Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie może dłużej zostać u wolfa122 bez szkody dla jego zdrowia - idą nocne przymrozki...
Przymrozki u nas są już od dłuższego czasu ,także spóźniona troska.Wilgoć jest bardziej szkodliwa a to niestety nieodlączny element mikroklimatu.
Okazało się, że rozmowa z wolfem122 nie tylko nie rozwiała jego wątpliwości, ale je pogłębiła...
Wolf stara się uczciwie i bez niedomowień przedstawić sylwetkę psa-czyli;nienaganny stosunek do człowieka,posłuszeństwo i wszelkie inne walory ,ktore Kanis posiada.Natomiast zaznaczylem ,że Kanis nie jest psem do rekreacji,jest mniejszy od przeciętnego owczarka,ma problem z biodrami i kręgosłupem oraz ubytek w tylnej łapie.Ubytek,ktory trzeba pielęgnować ale to czysta kosmetyka.Dodalem,że Kanis łapkę oszczędza .Jeżeli coś pominąlem,to poproszę p.Krzysztofa o korektę.Myślę rownież,że p.Krzysztof dlatego chciał ze mną rozmawiać,bo chcial uzyskać konkretny a nie podkolorowany obraz Kanisa.Kanis jest u nas już ponad kwartał więc coś mogę już o nim pisać,mowić i staram się to robić obiektywnie.Pozdrawiam i czekamy na Wasz krok,bo czas biegnie.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze Wolf, że byłeś uczciwy w rozmowie, gdyż nie można dopuścić do oddania Kanisa, bo pies miał być inny niż okazał się w rzeczywistości. No nic, konieczne płatne domowe DT. Nie ma wyjścia.

Posted

Zgadzam się z Tobą Cantadorra :)
W rozmowach z Panią Gosią niczego nie koloryzowałam :roll:
Poza tym zarówno Pani Gosia jak i Pan Krzysztof mają dostęp do wydarzenia Kanisa na fb, na którym jego wizerunek, stan zdrowia i charakter są dokładnie opisane

Posted

Poza tym zarówno Pani Gosia jak i Pan Krzysztof mają dostęp do wydarzenia Kanisa na fb, na którym jego wizerunek, stan zdrowia i charakter są dokładnie opisane
Akurat na fb Kanis nie jest szczegolnie opisany,robilem to świadomie.Uważam,że jeśli ktokolwiek się zainteresuje,to i tak dopyta...Odnośnik (link) do jego historii na Dogo jest ,także ... Kanis to nie przedmiot,ktory trzeba za wszelką cenę wypchać ,kwestią jest sukces adopcji ,:shake: O tym z p. Krzysztofem rozmawiałem/również o tym,że Oni nie chcą wziąć psa na chwilę i fundować mu kolejną traumę ,jeśli psiak się nie zaaklimatyzuje ..Tyle:bluepaw:

Posted (edited)

[quote name='wolf122']Akurat na fb Kanis nie jest szczegolnie opisany,robilem to świadomie.Uważam,że jeśli ktokolwiek się zainteresuje,to i tak dopyta...Odnośnik (link) do jego historii na Dogo jest ,także ... Kanis to nie przedmiot,ktory trzeba za wszelką cenę wypchać ,kwestią jest sukces adopcji ,:shake: O tym z p. Krzysztofem rozmawiałem/również o tym,że Oni nie chcą wziąć psa na chwilę i fundować mu kolejną traumę ,jeśli psiak się nie zaaklimatyzuje ..Tyle:bluepaw:

Z tym akurat się zgodzę :razz:
I nie sądzę, żeby trzeba było o tym komukolwiek tutaj przypominać :roll:
Egradska dwoi się i troi, żeby znaleźć najlepsze rozwiązanie dla Kanisa :happy1:
Zaangażowała wiele osób, które też starają się pomóc
Wszyscy działają pod presją upływającego czasu, ale mimo to mają na względzie przede wszystkim dobro Kanisa

Edited by DONnka
Posted

Egradska dwoi się i troi, żeby znaleźć najlepsze rozwiązanie dla Kanisa :happy1:
Zaangażowała wiele osób, które też starają się pomóc
Wszyscy działają pod presją upływającego czasu, ale mimo to mają na względzie przede wszystkim dobro Kanisa
-presja czasu (zimowego) jest,co nie zmienia faktu,że Kanis nie wyląduje na ulicy....Oby tylko wybor był słuszny ,w obie strony....Skupmy się na Kanisku ...

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
czyżby coś się miało wydarzyc w ten piękny i słoneczny dzień ? ;)

No :) Cieszymy się Egradska, co nie? Madziakato musi napisać szczegóły :) To jej sprężyna :)

Posted

[quote name='Cantadorra']No :) Cieszymy się Egradska, co nie? Madziakato musi napisać szczegóły :) To jej sprężyna :)

Dokładnie :razz:
Cantadorra, wysłałam Ci PW, nie chcę odbierać dziewczynom tej zasłużonej radości opisania wszystkiego

Żeby tak jeszcze "mój" Cywil ... :oops:

Posted (edited)

Bede dozgonnym fanem Madzi za Ludzi, ktorym zaproponowala Kanisia. Mysle, ze sama napisze szczegoly, ja tylko wspomne, ze lez bylo co niemiara. :loveu: Kanisku, powodzenia

edit: wlasnie dostalam fotki na komorke, Kanisek padl po zabawie i przywitaniu z wszystkimi Domownikami:loveu:

edit2: bardzo dziekuje wszystkim, ktorzy towarzyszyli Kanisiowi na drodze od schroniska do domku, :loveu:

Edited by egradska
Posted

Kanisek już śpi, na razie wybrał kuchnię- na wszystko przyjdzie czas... Był na pierwszym spacerku z nowym Panem- siku, kupka na dworku:-) ma swoich , wspaniałych ludzi, są pełni ciepła- będzie dobrze. Z dziećmi- wspaniale(wiedziałam!)

Posted

To teraz trochę szczegółów- z nowym DS Kaniska znamy się od ok. 3 lat. Od około miesiąca rozmawialiśmy o psiaku dla nich właśnie( zasługa moich schroniskowych psiaków...). Dużo rozmawiamy, o oczekiwaniach wobec potencjalnego psa, o tym, co mogą mu zaoferować itd....
Jakieś 3 tygodnie temu pokazałam im Kaniska, jego wątek na dogo, na FB, dużo rozmów o nim- o jego ograniczeniach(dysplazja), o wspaniałym charakterze.... Zostawiam ich z tematem Kanisa samych... Czas na przemyślenia- w czwartek sms- cytuję: "Madzia, zdecydowaliśmy się adoptować Kanisa, zadzwoń do nas:-)". Zapoznanie dzisiaj, u Bogdana.... Myślę sobie- " Spokojnie, może być różnie, ważne żeby zaiskrzyło...."

Spotkanie- Zaiskrzyło!!!! Łzy, radość, zero wątpliwości(Egradska świadkiem!!!!). Ok, uzgadniamy szczegóły, ale i tak najważniejsze dało się wyczuć - TO JEST TO!!!!