słodkokwaśna Posted January 14, 2015 Author Posted January 14, 2015 No i teraz troszkę zdjęć z ich szaleństw... Nawet smycze im nie przeszkadzają... Quote
słodkokwaśna Posted January 14, 2015 Author Posted January 14, 2015 Łooooo!!! prawie jak on...:) pewnie ,że chcę....dużo, dużo Moskalków chcę:) Nie wiesz czy Pasja załatwiła domek u tej pani dla piękniocha ON-ka? Quote
Istar19 Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Nowe zdjęcia pięknych psiaków dodam wieczorem/jutro..teraz mi coś administracyjna strona strony nie działa :( plus słaby internet..żyć nie umierać ;) Quote
słodkokwaśna Posted January 15, 2015 Author Posted January 15, 2015 Bajtusia już nie musisz:) Właśnie jedzie do swojego domku:) Co prawda zakochali się w Skaucie, ale ze względu na 4 piętro wybrali malucha . Chłopaku !!! WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE, NAJPIĘKNIEJSZE I NAJSMACZNIEJSZE!!! Quote
słodkokwaśna Posted January 15, 2015 Author Posted January 15, 2015 Nie wiem czy wklejać, bo i tak nic nie widać na zdjęciu...Pippi:) Przesłodka starowinka, która cały czas przesiaduje w budzie i wychodzi tylko na jedzenie. Sunia jest trochę bojaźliwa i ciężko jej zrobić zdjęcia , bo na widok aparatu robi odwrót lub spuszcza łebek tak,że nic nie widać. Już 3 razy się przymierzałam do tego i z kilku zdjęć nic nie mogłam wybrać....masakra A to jedyne , na jakim cokolwiek widać i to po rozjaśnieniu. No i nasz babiniec...Mamcia i 5 córeczek::) mama ma ok 3 lat i wygląda ja przerośnięta jamniorka. Nadal się rzuca na jedzenie i nic innego nie robi tylko szuka posiłku i wylizuje puste miski po kilka razy. Wczoraj wyglądała gorzej, bo dziś już była po kilku posiłkach i nie do wiary , ale widać różnicę. Quote
słodkokwaśna Posted January 15, 2015 Author Posted January 15, 2015 Maleństwa mają ok miesiąca i dziś po raz pierwszy lizały puszkę . Nawet im smakowało:) Quote
słodkokwaśna Posted January 15, 2015 Author Posted January 15, 2015 Jedna pani mówiła,że ją dokarmiała czasami...ale jakoś jej nie wierzę, bo tu już na drugi dzień sunia przybrała na wadze.No i podobno się pani bała, aby sunia się nie przyzwyczaiła:( Quote
Buńka Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Nowa suńka przeurocza i rzeczywiście z mordki podobna troszkę do Szona :) Quote
słodkokwaśna Posted January 16, 2015 Author Posted January 16, 2015 Tak, nowa sunia jest podobna do Szona, ale też wygląda jak jamniorka na wyższych łapkach.Nie ma imionka....Buńka;) Już się chyba nasyciła, bo dziś jedzenie zostawało przy każdym posiłku w misce. A teraz przyjechało cosik wielkiego z dużą mordką, w typie owczarka, krótkowłosy.... raczej pies. Jest wychudzony i nie chce wyjść z transportera :( ...to go zostawiliśmy w nim w boksie. Może wyjdzie jak będzie sam, do jedzenia i picia. A dziś////? A dziś był chyba przełom, bo Oda zrobiła kupę na dworze:)oraz zrobiła kilka kroków za mną na smyczy. Aby się udało....bo do tej pory Oda na widok smyczy kupkała i sikała jednocześnie:( i zjadła 2 pary szelek. Poza tym to ona uwielbia głaskanie. Cały czas wtyka łebek we mnie i i skrobie mnie łapką,że jeszcze chce głasków. Reaguje pozytywnie na Patti i razem potrafią się ładnie bawić..tylko ,że Patti nie czuje ,że waży 4 razy więcej i przez to muszę te ich zabawy kontrolować, aby Patti jej nie zgniotła. Poza tym jutro będzie oczekiwany dzień dla Jany , naszej mądrej,, puchaczki'' , bo