Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no i świetnie...właśnie tego chciałam uniknąć...prosiłam aby zakończyć dyskusje ale jesteście uparte!!
no to która bierze Basika do siebie? bo ja nie mam pomysłu co z nim zrobić:(

Patrycjo prześlij mi na pw dokładny swój adres w razie czego, lub Li jeśli ty masz to mi wyślij, może coś wykombinuję

to bez znaczenia kto zmienił lecznice. Dajcie już spokój

Posted

[quote name='li1']Majqa, Patrycja prosi o zabranie Basika. To jest powazne. Natomist twoje komentarze sa bez sensu i niepotrzebne.
Rewelacja&CO obraza nie tylko Patrycje.
Ps
To nie Li1 zmienila Elwet na lecznice Pulawska, ale Mikropsy.[/QUOTE]
Prosi o zabranie. OK. Nikt z obecnych poza Tobą Li Basikiem jej na siłę nie uraczał.
Twoje to dzieło zaangażuj się więc i Ty, proszę, w znalezienie mu innego lokum. Ja to robię ale efekt, o ile przyjdzie, nie przyjdzie do zaraz.
Była oferta pomocy Emi, zrezygnowałaś z niej, Twoja broszka.

Widzisz Li, i... dodam, widzisz Patrycjo. Problem na tym etapie mają obie strony i ten miecz, na szczęście jest obosieczny. :razz:
Czemu?
Otóż... Patrycja może zrobić dwie rzeczy. Przechowywać psa dalej, do czasu znalezienia mu innego DT czy DS lub, umownie to nazwę, bardzo mocno skrótowo, wyrzucić (cokolwiek to na tym etapie nie znaczy).
Co się wtedy jednak stanie?
Poza innymi okolicznościami, które celowo pominę, jako PDT na dogo będzie spalona, a przynajmniej w duuużym odczuwalnym po kieszeni ;-) zakresie.
Czy warto? To już pozostawiam ocenie samej Patrycji. ;-)

Sens i brak potrzeby moich komentarzy, Li... - tę ocenę, jak i wcześniejsze tego, co piszę, znów przyjmuję z uśmiechem na twarzy. Sam fakt, że poświęcasz mi odrobinę czasu poprzez wpis jest dla mnie zaszczytem. :lol:

Posted

[quote name='piechcia15']no i świetnie...właśnie tego chciałam uniknąć... (...)[/QUOTE]
Piechciu, przeczytaj mój wcześniejszy wpis i aż tak się nie śpiesz. Na spokojnie szukaj innego DT. Podawałam Modliszce nicki z Poznania. Nie wiem, czy napisała. Też PDT ale zupełnie inny kaliber relacji z PDT i relacji o podopiecznych.

Posted

Patrycja zajmowala sie tak serdecznie Basikiem. Tyle serca, wiedzy i czasu wlozyla w opieke nad tym biedakiem. Ale to przeszkadza pewnym potworom. Aby zaszkodzic psu. I po co? Malo jest zmartwien?
Patrycja sama napisala, ze mieszka przy Czerniakowskiej. Zadzwon do niej, gdy ktos bedzie jechal po psa, albo duzo wczesniej, by Patrycja byla w domu. Nie wiem, czy bede finansowac dalszy pobyt Basika, bo zrobilyscie sobie worek treningowy z tego biedngo psa.

Posted

[quote name='li1']Patrycja zajmowala sie tak serdecznie Basikiem. Tyle serca, wiedzy i czasu wlozyla w opieke nad tym biedakiem. Ale to przeszkadza pewnym potworom. Aby zaszkodzic psu. I po co? Malo jest zmartwien?
Patrycja sama napisala, ze mieszka przy Czerniakowskiej. Zadzwon do niej, gdy ktos bedzie jechal po psa, albo duzo wczesniej, by Patrycja byla w domu. Nie wiem, czy bede finansowac dalszy pobyt Basika, bo zrobilyscie sobie worek treningowy z tego biedngo psa.[/QUOTE]
Mhm, zwłaszcza wiedzy... i relacje o psie, zdjęcia, jak na doświadczony PDT, cud miód i orzeszki.
A w kwestii kluczowej... serce, wiedza i czas, za to miała płacone przez Ciebie Li, czyli nieopodatkowana kasa do kieszonki. Łaski więc nie robiła.
Potworom??? Łał!
Worek treningowy z psa? Drugie - łał!
Rozważasz kwestię wycofania się z dalszego finansowania psa? Jasne, kasa nie jest bez znaczenia ale grać na nosie z tejże racji możesz tym, którzy Ci na tym pozwolą, czyli zdecydowanie, raczej, mniejszości.

