słodkokwaśna Posted February 9, 2015 Author Posted February 9, 2015 wreszcie królewiec( jak go moja Asia nazywa)...ODI:)po małej metamorfozie... to jego zębole, z wyglądu staruszek a tak na prawdę prawie młody pies:) Quote
słodkokwaśna Posted February 9, 2015 Author Posted February 9, 2015 Na koniec Nati, która jak zwykle aparat traktuje jak broń....nawet kiedy się bawiła szczęśliwa z psami przed domem i Asia wyszła z aparatem aby psom zrobić zdjęcia, to Nati zwiała do domu i schowała się na moment w kącie:( Poza tym w domu jest bardzo grzeczna i ciągle okupuje kanapę... Quote
słodkokwaśna Posted February 10, 2015 Author Posted February 10, 2015 Udało się dziś założyć obrożę Łatkowi:) tzn.Asi się udało przy przytulaniu:) Nie było weta i chłopak się wyluzował. Karat i Zana chodzą już na spacery:) Zana bez większego problemu a Karat się trochę boi smyczy i czasami się buntuje na leżąco .Ale to mądry psiak, to 2-3 spacery i będzie chodził na smyczy jakby się z nią urodził;) Maczo dziś był sprawdzany na suczki a tak na prawdę na jedną Nati:) Jak ją zobaczył, to od razu się zaczął nakręcać i zaczepiać do zabawy, ale Nati się go trochę wystraszyła i warczała na bestię. On sobie z tego nic nie robił i nadal ją zaczepiał, skacząc....i tyle było z całego sprawdzania, bo Nati wróciła do domu obrażona. To tak naprawdę ciężko określić czy była to reakcja pozytywna..wg mnie był za bardzo natarczywy. A to już on , Maczo ...dopiero teraz imię zaczęło pasować do niego.;) Quote
słodkokwaśna Posted February 10, 2015 Author Posted February 10, 2015 Nawet sierść zrobiła się piękniejsza:) Quote
słodkokwaśna Posted February 12, 2015 Author Posted February 12, 2015 Sorki nie napisałam, co obiecałam wcześniej...czyli które piesy a właściwie psice ;) są w nowych domach:) Westunia, idealna sunia jest już w swoim domku:) 2 siostry ślicznotki też są już w swoich domach:) MIEJCIE CUDOWNE SUNIE ŻYCIE JAK Z MARZEŃ, BO TYLKO DO TAKIEGO ŻYCIA ZOSTAŁYŚCIE STWORZONE!!! Quote
słodkokwaśna Posted February 12, 2015 Author Posted February 12, 2015 Niedźwiedź Moskalek uczy się kagańca:) i nawet nie ma obiekcji do niego na początku.Pozwala na założenie podstępem. Dopiero denerwuje się jak ma go na pycholu za długo. Maczo pięknie spaceruje już na smyczy :) Karat też :) I mamy nową sunię:) bardzo podobna do Nadin i zastanawiam się czy to nie siostra lub matka. Zachowuje się też podobnie jak ona na początku, kiedy do nas przyjechała.Boi się smyczy i czołga się zamiast chodzić, ale ogonek jej się rusza z radości non stop:) Niestety mam tylko zdjęcie z przyjazdu. Quote
słodkokwaśna Posted February 13, 2015 Author Posted February 13, 2015 Piękna pogoda i piękne psice dziś będą na tapecie;) Mamusia Zana z dwiema pannicami, które już troszkę urosły i trzeba im zdjęcia zrobić dla przyszłych rodzin. A Zana nam przytyła tak,że założyłyśmy jej za duże ubranko, aby miała luzy na cycory. Quote
słodkokwaśna Posted February 13, 2015 Author Posted February 13, 2015 no i pierwszy śnieg w życiu..... Quote
Istar19 Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 słoneczka kochane :) jak tylko się obudzę, to dodam zdjęcia na stronę. chwilowo nawet ciężko mi napisać cokolwiek...pamiętam, ze przyszłam do domu po 8,5 h pracy (8 dnia pracy...jeszcze tylko jutro, a potem trzy dni wolnego!) zjadłam obiad...była jakoś 16, a teraz jest 17.30 oO gdzieś mi umknęło 1.5 h ! chyba muszę się wyspać ;) Quote
słodkokwaśna Posted February 13, 2015 Author Posted February 13, 2015 W końcu się przydają malutkie szeleczki , które zakupiłam jakoś rok temu;) Quote
słodkokwaśna Posted February 13, 2015 Author Posted February 13, 2015 Marzenko masz się porządnie wyspać...kochana, bo jeszcze pomylisz suczkę z pieskiem i co/////będzie?;) Quote
