Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

salibinka napisał(a):
Super, na Ciebie zawsze można liczyć. Inka to "siostra" Kreci - ze schroniska wiemy, że były razem wśród tych 18 nieszczęśników od tej zmarłej kobiety. Obie miały pecha, bo ze schronu wzięły je osoby nieodpowiednie, ale Inka grzeje teraz doopkę na kanapie w hotelu a Krecia zamarza gdzieś po krzakach :(.

Aniu Kochana ale gdzie tam;)
Rano mam kłopot by się umówić, bo zawsze mam spacer z moimi psami, mogę po 16.00 w tygodniu, ale i tak podjadę i rozeznam teren- gdzie się pojawia Krecia...
Coraz zimniej będzie i nawet ...śnieg może być w tym tygodniu..

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wojtuś napisał(a):
Aniu Kochana ale gdzie tam;)
Rano mam kłopot by się umówić, bo zawsze mam spacer z moimi psami, mogę po 16.00 w tygodniu, ale i tak podjadę i rozeznam teren- gdzie się pojawia Krecia...
Coraz zimniej będzie i nawet ...śnieg może być w tym tygodniu..

Wojtusiu :), dzięki serdeczne, zawsze to jakaś kolejna szansa. Ja rozmawiałam z Anasharem kilka razy i zgadzam się z Jego koncepcją, że powinna się stworzyć duża grupa i spróbować rano, bo wtedy Krecia wychodzi (jest widywana). W ciągu dnia raczej się chowa - jest słabo zsocjalizowana, dzikawa, boi się ludzi i ruchu.
To może w sobotę, ja wiem - to ogromny kłopot dla nas wszystkich :(.
Nie mam zdolności organizacyjnych, ale na krakowskim spróbowałam zrobić taką wstępną rozpiskę z opcją środa i sobota właśnie.

Edit. Już doczytałam na Krakowskim, dzięki serdeczne:loveu:, że pojedziesz tam w miarę możliwości w ciągu dnia.

Inka, wybacz offtopowanie.

• 2 weeks later...
Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Aniu czy dostałas nowe zdjecia Inki od Bozenki czy ci przesłac?Wysłalm Inke do Magdy ,moze ogłosi ja w sobotniej krakowskiej ,jak bedzie miejsce. Jest cudnia i taka sie garnie do człowieka .

Dzięki za wysłanie. Nie dostałam zdjęć, ale mam obiecane;).

Zgłosiła się do mnie dzisiaj pani zainteresowana adopcją małej, spokojnej suczki akceptującej koty. Dom z ogrodem w Krakowie i trzypokoleniowa rodzina. Prosiła o zdjęcia na razie. Wyślę Jej Inkę i Nockę i zobaczymy ;)

Posted

salibinka napisał(a):

Zgłosiła się do mnie dzisiaj pani zainteresowana adopcją małej, spokojnej suczki akceptującej koty. Dom z ogrodem w Krakowie i trzypokoleniowa rodzina. Prosiła o zdjęcia na razie. Wyślę Jej Inkę i Nockę i zobaczymy ;)

O, to trzymam kciuki, jak dobrze, że jeszcze są takie domy :)

Posted

salibinka napisał(a):
Dobre domy są jak trufle pod mchem a my, no cóż, jak te szukające ich świnki.

:):):) ... cudowne porównanie ;)

... trufle, jak wiadomo, są w wielkiej cenie , a świnek specjalistek, jak na lekarstwo :p

Tak na marginesie, u mnie będzie wolne miejsce, chyba wrócę do tymczasowania, po kilku miesiącach oddechu. Gdyby jakaś malutka bidusia potrzebowała domu z ogrodem to zapraszam, niestety to PDT, na inny mnie niestety nie stać ... jeszcze ;)

Posted

Dzisiaj weszłam po raz pierwszy na watek Inusi,jeśli mogę coś zasugerować,to nie pisałabym w jej ogłoszeniach zdania"ma nadwagę".To może ludzi zniechęcać,a sunia jest prześliczna i słodka i nie jest jakoś strasznie otyła.

Posted

azalia napisał(a):
Dzisiaj weszłam po raz pierwszy na watek Inusi,jeśli mogę coś zasugerować,to nie pisałabym w jej ogłoszeniach zdania"ma nadwagę".To może ludzi zniechęcać,a sunia jest prześliczna i słodka i nie jest jakoś strasznie otyła.

Witaj, Azalio :)
Masz rację, dzięki za uwagę. Napisałam do Avaloth z prośbą o edycję, może zdążymy do zamówionego pakietu, a jak nie, to cenna sugestia na przyszłość :)

Posted

Nie wiem jak teraz, ale w momencie wyjścia ze schroniska Aga wyglądała jakby ważyła dwa razy tyle niż powinna, była na prawdę grubaśna. Ale w zasadzie może faktycznie z ogłoszeń możnaby to usunąć.

Posted

Avaloth napisał(a):
Nie wiem jak teraz, ale w momencie wyjścia ze schroniska Aga wyglądała jakby ważyła dwa razy tyle niż powinna, była na prawdę grubaśna. Ale w zasadzie może faktycznie z ogłoszeń możnaby to usunąć.

Ale teraz troche schudla i przynajmniej nie wyglada jak balon

Posted

salibinka napisał(a):

No, jednak nie zobaczymy, bo pani zamilkła niczym grób...

Posted

Inusia trochę zaczęła pokasływać, więc odwiedziła wczoraj weta (dzięki serdeczne dla Bożenki) - na razie rutyna + wit.C, oby nic się nie rozwinęło.

Avaloth :), jak wygląda sytuacja z zamówionym pakietem?

Posted

salibinka napisał(a):
Inusia trochę zaczęła pokasływać, więc odwiedziła wczoraj weta (dzięki serdeczne dla Bożenki) - na razie rutyna + wit.C, oby nic się nie rozwinęło.

Avaloth :), jak wygląda sytuacja z zamówionym pakietem?

Mam nadzieję że to nic poważnego.

Dziewczyna która założyła wątek milczy, więc nie sadzę żeby je zrealizowała. Wczoraj zrobiłam Ince tablice (trzeba potwierdzić na mailu podanym do ogłoszeń), dzisiaj postaram się zrobić jeszcze kilka ogłoszeń, w weekend może mi się uda dorobić jeszcze więcej. Generalnie postaram się taki pakiecik dla Inka sama zrobić.

Posted

Avaloth napisał(a):
Mam nadzieję że to nic poważnego.

Dziewczyna która założyła wątek milczy, więc nie sadzę żeby je zrealizowała. Wczoraj zrobiłam Ince tablice (trzeba potwierdzić na mailu podanym do ogłoszeń), dzisiaj postaram się zrobić jeszcze kilka ogłoszeń, w weekend może mi się uda dorobić jeszcze więcej. Generalnie postaram się taki pakiecik dla Inka sama zrobić.

Dzięki serdeczne, Avaloth :). Wiem, że różnie bywa z bazarkami właśnie, dlatego dopytuję, bo Inusia powinna mieć ogłoszenia.

Posted

Widziałam dzisiaj Inusię - czuje się dobrze, temperatury nie ma, nie pokasłuje już. Także nic niedobrego się nie rozwinęło uf. Wesolutka. Przybiegła z Zumkiem na głaski i równo wystawiali razem doopki do drapania ;). Zeszczuplała trochę. Wyszukuje sobie przedziwne miejsca do wypoczynku, np. jak koty, w kanapie, jest uroczą iskierką.
Dzięki serdeczne, Avaloth, za zrobienie ogłoszeń :).