Posted

[quote name='majqa']Piechciu, przeczytaj mój wcześniejszy wpis i aż tak się nie śpiesz. Na spokojnie szukaj innego DT. Podawałam Modliszce nicki z Poznania. Nie wiem, czy napisała. Też PDT ale zupełnie inny kaliber relacji z PDT i relacji o podopiecznych.[/QUOTE]

nie mają miejsc aktualnie

Posted

[quote name='patrycja ostrowska']Rewelacja!!! Na pewno nie będziesz mi rozkazywać co mam robić !!! A jak chcesz mieć hotel z podatkami to bul 30 zł za dobę. MAM JUŻ DOSYĆ INWEKTYW POD MOIM ADRESEM !!!!
PANIENECZKI GADULIŃSKIE PROSZĘ ZABRAĆ ODE MNIE BASIKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Może wreszczcie wykażecie się działaniem, zamiast wiecznie mieleć ozorem i wszystkich obrażać!!!!!!!!!!!!!!!!!

ps co do faktury - jak wyżej[/QUOTE]

hehe, trafiła kosa a kamien jak widze. Nie ciskaj sie z łaski swojej, nie pisz zasłyszanych głupot i nie mów Emilii na co ma wydawać swoje pieniądze tylko pokaz Basika, bo po to jesteś tu na jego wątku. Nie należysz do zbyt najmądrzejszych jak widać, więc trzeba CI powiedzieć co masz robić...

Co Basik dzisiaj jadł? (herbatniki? czy może coś innego?)
Na jak długim był spacerze? Co na nim robił? Poznał jakiegoś psa? Zmęczył się? Było mu zimno? Jak spał? gdzie w ogóle śpi? w łóżku czy na posłaniu?
i najważniejsze: gdzie rachunek z lecznicy?

Posted

Maiqa, ty to masz tupet !!! Tak możesz szantażować dzieci z przedszkola... Wyrzucę psa !! Będę spalona na dogo !!! Litości, ale poziom !!!
Zdjęcia i aktualne informacje wysyłam osobie która płaci za dt, a nie tym które ciągle ujadają !
Basik dostał dziś waszą ukochaną karmę weterynaryjną intestinal - puszka i nawet na nią nie splunął, podobnie jak pozostałe 2 psy. Za to spałaszował ze smakiem leżącą obok jajecznicę z 4 ściółkowych jajek i biały ser.
Zrobiłam zdjęcia z tego wydarzenia.
Co do faktury, to Sfora wycofuje się z tego burde.u. Musimy zwrócić pierwotną fakturę, która jeszcze nie doszła pocztą.

DZIEWCZYNY, CO JESZCZE ZEPSUJECIE ????????????????????????

Posted

[quote name='patrycja ostrowska']Maiqa, ty to masz tupet !!! Tak możesz szantażować dzieci z przedszkola... Wyrzucę psa !! Będę spalona na dogo !!! Litości, ale poziom !!!
Zdjęcia i aktualne informacje wysyłam osobie która płaci za dt, a nie tym które ciągle ujadają !
Basik dostał dziś waszą ukochaną karmę weterynaryjną intestinal - puszka i nawet na nią nie splunął, podobnie jak pozostałe 2 psy. Za to spałaszował ze smakiem leżącą obok jajecznicę z 4 ściółkowych jajek i biały ser.
Zrobiłam zdjęcia z tego wydarzenia.
Co do faktury, to Sfora wycofuje się z tego burde.u. Musimy zwrócić pierwotną fakturę, która jeszcze nie doszła pocztą.

DZIEWCZYNY, CO JESZCZE ZEPSUJECIE ????????????????????????[/QUOTE]
Szantaż... a w życiu, realna ocena, co więcej wiem, wierzę, że i Tobie nieobca. :evil_lol:

Co do poziomu. Lubię swój, nawet jeśli jest niższy niż Twój Patrycjo. :lol: Satysfakcjonuje mnie na tym etapie jedno, że nasze poziomy się rozmijają z obopólną korzyścią. :lol:

Dziękuję, że informujesz nas, kto jest w posiadaniu aktualnych informacji o Basiku i zdjęć. :-)
Inna sprawa, że stosujesz zaiste szczególne rozgraniczenie: info i foty dla Li, a żądanie płatności za decyzje nie podjęte przez Piechcię do reszty.

