ?[/QUOTE]
Mam jeszcze kilka zdjęć, jak mi podeślesz meila to wieczorem Ci wyślę, bo ja nieststy nie umiem ich wstawić na dogo....

Posted

Witam Wszystkich :) To my jesteśmy tymi szczęśliwcami u których swój dom znalazł Kanisek :)
Kanis jest cudownym pieskiem,cała rodzinka pokochała Go od pierwszego spotkania. Wspaniałe uczucie mieć kogoś tak kochanego jak On :) Myślę,że nas polubił,bo my Go Kochamy :) Nasze córki są wniebowzięte i szczęśliwe :)
Kaniesek po przyjeździe do domu był bardzo spokojny,obejrzał wszystkie pomieszczenia napił się wody i odpoczywał gdzie tylko chciał :) Noc bardzo spokojna,usnął z naszymi dziewczynkami,ale w nocy przeniósł się na podłogę koło łóżka :) Pobudka godzina ósma-tylko tak do końca nie wiemy kto kogo obudził-stawiam na Natalkę i Hanię.Przyszedł do naszego łóżka-po porannym przytulaniu z mężem poszli na spacerek :)
Kanisek ma się dobrze,zrobimy wszystko żeby tak było-jest najlepszym psiakiem na świecie :D

Posted

Bomba,czytam to żonie i miód :loveu::loveu::loveu: Dziękujemy,że JESTEŚCIE i Kanisek ma tak Wspaniały Dom:loveu: Nasza obawa o aklimatyzację u Was stopniala do reszty.Mowilem,że to super grzeczny i ułożony chlopak :loveu:Pozdrawiamy i nie mam już na wątku Kanisa nic do dodania...Co innego na fb hahahaha :cool3:;)

Posted

Fajnie, że jesteście na dogo :) Będziemy mieć wieści on line :) Dziękuję w swoim imieniu za dom dla Kanisa, który jest kochanym psiakiem i zasługiwał na kochająca rodzinę :)
`pozdrawiam serdecznie :)

Posted

[quote name='baron']Witam Wszystkich :) To my jesteśmy tymi szczęśliwcami u których swój dom znalazł Kanisek :)
Kanis jest cudownym pieskiem,cała rodzinka pokochała Go od pierwszego spotkania. Wspaniałe uczucie mieć kogoś tak kochanego jak On :) Myślę,że nas polubił,bo my Go Kochamy :) Nasze córki są wniebowzięte i szczęśliwe :)
Kaniesek po przyjeździe do domu był bardzo spokojny,obejrzał wszystkie pomieszczenia napił się wody i odpoczywał gdzie tylko chciał :) Noc bardzo spokojna,usnął z naszymi dziewczynkami,ale w nocy przeniósł się na podłogę koło łóżka :) Pobudka godzina ósma-tylko tak do końca nie wiemy kto kogo obudził-stawiam na Natalkę i Hanię.Przyszedł do naszego łóżka-po porannym przytulaniu z mężem poszli na spacerek :)
Kanisek ma się dobrze,zrobimy wszystko żeby tak było-jest najlepszym psiakiem na świecie :D[/QUOTE]Ha ha, zbędne moje informacje:eviltong: Buziaki!!!!

Posted (edited)

Witamy serdecznie Kanisowy domek :loveu:
Liczymy, że będziecie nas tu często odwiedzać i uszczęśliwiać opowieściami o Kanisiu :razz:
Baaardzo to lubimy :)
A teraz kilka fotek, które madziakato przesłała mi mailem

Szczęśliwa Rodzinka :loveu:
[IMG]http://img13.imageshack.us/img13/2752/5wyq.jpg[/IMG]

Spokojny głęboki sen ...
[IMG]http://img855.imageshack.us/img855/1329/e3po.jpg[/IMG]

I jeszcze taka piękna fotka do albumu egradski, której Kanisio tak wiele zawdzięcza :loveu:

[IMG]http://img5.imageshack.us/img5/82/cp9r.jpg[/IMG]

Edited by DONnka
Posted

[quote name='baron']Witam Wszystkich :) To my jesteśmy tymi szczęśliwcami u których swój dom znalazł Kanisek :)
Kanisek ma się dobrze,zrobimy wszystko żeby tak było-jest najlepszym psiakiem na świecie :D[/QUOTE]Wzruszyłam się, choć wiedziałam, ze tak będzie.....;)

Posted

[quote name='DONnka']
I jeszcze taka piękna fotka do albumu egradski, której Kanisio tak wiele zawdzięcza :loveu:

[IMG]http://img5.imageshack.us/img5/82/cp9r.jpg[/IMG][/QUOTE]

Pani Bałdys zawsze mówiła, że wyrabia w nas poczucie odpowiedzialności i obowiązkowości. przynajmniej w jednym przypadku się kobiecie udało ;-)

Posted (edited)

bardzo sie ucieszyłam jak odebrałam telefon od spłakanej egradskiej z wiadomością, że kanis pojechał do domu;
tydzien później niż "mój" zgarnięty z ulicy tymczas czarek :)
sama radość;
oby tym razem już nic paskudnego sie nie stało (tfu tfu odpukać)

możliwości przeniesienia wątku nie mam, ale napiszę do moda;

nowy dom pozdrawiam i życzę wszystkiego co najlepsze; kanis ze schroniska w józefowie przeszedł bardzo długa drogę; oby to był ostatni przystanek...

Edited by kakadu