zrobiła się taka jak kiedyś Sherry ...puszysta i mięciutka. Trzymajmy kciuki , aby Jana się dała przekupić i szybko zaufała nowym właścicielom. Bo to charakterna panienka i pomimo ,że pan przez cały tydzień przyjeżdżał tu do niej z wałówką , nie do końca jestem pewna,że Jana już jest gotowa i pozwoli się tak im bez problemu pogłaskać. To bardzo kochana i oddana sunia, ale jednocześnie pies jednego pana, którego tylko widzi i kocha całym swym serduszkiem a innych ludzi traktuje obojętnie lub nawet agresywnie. Bardzo ją lubię:)To mądra sunia i może jutro ona zrozumie ,że to jej szczęście po nią przyjechało i się uspokoi. A to już wystraszek Oda na spacerku: Quote
słodkokwaśna Posted January 16, 2015 Author Posted January 16, 2015 Jula, mała, skoczna słodycz:) jutro jedzie z dziką Kają na sterylkę...i troszkę się tego obawiam , ze względu na Kaję... Quote
słodkokwaśna Posted January 16, 2015 Author Posted January 16, 2015 Evanek:) fajny psiak, który lubi się przytulać, ale nie przepada za aparatem. Quote
Buńka Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 http://oi58.tinypic.com/tan7l5.jpg- o jejku a tu jakie cudeńko :D jakie ma uszka fajne i spojrzenie <3 Coraz to słodsze te słodkopsiaki :D A mamusia może być Lorka albo Zama :) Quote
słodkokwaśna Posted January 16, 2015 Author Posted January 16, 2015 A tu już razem...Jula i Evan:) Quote
słodkokwaśna Posted January 16, 2015 Author Posted January 16, 2015 Może Zana....mieliśmy już Lorę. Quote
słodkokwaśna Posted January 17, 2015 Author Posted January 17, 2015 Nowy , wczorajszy pies jest mega wielki...większy od Wodnika o połowę....kawał psa i kawał bidy jednocześnie. Bo jest strasznie wychudzony, ma rany na ciele, uszy czarne, oczy zaropiałe , lecą mu łzy jak śpi. No i jest całkowicie bezsilny...zero reakcji na skrzeczącą Patti i nawet nie ma siły, aby się utrzymać na łapach. Ma też problemy hormonalne jak Harry. Oceniony na ok 3 lata Dostał leki i mam nadzieję,że jutro chłopak trochę nabierze sił. Teraz je , ale nawet nie ma siły na szybkie jedzenie...tylko je powolutku . Quote
Istar19 Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 a jak nowy biedak dostanie na imię? Strasznie smutno wygląda :( myślę jednak, że u Ciebie szybko nabierze wigoru :) o ile (pf pff ) nic mu poważnego nie dolega! Quote
słodkokwaśna Posted January 17, 2015 Author Posted January 17, 2015 Tak bida wczoraj i bida dzisiaj:( Dziś trafił do nas młody pies , czarny podpalany ale z ogromną dziurą na tyłku:( Lekarz stwierdził,że to stara rana i nie klasyfikuje się do zszycia:( Dostał leki i ma mieć smarowaną tą wielką otwartą ranę 4-5 razy dziennie....aż trudno na nią patrzeć a tu jeszcze trzeba ją dotykać :( Poza tym jest bardzo wystraszony ...ale pozwala sobie wszystko robić i lubi głaskanie. Kaja z Julą już po sterylce. a Jana piękniocha jest już w swoim domku!!! :) PIĘKNA SUNIECZKO MIEJ PIĘKNE I DŁUGIE ŻYCIE !!! Quote
słodkokwaśna Posted January 18, 2015 Author Posted January 18, 2015 Duży piesio dziś wstał na łapy:) Wygląda troszkę lepiej, chociaż do normalności dużo mu jeszcze brakuje. Grunt,że są tak szybko efekty i psiak nabiera siły. A ja mam nowego lokatora w domu, rozdartego szczeniora , trochę nieporadnego, ale zęby ma wszystkie to ma na pewno 3-4miesiące . Jest mega zapchlony i zarobaczywiony. Wygląda jak mix owczarka z bulem...śmieszny i okropnie rozdarty . Quote
Recommended Posts