Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

na razie cieszę się z dużą dawką ostrożności:P Oby tym razem Witusiowi się udało , no i będzie całkiem niedaleko mnie, może kiedyś go spotkam spacerującego po Wrocławiu:) :)

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Romka napisał(a):
Olga,zdjęcie zrobione zostało specjalnie,liczyłam,że może się przyda.No i chyba przydało się...;)

Wiem cioteczko i dzięki wam za to.Mnie też się wydaje,że te fot.przydadzą się i świadczą o tym,że Wituś jest przyjazny i tolerancyjny wobec wszelkich zwierząt a kotów to chyba niemal pewne.Jednak to i tak zweryfikuje nowy domek .Ale chyba krolik nie będzie agresywny wobec Witusia ? No i sunia-rezydentka także.;-) Bo Wituś to chyba taka przylepa sliczna i kochana. Choć trzeba uważać na te jego sklonności ucieczkowe-turystyczne jednak.Ale gdy będzie mial taki dobry domek i szczęsliwe towarzystwo ,to chyba nie będzie chcial szukać wciąż innych wrażen.

Posted (edited)

Króliś jest łagodny ,a sunia 17 lat głównie śpi i jest wynoszona na spacerki.Mam nadzieję ,że będzie dobrze,bo na mnie też spoczywa duża odpowiedzialność.
Mam takie 2 dobre dni, bo dzięki Braszce , która jest u nas w DT od ponad 3 miesięcy, domek znalazł Wituś .Wczoraj też byłam na wizycie PA dla Braszki i domek jest też OK.
Zaraz dzwonię do kobiety.
Już rozmawiałam. Chcą przyjechać w tę sobotę.Pani jutro zadzwoni do Romki i się umówi.Chciała kupić szeleczki ,a poddałam taką myśl,żeby może Romka kupiła właściwej wielkości i w stosownej cenie ,a pani odda kasę. Poprosiłam ,żeby wzięła też obróżkę , 2 smycze i adresatkę. Prosiłam ,żeby na początku dla bezpieczeństwa prowadziła go na podwójnym zabezpieczeniu.
UFFF, chyba na razie wszystko.

Edited by Poker
Posted (edited)

Pewnie Wituś nie jest taki spanikowany i nie będzie probowal zaraz ucieczek,jak to zrobil Ami ,ktory nie zdążyl nawet dojsc z parkingu w W-wie do bloku ,gdzie mieszka ciotka,ktora go odbierala z transportu. Tamten pies z ulicy i przechowalni/przytuliska z wrazenia chyba po dlugiej podrózy autem i widokiem dużego miasta wyrwal się ze slabej obroży i potem pol nocy i niemal do wieczora następnego dnia w nerwach kilka osob go probowalo zlapac az dogonil go mlody czlowiek,gdy Ami leżał kilka chwil i dal się nakryć kurtką .Inaczej by pewnie następne dni tak biegal tam po okolicy a ludzie za nim. Tak,że lepiej czasem dmuchac na zimne i dobrze zabezpieczyć psa w solidną obrozę i smycz.Ale Wituś jest bardziej cywilizowany na pewno,to widać.

Edited by Olga7
Posted

Ale ja dmucham na zimno.Po tylu zdarzeniach opisanych na dogo znanych mi z życia , wolę nie ryzykować. Pies w stresie potrafi dokonać cudów ,żeby się oswobodzić.

Posted (edited)

Poker pamiętasz jak pisałam na wątku Orlena, że kombinował jak by się wyrwać na wycieczkę, przez pręty furtki chciał się przecisnąć i utknął :) Orlen tak jak i Wituś spędzili jakiś czas na włóczęgach, na nieograniczonych wycieczkach. One nie uciekają od nas tylko tęsknią za swobodą, dlatego Wituś zniszczył drzwi u poprzedników, chciał się wydostać do swej wolności, dlatego za kratami ma taki tęskny wzrok , pomimo że jest b. wesołym psem. Wszystko jest do opanowania jeśli poczuje swego kochającego ludzia. Z Orlenem już nie mam tego typu problemów, choć pojawiły się inne ;). Jestem przekonana, że Witek to jest bardzo mądry pies z wrodzoną mądrością i tylko dobrze go poprowadzić. Na pewno będzie potrzebował codziennej aktywności i zabawy (ciągłej zabawy) z człowiekiem.
Romka, ile on może mieć w kłębie. Ze zdjęć nie bardzo mogę określić jego wzrost. Są zdjęcia, na których wygląda jak jamnik szorstkowłosy, a mnie się wydaje, że on więcej ma coś z Pyrka (dlatego zwróciłam na niego uwagę, bo jest podobny wizualnie do Orlena).
Troszkę chyba jest podobny do kudłatego Orlena :)

