Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj Maczo był ,,prawie'' sprawdzany na psa i niestety test oblał ...za to nieźle sobie radzi na smyczy :) 

Trochę ciągnie, ale to był jego pierwszy spacer i jest to zrozumiałe,że chłopak był spragniony ,,natury''.

Ale najbardziej ciągnął w drodze powrotnej, tak szybko że nie mogłam za nim nadążyć .

Poza tym ostatnio nabrał pewności siebie i częściej szczeka na obcych.

A to już szczęśliwce, którzy są już w swoich domkach:)

Beta, kochana,mądra i dobrze ułożona sunia:)

beta7.jpg

Malutka urocza okruszka:)

zaana-corka.jpg

Oraz charakterny,ale fajny Kubuś :)

kubus.jpg

ŻYCIA W CIEPLE WŚRÓD KOCHAJĄCYCH LUDZI I DUŻO , DUŻO ZDROWIA....BĄDŹCIE SZCZĘŚLIWE!!!

Posted

heh staram się, napisałam wczoraj maila do monifo, by mi pomogli ze zmianą domeny, bo niestety sama jestem za ciemna na to :( czekam na odpowiedź, niby do 48 godzin odpowiadają...

Posted

Ciesze sie z kolejnych adopcji :) oby tak dalej....
A ja w sumie przybywam z pytaniem czy pamieta ktos gdzie poszedl do adopcji Szejk? :) pamiętam ze to byl jakis ośrodek wypoczynkowy ale zapomnialam nazwy :(

Posted

jeszcze dzień dwa i już powinno być ok - z przekierowaniem problem bo nie mogę zalogować się do bazy FTP żeby zrobić przekierowanie, błąd leży po stronie serwera, próbowałam już przez dwa programy. Ale bądźmy dobrej myśli, wieczorem spórbuje po raz setny zalogować się na FTP, żeby wpisać link do aktualnego adresu, a sprawa z DNS'ami jest w toku i niby mają do 48 h na zmianę domeny :)

tymczasem ogłaszam, że z bazarku http://www.dogomania.com/forum/topic/144944-koniec-rozliczam-wszystko-tu-jest-ubrania-akcesoria-dla-zwierzak%C3%B3w-maskotki-dla-dzieci-na-s%C5%82odkopsiaki-do-3101-godz-2100/

UZBIERAŁO SIĘ 436, 70 zł! NA KONTO SŁODKOPSIAKÓW LECI 437 zł!

Napisz proszę na bazarku, że pieniążki dotarły :)

ja zmykam i będę wieczorem jak coś

Posted

Przeglądałyśmy z koleżanką ostatnio oferty ośrodków wypoczynkowych z myślą że w ferie odpoczniemy i jakoś odreagujemy i przypomnialo mi się ze Szejki gdzieś wlaśnie poszedl do adopcji do kogoś kto prowadzi ośrodek. Nawet kiedyś chyba gdzieś tutaj był wstawiony link do niego.... a ja nazwy zapomnialam i nie mogę znaleźć... a chodziło mi pogłowie żebysiędo tego ośrodka moze wybrać :) Ale teraz i tak pozamiatane bo dzisiaj było zebranie wychowawców z dr i już jakieś przecieki że maturzyści w ferie będą mieć zajecia z przedmiotów maturalnych.. :( także plany z wczoraj dziś juz nieaktualne :(

Posted

znalazłam - jakby co:

"Poszukuje domku stałego bądź chociaż tymczasowego dla tego psiaka. Został wyrzucony koło mojego domu, i mieszka u mnie juz tydzien biegając po podwórku jednak właścicielka posesji ( wynajmuje dom) nie zgadza się na psa na jej własności i kazała mi go wywieść gdzieś i wyrzucić żeby nie wrócił. Nie wywiozłabym go nigdzie , dlatego szukam dla niego domku. Piesek siaga mi prawie do kolan , nie jest duży. Bardzo przyjazny, w stosunku do mojej córeczki w szczególności. Prosze o pomoc w znalezieniu domu dla niego , w przeciwnym razie będę zmuszona zawieść do do Dymin Emotikon frown Piesek znajduje się w Miejscowości Gnojno, ( 6 km od Chmielnika jadąc do Staszowa) telefon kontaktowy 536530062"

1926693_708699175912175_4918937994023301

13194_708699522578807_693031892929374433

może to ten co "zaginął" bez wieści?

