słodkokwaśna Posted December 11, 2014 Author Posted December 11, 2014 Pasja już obgadałyśmy sprawę;) Co trochę dzisiaj dzwonią ludzie o porzuconych szczeniakach:( będą na naszej stronie....w adopcjach zewnętrznych , jak ktoś szuka szczeniaka zapraszamy do oglądania. A dziś nowe psiaki nas obserwowały a my ich i niestety wczorajszy psiak Tofik od rana przywitał nas mega biegunką, która utrzymywała mu się przez cały dzień:( Poza tym dziś te 2 nowe psiaki nie chciały specjalnie jeść, może im coś zaszkodziło(wczoraj Tofik zjadł prawie 2 michy), ale z drugiej strony pychotki były wchłaniane bez problemu. Może ciocia ma niedobre jedzonko :look3: na wolności było lepsze....zobaczymy jutro. Zapomniałam ostatnio napisać o Odim, bo chłopak ma się na tyle dobrze,że wychodzi na dwór i już specjalnie się nie boczy na nas . Jedynie mały zawadiaka podwarkuje na Harrego i Fankę.Taki to bohater :megagrin: do psów. A zdjęcia masakra a nie zdjęcia. Dopiero je zobaczyłam jak wgrałam na laptopa i było już za późno, aby nowe zrobić.Dlatego wklejam to co mam a jutro jeszcze dopstrykam. A zdjęć nowej suni prawie w ogóle nie ma , bo ona się bardzo boi aparatu. Od razu maleje i robi odwrót do środka, To tylko to uchwyciłam :( Przesłodka Nati:) a to już podobny do niej Evan :) i Toffik :) Quote
słodkokwaśna Posted December 11, 2014 Author Posted December 11, 2014 Nie wiem czy to wina nowej dogomani czy mojego netu, ale zaczyna mnie to już irytować:( jeszcze jeden Tofik;) Quote
słodkokwaśna Posted December 11, 2014 Author Posted December 11, 2014 Ludzie nie lubią czarnych psów, bo są pospolite , takie zwyczajne....a oni lubią się wyróżniać i szpanować:( dlatego tak modne są zwierzaki podobne do psów -yorky Quote
Istar19 Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Potrójne posty to wina i dogo i netu...dogo się zacina, internet wolno chodzi, to dogo zacina się jeszcze bardziej..nawet mi zdarzyło się dodać dwa trzy posty -a internet mam całkiem dobry , gorzej z komputerem :D Zaraz dodam psiaki na stronę, te szczeniorki też :) Quote
słodkokwaśna Posted December 13, 2014 Author Posted December 13, 2014 Niestety tylko jedno zdjęcie udało mi się zrobić Nati.....baaaardzo ,bardzo się boi aparatu:( Wczoraj trafiły do nas 2 nowe psy: Jeden zgłoszony jako atakujący ludzi ...no i niestety muszę się z tym na razie zgodzić, bo nie pozwala wejść do boksu. Warczy i podskakuje do ataku, ale mam wrażenie,że to dziki pies i robi to ze strachu . Poza tym szuka wyjścia i nawet wchodzi na kraty, aby uciec.... Fizycznie przypomina Szejka, jedynie jest młodszy i ma troszkę dłuższą sierść. Zdjęcia nie ma, bo aparat odmówił mi akurat posłuszeństwa...mam nadzieję,że to nic groźnego. Udało mi się za to zrobić zdjęcia drugiemu psu, który też był zgłoszony jako atakujący....ale wg. mnie to ściema. Co prawda złapał ostrzegawczo moją córkę za rękę, kiedy chciała mu smycz założyć...ale to było raczej ze strachu niż z chęci zrobienia krzywdy. Ma na sobie brązową obrożę i masę wielkich kołtunów:( Jutro mu zdejmiemy to z szyi i sprawdzimy...może jest na obroży jakiś kontakt. Dziś mu daliśmy spokój....niech wypoczywa. A to on:) Piękny!!! Quote
słodkokwaśna Posted December 13, 2014 Author Posted December 13, 2014 No i co to za rasa? Andzia? Moskiewski? Jeszcze zauważyłam,że dziwnie stawia tylne łapy:(.....o matko, aby tylko nic mu nie było... Quote
