salibinka Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 Niespodziewanie mamy Święto - Inusia ma dom. Zawdzięcza go Nocce. Beatka zawiozła dwie panie do hotelu z ogłoszeń Nocki. Jednak - ze względu na to, że pani Ola nie może dźwigać, wybrała mniejszą Inkę. Beatka przywiozła wszystkich z Niepołomic do Krakowa, a do Zabierzowa, pojechaliśmy z Krzysiem poznać dom adopcyjny i sprawdzić warunki na miejscu. Inka zamieszkała w domu z ogrodem, jako jedyna pupilka pani Oli i Jej Mamy. Spacery na smyczy (ogródek fajny, ale z jednej strony nie ogrodzony), spanie na kanapie i smutek ;), że nie można za bardzo dogadzać, bo Inka na diecie. Od teraz sunia została posiadaczką trzeciego imienia. Inusia to teraz Dusia. Speszona wydarzeniami, ale bardzo dzielna. Momentalnie ulokowała się na wersalce i przez całą wizytę pilnowała miejsca ;). Pod koniec było już ziewanie i przymykanie oczu, więc mam nadzieję, że spokojnie spędzi pierwszą noc i wypocznie. Niech Ci się szczęści, Maleńka. I niech poszczęści się Nocce - cudnej, starszej suczce tak bardzo potrzebującej domu... Więcej może zechce napisać tu nowa Rodzina Inusi - wysyłam zaraz link z zaproszeniem. Oto kilka zdjęć, tylko proszę o wybaczenie jakości komórkowej ;): Z panią Olą (całą drogę przejechały wtulone w siebie) Pani Ola przekazała na psy w potrzebie 50zł - serdecznie w ich imieniu dziękujemy za ten gest. Ustaliłyśmy z Beatką, że zostaną przeznaczone na potrzeby suczek Słomnikowych: http://www.dogomania.pl/threads/218087-Sara-i-Puszka-na-%C5%82a%C5%84cuchach-niechciane-potencjalne-matki.-Potrzebna-pomoc. Quote
Avaloth Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Jak miód na serce po ostatnich dniach i wiadomościach, w końcu coś pozytywnego :loveu: Należało się maleńkiej, w końcu ma to na co zasługuje :) Powodzenia Agusi/Inaczce/Dusi i jej nowym panciom :loveu: Quote
wojtuś Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Kochani jak sie cieszę:) A dzisiaj jeszcze w południe rozmawialiśmy z Anią o Psiakach,... o Dogo,,, i tutaj taka wiadomość:):) Pozdrawiam Was pięknie:) Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 [quote name='wojtuś']Kochani jak sie cieszę:) A dzisiaj jeszcze w południe rozmawialiśmy z Anią o Psiakach,... o Dogo,,, i tutaj taka wiadomość:):) Pozdrawiam Was pięknie:)[/QUOTE] mam nadzieje ,ze te pozdrowionka sa tez przeznaczone dla mnie ,jezeli tak to nawzajem. Quote
salibinka Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 [quote name='Foksia i Dżekuś']mam nadzieje ,ze te pozdrowionka sa tez przeznaczone dla mnie ,jezeli tak to nawzajem.[/QUOTE] Na 100% dla Ciebie :). Rozmawiałam przed chwilą z panią Olą. Pierwsza noc spokojna. A teraz pani właśnie wraca z lecznicy - kupiła Ince dobrą dietetyczną karmę i konsultowała ostatnie wyniki. Inusia _ Dusia jest jeszcze niepewna na spacerach, trzyma się bardzo blisko. Oczywiście na szelkach i smyczy jednocześnie. Jest dobrze. Pani Ola zaprasza w odwiedziny, kiedy tylko będziemy miały chęć i możliwość. Już dzisiaj dzwoniła do hotelu, bo Bożenka stęskniona. Dzisiejszy dzień zapowiada się pięknie :). Beatko:calus:. Z umową przyjadę w niedzielę. Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 [quote name='salibinka']Na 100% dla Ciebie :). Rozmawiałam przed chwilą z panią Olą. Pierwsza noc spokojna. A teraz pani właśnie wraca z lecznicy - kupiła Ince dobrą dietetyczną karmę i konsultowała ostatnie wyniki. Inusia _ Dusia jest jeszcze niepewna na spacerach, trzyma się bardzo blisko. Oczywiście na szelkach i smyczy jednocześnie. Jest dobrze. Pani Ola zaprasza w odwiedziny, kiedy tylko będziemy miały chęć i możliwość. Już dzisiaj dzwoniła do hotelu, bo Bożenka stęskniona. Dzisiejszy dzień zapowiada się pięknie :). Beatko:calus:. Z umową przyjadę w niedzielę.[/QUOTE] Dziekuje, czekam na Ciebie i bardzo prosze skseruj ta umowe. Quote
paoiii Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 I dostała Dusia prezent na mikołaja, o takim chyba nie marzyla :D!!! Quote
wojtuś Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 [quote name='Foksia i Dżekuś']mam nadzieje ,ze te pozdrowionka sa tez przeznaczone dla mnie ,jezeli tak to nawzajem.[/QUOTE] Tak Beatko tak :Rose: I ja dziękuję pięknie :) Quote
salibinka Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 U Inusi trochę problemów - z panią Olą mamy częsty kontakt tel. - martwi się - ponieważ przez ostatnie trzy dni Inusia niewiele chciała zjeść i widocznie tęskni (?) za Bożenką i hotelem. Najlepiej czuje się w domu, na spacerach króciótko i przy nogach pani Oli. Wczoraj wyjechaliśmy na wspólną wizytę u weta na prośbę p. Oli (nie ma auta a Inka nie chciałaby iść trzy kilometry) - zawróciliśmy w trakcie, bo Inusia... zjadła kolację. Także alarm na razie odwołany. Ale proszę, myślcie o nich ciepło. Pamiętam, że w hotelu na początku było podobnie a potem Inusi wróciła radość. Nie mniej wszyscy marzymy, żeby czuła się jak najlepiej i zaczęła czerpać w pełni radość z nowego domu. Quote
PaulinaB Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 trzymam kciuki za krupcie, mała na początku w hotelu też nie chciała jeść, a potem jak jej wrócił apetyt to nie można było jej odpędzić od jedzenia, wiec mam nadzieje ze bedzie dobrze;) Quote
Recommended Posts