andzia69 Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Edi - tu masz http://www.dogomania.com/forum/topic/105690-zwierzaki-zwierzaka-prosimy-o-pomoc-w-adopcjach-43-ps%C3%B3w/page-87 Quote
słodkokwaśna Posted February 14, 2015 Author Posted February 14, 2015 Andzia a które to te dzikie?i psy z Łopuszna? Quote
andzia69 Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Mama i jej 3 dzieci - suczek ok. 4,5 mies. Tel. do Mag.dy i jej hoteliku http://www.podlasem.kielce.pl/ a do Magdy drugiej z Rytlowa 535815820 Quote
słodkokwaśna Posted February 14, 2015 Author Posted February 14, 2015 Dzięki Andzia:) Dziś było pełno wrażeń , jutro też pełno emocji będzie ...i niespodzianek. Przyjechała nowa sunia, zaciążona i wyrzucona z samochodu. Malutka w typie pinczerka , troszku warcząca na sunie i dlatego z mojego domu musiała się przenieś do boksu. Ale tam ma towarzystwo Łatka. Oboje się polubili i co chwilę się merdają do siebie. Łatek jak się cieszy, to całym ciałem ...zrobił się fajowy pies z niego:). A to ta pannica.... A to już Chelsi sunia, która po sterylizacji będzie miała domek:) i imię też dostała od swojej przyszłej opiekunki:) Niestety na 6 zdjęć, tylko 1 się udało i do tego nic prawie nie widać....Jutro muszę poprawić . Quote
słodkokwaśna Posted February 14, 2015 Author Posted February 14, 2015 Marzenko tak mnie naszła znowu jakaś zaduma .....i przeczytałam Twój piękny wiersz o Wasabim.....Jest bardzo wzruszający. Wylewam nad nim masę łez zawsze jak go czytam. Pięknie piszesz i powinnaś coś w tym kierunku robić....może jakiś tomik poezji??? Może o psach?.....Czy jest taki na rynku ? Pewnie nie jedna osoba by chciała taki mieć w domu. Pomyśl o tym Marzenko////// Jutro Andrzej do Katowic z Fanką jedzie i inne piesy też.( niespodzianka)to pudło z rzeczami na bazarek Ci podwiezie . Jak stoisz z czasem? Quote
Istar19 Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Marzenko tak mnie naszła znowu jakaś zaduma .....i przeczytałam Twój piękny wiersz o Wasabim.....Jest bardzo wzruszający. Wylewam nad nim masę łez zawsze jak go czytam. Pięknie piszesz i powinnaś coś w tym kierunku robić....może jakiś tomik poezji??? Może o psach?.....Czy jest taki na rynku ? Pewnie nie jedna osoba by chciała taki mieć w domu. Pomyśl o tym Marzenko////// Jutro Andrzej do Katowic z Fanką jedzie i inne piesy też.( niespodzianka)to pudło z rzeczami na bazarek Ci podwiezie . Jak stoisz z czasem? bo się zaczerwienię ;) dziękuje za uznanie, wierszy parę w moim krótkim życiu napisałam, opowiadań tez, nie tylko ..."psich" ale pisanie to hobby, tak jak robienie zdjęć. I w sumie nie wiem, czy to dobrze, jak moja "poezja" doprowadza do łez ! jutro będę w domu około 14 do wieczora. Chyba, że p. Andrzej miałby być wcześniej, to zmienię plany i na zakupy pojadę...kiedyś indziej :) Quote
słodkokwaśna Posted February 15, 2015 Author Posted February 15, 2015 W Niestachowie przebywa od kilku dni taki pies: Ma na sobie obroże....Czy może ktoś go rozpoznaje? Jest duży . Większy od owczarka a mniejszy od Bernardyna. Quote
słodkokwaśna Posted February 15, 2015 Author Posted February 15, 2015 Nie mam dobrego nastroju, bo moją Asię dziabnął właśnie w/w pies i teraz jeździ po szpitalach. Ale muszę napisać które piesy poszły do domu, bo Marzenka musi zmienić na stronie. Ludziska się denerwują jak dzwonią .... widzą, że pies jest na stronie a go w rzeczywistości nie ma. No i proszę aż sama nie wierzę,że tyle psów znalazło domki....co prawda same adopcyjne, ale np. Harry był u nas ok roku. Harry :)Nasz siłacz;) Hagir,szalony wesołek:) Karat przymilaśny:) Maczo, mega wielki słodziak:) Evan, bardzo grzeczny i uroczy:) Quote
słodkokwaśna Posted February 15, 2015 Author Posted February 15, 2015 Słodycze piękne szczeniorki Zany:) Mamusia Zana,słodka i kochana:) Fanka , wesoła wariatka;) Żyjcie w dostatku i miłości....niech nigdy nie zabraknie Wam rodzinnej czułości !!! Quote
Recommended Posts