Nie splunął na intestinal? Pewno tęsknił za herbatnikami i śmietaną. Dobrze, że mu to wynagrodziłaś zamiennikiem jajeczno - serowym.

Skoro z kolei faktura jeszcze nie doszła pocztą to i poczekaj na jej płatność. Co za pech.

Posted

heh, co mialo zostac odpisane na ten stek dziecinady Patrycji i wypowiedzi li w dwóch osobach- na zmiané, albo i na raz - juz zostalo powiedziane, przez Majqé i Rewelacjé. Dziékujé dziewczyny, bo juz zaczynalam sypac glowé popiolem i liczyc banknoty, zeby zaniesc je w zébach do Patrycji (?), bo tak mi dziewczyna kazala.

oo, czyli nadal rozmawia tylko z li w sprawach dla Basika waznych - zdjécia i faktura - a my tu dziady mamy placic i pytan nie zadawac :p

Posted

[quote name='patrycja ostrowska']

DZIEWCZYNY, CO JESZCZE ZEPSUJECIE ????????????????????????[/QUOTE]

To nie wymagaj od innych, zeby płaciły za psa i rachunek "widmo" tylko wysyłaj je osobie, która płaci... co za tupet!

Posted

[quote name='emilia2280']heh, co mialo zostac odpisane na ten stek dziecinady Patrycji i wypowiedzi li w dwóch osobach- na zmiané, albo i na raz - juz zostalo powiedziane, przez Majqé i Rewelacjé. Dziékujé dziewczyny, bo juz zaczynalam sypac glowé popiolem i liczyc banknoty, zeby zaniesc je w zébach do Patrycji (?), bo tak mi dziewczyna kazala.

oo, czyli nadal rozmawia tylko z li w sprawach dla Basika waznych - zdjécia i faktura - a my tu dziady mamy placic i pytan nie zadawac :p[/QUOTE]

Li1 i Patrycja to jedna osoba :crazyeye:
Edit :Sorry,zle zrozumialam:oops:

Posted

[quote name='emilia2280'](...) bo juz zaczynalam sypac glowé popiolem i liczyc banknoty, zeby zaniesc je w zébach do Patrycji (?), bo tak mi dziewczyna kazala. (...)[/QUOTE]
Jeśli obiecasz jeszcze pomerdać ogonkiem i uwiecznić to na filmie, oszaleję z niecierpliwości ucieszenia tym oka. :-)

Posted

Tutaj to już prawdziwe pole bitwy :shake:.
Jak dobrze że Basik nie ma o tym pojęcia.

Szkoda że obecny opiekun tymczasowy czyli Patrycja nie pisze na bieżąco o piesku i nie daj jego fotek. To jego wątek, wątek wspólny, i wiele osób jest zainteresowanych losem pieska, więc zdjęcia i info o nim należą się nie tylko osobie która płaci za ten dt (co zresztą jest już jej osobistą sprawą, bo to ona sama się zobowiązała do opieki nad Basikiem w tym terminie, a czy czyni to sama czy za pomocą opłaconego opiekuna to już jej sprawa, ale psiak jest nadal pod wspólną pieczą).

Myślę, że nadal szukany jest dogodny dt dla Basika i jak tylko taki się znajdzie to Patrycja będzie mogła go przekazać, termin pierwotny to była połowa grudnia jeśli się nie mylę.

Jeśli chodzi o fa to w takim razie trzeba poczekać i jak już ktoś ją będzie miał w ręku to wtedy trzeba będzie ją zeskanować czy zrobić zdjęcie i myśleć o zapłacie. Ale pewnie dopiero wtedy będzie można zbierać na nią pieniążki zwł. na fb, skoro wcześniej nie ma żadnego wiążącego dokumentu, no chyba że na wydarzeniu Basika wkleicie na poparcie swoich słów zbierania pieniążków za leczenie w SWWG ten 6 stronicowy wypis :roll:.

