Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Basiura']Witam serdecznie DT Kaniska powiem tak zeby nie zapeszać piesek naprawdę spokojny zaprzyjażnił się już z dwiema suniami
ale niestety nie przepada za kotkami , ale zobaczymy wszystko przed nami zwiedził dzisjaj nasze Mini Zoo trochę sie przeraził jak zobaczył Kangurka , ale po chwili siadł sobie i przyglądał się co to za zwierz .Jutro prześlemy zdjęcia z koleżankami .[/QUOTE]

witaj na wątku Basiura, jestesmy bardzo wdzięczni za informacje o Kanisku.:loveu:
Skoro kojec Kaniska mógłby się u Was przydać, to poczekamy na ustosunkowanie się Marty (kakadu), ktora go zorganizowala własnymi siłami i jest tu osobą decyzyjną. P. Ryszard wyda kojec osobie, którą wskaże kakadu:)

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozumiem czekamy na wiadomość , mamy nadzieje że Kanisek bedzie tak miły jak dzisjaj , to napewno będzie biegał z Sunia którą Pani widziała bo coś do siebie czują , wołała go na spacerek fajnie by było żeby się zaprzyjażnili mogli by biegac razem Nusia jest ciężkim psem i szybko się męczy taka rasa psa więc naprawdę pasuje do Kaniska bo nie będzie musiał szybko biegać za nią.

Posted (edited)

[quote name='egradska']witaj na wątku Basiura, jestesmy bardzo wdzięczni za informacje o Kanisku.:loveu:
Skoro kojec Kaniska mógłby się u Was przydać, to poczekamy na ustosunkowanie się Marty (kakadu), ktora go zorganizowala własnymi siłami i jest tu osobą decyzyjną. P. Ryszard wyda kojec osobie, którą wskaże kakadu:)[/QUOTE]
ewa ja nie zorganizowałam tego kojca, więc nie jestem osobą decyzyjną ;)
ja tylko przelałam pieniądze na niego, uzbierane na bazarkach przez wiele osób; kojec własnoręcznie wydziergał pan ryszard :)
teraz jedyne na czym mi zależy, to żeby kojec przydał się jeśli nie kanisowi, to jakiemuś innemu, potrzebującemu psu;
najchętniej bym go sprzedała, bo potrzebujemy pieniędzy na hotelowanie; nie wiadomo jak długo kanisek zabawi w dt...
pisałaś, że do 12 czerwca kanis ma opłacony pobyt, może więc w zamian za przejęcie kojca dt przetrzymałby go do końca lipca?

bardzo się cieszę, że kanis jest taki grzeczny i niecierpliwie czekam na fotki :)

Edited by kakadu
Posted

witaj Kakadu jeśli chodzi o pobyt w DT to Pani Ewa dała umowę na miesiąc , ale oczywiście można przedłużać lub napisać nową na następny miesiąc i dopisać bezterminowo , Kanisek bardzo dobrze przyjoł się w rodzinie jak i na dworze wśród zwierząt , nie lubi jedynie kotków i kurek.
Jeśli chodzi o kojec napewno się dogadamy , niestety nie mogę wkleić zdjęć poprosiłam Panią Ewe żeby wkleiła kilka fotek Kaniska który jest rozrywany wsród naszych Suczek podwurkowych , niezły amancik z niego.....

Posted

Kakadu zapisuję e-maila ja co prześlę nowe foto , dzisjaj Kamisek zmęczony , dużo śpi , mało zjadł chyba za dużo wczoraj balował z Panienkami , dzisjaj odpoczywa...

Posted

witam serdecznie
Pani Ewo tak jak już wspominałam proponowałabym zrobić Kaniskowi badanie krwi , kosztuje u nas w klinice 65zł , może obejrzał by go lekarz , napewno dawno nie był badany , może przepisze inne leki.....żeby organizm się nie przyzwyczaił do tych które bierze obecnie.....To tylko moje zdanie, jak Panie uważają......
Ogólnie Kanisek w domu Aniołek , na dworze pilnuje posesij ale jak zbliży się ktoś do bramy targa siatkę Łobuziak.