Posted

DZIAŁA!! znaczy nie do końca jeszcze...bo domena nie zmieniona, ale udało nam się zrobić przekierowanie (dopiero dzięki trzeciemu programowi do łączenia FTP, udało się dostać na serwer by zrobić przekierowanie...czarna magia dla mnie się stała, na prawdę nie wiem, dlaczego przez poprzednie dwa się nie dało...firewell wyłączyłam, nawet program antywirusowy, jakby on coś blokował i nic... ale prosty, stary total comander dał radę! ;) )

www.przygarnijpsa.pl

co do samej domeny to jestem w kontakcie z pomocą manifo oraz multipixel, ale Ci drudzy jeszcze mi nie odpisali, dam im czas do jutra na odpowiedź, a potem będę ich dalej męczyć :P

PS. swoją drogą człowiek uczy się całe życie...i ciągle mnie coś zaskakuje ;)

Edi mogę dodać psiaka od andzi na stronę w adopcjach zewnętrznych?

a ja mam w domu ...drugiego kota. http://www.dogomania.com/forum/topic/107352-owczarek-nizinny-holi-terier-%C5%9Bl%C4%85ski-masza-i-kotus-niepospolitus-zwany-potworzyc%C4%85-sol/page-124#entry16054533

DSC01795.JPG

i teraz dwa światy, bo futrzaki nie potrafią coś się dotrzeć...ale w końcu się dogadają, mam nadzieje ^^ 

Posted

Andzia ten piesio mi raczej pasuje do opisu doktor Marty a ten co zaginął wygląda tak:

2uj5l6b.jpg

Marzeńcia da go na naszą stronę, ale proszę Wszystkich o pomoc w poszukiwaniu tego psiaka.

Witam serdecznie

Miałam sposobność rozmawiać telefonicznie w dniu dzisiejszym z Panią w sprawie zaginionego pieska mojej Mamy. Piesek wabi się Perszink i jest już na psiej emeryturze (liczy ok 13 lat).Wymknął się z posesji dnia 27.01.2015r we wtorek w miejscowości Chmielnik. Dotychczasowe poszukiwania nie przyniosły efektu ,,pies się rozpłynął". Załączam fotografię psa (z 2011r). Aktualnie nie ma już tak bystrego spojrzenia (zaćma jednego oka) i reumatyzm daje mu się we znaki. Bardzo zależy nam na odnalezieniu psa. Kontakt telefoniczny 608-097-121. Pozdrawiam i bardzo dziękuję za pomoc.

--
Agata Cz.
Posted

Marzenko bardzo , bardzo dziękuję za bazarek:) Stanęłaś jak zawsze na wysokości zadania .

Przeoczyłam wpis wcześniej....przepraszam:(

A kasa pójdzie na remont domku, nową wykładzinę pcv i posłania dla psów:)

Bo niestety ostatnie psie potworki zrobiły niezły rozgardiasz w domku , jedyne co ich usprawiedliwia , to to iż było ich aż 5;)

A zdjęcie Moskala na stronie przenosin  wprawiło mnie od razu w dobry humor:)

Jest uroczy !!!

Teraz trafił do nas nowy piesio , taki biało bury średni  Łatek .... :) jutro zdjęcia . Jest gładkowłosy.

Posted

Przywykłam do tego, że  moich postów się nie zauważa ;) >żart<

za nieco ponad tydzień (albo za dwa tyg) ruszę z kolejnym bazarkiem - tym razem wyprzedażowym, to co mi się w zeszłym roku nie sprzedało wystawię za kwoty - 2-4 zł....a, gdy skończą mi się ciuchy i inne przedmioty, zacznę chodzić po znajomych i pytać czy nie mają czegoś coś nie potrzebują, a chcą mi pomóc..znaczy słodkopsiakom ;)

tymczasem od piątku do następnej soboty (tj 14.02) mogę być mało dostępna i ...kumata, bo mam 8 dni pod rząd do pracy na poranną zmianę, co oznacza synchroniczne nie wyspanie w moim przypadku ;)

PS początkiem czerwca zostanę ciocią, a będę mieć piękną siostrzenicę ! :D

Posted

Marzenko trzymam kciuki za  ciocię.... :))) 

A postu nie zauważyłam, bo wpisywałam mój post na otwartej stronie od kilku godzin i nie było jeszcze aktualizacji. Często tak mam....

Wstrzymaj się jeszcze z bazarkiem...odpocznij dziewczyno i szykuj siły na bycie Ciocią :) A jak coś byś chciała ode mnie, to w niedzielę Andrzej jedzie do Katowic.

Mógłby coś zabrać lub dowieźć ;) wolę to drugie;)

Nie wiem jak to się stało, ale nie doczytałam też wcześniej o nowym kotku i o tym psiaku podobnym do Agenta od Andzi///

Oczywiście daj go na stronę...

A kot ładny:)

Posted

no mówię, że moje posty znikają z oczu :)

pamiętasz to pudełko z paroma rzeczami, co dałam Ci jakoś na jesień? w sumie po drodze Twój Andrzej mógłby mi je podrzucić, tam parę rzeczy było na bazarek :) a ja bym od razu dała te buty do wody...jak tylko je w domu zlokalizuje ...bo gdzieś je schowałam i muszę poszukać :) jak masz coś zbędnego na bazarki to też podrzuć, postaram się raz w miesiącu, albo raz na dwa miesiące jakiś bazarek zrobić :)

bazarek w lutym zrobię i tak, w sumie poza tworzeniem (ok 3-5 h) to potem tylko zaproszenia (ok 1h) a potem bazarek idzie sobie sam niemalże ;) i już tylko wysyłki, ale na pocztę mam blisko, więc to nic męczącego. a zawsze jakiś grosz się nazbiera.

