lika1771 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='NatiiMar']Nie musi być z góry, może być z dołu :lol:Po miesiącu pobytu możecie zapłacić, no problem;)Czy dobrze wyczytałam z wątku, że psiaki są w Wójcinie, woj. kujawsko-pomorskie?Jest to dokładnie 354 km ode mnie, jakieś 6 godzin jazdy. Masakra...Dajcie znać co z pieskami, kiedy ewentualnie mogłyby przyjechać.Pozdrawiam.[/QUOTE]Bardzo dziekujemy. Quote
ewu Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='lika1771']Bardzo dziekujemy.[/QUOTE] [B]Cioteczki usuńcie z postów może nazwę miejscowości[/B], Paulina prosiła żeby nie podawać. Być może gdzieś sama zamieściła ale nie nie będzie w nowych postach. Quote
ewu Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 (edited) [B]Rozmawiałam z Pauliną- Lidką. Pieski są dzikie i bedą usiłowały uciekać , przy pierwszej okazji. Jak uciekną będzie po nich:( Hotelik powinien mieć kojec, bardzo mocno zabezpieczony z wybiegiem. Pieski mogą próbować się podkopywać, mogą gryźć ze strachu. Nie możemy ich narażać na gorszy los niż w tej chwili a to się stanie jak zwieją. Bardzo proszę NatiiMar ,żeby nam przedstawiła możliwości zabezpieczenia piesków.Może masz inne możliwości trzymania dzikusów tak, zeby nie zwiały. Rozumiesz kochana ,że to z troski. [/B] Edited September 17, 2012 by ewu Quote
NatiiMar Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Hotel jest domowy, nie ma wybiegu, nie ma kojców. Psy będa mieszkały w mieszkaniu na parterze w czteropiętrowym bloku. Spacery na łąki, psy na linkach bądź flexi w podwójnych zabezpieczeniach (obroża pół zacisk + zwykła obroża lub szelki podpięte dwójnikiem). Gryzienie mnie nie przeraża, mam juz pełno blizn;) W razie potrzeby mam kennele, psy można zamknąć np. na czas posiłku (tak mogą czuć się bezpieczniej). Mam możliwość odizolowania ich od reszty domu. Łącznie w mieszkaniu mam 4 duże pomieszczenia (2 pokoje, kuchnia i łazienka), z których każde ma drzwi. Dodatkowo mam dwa przedpokoje, więc wychodząc z domu nie narażam psa na czmychnięcie między nogami ( zamykam pierwsze drzwi i dopiero wychodzę). Quote
iwonamaj Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Tutaj można zamówić darmowe pakiety ogłoszeń, ale chyba jeszcze za wcześnie [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232151-Zrobi%C4%99-po-20-og%C5%82osze%C5%84-dla-psiak%C3%B3w-w-potrzebie[/url] Quote
ewu Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='NatiiMar']Hotel jest domowy, nie ma wybiegu, nie ma kojców. Psy będa mieszkały w mieszkaniu na parterze w czteropiętrowym bloku. Spacery na łąki, psy na linkach bądź flexi w podwójnych zabezpieczeniach (obroża pół zacisk + zwykła obroża lub szelki podpięte dwójnikiem). Gryzienie mnie nie przeraża, mam juz pełno blizn;) W razie potrzeby mam kennele, psy można zamknąć np. na czas posiłku (tak mogą czuć się bezpieczniej). Mam możliwość odizolowania ich od reszty domu. Łącznie w mieszkaniu mam 4 duże pomieszczenia (2 pokoje, kuchnia i łazienka), z których każde ma drzwi. Dodatkowo mam dwa przedpokoje, więc wychodząc z domu nie narażam psa na czmychnięcie między nogami ( zamykam pierwsze drzwi i dopiero wychodzę).[/QUOTE] Powinno być ok, tylko manier na pokoje to one nie mają:) Zadzwonię potem i pogadamy. Quote
iwonamaj Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 A tu pierwszy bazarek na nasze biedy.... [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232369-Ksiezyc-w-nowiu-dla-biedakow-z-lasu-zapraszamy-od-17-09-24-09-godz-22-00[/URL] Skromny na razie, ale będzie więcej fantów :) Trzeba wybrać imiona :) i jeszcze księgowa powinna prowadzic gdzieś rozliczenia, w pierwszym wolnym poście, żeby było łatwo znaleźć. Tam też treść ogłoszenia i link do Fb... Quote
NatiiMar Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Spoko, miałam niedawno u siebie psa, który wlazł mi do mieszkania i obsikał dosłownie wszystko - od mebli, poprzez piloty do tv kończąc na kanapach i książkach na niższych półkach...ten to dopiero nie miał manier:) Mam dwie klatki - średni transporter i bardzo duży kennel. W razie czego początkowo mogą tam pomieszkać. Stopniowo można je oswajać. Quote
lika1771 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Super tylko teraz kasa.....Zbieramy pieniazki dla psiakow,kto sie dorzuci? Quote
ewu Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Paulina musi zdecydować. Fatalnie,że nie ma netu:( Quote
ewu Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [B]Ciotki czy ktoś poza mną proponował klatkę-łapkę, podobno Paulina wysyłała adres na pw żeby tak przysłać klatkę???????[/B] Quote