Posted

[quote name='Basiura']witam serdecznie
Pani Ewo tak jak już wspominałam proponowałabym zrobić Kaniskowi badanie krwi , kosztuje u nas w klinice 65zł , może obejrzał by go lekarz , napewno dawno nie był badany , może przepisze inne leki.....żeby organizm się nie przyzwyczaił do tych które bierze obecnie.....To tylko moje zdanie, jak Panie uważają......
Ogólnie Kanisek w domu Aniołek , na dworze pilnuje posesij ale jak zbliży się ktoś do bramy targa siatkę Łobuziak.[/QUOTE]

Wczoraj rozmawialam z lekarzem, ktory proawdzil Kaniska w czasie jego pobytu w Rudzie. Piesek nie mial robionych badan krwi. Warto zrobic, morfologie z biochemia. Przesle pieniadze na badania, moze dzieki nim uda sie lepiej dobrac lek przeciwbolowy.
Dziekuje za wiesci:loveu: troche mnie martwi zbytnie zaangazowanie w strozowanie

Posted

Witam Wszystkich Ewo narazie nie ma się co denerwować poprostu pilnuje swojego czuje się pewnie i pilnuje .Dzisjaj mieliśmy gości weszli do domu o dziwo poszczekał po czym podszedł i polizał po ręce , czyli będą jeszcze z niego ludzie...;)

Posted

a bo te wszystkie ogrodzenia - siatki, płoty itp. mają jakąs magiczną moc, która przechodzi na niektóre psy; jak siatka zniknie, a gośc jednak wejdzie do srodka, to nie pozostaje nic innego, jak dla zachowania godności podrzeć jeszcze trochę pyska, a potem polizać po ręce ;)

Posted

[quote name='kakadu']a bo te wszystkie ogrodzenia - siatki, płoty itp. mają jakąs magiczną moc, która przechodzi na niektóre psy; jak siatka zniknie, a gośc jednak wejdzie do srodka, to [B]nie pozostaje nic innego, jak dla zachowania godności podrzeć jeszcze trochę pyska[/B], a potem polizać po ręce ;)[/QUOTE]

święta racja :eviltong:

Posted

Na skarpetowe konto u DONnki przelalam 65 zl na badania Kanisa, bank mi odrzuca konto, ktore mam w umowie. Bardzo prosze Anetke o podanie konta Donce, a Marzenke o przelanie pieniedzy dla pieska. Z gory dziekuje :loveu: a znow na walizkach, a wczoraj sie okazalo podczas badania, ze moj prywatny draniol mial zawal. Jestem zalamana

Posted

Ewciu zaraz wyślę numer konta , kurcze u nas znowu urwanie głowy....... Ale chciałam się pochwalić że dwie nasze podopieczne znalazły nowy domek poprostu super .Więc są wolne miejsca dla jakiś biedaczków.

Posted

Acha znowu zapomiałam , Ewciu jeśli chodzi o kojec to nie wiemy jak zrobić ponieważ jest o wiele za mały dla Kamisia nie moze się nawet w nim obrucić , w domu się mu nudzi bo zaprzyjażnił sie znaszymi psiakami i mu smutno w domu , więc pomyśleliśmy tak żeby zrobić zdjęcia tego kojca małego sprzedać go i kupić większe przesła i mocniejsze , ponieważ ten obecny jest z słabego drutu i jak Kanisia skacze to sie wszystko ugina,trzeba by również dokupić dach żeby w razie deszcze nie umukł,moze gdzieś znajdziecie coś tańszego my również się rozejrzymy, acha mamy prośbę jeśli ktoś by chciał budę mamy dla małego psiaka lub wymienimy na większą .

Posted

Witam
Martika przyjechał kojec oczywiście ale to jest kojec na małego psiaka , bo Kanisia nie ma jak się w nim ruszyć biedaczek i znowu zostaje w domu .

Posted

musimy pomyśleć albo dokupić przęseł i zrobić większy kojec , ale obawiam sie źe drut jest za cienki w tych przęsłach , ale w ostateczności może być ale musimy dokupić jeszcze 4 przęsła i pomyśleć o dachu czyli zakup blachy .