Buńka Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 No ja też bym go pod Moskiewskiego podciągnęła :) Quote
Istar19 Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 Moskiewski jak się patrzy..tak się mi wydaje - cudny ! Jak ma dużo kołtunów to pewnie był psiakiem podwórkowym, pilnował albo coś...jutro dodam go na stronę :) może do tego czasu dostanie imię? ;) Quote
słodkokwaśna Posted December 13, 2014 Author Posted December 13, 2014 Może będzie Putin??? :megagrin: :megagrin: :megagrin: albo Moskal? Quote
Istar19 Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 Może będzie Putin??? :megagrin: :megagrin: :megagrin: albo Moskal? Putin rządzi :D ale żeby nie było tak "politycznie" to może Rasputin :P Quote
słodkokwaśna Posted December 13, 2014 Author Posted December 13, 2014 No nie...dopiero teraz zauważyłam,że Ras putin to tyż Putin:) Lepsze jakiejś krótsze, może Lenin, tylko aby nam tu rewolucji nie zrobił :megagrin: :megagrin: :megagrin: Quote
Istar19 Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 hehe Lenin brzmi dobrze :) albo Wasyl :] zdrobniale Wasia^^' ah te rosyjskie imiona Quote
słodkokwaśna Posted December 13, 2014 Author Posted December 13, 2014 No i ma chłopak imię :) Wasyl:) Quote
Istar19 Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 to jutro Wasyl ląduje ma stronie :) dziś zmykam spać :) Quote
andzia69 Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Wasyl - bardzo piknie :) cho mnie sie Moskwa podobało ;) na pewno ma więcej z moskiewskiego niż z benka :) choć...wiecie, ze na moskiewskiego potrzebne pozwolenie - tak gwoli przepisów ;) Quote
słodkokwaśna Posted December 14, 2014 Author Posted December 14, 2014 Wasyl - bardzo piknie :) cho mnie sie Moskwa podobało ;) na pewno ma więcej z moskiewskiego niż z benka :) choć...wiecie, ze na moskiewskiego potrzebne pozwolenie - tak gwoli przepisów ;) To wg. mnie on bardziej benkowaty jest :siara: A Wasyl dziś się od rana wtula w ludzi i bez problemu pozwolił nam wyciąć obrożę i część kołtunów.Bo nie dało się jej zdjąć, tak była w kołtunach zaplątana. Została nam jeszcze skorupa na uszach... Przytulak, ma ok 2 lat i na łapie mały ślad po jakiejś ranie...może ugryzieniu . Słodki jest tyle:) Nowy Szejkowaty też mnie oszczędził dziś na karmieniu i nawet z za krat powąchał mi ręce bez warczenia:) Za to do dziewczyn się jeszcze odgryza. Quote
słodkokwaśna Posted December 14, 2014 Author Posted December 14, 2014 Marzenko to niech będzie Moskal zamiast Wasyla, bo moja Asia przyjechała zniesmaczona tym imieniem, ponieważ ma kolegę Czecha o tym imieniu i specjalnie za nim nie przepada a tego psa uwielbia. Pati go próbuje wyprowadzić z równowagi,co chwilę biega do niego pod boks i go swoim jazgoczącym szczekaniem podnerwia, ale i tak jest mega spokojny , bo inny pies by ją już zjadł. Poza tym Łezka do niego podchodziła i ją zaczepiał do zabawy, ale ta ruda menda lubi tylko małe psy ,słabsze od siebie to z zabawy nic nie było. Moskal zaczepia nas też łapą, aby go ciągle głaskać ....taki groźny z niego pies. Quote
Buńka Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Podrzucam Marylcie :loveu: "Marylka- osiem kilo radości i energii adoptowane 10 tygodni temu- na spacerze.""Na dzisiejszym spacerze - Marylka kontra jack russell Tofik, jej największy osiedlowy przyjaciel." :loveu:Widać że dziewczynka ma się bardzo dobrze :loveu: :loveu: Quote
