Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

1zg72gx.jpg

2lsi3ax.jpg

Na koniec Nati, która jak zwykle aparat traktuje jak broń....nawet kiedy się bawiła  szczęśliwa z psami przed domem i Asia wyszła z aparatem aby psom zrobić zdjęcia, to Nati zwiała do domu i schowała się na moment w kącie:(

2nqzaef.jpg

Poza tym w domu jest bardzo grzeczna i ciągle okupuje kanapę...

o6mmtj.jpg

2pr9urp.jpg

Posted

Udało się dziś założyć obrożę Łatkowi:) tzn.Asi się udało przy przytulaniu:) Nie było weta i chłopak się wyluzował.

Karat i Zana chodzą już na spacery:) Zana bez  większego problemu a Karat  się trochę boi smyczy i czasami się buntuje na leżąco .Ale to mądry psiak, to 2-3 spacery i będzie chodził na smyczy jakby się z nią urodził;)

Maczo dziś był sprawdzany na suczki a tak na prawdę na jedną Nati:) 

Jak ją zobaczył, to od razu się zaczął nakręcać i zaczepiać do zabawy, ale Nati się go trochę wystraszyła i warczała na bestię. 

On sobie z tego nic nie robił i nadal ją zaczepiał, skacząc....i tyle było z całego sprawdzania, bo Nati wróciła do domu obrażona.

To tak naprawdę ciężko określić czy była to reakcja pozytywna..wg mnie był za bardzo natarczywy.

A to już on , Maczo ...dopiero teraz imię zaczęło pasować do niego.;)

ydqbq.jpg

2d7wqj6.jpg

33xd79h.jpg

2570rv9.jpg

Posted

Sorki nie napisałam, co obiecałam wcześniej...czyli które piesy a właściwie psice ;) są w nowych domach:)

Westunia, idealna sunia jest już w swoim domku:)

westa7.jpg

2 siostry ślicznotki też są już w swoich domach:)

zana-corka.jpg

zana-corkaaa.jpg

MIEJCIE CUDOWNE SUNIE ŻYCIE JAK Z MARZEŃ, BO TYLKO DO TAKIEGO ŻYCIA ZOSTAŁYŚCIE STWORZONE!!!

Posted

Niedźwiedź Moskalek uczy się kagańca:) i nawet nie ma obiekcji do niego na początku.Pozwala na założenie podstępem. Dopiero denerwuje się jak ma go na pycholu za długo.

Maczo pięknie spaceruje już na smyczy :) 

Karat też :)

I mamy nową sunię:) bardzo podobna do Nadin i zastanawiam się czy to nie siostra lub matka.

Zachowuje się też podobnie jak ona na początku, kiedy do nas przyjechała.Boi się smyczy i czołga się zamiast chodzić, ale ogonek jej się rusza z radości non stop:)

Niestety mam tylko zdjęcie z przyjazdu.

2yn3x5g_th.jpg

Posted

Piękna pogoda i piękne psice dziś będą na tapecie;)

Mamusia Zana z dwiema pannicami, które już troszkę urosły i trzeba im zdjęcia zrobić dla przyszłych rodzin.

A Zana nam przytyła tak,że założyłyśmy jej za duże ubranko, aby miała luzy na cycory.

25a6s5e.jpg

29ntd7t.jpg

2pzy4r8.jpg

2ebfqyb.jpg

1zc0i21.jpg

Posted

słoneczka kochane :) jak tylko się obudzę, to dodam zdjęcia na stronę. chwilowo nawet ciężko mi napisać cokolwiek...pamiętam, ze przyszłam do domu po 8,5 h pracy (8 dnia pracy...jeszcze tylko jutro, a potem trzy dni wolnego!) zjadłam obiad...była jakoś 16, a teraz jest 17.30 oO gdzieś mi umknęło 1.5 h ! chyba muszę się wyspać ;)

Posted

Dzięki Andzia:)

Dziś było  pełno wrażeń , jutro też pełno emocji będzie ...i niespodzianek. 

Przyjechała nowa sunia, zaciążona i wyrzucona z samochodu.

Malutka w typie pinczerka , troszku warcząca na sunie i dlatego z mojego domu musiała się przenieś do boksu.

Ale tam ma towarzystwo Łatka. Oboje się polubili i co chwilę się merdają do siebie.

Łatek jak się cieszy, to całym ciałem ...zrobił się fajowy pies z niego:).

A to ta pannica....

1zlaued.jpg

1676su8.jpg

rrjmn7.jpg

hs6fro.jpg

A to już Chelsi sunia, która po sterylizacji będzie miała domek:) i imię też dostała od swojej przyszłej opiekunki:)

Niestety na 6 zdjęć, tylko 1 się udało i do tego nic prawie nie widać....Jutro muszę poprawić .

2qcnyir.jpg

Posted

Marzenko tak mnie naszła znowu jakaś zaduma .....i przeczytałam Twój piękny wiersz o Wasabim.....Jest bardzo wzruszający. Wylewam nad nim masę łez zawsze jak go czytam.

Pięknie piszesz i powinnaś coś w tym kierunku robić....może jakiś tomik poezji??? Może o psach?.....Czy jest taki na rynku ?

Pewnie nie jedna osoba by chciała taki mieć w domu.

Pomyśl o tym Marzenko//////

Jutro Andrzej do Katowic z Fanką jedzie i inne piesy też.( niespodzianka)to pudło z rzeczami na bazarek Ci podwiezie . Jak stoisz z czasem?

Posted

Marzenko tak mnie naszła znowu jakaś zaduma .....i przeczytałam Twój piękny wiersz o Wasabim.....Jest bardzo wzruszający. Wylewam nad nim masę łez zawsze jak go czytam.

Pięknie piszesz i powinnaś coś w tym kierunku robić....może jakiś tomik poezji??? Może o psach?.....Czy jest taki na rynku ?

Pewnie nie jedna osoba by chciała taki mieć w domu.

Pomyśl o tym Marzenko//////

Jutro Andrzej do Katowic z Fanką jedzie i inne piesy też.( niespodzianka)to pudło z rzeczami na bazarek Ci podwiezie . Jak stoisz z czasem?

bo się zaczerwienię ;) dziękuje za uznanie, wierszy parę w moim krótkim życiu napisałam, opowiadań tez, nie tylko ..."psich" ale pisanie to hobby, tak jak robienie zdjęć.

I w sumie nie wiem, czy to dobrze, jak moja "poezja" doprowadza do łez !

jutro będę w domu około 14 do wieczora. Chyba, że p. Andrzej miałby być wcześniej, to zmienię plany i na zakupy pojadę...kiedyś indziej :)

Posted

Nie mam dobrego nastroju, bo moją Asię dziabnął właśnie  w/w pies i teraz jeździ po szpitalach.

Ale muszę  napisać które piesy poszły do domu, bo Marzenka musi zmienić na stronie.

Ludziska się denerwują jak dzwonią .... widzą, że pies jest na stronie a go w rzeczywistości nie ma.

No i proszę aż sama nie wierzę,że tyle psów znalazło domki....co prawda  same adopcyjne, ale np. Harry był u nas ok roku.

Harry :)Nasz siłacz;)

harry10.jpg

Hagir,szalony wesołek:)

hagir31667850713.jpg

Karat przymilaśny:)

karat3.jpg

Maczo, mega wielki słodziak:)

16lgpxu.jpg

Evan, bardzo grzeczny i uroczy:)

evan5.jpg