Edited by docha
Posted

[quote name='docha']Poker pamiętasz jak pisałam na wątku Orlena, że kombinował jak by się wyrwać na wycieczkę, przez pręty furtki chciał się przecisnąć i utknął :) Orlen tak jak i Wituś spędzili jakiś czas na włóczęgach, na nieograniczonych wycieczkach. One nie uciekają od nas tylko tęsknią za swobodą, dlatego Wituś zniszczył drzwi u poprzedników, chciał się wydostać do swej wolności, dlatego za kratami ma taki tęskny wzrok , pomimo że jest b. wesołym psem. Wszystko jest do opanowania jeśli poczuje swego kochającego ludzia. Z Orlenem już nie mam tego typu problemów, choć pojawiły się inne ;). Jestem przekonana, że to jest bardzo mądry pies z wrodzoną mądrością i tylko dobrze go poprowadzić. Na pewno będzie potrzebował codziennej aktywności i zabawy (ciągłej zabawy) z człowiekiem.
Romka, ile on może mieć w kłębie. Ze zdjęć nie bardzo mogę określić jego wzrost. Są zdjęcia, na których wygląda jak jamnik szorstkowłosy, a mnie się wydaje, że on więcej ma coś z Pyrka (dlatego zwróciłam na niego uwagę, bo jest podobny wizualnie do Orlena).
Nie wiem ile może mieć,ma trochę wyższe łapki,ale tu jest zdjęcie,może z tego zdjęcia uda się coś wywnioskować:

Poker ,co do szelek,spróbuję zakupić stosowne!;)Albo podaruję szelki mojej Romki,raz lub 2 razy noszone,zakupione na bazarku Dzikiej Figi,nowe prosto ze Stanów Zjed.,mam nadzieję,że nie będą dziewczyńskie.;)

Posted

ale super szeleczki, dla swojej Dosi takie bym chciała, co nie oznacza w żadnym wypadku, że są dziewczyńskie ;P
Jeśli możesz je odstąpić to po co wydawać pieniążki na inne. One mają dodatkowo obrożę ? naprawdę b. ładne.

Posted

śliczne szelki , sama bym je odkupiła dla moich tymczasek.Są obupłciowe.
Wygląda na to ,ze Wituś nie ma więcej niż 40 cm w kłębie porównując do kolan osób na zdjęciu.

Posted

Hej!

Trafiłam przypadkiem na wątek Witusia.
Mam taki sam problem z lękiem separacyjnym u spaniela Bonesa, który jest w naszym schronisku. Wzięłam go do siebie w piątek ( jest chory, pokasłuje - myślę, ze to problemy z serduszkiem, chciałam, żeby się wyleczył i w między czasie poszukałabym dla niego domu) .
W niedziele został sam w domu na godzinkę i wszystko wyszło :-(:-(.... Niestety pracuję i w poniedziałek wzięłam urlop na żądanie.
Nic nie wymyśliłam niestety. Nauczyć psa w jeden dzień się nie da ... cudów nie ma.

Posted

[quote name='mania1979']cieszę się ogromnie i kciuki dalej zaciśnięte mam, życzę powodzenia i mam nadzieje że to już koniec Witusiu Twojej podróży :lol:[/QUOTE]
Też mam taką nadzieję....

Posted

[quote name='Romka']Czekamy na Państwa w sobotę w schronisku...:lol:[/QUOTE]
Czyli umówili się? To super, bo już się martwiałam ,ze coś nie tak.

Posted

No to uciekamy witus do domku , tylko nie wychodź bez opieki Państwa. Myśle że w pierwszych 2- 3-ch miesiącach trzeba bardzo na niego uważac, gdyż może mieć duże zakusy na samowolne spacerki.

Posted

[quote name='Donata']No to uciekamy witus do domku , tylko nie wychodź bez opieki Państwa. Myśle że w pierwszych 2- 3-ch miesiącach trzeba bardzo na niego uważac, gdyż może mieć duże zakusy na samowolne spacerki.[/QUOTE]
Uczulałam panią bardzo, ale dobrze by było jeszcze przy wydawaniu Witusia wbić im do głowy zasady bezpieczeństwa.