Myślę też że niedługo trzeba już szukać pieskowi domu stałego.
Na tym wypisie jest napisane że ona ma ... 4 lata, to młodziak. Jego stan z uwagi na mizerną kondycję i przebyte zapalenie otrzewnej był ciężki ale skoro zostało to uratowane to trzeba zadbać teraz o dobrą formę psiaka i szukać mu kochającego opiekuna.

Posted

Patrycja i Li jak sie powiedzialo A to trzeba doprowadzic dojrzale i odpowiedzialnie sprawe do konca. Wystarczy tej dziecinady .Wstyd moje drogie panie ,zwyczajnie wstyd. Wszystko o co tu jestescie proszone jest zrozumiale i nie wiem po co te emocje i niegrzecznosci . Odrobina zdrowego rozsadku i logiki zawsze jest wszedzie mile widziana.
Szkoda tylko psa :shake:
herbatniki, smietana ,jajecznica :roll: ??????
jest wiele dobrej literatury na temat naturalnego odzywiania psa (jesli nie chce jesc innej karmy) przy wszystkich schorzeniach jakie np ma Basik -zdrowe podejscie zwlaszcza w tej sytuacji jest chyba bardzo wazne !!!

Posted

Basik przytył pół kilo, waży więc 9. Czuje się dobrze, robi ładne kupy, nie wymiotuje. Bawi się ze mną.
Próbuje łapać moje koty. Gdyby widział, pewnie by mu się udało. W sprzyjających warunkach wychodzi po prostu natura teriera.
Złapał także wczoraj hotelowego shi tzu za kark przy jedzeniu, co mu się wcześniej nie zdarzało. Pewnie udzieliła mu się atmosfera na wątku.
Jeśli tak marudzicie co do jego diety, to proszę weźcie go do siebie i spróbujcie nakarmić !! Powodzenia!
U mnie Basik je już jak sam książę William. Żadnemu innemu psu tyle nie podtykałam pod nos, żeby łaskawie skonsumował !
Fotki chciała u mnie zrobić Magdyska, ja nie wiem jak się tu wstawia - może krótki instruktarz i będzie po kłopocie

Posted

I jeszcze jedno - do VVI. Basik nie ma w tej chwili żadnych schorzeń oprócz jaskry, choć stan jest stabilny. oczy go nie bolą, zapalenie minęło.
Podobnie z zapaleniem jelit i otrzewnej, to już minęło po antybiotykach. Nie jest to stan chroniczny!!!
Przypominam, że to jest młody pies, który szybko dochodzi do zdrowia.
Pozostaje jeszcze kwestia odbudowy flory bakteryjnej po takiej ilości antybiotyków jakie dostał.
Pamiętajmy, że psy to nie ludzie.
Warto też do każdego zwierzęcia podchodzić indywidualnie, a nie sztampowo.

Posted

[quote name='patrycja ostrowska'] (...) może krótki instruktarz i będzie po kłopocie[/QUOTE]
Zerknij, proszę, tutaj. Są instrukcje na różną modłę, na pewno któraś okaże Ci się przydatna:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/74179-Fotki-zmiana-regulaminu-obja%C5%9Bnienie-zmian-i-instukcje.Prosimy-o-zapoznanie-si%C4%99[/url].

Posted

[quote name='patrycja ostrowska'](...) Złapał także wczoraj hotelowego shi tzu za kark przy jedzeniu, co mu się wcześniej nie zdarzało. (...)[/QUOTE]
W jakich okolicznościach? Jadły z jednej miseczki? Drugi psiaczek chciał się dobrać do jego jedzenia? Odwrotnie? Basik chciał zawalczyć o cudzą miskę?
Jesteś zdania, że Basik, odzyskując siły witalne, może chcieć ustawiać inne psiaki? Pytam pod kątem szukania mu domu i nie wsadzenia ewentualnych chętnych, oby się trafili, na minę (gdyby okazało się, że już mają psiaki).

Posted

Faktem niestety pozostaje, że kasa potrzebna Basikowi jest i to bardzo:( Nie wiem czy jest praktykowane stwarzanie nowego wątku obok już istniejącego, ale mam obawy, że ten obecny nie jest najlepszą zachętą do wpłacania kasy. Zarówno profil Basika na fb jak i dyskusja tutaj raczej drażni i budzi obawy, niż zachęca do pomocy.