beataczl Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 wydaje mi sie,ze _Lara..ze do Niej Paulina wysylala adres na pw. Quote
Beatkaa Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 zapisuję wątek na zaproszenie Iwonki,w wolnej chwili poczytam. Quote
iwonamaj Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Poczytaj, kochana, bo malutko nas tutaj, psiaczki daleko, ciężka sprawa :)...Może zaprosisz jeszcze kogoś do nas :) Quote
Panna Marple Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Przelałam dziś moją deklarację jednorazową i stałą za 4 miesiące - razem 170zł Quote
lika1771 Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 [quote name='Panna Marple']Przelałam dziś moją deklarację jednorazową i stałą za 4 miesiące - razem 170zł[/QUOTE]Dziekuje jak tylko beda na koncie zaraz napisze.Kto dolozy grosika na biedy? Quote
__Lara Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Muszę poszukać w Pw adresu Pauliny-Lidki. To jest szansa dla tych psiaków, ale koszta duże, no ale to dwa psiaki, więc co się dziwić :/ [B]Prosimy o pomoc w rozsyłaniu wątku!!![/B] Quote
mari23 Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 [quote name='martik b']Współczuję, trudna sprawa ale trzymaj się... przy eutanazji bądź z psem do końca, nie płacz, zachowaj spokój choć to nie jest łatwe ale on wtedy tez spokojnie odejdzie....przykro mi naprawdę :( Jeśli chodzi o psiaki jesli są takie nieufne to teraz chyba najlepsze co dla nich możesz zrobić to własnie zapewnić im jakieś schronienie przed zimnem, nawet ta beczka niech będzie, koniecznie ze słomą, noce takie zimne już są:( ...kurczę bym chętnie pomogła ale jestem dość daleko niestety :shake: poproś niech ci ktoś pomoże to przetransportować do lasu, ustawcie w miejscu gdzie widujesz psy, niedaleko od tego postaw jedzenie i wodę żeby się zaczęły przyzwyczajać, my też z tym psem z lasu tak zrobiliśmy i korzystał z beczko-budy...[/QUOTE] znam ból rozstania, i ja żegnałam Krecika będąc przy nim do końca, eutanazja skracała mu cierpienia ( rak mózgu) tulę Cię do serca w tym bólu..... a pieski..... zaufają, tylko potrzeba im czasu nie odchodź, jak jedzą, bądź blisko, stopniowo coraz bliżej, któregoś dnia podejdą do ręki trafiłam tu z bazarku Ewy Gonzales,jednorazowo pomogę finansowo, choć niewiele to będzie, mam gromadkę bezdomniaków na utrzymaniu tylko nie patrz im prosto w oczy, raczej tak bokiem Quote
iwonamaj Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Trochę chaos panuje na wątku, nawet nie wiemy, ile już jest pieniążków dla psiaków, szkoda, że założycielka nie ma dostępu do internetu, to bardzo komplikuje wszystko... Czy ktoś wie, jaki jest aktualny stan deklaracji? Czy ktoś jest zalogowany na FB, żeby mi pomóc w uaktualnianiu wydarzenia? Czy ktoś z okolicy, gdzie są psiaki jest obecny na wątku? Czy są szanse na lepsze fotki? Quote
lika1771 Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 [quote name='iwonamaj']Trochę chaos panuje na wątku, nawet nie wiemy, ile już jest pieniążków dla psiaków, szkoda, że założycielka nie ma dostępu do internetu, to bardzo komplikuje wszystko... Czy ktoś wie, jaki jest aktualny stan deklaracji? Czy ktoś jest zalogowany na FB, żeby mi pomóc w uaktualnianiu wydarzenia? Czy ktoś z okolicy, gdzie są psiaki jest obecny na wątku? Czy są szanse na lepsze fotki?[/QUOTE]W poscie 361 sa napisane dekl.Stalych jest 60zl, jednorazowych 100zl.Marnie........ Quote
ewu Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 [quote name='lika1771']W poscie 361 sa napisane dekl.Stalych jest 60zl, jednorazowych 100zl.Marnie........[/QUOTE] [B]Musimy zdobyć 400 zł stałych deklaracji plus koszta dodatkowe[/B]. Paulina zaklepała miejsce w hoteliku 4 łapy, jest dużo bliżej. To jest jej decyzja [B], mam nadzieję,że przesympatyczny hotelik[/B] [B]domowy nie poczuje się urażony.[/B] Teraz załatwiam klatkę łapkę a Was proszę o rozsyłanie i przede wszystkim propagowanie FB. Myusimy zebrać te 400 zł stałych deklaracji. [B]Ja za chwilę przekazuję masę fantów na bazarek ewygonzales i też proszę Ciotki o reklamę bazarku.[/B] Quote
ewu Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 [quote name='lika1771']Brakuje 340zl .....[/QUOTE] Musimy rozpropagować na FB.Ciotki rozsyłajcie wątek. Quote
Nadziejka Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232369-Ksiezyc-w-nowiu-cudenka-od-cioci-Bgra-dla-biedakow-z-lasu-17-09-24-09-godz-22-00[/URL] [SIZE=3][COLOR=#800080]zagladajcie kochane na bazarus , nowe rzeczy od cioci Bgra:loveu::modla: sciskamy mocno za psie serca[/COLOR][/SIZE] Quote
Recommended Posts