słodkokwaśna Posted December 15, 2014 Author Posted December 15, 2014 Nowy Szejkowaty przymilak :look3: Ale przynajmniej ma ładny zgryz;) Nie wiem co się dzieje, ale jesteśmy zawaleni psami!!! Dziś trafił do nas Czarny ,trochę podpalany, duży ,starszy pies...raczej dzikusowaty:( A jutro mają trafić 2 psy jeden ranny w oko a drugi w łapę :( Potrzebuję kogoś do pracy, pomocy w adopcjach ... proszę piszcie jak kogoś znacie. Quote
Buńka Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 http://oi60.tinypic.com/nwzlw5.jpg - jaki ma uśmiech zabójczy :-D jak się wabi ten uśmieszek? Przed świętami jest jakiś okropny czas dla psiaków . . . a niby "magia świąt" itd :roll: Jeszcze teraz każdy chce suczki a o psiaki nikt nawet nie pyta :( Quote
słodkokwaśna Posted December 15, 2014 Author Posted December 15, 2014 http://oi60.tinypic.com/nwzlw5.jpg - jaki ma uśmiech zabójczy :-D jak się wabi ten uśmieszek? Przed świętami jest jakiś okropny czas dla psiaków . . . a niby "magia świąt" itd :roll: Jeszcze teraz każdy chce suczki a o psiaki nikt nawet nie pyta Uśmieszek bezimienny...wczoraj mu Weronka z Karoliną zdjęcia zrobiły i dlatego się tak szczerzył. A potem zwiał do środka. Tak jak zwykle świąteczna gorączka:( Mnóstwo psów , roboty i zawsze jakaś niespodzianka.... I do tego Krysi nie ma ...... niedomaga...dziś trafiła na pogotowie. Wypadł jej rano, przed pracą dysk...bidulka. Martwi się,że nie mogła przyjść do pracy. Quote
andzia69 Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Nowy Szejkowaty przymilak :look3: Potrzebuję kogoś do pracy, pomocy w adopcjach ... proszę piszcie jak kogoś znacie. eee - no cud miód i orzeszki :) :) jakby dzwoniła Magda w tej sprawie (ogłoszeniowo, bo raczej fizycznie to nie dojedzie - za daleko) (vel Muufinka) to pamiętaj, ze ode mnie ;) Quote
Buńka Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 To może będzie Serwus albo Szagaj :) ? O kurcze :O Takie przykrości na same święta :shake: Mam nadzieję, że Pani Krysia się na mnie nie obraziła o to, że nie wpadam zajrzeć w soboty :unsure: Ale nawet jak już zaplanuje że wpadnę chociaż na godzinkę to zawsze coś musi wypaść :( Proszę ją pozdrowić ode mnie... Quote
słodkokwaśna Posted December 15, 2014 Author Posted December 15, 2014 To może będzie Serwus albo Szagaj :) ? O kurcze :o Takie przykrości na same święta :shake: Mam nadzieję, że Pani Krysia się na mnie nie obraziła o to, że nie wpadam zajrzeć w soboty :unsure: Ale nawet jak już zaplanuje że wpadnę chociaż na godzinkę to zawsze coś musi wypaść :( Proszę ją pozdrowić ode mnie... Krysia się pewnie nie obraziła a psiak może mieć na imię Szagaj...ładnie:) Andzia dzięki...masz za to kawusię:) :kaffee_2: Quote
Istar19 Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Edi jutro Szagaj trafi na stronę przepraszam, ze nie odebrałam, ale w pracy byłam..jutro znów praca od 14, tak samo w środę. mam wolny aż czwartek a potem dopiero w wigilie :( w wigilię jadę do rodziny, wracam drugiego dnia świąt...po to by następnego dnia znów iść do pracy...heh byle do drugiej połowy stycznia i znów będę mieć więcej czasu, który będę mogła poświęcić słodkopsiakom ;) tylko dożyć do tego stycznia/lutego^^ Quote
Recommended Posts