Kot, Rupert jest słodki, ale zaburzył troszkę życie w naszym stadzie..ale dogadają się chyba wszyscy, tylko muszę im dać czas - minęły dopiero 3 dni, jak niespodziewanie do nas trafił

Psiaki ten znaleziony i ten zaginiony już na stronie :)

Posted

Andzia to jest ten właśnie psiak...Łatek. Był z Westą, ale jak ją zaciążył to ona została zgłoszona  i przyjechała do Lisowa we wrześniu.

Teraz coś Łatek narozrabiał, to też go zgłosili .

Psisko pięknie odkarmione i zadbane....tylko bez domu bardzo długo. Podobno od 3 lat tam koczował....szkoda, bo pewnie już się bardzo przywiązał do ludzi i miejsca. 

Posted

Maczo wypiękniał i mam nadzieję, że  po lekach na tarczycę będzie jeszcze ładniejszy. Uszy przestały być już bolesne, ale jeszcze wymagają leczenia.

Pozwala sobie je czyścić :)

Zrobił się też bardzo przytulaśny i chętny na głaski.

Tylko szukać mu domku zostało...

Największy problem mamy w tym momencie jedynie z Kajo. Pies nadal dostaje trzęsawki na widok obcego. Nas omija łukiem...chociaż podchodzi od tyłu i czasem powącha jak bawimy się z Hardym .

Musimy przenieść go do boksu Fanki, razem biegały na wolności...tylko on został zabrany do hoteliku Mirki a ona tu .Dopiero po 2 miesiącach się znowu spotkały .

Nowy psiak Łatek grzeczny, zjadł ale nie było to jedzenie wygłodniałego psa, tylko raczej najedzonego. Nawet parówkę wziął z łaską ;) Spokojny, poznaje zwyczaje u nas , ale też  jest już chętny do głaskania.Nadstawia się i macha ogonkiem.

Cały czas siedzi na dworze i zaciekawiony obserwuje nas , psiaki. 

Został odrobaczony i może jutro wet go obada dokładniej, ale wygląda na zdrowego psiaka ...o dziwo .

Szon znowu jest trochę ospały, to leki na krążenie pewnie  znowu zacznie dostawać. Bida, mam nadzieję że jak zawsze dojdzie szybko do zdrowia...Stary , ale jary:)

Marzenko napisałaś na stronie, że poszukujemy wolontariuszy?

Proszę napisz...bo nawet nie mam czasu na pisanie wieści z domków, a jest ich codziennie dużo.

Jutro jadę kupić wykładzinę do zmasakrowanego domku i w sobotę jak przyjedzie Paweł zaczniemy go remontować. 

Ale teraz nie będę głupia i mega luksusów nie będzie, bo i tak to na długo nie wystarczy ...psy zdemolują luksusy jak i standard w tym samym czasie.

Ostatnie towarzystwo w ciągu już 3 dni zdemolowało prawie cały domek. 5 psów i heja: ;)

Posted

Może być tak? napisała to już jakiś czas temu, ale chyba zapomniałam zapisać bo nie było widoczne na stronie :( czasem mnie trzeba kopnąć jak o czymś zapomnę...

jak mam coś zmienić, bądź dodać to zrobię to albo jutro o 4 rano, albo ok 15 po pracy :)

POSZUKUJEMY WOLONTARIUSZY !!

Jeśli jesteś osobą odpowiedzialną, a przede wszystkim kochasz zwierzęta - zapraszamy do naszego przytuliska!

Zawsze chciałeś mieć psa, ale rodzice, bądź warunki Ci nie pozwalają na taki przywilej? Zostań naszym wolontariuszem! 

Do zadań wolontariusza należeć będą przede wszystkim spacery oraz praca z psami, a także ich pielęgnacja (czesanie, kąpiele w okresie letnim).

Często trafiają do nas psiaki po przejściach, albo takie, które nigdy nie miały domu. Czekają one na ludzi, często nieufne, ale wierzące w lepsze jutro. Potrzebują "swojego" człowieka - wolontariusza, który spokojem i systematyczną pracą, pokazywałby im, że świat ludzi nie jest zły, nauczyłby też życia pośród ludzi, chodzenia na smyczy i podstawowych komend.

Wolontariuszem może zostać każdy! Jeśli tylko ma serce pełne miłości i cierpliwości. 

Chętnych zapraszamy by odwiedzili nasze przytulisko, po więcej informacji można również zadzwonić do p. Edyty, właścicielki przytuliska.
nr kontaktowy: 792-201-250
Posted

Marzenko super, tylko dodaj, że wiek od 16 lat. 

Różne psiaki do nas trafiają i nie chciałabym pilnować jeszcze dzieci.

Poza tym przy dzieciach zawsze jest dużo zamieszania a psy potrzebują spokoju i opanowania.

Szczególnie nasze dzikuski i staruszki.

Posted

O wieku dopiszę z samego rana,na komórce nie mogę edytować nic na stronie.

Ps. Domena już działa w 100% :D przynajmniej powinna. Na komórce mi działa.

Idę spać ;)